Grijile excesive chiar ne pot îmbolnăvi. Cum le țineți sub control

Adisa Codruț |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Grijile pot afecta corpul în moduri în care nu v-ați aștepta. Acea neliniște continuă și sensibilitate extremă se simt atât în viața de zi cu zi, la slujbă sau în relațiile cu ceilalți, cât și calitatea muncii sau a somnului.

Grijile excesive pot duce, avertizează specialiștii, la anxietate uneori continuă, ceea ce este dăunător întrucât persoanele cu anxietate mare au dificultăți în a-și găsi liniștea. Când se întâmplă acest lucru, pot prezenta simptome fizice reale.

”Îngrijorarea cronică și stresul emoțional pot declanșa o serie de probleme de sănătate. Problema apare atunci când lupta sau fuga sunt declanșate zilnic de îngrijorare excesivă și anxietate. Lupta sau răspunsul la fugă determină sistemul nervos simpatic al corpului să elibereze hormoni de stres, cum ar fi cortizolul. Acești hormoni pot crește nivelul zahărului din sânge și al trigliceridelor (grăsimile din sânge) care pot fi utilizate de organism pentru combustibil. Hormonii provoacă reacții fizice: dificultăți la înghițire, amețeli, uscăciunea gurii, bătăi rapide ale inimii, oboseală, dureri de cap, incapacitate de concentrare, iritabilitate, dureri musculare, tensiune musculară, greață, energie nervoasă, respirație rapidă, dificultăți de respirație, transpirație, tremurături și zvâcniri”, explică specialiștii de la webmd.

Potrivit acestora sunt recomandate exerciții zilnice, consumul unei diete sănătoase, consumul moderat de alimente ce conțin cofeină, meditația, tehnici de relaxare, și chiar apelarea la un terapeut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel