Grăsimi trans, risc mai mare de a dezvolta Alzheimer

Adisa Codruț / 25 oct 2019 / 23:11
Masă copioasă
Masă copioasă

Oamenii care consumă grăsimi trans au un risc mai mare de a dezvolta, în timp, Alzheimer, susține un studiu.

Grăsimi trans, Alzheimer. Persoanele cu un nivel mai mare de grăsimi trans în sânge pot avea 50% până la 75% mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer sau demența din orice cauză, sugerează un nou studiu publicat în revista Neurology.

Cercetătorii japonezi au recrutat pentru studiu peste 1.600 de bărbați și femei (japonezi) fără demență și i-au urmărit pe o perioadă de 10 ani. Le-au făcut un test de sânge pentru nivelurile de grăsime trans și le-au analizat dieta. Apoi au ținut cont de alți factori care ar putea afecta riscul de demență, cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul și fumatul. Ei au descoperit că persoanele cu cele mai ridicate două niveluri de grăsimi trans erau cu 52% și cu 74% mai mari să dezvolte demență decât cele cu cele mai scăzute niveluri, potrivit CNN.

"Acest studiu este important, deoarece se bazează pe dovezi anterioare că aportul dietetic de grăsimi trans poate crește riscul de demență de Alzheimer", a spus neurologul Dr. Richard Isaacson, director al clinicii de prevenire a Alzheimer la Weill Cornell Medicine din New York, care, de asemenea, nu a fost implicat în studiu.

Grăsimile trans se găsesc în mâncarea prăjită, grăsimile trans se găsesc în crema de cafea, prăjituri, cruste de plăcintă, pizza congelată, fursecuri, biscuiți și zeci de alte alimente procesate.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23