Infecție virală la mamă, risc crescut de boală cardiacă congenitală la copil

Florina Pop |
Data publicării:
Infecția virală la mamă duce la risc mare de boala cardiacă congenitală la copil  FOTO: pexels.com
Infecția virală la mamă duce la risc mare de boala cardiacă congenitală la copil FOTO: pexels.com

La o viitoare mamă care suferă de o infecție virală sunt mai mari șansele ca bebelușul să dezvolte boala cardiacă congenitală, susține un studiu.

Infecția vitală la viitoarea mamă, depistată la începutul sarcinii, crește riscul ca bebelușul să aibă boala cardică congenitală, arată un studiu recent.

Ce se știa despre infecția vitală la mamă

Momentan, asocierea dintre infecția virală maternă și riscul bolilor cardiace congenitale (CHD) la descendenți este incertă. Cercetătorii au investigat dacă femeile cu un istoric de infecție virală la începutul sarcinii au prezentat un risc crescut de CHD la descendenți, în comparație cu mamele fără o astfel de infecție, se precizează pe platforma Jurnalului Asociației Americane a Inimii, JAHA.

Autorii studiului au căutat din vara anului trecut în mai multe baze de date medicale din mai multe state ale lumii ca să vadă dacă găsesc vreun răspuns la întrebarea de la care a plecat cercetarea lor. Au găsit șaptezeci de studii de control ale cazurilor, care au inclus 67.233 de femei.

Risc crescut de boală cardiacă congenitală la copil?

Concluziile lor, publicate pe JAHA: „Mamele care au avut o istorie de infecții virale la începutul sarcinii au prezentat un risc semnificativ crescut de a dezvolta CHD la descendenți. Pentru infecțiile virale specifice, riscul de a dezvolta CHD la descendenți a fost semnificativ crescut în rândul mamei cu virus rubeolic (...) „Cu toate acestea, alte infecții virale materne la începutul sarcinii nu au fost asociate în mod semnificativ cu riscul de CHD la descendenți".

Rezultatul final al cercetării lor sugerează că infecția virală la mamă este asociată semnificativ cu risc crescut de boală cardiacă congenitală la copii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel