Gena care creşte riscul de obezitate, descoperită
Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit că o genă care ajută la controlul inflamaţiei cronice creşte riscul de obezitate.
Gena se numeşte RIP K1 şi fără ea, şoarecii pe care s-au făcut teste au rămas la o greutate normală, chiar dacă au avut o dietă bogată în grăsimi. În lipsa unor măsuri drastice de prevenţie şi tratament, Federaţia Mondială a Obezităţii estimează că, până în 2030, aproape jumătate de milion de copii cu vârste între 5 şi 19 ani, din România, vor suferi de obezitate, iar cifra este foarte mare şi la adulţi.
Ana Măiță, de exemplu, spune că băiatul ei, care are acum 10 ani, a început să se îngraşe la vârsta de 5 ani, fără să fi schimbat ceva în alimentaţie.
„Am fost chiar la endocrinologie. Ne-a explicat că este, într-adevăr, o îngrăşare genetică. Ne-a sfătuit să îl punem pe un stil de alimentaţie hipocaloric şi să creştem numărul de ore în care el face sport”, spune Ana Măiţă, părintele unui copil cu tendinţă de îngrăşare. Citește mai multe pe DC NEWS.
-
Semne că ai o criză de fiere sau probleme cu fierea27.12.2025, 09:05
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
