Ghimbirul, cum te poate ajuta să slăbești

Ghimbirul conține compuși numiți gingeroli și shogaoli. Acești compuși stimulează mai multe activități biologice în corp, atunci când este consumat.
Cercetătorii indică faptul că obezitatea poate provoca stres oxidativ și inflamații. Stresul oxidativ este cauzat de deteriorarea radicalilor liberi din organism.
Proprietățile antioxidante ale ghimbirului ajută la controlul acestor radicali liberi, iar proprietățile sale antiinflamatorii pot contracara inflamația.
Aceste proprietăți ale ghimbirului nu abordează în mod direct excesul de kilograme, dar ajută la prevenirea deteriorării cardiovasculare și a altor efecte secundare ale supraponderabilității în timp ce lucrați pentru a vă aduce greutatea la un număr sănătos.
Alte cercetări susțin ideea că ghimbirul ar putea juca un rol și în pierderea în greutate.
Un mic studiu a constatat că bărbații supraponderali care consumau ghimbir au avut o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
O meta-analiză a studiilor care au analizat efectele pierderii în greutate ale ghimbirului sugerează că ghimbirul are un efect semnificativ asupra greutății corporale și a grăsimii din zona burții (raportul talie-șold).
Gingerolii încurajează anumite activități biologice în corp și au un efect anti-obezitate, ajutând alimentele să digere mai repede și să stimuleze organismul să accelereze alimentele digerate prin colon. Studiul mai sugerează că gingerolii pot stabiliza nivelul zahărului din sânge. Menținerea stabilă a zahărului din sânge poate fi cheia pentru a pierde în greutate.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.