Ghimbirul, cum te poate ajuta să slăbești
Ghimbirul conține compuși numiți gingeroli și shogaoli. Acești compuși stimulează mai multe activități biologice în corp, atunci când este consumat.
Cercetătorii indică faptul că obezitatea poate provoca stres oxidativ și inflamații. Stresul oxidativ este cauzat de deteriorarea radicalilor liberi din organism.
Proprietățile antioxidante ale ghimbirului ajută la controlul acestor radicali liberi, iar proprietățile sale antiinflamatorii pot contracara inflamația.
Aceste proprietăți ale ghimbirului nu abordează în mod direct excesul de kilograme, dar ajută la prevenirea deteriorării cardiovasculare și a altor efecte secundare ale supraponderabilității în timp ce lucrați pentru a vă aduce greutatea la un număr sănătos.
Alte cercetări susțin ideea că ghimbirul ar putea juca un rol și în pierderea în greutate.
Un mic studiu a constatat că bărbații supraponderali care consumau ghimbir au avut o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
O meta-analiză a studiilor care au analizat efectele pierderii în greutate ale ghimbirului sugerează că ghimbirul are un efect semnificativ asupra greutății corporale și a grăsimii din zona burții (raportul talie-șold).
Gingerolii încurajează anumite activități biologice în corp și au un efect anti-obezitate, ajutând alimentele să digere mai repede și să stimuleze organismul să accelereze alimentele digerate prin colon. Studiul mai sugerează că gingerolii pot stabiliza nivelul zahărului din sânge. Menținerea stabilă a zahărului din sânge poate fi cheia pentru a pierde în greutate.
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cum scap de pofta de dulce
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
