Greșeala uriașă pe care o faci când lași vasele murdare în chiuvetă. Renunță acum la acest obicei. Cum trebuie să le speli, de fapt

Monika Baciu |
Data publicării:
greseala uriasa pe care o faci cand lasi vasele murdare in chiuveta - FOTO: Freepik@simonova1407
greseala uriasa pe care o faci cand lasi vasele murdare in chiuveta - FOTO: Freepik@simonova1407

Greșeala uriașă pe care o faci când lași vasele murdare în chiuvetă. Te poți îmbolnăvi grav.

Greșeala uriașă pe care o faci când lași vasele murdare în chiuvetă. Îți poate afecta grav sănătatea pe termen lung. Ați trecut vreodată printr-o zi lungă, ați aruncat vasele murdare în chiuvetă și ați turnat puțină apă peste ele pentru a le lăsa la înmuiat peste noapte?

Oricât de mult crezi că ajuți la curățarea mâncării lipicioase și a murdăriei (sau doar îți oferi o pauză atât de necesară), de fapt ai putea crea o mizerie mai scârboasă pe care să o cureți mai târziu.

Atunci când spălați vasele, îndepărtați mâncarea, murdăria, uleiul și murdăria de pe suprafața vasului. Acest lucru împiedică bacteriile, ciupercile și alte elemente potențial dăunătoare să se dezvolte pe vase.

Spălarea vaselor împiedică, de asemenea, insectele, rozătoarele și alți dăunători care sunt atrași de mâncare și resturile de mâncare să vă infesteze casa.

Vezi și: Oligoelementele, ce sunt și unde se găsesc. Sprijină funcția cognitivă, susțin sănătatea oaselor și inimii, previn apariția cancerului

Ce se întâmplă când lași vasele murdare în chiuvetă

Potrivit unui raport al Australian Broadcasting Corporation, lăsarea nesupravegheată a vaselor înmuiate în propria mizerie le face mai murdare pe termen lung, din cauza timpului acordat pentru ca bacteriile și alți microbi să putrezească pe alimentele vechi și în apă.

Chiar dacă spălați de mână acele vase, un strat de bacterii ar putea exista încă până la patru zile, ceea ce ar putea face ravagii în tractul dumneavoastră digestiv dacă ați mânca din ele. În plus, toată acea apă plină de bacterii pe care o aruncați în cele din urmă în chiuvetă lasă și acolo mai multe reziduuri murdare, notează First For Women.

Bacteriile și ciupercile cresc și se înmulțesc foarte repede, creând o colonie potențială de bacterii în câteva zile. Dacă vă lăsați vasele nespălate zile întregi, ați putea ajunge să aveți o mulțime de bacterii în bucătărie și pe vase, ceea ce ar putea fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră.

Împreună cu bacteriile și ciupercile, vine și mirosul. Mirosul va răsuna în casa dvs. în cele din urmă, creând un miros foarte neplăcut.

Vezi și: Cele 7 reguli care previn demența. Milstein, expert în neuroștiințe, dezvăluire: Fiți atenți la orice produs care include ASTA

Cum trebuie să speli vasele

Chiar dacă îți speli vasele murdare imediat după ce le folosești, tot există șanse mari să nu le cureți complet. Data viitoare când le frecați, asigurați-vă că folosiți apă foarte fierbinte (s-ar putea să aveți nevoie de mănuși de cauciuc pentru a nu vă arde!) și folosiți o perie de vase pentru o acțiune de curățare în profunzime și ștergeți-le cu o cârpă de vase sau un burete curat.

Și cum rămâne cu vasele murdare din mașina de spălat vase? Se pare că acestea pot fi folosite în siguranță după un ciclu de spălare, deoarece aceste aparate curăță vasele în profunzime, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul spălării de mână.

Vezi și: Ceaiul de cătină, beneficii multiple. Cum se obține și cine trebuie să fie precaut înainte de consum. Pîrvu: Este un superaliment

Spălatul vaselor, beneficii pentru sănătate

Nu numai că spălatul vaselor vă poate împiedica pe dumneavoastră și familia dumneavoastră să vă îmbolnăviți grav, dar poate fi folosit ca o activitate importantă pentru o viață sănătoasă.

Rutina obișnuită este să pregătești mâncarea, să gătești, să mănânci și să cureți - o parte din această rutină este spălarea vaselor, nu-i așa? Cei mai mulți dintre noi respectăm această rutină în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, uneori chiar.

Astfel, spălatul vaselor ne îmbunătățește imunitatea. Expunându-vă la bacteriile din resturile de mâncare, vă permiteți de fapt să vă expuneți - în cantități mici - la ceva care v-ar putea îmbolnăvi. Acest lucru, la rândul său, vă pune în mișcare sistemul imunitar, care lucrează pentru a crea anticorpi pentru a lupta împotriva germenilor. Astfel, cercetările arată că expunerea la germeni în timp ce spălați vasele vă poate îmbunătăți imunitatea, notează Cleanipedia.

Vezi și: Suplimente alimentare, prafuri, creme miraculoase, un pericol necontrolat de NIMENI. Cazul Simonei Halep: Se mai strecoară ERORI! O industrie într-o creștere spectaculoasă!

Îmbunătățește sentimentul de bunăstare și sănătate

O casă curată, care include o bucătărie și vase curate, te poate ajuta să te simți în control și puternică în momentele în care lumea este un loc stresant și ocupat. Să te ocupi de treburi precum spălatul vaselor este un element important în îmbunătățirea sentimentului tău de bunăstare și sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel