Nefrologie

Sindromul Alport este o boală moștenită care se caracterizează prin boli de rinichi, pierderea auzului și probleme de vedere.

Scris de: Monika Baciu       17 iun, 08:34

Mirabela Dauer a făcut dezvăluiri despre diagnosticul de cancer pe care l-a primit.

Scris de: Sonia Baciu       25 mai, 12:53

Scintigrafia renală este o tehnică a medicinei nucleare, prin furnizarea de informaţii cu caracter funcţional pentru fiecare rinichi în parte.

Scris de: Monika Baciu       18 mai, 09:51

Specialiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de lichid, deci și apă. Însă care este mai bună dintre cea plată și cea cu bule? Cea care vă place, dar mai ales, nu vă face rău. 

Scris de: Sonia Baciu       04 mai, 19:17

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care este ceaiul care ajută la dezintoxicarea organismului.

Scris de: Sonia Baciu       01 mai, 13:20

Andreea Antonescu a fost la un pas de a-și pierde viața în perioada copilăriei. Ce diagnostic i-au dat medicii?

Scris de: Sonia Baciu       16 apr, 14:14

Diabetul insipid: cum apare, ce simptome are și care sunt tratamentele folosite? Există vreo legătură între diabet insipid și diabet zaharat?

Scris de: Anisia Nica       30 Martie, 16:45

Specialiștii în sănătate indică cinci semne comune de „avertizare” ale cancerului de rinichi,  care pot fi confundate cu probleme „mai puțin severe”.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 09:05

Dr. Mihai Dobra, de la Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal, ne-a explicat cât de des ar trebui făcute anumite analize.

Scris de: Angela Sabău       17 feb, 13:07

Medicii de la Spitalul Militar Central din București explică, pe rețelele sociale, ce este boala polichistică renală autozomat dominantă. Una dintre manifestările acesteia este hipertensiunea.

Scris de: Adisa Codruț       15 feb, 18:53

Se știe că rinichii filtrează deșeurile din sânge și le elimină prin urină și atunci când ei nu funcționează corect, se pot acumula toxine în organism. Acest lucru poate fi semnalat de mai multe simptome, unele surprinzătoare, pe care e bine să le știm ca să putem opri varii boli renale înainte...

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 11:18

Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Manchester și Universitatea Manchester NHS Foundation Trust (MFT) a demonstrat că obezitatea provoacă un risc crescut de apariție de boli la rinichi. Asta înseamnă că dacă prevenim obezitatea putem reduce incidența bolilor renale în...

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 22:14

Un medic nefrolog a declarat la o masă deschisă, la Cluj, că boala cronică de rinichi e asemeni unei mașini ”care vine noaptea cu farurile stinse și nu știi că vine până nu te izbește”.

Scris de: Adisa Codruț       14 dec, 19:34

Durerile de rinichi pot fi dintre cele mai crunte pe care le poate suferi un om. Iată câteva cauze comune și ce puteți face dacă suferiți din această cauză.

Scris de: Angela Sabău       09 dec, 22:15

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu explică, într-o postare, câteva aspecte despre boala Parkinson.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 20:51

Cercetătorii au identificat mai mulți metaboliți în sânge ale căror niveluri sunt modificate de consumul de cafea. Practic, cafeaua face ca nivelurile a 3 dintre acești metaboliți să crească semnificativ cu riscul unor persoane de a dezvolta boli renale cronice.

Scris de: Dana Lascu       06 noi, 20:19

Un insecitic disponibil în întreaga lume, folosit, printre altele, și pentru eradicarea țânțarilor sau a musculițelor de fructe, a fost asociat cu un risc cu 25% mai mare de disfuncție renală - într-un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Queensland, Australia.

16 oct, 09:49

Ana Morodna s-a născut cu o problemă de sănătate, pe care a descoperit-o în urmă cu vreo 10 ani.

Scris de: Adisa Codruț       28 aug, 11:27

Depresia la persoanele de vârstă mijlocie și la pensionari este mai periculoasă decât se credea, putând duce la o scădere rapidă a funcției renale, arată un studiu prezentat de Societatea Americană de Nefrologie.

Scris de: Dana Lascu       31 mai, 17:16

Formarea pietrelor la rinichi poate fi evitată, eliminând din meniul zilnic o serie de alimente. 

Scris de: Cătălina Burghelea       12 mai, 08:23

Vitaminele și mineralele sunt substanțe de care organismul are nevoie pentru a-l ajuta să îndeplinească funcții importante. Dar dacă aveți boli de rinichi sau sunteți dializat, este posibil să nu aveți suficiente.

Scris de: Angela Sabău       11 mai, 21:06

Rinichii, care se află în partea din spate a abdomenului, la nivelul ultimelor două coaste, de ambele părți ale coloanei vertebrale, se numără printre cele mai prețioase organe. Funcția principală a rinichiilor este de a elimina produșii catabolismului și excesul de apă din sânge. Rinichii...

Scris de: Cătălina Burghelea       03 mai, 20:42

Infecțiile urinar,e mai frecvente la femei, pot fi evitate, dar trebuie cunoscute întâi cauzele lor. Iată cum pot fi prevenite:

Scris de: Angela Sabău       02 mai, 22:00

Chiar dacă nu credeți că sunteți predispus la apariția pietrelor la rinichi (calculii renali), este posibil să fiți în pericol în timpul verii. Iată de ce: 

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 20:20

Cercetătorii au descoperit că odată cu pietrele la rinichi, la circa 25% dintre pacienți apare și o altă boală care deteriorează oasele! Iată despre ce este vorba: 

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 10:41

Pietrele la rinichi se pot forma din mai multe cauze, însă unele alimente pot favoriza apariția acestora. Astfel, pentru a preveni formarea acestor pietre, medicii pot recomanda să eviți unele alimente bogate în oxalați. În general, poți ajuta la prevenirea calculilor renali, consumând multe...

Scris de: Cătălina Burghelea       03 Martie, 09:34

Rinichii filtrează deșeurile din sânge și le elimină prin urină. Când ei nu funcționează corect, se pot acumula toxine. Acest lucru poate duce la mai multe simptome diferite și surprinzătoare pe care e bine să le știm ca să putem opri varii boli renale înainte de declanșarea lor. 

Scris de: Dana Lascu       25 dec, 18:54

Există mai multe tipuri diferite de pietre la rinichi și se formează dintr-o varietate de motive. Alimentele, însă, pot favoriza formarea celei mai frecvente forme de pietre la rinichi.

Scris de: Angela Sabău       01 dec, 07:36

Pietrele la rinichi se formează deseori din diferite cauze și, în prezent, sunt de diagnosticat. Unele simptome sunt absolut unice și din păcate, foarte dureroase.

Scris de: Angela Sabău       30 noi, 17:11

Doctorul Cătălin Denciu, tranferat cu arsuri grave în Belgia, a avut COVID-19 în primăvară, iar testul de la Spitalul Floreasca, după incendiu, a fost pozitiv la aceeași infecție.

Scris de: Adisa Codruț       16 noi, 22:05

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0