Hepatita A, focare de infecție. Unde s-au înregistrat creșteri alarmante

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Virusul hepatitei
Virusul hepatitei

Hepatita A a înregistrat creșteri alarmante în rândul americanilor. Autoritățile din sănătate încearcă să descopere care este cauza și cum pot preveni trasmiterea bolii.

Numarul de americani infectați cu hepatita A a crescut cu aproape 300% în doar trei ani, au arătat oficialii din sănătate. Creșterea uimitoare a venit în ciuda unui vaccin eficient și este mai mare în special în rândul consumatorilor de droguri și al persoanelor fără adăpost, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din S.U.A., scrie medicalxpress.com

Virusul hepatitei A poate persista în fecale și poate fi răspândit prin atingere, atunci când obiecte sau alimente care au fost atinse de mâna contaminată ajung în gura altor persoane.

În ultimul deceniu, focarele mari de hepatită A au fost rare și în mare parte atribuite produselor alimentare contaminate din comerț, a remarcat cercetătorul Dr. Monique Foster, un epidemiolog în Divizia de hepatita virală a CDC.

„Deși în 2016 au apărut două focare de hepatită A cauzate de alimente contaminate, principalul vinovat al focarelor a fost condițiile de viață ale persoanelor dependente de droguri și ale persoanelor fără adăpost”, a spus Foster.

„Marea majoritate a mii de cazuri din SUA, între 2016 și 2018, au implicat transmiterea de la persoane la persoană”, a adăugat Foster.

Primul focar, în 2016

Din 2016, de când au fost identificate focarele de hepatită A pentru prima dată, au fost raportate mai mult de 15.000 de cazuri, 8.500 spitalizari și 140 de decese, a spus ea.

„Hepatita A este o afețiune care, de obicei, dispare de la sine în aproximativ șase luni, după care devii imun”, explică dr. Marc Siegel, profesor de medicină la Centrul Medical NYU Langone din New York City. „Hepatita A atacă ficatul. Cei mai susceptibili de a dezvolta boli hepatice grave sunt cei cu alte afecțiuni cum ar fi cancerul, sau cei ale căror sisteme imunitare nu funcționează normal”, a spus el.

Cea mai eficientă apărare împotriva acestei infecții este vaccinarea, care este, de asemenea, cea mai bună modalitate de prevenire a focarelor, a mai spus Foster.

„De când există disponibilitatea pe scară largă a vaccinului împotriva hepatitei A și recomandările de vaccinare a copiilor, rata globală de infecții cu hepatita A a scăzut dramatic în SUA. Dar, o mare populație de adulți sensibili, nevaccinați care nu au fost infectați în timpul copilariei, rămân vulnerabili la infecții”, a spus Foster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel