Ginko biloba, efectele neștiute asupra organismului femeilor

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Gingko biloba a fost folosită în medicina tradițională chineză de peste 1.000 de ani. Mai nou, oamenii de știință au descoperit beneficiile acestei plante în tratarea simptomelor premenstruale. 

Gingko biloba este adesea utilizată în tratarea simptomele sindromului premenstrual, iar multe studii au confirmat eficacitatea acesteia. Cercetările arată că această plantă fost mai eficientă decât placebo în reducerea severității generale a simptomelor, precum și a simptomelor fizice și psihologice.


Potrivit unui studiu din 2009, gingko biloba crește eliberarea și scade recaptarea anumitor neurotransmițători, care îmbunătățesc starea de spirit și simptomele depresiei, ambele caracteristici ale sindromului premenstrual.  Mai mult, conține bioflavanoide, care modulează stresul și ajută la ameliorarea anxietății. De asemenea, are un efect antiinflamator și îmbunătățește circulația sângelui, ambele mecanisme ameliorând ssimptomele PMS.

 

Studiul integral, aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel