Alimente care favorizează îngrășarea la nivelul abdomenului. Cu ce le înlocuim

Excesul de grăsime abdominală provoacă mai multe probleme decât dificultățile de a se potrivi în blugi preferați. Există două tipuri - viscerale, care vă înconjoară organele abdominale, și...
În timp ce niciun aliment special nu poate crește grăsimea abdominală, consumul de prea multe calorii din alimentele greșite, poate. Sportul și consumul unei alimentații sănătoase, care limitează aceste alimente, pot ajuta la păstrarea siluetei și la evitarea unor riscuri pentru sănătate, notează Livestrong.
Cereale rafinate
Cerealele rafinate sunt cele care au fost îndepărtate de conținut de nutrienți valoroși în timpul procesării, ceea ce duce la un aliment mai puțin satios, mai puțin hrănitor. Într-un studiu publicat în "Jurnalul Colegiului American de Nutriție" din 2012, cercetătorii au analizat dietele și nivelurile de grăsime abdominală de la 2.834 de adulți. În timp ce aportul de cereale integrale a fost asociat cu un nivel scăzut de grăsime abdominală, cerealele rafinate au fost legate de niveluri mai ridicate. Înlocuiți cerealele rafinate, cum ar fi orez alb, tăiței de ou și covrigi, cu cereale integrale, cum ar fi orez brun, fulgi de ovăz și floricele.
Grăsimea de origine animală
Înlocuirea grăsimilor saturate, cea mai mare parte derivând din produse de origine animală, cum ar fi carne și produse lactate, cu grăsimi nesaturate, predominante în alimentele vegetale, s-a dovedit că îmbunătățește nivelul de grăsime abdominală și reduce semnificativ greutatea corporală totală, potrivit unui raport publicat în revista " Obezitate "în martie 2012. American Heart Association recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la cel mult 7% din aportul caloric total sau până la 16 grame în cadrul unei diete de 2.000 de calorii. Pentru a reduce din grăsimi saturate, înlocuiți sursele comune, cum ar fi untul, smântâna, carnea de vită și alte carnuri grase, cu surse de grăsime nesaturate, cum ar fi nuci, semințe și avocado.
Ulei vegetal hidrogenat
Înlocuirea grăsimilor trans din dieta dvs. cu grăsimi nesaturate vă poate ajuta, de asemenea, să vă reduceți grăsimea abdominală, spune Harvard Health Publications. Listate pe etichetele nutriționale ca uleiuri parțial hidrogenate, grăsimile trans sunt obținute printr-un proces în care hidrogenul este adăugat în uleiul vegetal, formând o grăsime solidă care, de asemenea, poate dăuna grav sănătății colesterolului. Sursele comune includ mâncare tip Fast Food și produse coapte preparate comercial, aluat de pizza, biscuiti și cruste de plăcintă. Asociația American Heart recomandă limitarea grăsimilor trans la mai puțin de 1 la sută din caloriile totale sau mai puțin de 2 grame pe zi în cadrul unei diete de 2.000 de calorii.
Bauturi dulci
Zaharurile adăugate, care sunt deosebit de bogate în băuturile îndulcite, pot de asemenea să crească grăsimea abdominală. Într-un studiu publicat în "American Journal of Clinical Nutrition", 47 de adulți supraponderali au consumat 1 litru de suc, lapte degresat cu un număr similar de calorii, suc dietetică sau apă zilnic timp de șase luni. Participanții care au consumat băuturi răcoritoare zaharoase au avut creșteri semnificativ mai mari ale mușchilor viscerali, scheletici, ficat și grăsimi din sânge decât cei care au băut alte băuturi. Școala Harvard de Sănătate Publică recomandă consumul de băuturi deosebit de dulci, inclusiv cocktailuri cu suc de merișoare, suc de portocale și băuturi sportive, doar puțin și rar. Deși zaharurile din sucuri sunt adesea naturale și derivate din fructe, de obicei sunt mult mai concentrate în sucuri și conțin mai puține fibre decât fructele întregi.
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
-
-
Compușii din ciocolată ar putea încetini îmbătrânirea18.09.2025, 12:22
-
-
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cum scap de pofta de dulce
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.