Urmărește dezbaterea live

Insuficiență cardiacă: banalul test de sânge care ar ajuta tratamentul

Florina Pop / 18 iul 2020 / 09:42
Inimă  FOTO: pexels.com
Inimă FOTO: pexels.com

Cercetătorii au observat că ajustarea nivelului hormonului tiroidian T3 ar ajuta inima să funcționeze mai bine. Un test de sânge arată nivelul T3.

Cercetători americani și chinezi - de la New York Institute of Technology College of Osteopathic Medicine (NYITCOM) și FuWai Heart Hospital (Beijing, China) - au dat o nouă utilizare unui test de sânge comun, care ar putea oferi un potențial tratament salvator pentru insuficiența cardiacă. Oamenii de știință au analizat, în ultimii ani, conexiunea dintre hormonii tiroidieni și funcția cardiacă și au descoperit că nivelurile de hormoni tiroidieni pot crește riscul de deces la pacienții cu insuficiență cardiacă. Unele studii pe animale indică faptul că nivelurile tiroidiene restabilite pot îmbunătăți dramatic funcția inimii.

De la aceste premise au plecat cercetătorii americani și chinezi analizând nivelurile hormonului tiroidian T3. Au observat că un număr semnificativ de disfuncții cardiace subiacente și simptome de insuficiență cardiacă pot fi de fapt cauzate de un dezechilibru hormonal T3 tratabil. Testele pe șobolani cu insuficiență cardiacă cauzate de T3 scăzut și atac de cord, cercetătorii au descoperit printr-un simplu test de sânge, nu o procedură extinsă, invazivă, că T3 ar putea fi ajustat pentru a restabili în siguranță echilibrul hormonal cardiac, arată un comunicat al Institutului de Tehnologie din New York.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy