Grăsimea din produsele lactate NU prezintă risc de obezitate pentru copii. STUDIU

Copiii care consumă produse lactate cu grăsime completă nu prezintă un risc crescut de obezitate sau boli de inimă, însă produsele cu un conținut scăzut în grăsimi ar putea influența sănătatea...
Publicată în Advances in Nutrition, cercetarea ECU a analizat 29 de studii din întreaga lume care au examinat consumul de produse lactate cu grăsimi complete la copii.
Cercetătorii au descoperit că nu există nicio legătură clară între consumul de produse lactate cu grăsimi complete și creșterea în greutate, colesterolul ridicat sau hipertensiunea arterială la copii.
Analiza sistematică a cercetării a fost o colaborare între ECU, Universitatea din Washington și Fred Hutchinson Cancer Research Center din Statele Unite.
Autorul principal al studiului, profesorul Therese O'Sullivan, de la Școala de Științe Medicale și de Sănătate a ECU, a declarat că rezultatele au evidențiat necesitatea unei dovezi mai bune în acest domeniu.
„Ghidul dietetic în Australia și în alte țări recomandă copiilor să consume în principal produse lactate cu grăsimi reduse pentru a menține o greutate sănătoasă și o sănătate cardiovasculară bună", a declarat pentru Scitechdaily
Studiile au raportat faptul că produsele lactate cu grăsime integrală nu au fost asociate cu niveluri crescute de creștere în greutate sau obezitate.
„Produsele lactate cu grăsimi reduse sunt, în general, recomandate atât adulților, cât și copiilor cu vârsta peste doi ani, datorită conținutului său redus de energie și a grăsimii saturate.Cu toate acestea, studiile sugerează că acei copii care au consumat produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, au înlocuit efectiv acele calorii din grăsimi cu alte alimente.
Acest lucru sugerează că lactatele cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt la fel de sațioase ca lactatele cu grăsimi complete, fapt care poate determina copiii să consume mai multe alte alimente. Efectele asupra sănătății pot depinde natura acestor alimente înlocuitoare.", a mai spus acesta.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.