Ghiveci în straturi de mango și iaurt: rețeta pentru o gustare cu puține calorii. Ai nevoie de 4 ingrediente și un bol

Ghiveci în straturi de mango și iaurt - Foto: Freepick @jcomp
Ghiveci în straturi de mango și iaurt - Foto: Freepick @jcomp

Ghiveci în straturi cu mango și iaurt: ingrediente și mod de preparare. Ai nevoie de 4 ingrediente și un bol sau un borcan mic transparent.

Jamie Oliver este cunoscut pentru rețetele sale delicioase, care mai de care mai interesante, mai colorate și mai complexe. 

Pentru că este vară și trebuie să avem o dietă echilibrată, săracă în calorii, dar totuși sățioasă, astăzi vă prezentăm o rețetă a celebrului bucătar, pe care o puteți prepara oricând, într-un timp foarte scurt și o puteți consuma oriunde, inclusiv să o luați la pachet ca gustare atunci când mergeți la serviciu.

Este vorba despre "ghiveci în straturi cu mango și iaurt". Și chiar dacă cuvântul "ghiveci" te-a dus cu gândul către celebra tocăniță a mamei sau a bunicii, ei bine nu, este vorba despre un desert sățios, numai bun în orice moment al zilei.

Ingrediente:

- 1 mango copt

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 180 g iaurt natural

- 100 g praf de granola

Granola este un aliment format din fulgi de ovăz, nuci, semințe, miere sau alți îndulcitori, cum ar fi zahărul brun, și uneori orez umflat, care este de obicei copt până când devine crocant, prăjit și auriu. Îl poți găsi în magazine sau îl poți înlocui cu amestec de cereale.

Mod de preparare:

- Decojiți mango

- Puneți-l într-un robot de bucătărie și amestecați-l până când devine omogen

sau

- Tăiați-l în bucăți mici.

- Amestecați vanilia și iaurtul într-un bol mic.

- Se așază în 2 vase portabile cu capac, cu puțin iaurt cu vanilie, apoi puțin piure de mango și un praf de granola. Repetați până când se termină totul.

- Puneți capacele și gata, potrivit rețetei.

Ca sfat, Jamie Oliver spune că "nu ezitați să amestecați fructele - încercați fructul pasiunii, fructele de pădure, merele sau perele fierte. Sau presărați deasupra puțină nucă de cocos deshidratată, care este deosebit de bună cu mango".

Rețeta aceasta are 325 de calorii, 11 grame de grăsime, 11.2g de proteină, 43.5g carbohidrați și 5.5g fibre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel