Hormonul fericirii, Cum poți crește nivelul dopaminei în mod sănătos

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Dopamina este un neurotransmițător care se găsește în creier, care stimulează fericirea și excitabilitatea și îți poate îmbunătăți starea generală.

Dopamina este substanța chimică din creier declanșată de mai multe medicamente, inclusiv cocaina și alcool, pentru a crea senzația de fericire. Potrivit Brookhaven National Laboratory, obezitatea poate rezulta din faptul că unele persoane mănâncă excesiv pentru a stimula nivelul dopaminei. Din fericire, producția de dopamină poate fi stimulată și în mod natural, fără a apela la medicamente periculoase și ilegale sau mâncat excesiv.

Pasul 1

Exercitii zilnice. Brookhaven National Laboratory raportează că exercițiile fizice stimulează activitatea creierului și substanțele chimice din interior, în special dopamina. Această eliberare de dopamină, împreună cu alte substanțe chimice, pot reduce sentimentele de oboseală la persoanele care fac sport timp de 20 până la 30 de minute sau mai mult. Deoarece este nevoie de mult timp pentru a fi declanșată dopamina, trebuie să lucrați timp de 20-30 de minute pe zi. Scopul este de a menține ritmul cardiac crescut pentru această perioadă de timp.

Pasul 2

Elimina alimentele bogate in zaharuri, grasimi si colesterol din dietă. Pe lângă faptul că sunt alimente nesănătoase, acestea pot provoca și o scădere a nivelului de dopamină.

Pasul 3

Mănâncă alimente cunoscute pentru creșterea nivelului de dopamină. Bananele sunt considerate un aliment excepțional pentru dopamină, deoarece conțin un produs chimic strâns legat de creier. Bananele coapte au concentrații și mai mari ale acestui compus. Fructele și legumele proaspete tind să aibă în general un nivel ridicat de dopamină, la fel ca alimentele și leguminoasele cu cereale integrale.

Pasul 4

Consumați multe vitamine C și E în fiecare zi. Conform IntegrativePsychiatry.net, aceste vitamine pot contribui la creșterea nivelului de dopamină din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel