Grăsimile Omega-3 nu protejează de cancer

inima_stres_psihi_beneficii_ulei_peste_79219900 Acizii grași din pește FOTO: pexels.com

Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului, este concluzia unui studiu recent.

Grăsimile Omega-3, recomandate pe scară largă pentru protecția împotriva cancerului, atacului cerebral și a infarctului, nu protejează împotriva cancerului. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii Universității din Anglia de Est. Omega 3, un tip de grăsime, se regăsește în alimente ca nuci și semințe și pește gras precum somonul. Grăsimile Omega 3 sunt ușor disponibile ca suplimente de vânzare și sunt cumpărate și utilizate pe scară largă.

Două recenzii arată că suplimentele omega 3 pot reduce ușor mortalitatea și afecțiunile cardiace, dar crește ușor riscul de cancer de prostată. Potrivit medicalxpress, dacă 1.000 de persoane ar lua suplimente omega 3 timp de aproximativ patru ani, 3 persoane ar evita să moară de boli de inimă, 6 persoane ar evita un eveniment cardiac și 3 persoane în plus ar dezvolta cancer de prostată.

Autorii studiului au analizat 47 de cercetări. "Aceste mari recenzii sistematice au inclus informații de la multe mii de oameni pe perioade îndelungate. Această cantitate mare de informații a clarificat faptul că, dacă luăm suplimente omega 3 timp de câțiva ani, putem reduce foarte ușor riscul nostru de boli de inimă, dar echilibrăm acest lucru cu foarte ușor creșterea riscului nostru de unele tipuri de cancer. Efectele generale asupra sănătății noastre sunt minime. (...) Dar am constatat că nu există nicio valoare demonstrabilă la persoanele care iau suplimente de ulei omega 3 pentru prevenirea sau tratamentul cancerului. De fapt, am descoperit că acestea pot crește foarte ușor riscul de cancer, în special pentru cancerul de prostată", arată autorii studiului.

Studiul, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250