Grăsimile care-ți fac bine. Sursele din natură, la îndemână oricui

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Nucile sunt bune pentru intestin și inimă
Nucile sunt bune pentru intestin și inimă

Nutriționistul Cori Grămescu ne recomandă să mâncăm nuci românești care sunt o sursă sigură de grăsimi naturale.

Nucile și semnițele crude reprezintă cea mai sigură sursă de grăsimi naturale. 

”Le recomand clientelor mele să consume grăsimi în forma lor naturală și cea mai sigură sursă o reprezintă nucile și semințele crude. Și aici menționez cu precădere nucile românești care sunt foarte bogate în grăsimi sănătoase și în minerale și care, spre deosebire de caju sau migdale care sunt foarte populare în supermarketuri, sunt și mai gustoase puțin decât nucile, nu sunt preparate termic.

Caju-ul și migdalele, ca să poată fi extrase din coaja lor sunt preparate termic. Caju-ul se fierbe, migdalele se fierb și ele, ceea ce înseamnă că prin expunere la temperatură ridicată grăsimile acelea sănătoase pentru care merită să mâncăm nuci se atenuează și, din păcate, beneficialitatea lor nutrițională scade destul de mult așa că le orientez pe clientele mele către alune de pădure, nuci, produse locale care sunt procesate mecanic și sunt mult mai benefice din punct de vedere nutrițional”, explică nutriționistul Cori Grămescu la Interviurile Spectacola și DC News.

Potrivit acesteia, în perioada aceasta, în sezon este și avocado. ”Este cumva în sezon și are prețuri convenabile, nu este foarte scump și este o sursă foarte bună de grăsime sănătoasă și pește oceanic, pește de apă sărată, o sursă extraordinară de bună de Omega 3, care ne ajută nu doar pentru sistemul imunitar, și pentru sistemul nervos, dar există și multe studii care arată că suplimentarea cu Omega 3 în alimentație, fie din sursă naturală, fie din suplimente nutritive, are efecte comparabile cu medicația anti-colesterol”, adaugă Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel