Nefrologie

Ana Morodna s-a născut cu o problemă de sănătate, pe care a descoperit-o în urmă cu vreo 10 ani.

Scris de: Adisa Codruț       28 aug, 11:27

Depresia la persoanele de vârstă mijlocie și la pensionari este mai periculoasă decât se credea, putând duce la o scădere rapidă a funcției renale, arată un studiu prezentat de Societatea Americană de Nefrologie.

Scris de: Dana Lascu       31 mai, 17:16

Formarea pietrelor la rinichi poate fi evitată, eliminând din meniul zilnic o serie de alimente. 

Scris de: Cătălina Burghelea       12 mai, 08:23

Vitaminele și mineralele sunt substanțe de care organismul are nevoie pentru a-l ajuta să îndeplinească funcții importante. Dar dacă aveți boli de rinichi sau sunteți dializat, este posibil să nu aveți suficiente.

Scris de: Angela Sabău       11 mai, 21:06

Rinichii, care se află în partea din spate a abdomenului, la nivelul ultimelor două coaste, de ambele părți ale coloanei vertebrale, se numără printre cele mai prețioase organe. Funcția principală a rinichiilor este de a elimina produșii catabolismului și excesul de apă din sânge. Rinichii...

Scris de: Cătălina Burghelea       03 mai, 20:42

Infecțiile urinar,e mai frecvente la femei, pot fi evitate, dar trebuie cunoscute întâi cauzele lor. Iată cum pot fi prevenite:

Scris de: Angela Sabău       02 mai, 22:00

Chiar dacă nu credeți că sunteți predispus la apariția pietrelor la rinichi (calculii renali), este posibil să fiți în pericol în timpul verii. Iată de ce: 

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 20:20

Cercetătorii au descoperit că odată cu pietrele la rinichi, la circa 25% dintre pacienți apare și o altă boală care deteriorează oasele! Iată despre ce este vorba: 

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 10:41

Pietrele la rinichi se pot forma din mai multe cauze, însă unele alimente pot favoriza apariția acestora. Astfel, pentru a preveni formarea acestor pietre, medicii pot recomanda să eviți unele alimente bogate în oxalați. În general, poți ajuta la prevenirea calculilor renali, consumând multe...

Scris de: Cătălina Burghelea       03 Martie, 09:34

Rinichii filtrează deșeurile din sânge și le elimină prin urină. Când ei nu funcționează corect, se pot acumula toxine. Acest lucru poate duce la mai multe simptome diferite și surprinzătoare pe care e bine să le știm ca să putem opri varii boli renale înainte de declanșarea lor. 

Scris de: Dana Lascu       25 dec 2020 / 18:54

Există mai multe tipuri diferite de pietre la rinichi și se formează dintr-o varietate de motive. Alimentele, însă, pot favoriza formarea celei mai frecvente forme de pietre la rinichi.

Scris de: Angela Sabău       01 dec 2020 / 07:36

Pietrele la rinichi se formează deseori din diferite cauze și, în prezent, sunt de diagnosticat. Unele simptome sunt absolut unice și din păcate, foarte dureroase.

Scris de: Angela Sabău       30 noi 2020 / 17:11

Doctorul Cătălin Denciu, tranferat cu arsuri grave în Belgia, a avut COVID-19 în primăvară, iar testul de la Spitalul Floreasca, după incendiu, a fost pozitiv la aceeași infecție.

Scris de: Adisa Codruț       16 noi 2020 / 22:05

Șase lucruri banale, dar esențiale și ușor de făcut, care țin de stilul de viață, te ajută să eviți bolile cronice de rinichi, arată un nou studiu care a inclus peste 2,5 milioane de oameni!

Scris de: Dana Lascu       03 sep 2020 / 12:47

Apariția sângelui în urină (hematuria) nu este întotdeauna vizibilă. Când este în cantități foarte mici, este vizibil doar la microscop. Însă atunci când este vizibil cu ochiul liber poate fi alarmant.

Scris de: Angela Sabău       29 mai 2020 / 10:39

Accidentul vascular cerebral (AVC) este de mai multe tipuri, fiecare dintre acestea având cauze spefice. AVC-ul duce la invaliditate pe termen lung sau la deces, arată Conf Univ Dr Adriana Dulămea.

Scris de: Dana Lascu       02 dec 2019 / 17:26

Nefrita lupică este o complicație comună și de temut a bolii autoimune cunoscută popular sub numele de lupus, unul din doi adulți cu lupus dezvoltând-o, arată Conf Univ Dr Gener Ismail, de la Institutul Clinic Fundeni.

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2019 / 11:10

Ștergerea unei gene a dus la leziuni renale la șoareci cu hipertensiune arterială și boală renală.

Scris de: Adisa Codruț       17 noi 2019 / 20:02

Cunoscutul om politic Sorin Frunzăverde, care a decedat astăzi, suferea de o boală cronică renală. Iată ce este aceasta, care sunt simptomele, cum se dezvoltă și ce prognostic au pacienții

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2019 / 13:47

Pietrele la rinchi au o strânsă legătură cu dieta, astfel că specialiștii dau câteva exemple de alimente care cresc riscul formării lor.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019 / 14:19

Menținerea unei diete sănătoase poate ajuta la prevenirea bolilor renale, potrivit unei meta - analize a studiilor publicate până în prezent. Rezultatele apar într-un număr viitor al jurnalului de specialitate CJASN, anunță Societatea Americană de Nefrologie.

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2019 / 18:19

Mai multe centre de transplant americane sunt dispuse să utilizeze rinichii infectați cu hepatită C. Acest lucru ar putea suna riscant, dar cu noile cercetări în tratamentul hepatitei C, un nou studiu constată că organele sunt viabile și nu vor îmbolnăvi pacientul beneficiar de...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 sep 2019 / 09:28

Un diuretic comun ar putea preveni dializa, la pacienții cu insuficiență cardiacă. Cercetătorii au stabilit doar o doză mai mare a substanței.

Scris de: Angela Sabău       03 aug 2019 / 19:23

Leziunile renale acute ar putea fi în curând detectate cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta este studiată din ce în ce mai mult, pentru a oferi predictibilitate în unele afecțiuni grave.

Scris de: Angela Sabău       02 aug 2019 / 09:30

Insuficiența renală ar putea avea noi tratamente, după ce oamenii de știință au descoperit un mecanism care reglează activitatea rinichilor.

Scris de: Angela Sabău       23 iul 2019 / 00:00

Infecția urinară este destul de frecventă și apare cu unele simptome. Cum se dezvoltă bacteriile și cum se manifestă boala, sunt doar câteva lucruri bine de știut.

Scris de: Angela Sabău       14 iul 2019 / 07:52

Temperaturile ridicate din zilele cu caniculă pot crea grave probleme de sănătate persoanele vârstnice, dar și persoanelor care au probleme cu rinichii, mai ales dacă nu beau suficientă apa, într-un anume ritm. Iată ce ne sfătuiește să facem Dr. Dragoș Dorin, medic primar...

Scris de: Dana Lascu       28 iun 2019 / 17:20

Leziunile renale acute au fost subiectul unui studiu care a căutat o soluție pentru cea mai comună complicație apărută la 1 din 5 pacienți americani internați.

Scris de: Florina Pop       26 iun 2019 / 10:49

Conferința Interdisciplinară de Nefrologie, Dializă, Transplant și Acces Vascular – NefroAcces 2019 – s-a desfășurat, până astăzi, la București. Aproximativ 400 de medici au discutat, la zeci de sesiuni, despre terapii de ultimă oră în abordarea patologiei renale, dar și...

Scris de: Adisa Codruț       18 mai 2019 / 22:20

Clima caldă și umedă poate fi un factor de risc pentru pietrele la rinichi. Și încălzirea globală ar putea contribui la creșterea riscului.

Scris de: Angela Sabău       08 mai 2019 / 13:13

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEFROLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy