Ghimbirul, cum te poate ajuta să slăbești

Angela Sabău |
Data publicării:
Ghimbirul
Ghimbirul

Ghimbirul conține compuși numiți gingeroli și shogaoli. Acești compuși stimulează mai multe activități biologice în corp, atunci când este consumat.

Cercetătorii indică faptul că obezitatea poate provoca stres oxidativ și inflamații. Stresul oxidativ este cauzat de deteriorarea radicalilor liberi din organism.

Proprietățile antioxidante ale ghimbirului ajută la controlul acestor radicali liberi, iar proprietățile sale antiinflamatorii pot contracara inflamația.

Aceste proprietăți ale ghimbirului nu abordează în mod direct excesul de kilograme, dar ajută la prevenirea deteriorării cardiovasculare și a altor efecte secundare ale supraponderabilității în timp ce lucrați pentru a vă aduce greutatea la un număr sănătos.

Alte cercetări susțin ideea că ghimbirul ar putea juca un rol și în pierderea în greutate.

Un mic studiu a constatat că bărbații supraponderali care consumau ghimbir au avut o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

O meta-analiză a studiilor care au analizat efectele pierderii în greutate ale ghimbirului sugerează că ghimbirul are un efect semnificativ asupra greutății corporale și a grăsimii din zona burții (raportul talie-șold).

Gingerolii încurajează anumite activități biologice în corp și au un efect anti-obezitate, ajutând alimentele să digere mai repede și să stimuleze organismul să accelereze alimentele digerate prin colon. Studiul mai sugerează că gingerolii pot stabiliza nivelul zahărului din sânge. Menținerea stabilă a zahărului din sânge poate fi cheia pentru a pierde în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel