Jeff Beck, legendarul chitarist britanic, a murit din cauza meningitei. Cum se manifestă boala. Este deosebit de gravă

Monika Baciu |
Data publicării:
jeff beck - FOTO: Instagram@jeffbeckofficial
jeff beck - FOTO: Instagram@jeffbeckofficial

Jeff Beck, legendarul chitarist britanic, a murit la vârsta de 78 de ani din cauza meningitei.

Jeff Beck a murit după ce a contractat meningită bacteriană, potrivit familiei sale. Acesta a decedat la vârsta de 78 de ani. Beck, unul dintre chitariștii legendari ai rock-ului, a debutat pentru prima dată pe scenă ca membru al trupei britanice The Yardbirds. S-a alăturat trupei ca înlocuitor al legendei chitarei Eric Clapton în 1965.

"În numele familiei sale, împărtășim cu o tristețe profundă și profundă vestea trecerii lui Jeff Beck. După ce a contractat brusc meningită bacteriană, a murit pașnic ieri. Familia lui cere intimitate în timp ce procesează această pierdere imensă", au declarat reprezentanții săi într-o declarație, potrivit 6abc.

Beck, unul dintre chitariștii legendari ai rock-ului, a debutat pentru prima dată pe scenă ca membru al trupei britanice The Yardbirds. S-a alăturat trupei ca înlocuitor al legendei chitarei Eric Clapton în 1965.

În 1966, el a părăsit Yardbirds pentru a-și înființa propria trupă, Jeff Beck Group, din care făceau parte vocalistul Rod Stewart și basistul Ron Wood. Stilul lor a constat într-o abordare unică a blues-ului și a pus bazele pentru heavy metal. 

Vezi și: Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

Meningita, ce este

Meningita este inflamația membranelor care conturează creierul și măduva spinării. Aceste membrane se numesc meninge, dând bolii numele său "meningită". Meningita poate fi bacteriană sau virală, deși există și forme fungice ale bolii. Meningita virală este cea mai frecventă formă.

Meningita bacteriană este cea mai gravă formă. Fără tratament, meningita bacteriană poate provoca paralizie, accident vascular cerebral, convulsii, sepsis și chiar moarte.

Meningita, simptome

Simptomele distinctive ale meningitei bacteriene sunt:

- febră mare

- gât rigid

- dureri de cap severe

Dacă dezvoltați boala, este posibil să apară, de asemenea:

- Greață

- Vărsături

- Ssensibilitate la lumină puternică

- Confuzie

- O erupție cutanată de decolorare purpurie, notează Healthline.

Simptomele pot începe rapid, uneori în doar câteva ore, sau pot progresa pe parcursul unei zile sau două. Solicitați asistență medicală imediată dacă prezentați simptome de meningită bacteriană. Medicul dumneavoastră va trata afecțiunea cât mai curând posibil, cel mai probabil cu antibiotice.

Vezi și: Jill Biden, diagnosticată cu cancer de piele. L-a descoperit după un control de rutină. Cum se manifestă simptomele

Meningita bacteriană, cum se transmite

Meningita bacteriană este cauzată de mai multe tipuri diferite de bacterii, inclusiv:

- Streptococcus pneumoniae, numit și pneumococ

- Neisseria meningitidis, numită și meningococ

- Haemophilus influenzae, de asemenea, numit Hib

- Listeria monocytogenes

- grupa B strep

- E. coli

Vezi și: Planta care crește printre gunoaie, efect asupra sănătății. Tratează constipația, menține sănătatea inimii. Ce alte beneficii mai are

Bacteriile care provoacă meningită pot trăi în corpul tău și în mediul din jurul tău. În multe cazuri, ele sunt inofensive. Meningita bacteriana apare atunci cand aceste bacterii ajung in sange si calatoresc la creier si maduva spinarii pentru a incepe o infectie.

Cele mai multe bacterii care cauzează această formă de infecție sunt răspândite prin contact personal strâns, cum ar fi:

- Tuse

- Strănut

- Sărut

Secrețiile din gâtul unei persoane infectate, cum ar fi flegma și saliva, conțin bacterii. Când acea persoană tușește sau strănută, bacteriile călătoresc prin aer. Dar majoritatea germenilor care pot duce la meningită bacteriană nu sunt contagioși. De fapt, bacteriile care provoacă meningită sunt mai puțin contagioase decât virușii care provoacă răceala sau gripa.

Nu toate bacteriile care provoacă meningită sunt răspândite de la o persoană la alta. De asemenea, puteți dezvolta meningită bacteriană după ce ați consumat anumite alimente care conțin bacteria Listeria, cum ar fi:

- brânzeturi moi
- hotdog

- carne

Vezi și: Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât. Are efect analgezic, tratează infecțiile și ajută la relaxarea mușchilor

Problemele cauzate de Listeria sunt mai frecvente la:

- femeile gravide

- persoanele în vârstă

- copii

Bacteriile cauzatoare de meningită sunt mai susceptibile de a ataca membranele creierului după o traumă, cum ar fi:

- o fractură la cap

- intervenție chirurgicală

- o infecție a sinusurilor

Aceste afecțiuni vă scad imunitatea și perturbă barierele naturale ale corpului, lăsând corpul deschis la infecții de orice fel, inclusiv meningită bacteriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel