Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât. Are efect analgezic, tratează infecțiile și ajută la relaxarea mușchilor

Monika Baciu |
Data publicării:
bautura alcoolica ce amelioreaza durerile de gat - FOTO: Freepik@stockking
bautura alcoolica ce amelioreaza durerile de gat - FOTO: Freepik@stockking

Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât. Dilată mucoasele gâtului.

Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât are efect analgezic. Este sezonul răcelii și gripei, iar pentru multe persoane, asta înseamnă nopți nedormite din cauza durerilor de gât.

Care este băutura alcoolică care ameliorează durerile de gât

Cocktail-urile calde, cum ar fi o ceașcă caldă de whisky aromatizat cu lămâie, miere, cuișoare, și scorțișoară, sunt remedii folosite de zeci de ani.

Whisky-ul poate dilata temporar vasele de sânge. În cantități mici, acest lucru poate ajuta la eliminarea mucusului în zona sinusurilor și piept, care permite corpului să lupte cu boala și infecția. Acest efect poate ameliora, de asemenea, alte simptome de o răceală sau gripă, cum ar fi tuse sau respirație șuierătoare.

"În timp ce un cocktail fierbinte nu poate vindeca neapărat o răceală, ingredientele băuturii calde sunt cunoscute pentru a atenua simptomele de frig", spune David Greuner, MD, un chirurg la NYC chirurgicale Associates, potrivit Fatherly.

Pe lângă faimoasele puteri de ucidere a durerii ale alcoolului, consumul moderat de alcool s-a dovedit a dilata membranele mucusului mult în același mod ca mentolul, spune Greuner. Acest lucru poate ajuta la tratarea infecțiilor.

Vezi și: Românii, printre cei mai fericiți oameni din lume?! De ce raportul WHR e un semnal de alarmă și de ce suntem, de fapt, un "popor profund nefericit". Leca: Tristețea va crește!

Ce conține whisky-ul

Whisky-ul, mai exact, conține și acidul elagic antioxidant, despre care studiile sugerează că poate ajuta la tratarea infecțiilor virale și bacteriene. Încălzirea whisky-ului și servirea acestuia cu condimente este un sfat la fel de bun. Apa fierbinte ameliorează congestia nazală, mierea poate calma durerile în gât și poate suprima tusea, iar vitamina C din sucul de lămâie ajută la reducerea mucusului.

"Alcoolul este un diuretic care trage lichide din organism, așa că bea o mulțime de băuturi nealcoolice, cum ar fi apa", spune Greuner, adăugând că bolnavii ar trebui să se limiteze la un singur cocktail fierbinte pe zi.

Whisky-ul conține o cantitate mare de alcool care funcționează ca un vasodilatator, deschizând vasele de sânge pentru a lăsa sângele să treacă. Această băutură alcoolică vă ajută mușchii să se relaxeze și ameliorează simptomele comune ale răcelii, cum ar fi o durere în gât.

Vezi și: De ce să mănânci sfeclă crudă. Cum îți poate ajuta ficatul și ce alte beneficii mai are

Conține antioxidanți de luptă împotriva infecțiilor

Acidul elagic este un compus organic în whisky care ajută la combaterea infecțiilor virale și bacteriene care pot provoca dureri în gât sau frig. Este un antioxidant care neutralizează radicalii dăunători, scade nivelul inflamației și elimină toxinele din organism, protejându-ne de diferite boli.

Radicalii liberi excesivi pot deteriora proteinele organismului, făcându-ne mai vulnerabili la frig.

Dilată  vasele de sânge

Ori de câte ori avem leziuni, răni sau infecții, corpul nostru răspunde în mod natural transportând mai mult sânge și nutrienți în aceste zone particulare.

În cazul durerii în gât, consumul moderat de whisky ajută la dilatarea membranelor mucusului, permițând sângelui să circule normal și să facă față cu ușurință răcelii sau infecției.

Vezi și: Fructele bogate în zahăr și impactul asupra glicemiei. De ce sunt fructele de pădure recomandate diabeticilor

Alcoolul amorțește durerea

Este probabil cea mai veche afirmație medicală despre consumul de alcool. Cercetătorii au descoperit prin studii moderne că alcoolul într-adevăr păcălește semnalele de durere care merg la creier.

Atenție! Medicii atrag atenția să nu consumați alcool atunci când luați medicamente. În plus, trebuie să limitați cantitățile de alcool, deoarece acestea vă pot afecta alte organe, potrivit Liquor Laboratory.

Distruge celulele canceroase

Alcoolul conține acid elagic, un antioxidant care distruge celulele canceroase. Potrivit unui studiu prezentat de dr. Jim Swan și colegii săi de la conferința EuroMedLab din 2005 de la Glasgow, Scoția, whisky-ul conține mai mult acid elagic decât alte tipuri de alcool, oferind și mai mulți antioxidanți împotriva celulelor canceroase.

Un pahar de whisky pe zi poate oferi beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

- sănătatea inimii. Whisky-ul are un nivel ridicat de polifenoli, antioxidanți pe bază de plante legate de scăderea riscului de boli de inimă. Polifenolii din whisky s-au dovedit a reduce colesterolul "rău" (LDL) și a crește nivelul colesterolului "bun" (HDL) și reduce trigliceridele sau grăsimile din sânge.

- sănătatea creierului. Antioxidanții pe bază de plante din whisky pot ajuta la menținerea unui echilibru chimic sănătos în creier. Cercetările arată cantități mici de whisky - în special soiuri în vârstă - crește activitatea neuronală.

Un studiu a constatat că persoanele care au consumat una până la șase băuturi săptămânal au avut un risc mai mic de demență decât non-băutorii. Un alt a arătat că consumul moderat de alcool ar putea reduce declinul cognitiv la persoanele cu boala Alzheimer, notează Live Strong.

Riscurile potențiale ale whisky-ului

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale whisky-ului sunt asociate cu cantități mici până la moderate. În timp, consumul ridicat de alcool poate crește riscul de boli cronice și alte probleme de sănătate, potrivit WEB:MD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel