Nefrologie

Șase lucruri banale, dar esențiale și ușor de făcut, care țin de stilul de viață, te ajută să eviți bolile cronice de rinichi, arată un nou studiu care a inclus peste 2,5 milioane de oameni!

Scris de: Dana Lascu       03 sep, 12:47

Apariția sângelui în urină (hematuria) nu este întotdeauna vizibilă. Când este în cantități foarte mici, este vizibil doar la microscop. Însă atunci când este vizibil cu ochiul liber poate fi alarmant.

Scris de: Angela Sabău       29 mai, 10:39

Accidentul vascular cerebral (AVC) este de mai multe tipuri, fiecare dintre acestea având cauze spefice. AVC-ul duce la invaliditate pe termen lung sau la deces, arată Conf Univ Dr Adriana Dulămea.

Scris de: Dana Lascu       02 dec 2019 / 17:26

Nefrita lupică este o complicație comună și de temut a bolii autoimune cunoscută popular sub numele de lupus, unul din doi adulți cu lupus dezvoltând-o, arată Conf Univ Dr Gener Ismail, de la Institutul Clinic Fundeni.

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2019 / 11:10

Ștergerea unei gene a dus la leziuni renale la șoareci cu hipertensiune arterială și boală renală.

Scris de: Adisa Codruț       17 noi 2019 / 20:02

Cunoscutul om politic Sorin Frunzăverde, care a decedat astăzi, suferea de o boală cronică renală. Iată ce este aceasta, care sunt simptomele, cum se dezvoltă și ce prognostic au pacienții

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2019 / 13:47

Pietrele la rinchi au o strânsă legătură cu dieta, astfel că specialiștii dau câteva exemple de alimente care cresc riscul formării lor.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019 / 14:19

Menținerea unei diete sănătoase poate ajuta la prevenirea bolilor renale, potrivit unei meta - analize a studiilor publicate până în prezent. Rezultatele apar într-un număr viitor al jurnalului de specialitate CJASN, anunță Societatea Americană de Nefrologie.

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2019 / 18:19

Mai multe centre de transplant americane sunt dispuse să utilizeze rinichii infectați cu hepatită C. Acest lucru ar putea suna riscant, dar cu noile cercetări în tratamentul hepatitei C, un nou studiu constată că organele sunt viabile și nu vor îmbolnăvi pacientul beneficiar de...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 sep 2019 / 09:28

Un diuretic comun ar putea preveni dializa, la pacienții cu insuficiență cardiacă. Cercetătorii au stabilit doar o doză mai mare a substanței.

Scris de: Angela Sabău       03 aug 2019 / 19:23

Leziunile renale acute ar putea fi în curând detectate cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta este studiată din ce în ce mai mult, pentru a oferi predictibilitate în unele afecțiuni grave.

Scris de: Angela Sabău       02 aug 2019 / 09:30

Insuficiența renală ar putea avea noi tratamente, după ce oamenii de știință au descoperit un mecanism care reglează activitatea rinichilor.

Scris de: Angela Sabău       23 iul 2019 / 00:00

Infecția urinară este destul de frecventă și apare cu unele simptome. Cum se dezvoltă bacteriile și cum se manifestă boala, sunt doar câteva lucruri bine de știut.

Scris de: Angela Sabău       14 iul 2019 / 07:52

Temperaturile ridicate din zilele cu caniculă pot crea grave probleme de sănătate persoanele vârstnice, dar și persoanelor care au probleme cu rinichii, mai ales dacă nu beau suficientă apa, într-un anume ritm. Iată ce ne sfătuiește să facem Dr. Dragoș Dorin, medic primar...

Scris de: Dana Lascu       28 iun 2019 / 17:20

Leziunile renale acute au fost subiectul unui studiu care a căutat o soluție pentru cea mai comună complicație apărută la 1 din 5 pacienți americani internați.

Scris de: Florina Pop       26 iun 2019 / 10:49

Conferința Interdisciplinară de Nefrologie, Dializă, Transplant și Acces Vascular – NefroAcces 2019 – s-a desfășurat, până astăzi, la București. Aproximativ 400 de medici au discutat, la zeci de sesiuni, despre terapii de ultimă oră în abordarea patologiei renale, dar și...

Scris de: Adisa Codruț       18 mai 2019 / 22:20

Clima caldă și umedă poate fi un factor de risc pentru pietrele la rinichi. Și încălzirea globală ar putea contribui la creșterea riscului.

Scris de: Angela Sabău       08 mai 2019 / 13:13

Expunerea la fum poate produce fibroză în inimă și agrava boala de rinichi existentă în urma expunerii la fum de țigară, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       29 apr 2019 / 08:09

Un studiu arată că asocierea dintre băuturile carbogazoase, muncă intensă pe o vreme toridă cresc riscul de boli renale.

Scris de: Florina Pop       15 apr 2019 / 07:36

Mâncărimea pielii este o problemă comună pentru mulți oameni ce suferă de afecțiuni renale cronice, demonstrează un studiu.

Scris de: Florina Pop       12 apr 2019 / 23:00

Toxicitate la vitamina D apare în cazuri rare, dar medicii trebuie să fie conștienți de riscurile aportului suplimentar de vitamina D pentru a limita complicațiile legate de hipercalcemie. În cazuri rare, surplusul poate provoca insuficiență renală, arată un studiu de caz publicat...

Scris de: Dana Lascu       09 apr 2019 / 21:26

Beți multă apă și lăsați-o mai moale cu sarea și proteinele animale pentru a evita apariția unor pietre la rinichi sau pentru a împiedica revenirea acestora. Acestea sunt principalele sfaturi. Dar iată și altele:

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019 / 16:31

Vase de sânge au fost create în laborator de cercetători de la universitățile Duke și Yale, din State. Au fost folosite pentru dializă.

Scris de: Florina Pop       29 Martie 2019 / 18:11

Hidratarea incorectă în timpul exercițiilor fizice într-un mediu cald poate duce la leziuni renale, se arată într-un nou studiu. Atenție, însă, nu sunt bune sucurile răcoritoare cu zahăr și/sau cofeină, ci banala și ignorata apă!

Scris de: Adisa Codruț       14 feb 2019 / 13:05

S-ar putea să fiți familiarizați cu zicala „Suntem ceea ce mâncam”, dar știați că alimentele pe care le consumați v-ar putea afecta creierul și memoria? Asta arată un nou studiu:

Scris de: Dana Lascu       30 ian 2019 / 08:01

Boala cronică de rinichi reprezintă o problemă de sănătate publică, atât prin prevalență, cât și prin costurile determinate în cadrul sistemului de sănătate, motiv pentru care Ministerul Sănătății propune înfiinţarea unui registru naţional pentru pacienţii cu boală...

Scris de: Alexandra Mănăilă       03 ian 2019 / 15:04

Oamenii care consumă băuturi îndulcite cu zahăr ar putea să se supună unui risc crescut de apariție a bolii renale, arată un studiu recent. Cercetarea a fost efectuată pe mai mult de 3.000 de bărbați și femei negri din Mississippi și a constatat că cei care au consumat cele mai multe...

Scris de: Alexandra Mănăilă       30 dec 2018 / 11:46

Genele provoacă aproximativ 1 din 10 cazuri de boală renală cronică la adulți, prin urmare identificarea genei responsabile are un impact direct asupra tratamentului pentru majoritatea acestor pacienți, este concluzia unui studiu, care susține că testarea genetică poate fi folosită pentru a...

Scris de: Alexandra Mănăilă       28 dec 2018 / 14:11

Medicii nefrologii tratează pacienții cu cele mai multe complicații potrivit unui studiu publicat recent, care a analizat 2,5 milioane de participanți. Pacienții cu boli de rinichi au avut cel mai mare număr de comorbidități, cel mai mare număr de pilule care trebuie luate și cel mai mare risc...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 dec 2018 / 16:10

În timp ce numărul deceselor prin boli de inimă și cancer scade, numărul deceselor cauzate de boala cronică de rinichi este în creștere, în special în rândul adulților tineri, constată un nou studiu. Specialiștii spun că se confruntă cu o epidemie tăcută a bolii...

Scris de: Alexandra Mănăilă       17 dec 2018 / 14:55

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEFROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy