Recomandări

Specialiștii le oferă oamenilor care se plâng mai mereu că sunt obosiți câteva sfaturi legate de somn și alimentație.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 23:11

Pentru noi, toți, Luna Cadourilor e sursă de stres și epuizare. În goana după cadouri de fapt uităm să dăruim, în adevăratul sens al cuvântului, explică psihologul Alexandru Pleșea. Iată 5 moduri prin care să dăruim și să ne dăruim de Sărbători

Scris de: Dana Lascu       09 dec, 13:05

Expunerea copiilor la nicotină, în perioada prenatală și în primii patru ani de viață, crește probabilitate aca micuții să dezvolte hiperactivitate și probleme de conduită mai târziu, în viață.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 23:34

Mierea australiană conține un nivel excepțional de ridicat de activitate antibacteriană. Asta îi deschide ușa spre piețele medicinale din lume.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 07:39

Zeci de reclame care promovează apa alcalină ca fiind a toate vindecătoare și aparate de mii de euro bucata care alcalinizează apa. O industrie de sute de milioane de dolari. Dar chirurgul Mihail Pautov spune clar că totul e o mare țeapă. Iată explicațiile sale.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 00:14

Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor recomandă populației respectarea  câtorva măsuri pentru prevenirea infecțiilor acute ale căilor respiratorii. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 dec, 11:45

TOTEM, o metodă terapeutică bazată pe folosirea unor instrumente muzicale de tip tribal, a fost implementată de curând în beneficiul copiilor de la Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi Orșova, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Sector 6.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 09:55

Un tip de probiotice reduce afectarea, inflamația și stresul provocat de colicile infantile la sugari, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 09:07

Lupta cu infecțiile nosocomiale se poate câștiga cu robotul cu raze UVC emise de xenon pulsat, care distruge bacteriile și virușii în proporție de 100%. Detalii despre eficiența acestei tehnologii, la emisiunea Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 09.00.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 06:26

Un studiu arată că rețelele sociale, în special platformele cu un accent puternic pe postarea și vizualizarea imaginilor, sunt asociate cu tulburările de alimentație la adolescenți.

Scris de: Dana Lascu       04 dec, 21:59

Deficiența de vitamina D se știe că duce la deteriorarea oaselor, dar cercetătorii au descoperit acum un nou efect, la adulții în vârstă.

Scris de: Dana Lascu       07 dec, 06:30

O cercetare nouă susține că dieta joacă un rol semnificativ în dezvoltarea acneei.

Scris de: Florina Pop       05 dec, 07:31

Fructul carambola, sau fructul stea, găsit pe rafturile supermarketurilor, are o serie de beneficii, dar, de asemenea poate fi și extrem de periculos mai ales pentru cei care au anumite probleme de sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 14:50

Specialiștii susțin că sănătatea mentală poate fi îmbunătățită și prin mișcare: de la banale plimbări sau treburi gospodărești până la fitness sau sporturi de echipă.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 16:36

Donatorii de sânge, sau cei care pot dona, trebuie să știe că actul lor, dincolo de faptul că salvează vieți, le aduce și lor o serie de beneficii.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 10:12

Un neurolog american spune că putem scăpa de durerile de cap de Sărbători dacă facem următoarele șase lucruri:

Scris de: Dana Lascu       02 dec, 22:11

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca a lansat o invitație în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, fii erou!".

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 22:06

Suntem în plin sezon de gripă, iar sfaturile obișnuite le știm cu toții: faceți vaccinul contra gripei, spălați-vă mâinile în mod regulat și evitați contactul cu oricine este deja bolnav. Dar sunt și alte mijloace de protecție:

Scris de: Dana Lascu       01 dec, 22:14

Mai mult de un sfert dintre copiii din România (27%) afirmă că, într-o zi cu școală, stau peste șase ore online sau își verifică periodic dispozitivul inteligent, telefonul mobil fiind de departe cel mai utilizat terminal (în 96,1% dintre cazuri), reiese dintr-un studiul...

Scris de: Adisa Codruț       01 dec, 12:09

Oamenii care joacă jocuri - cum ar fi cele de cărți sau de masă, adică jocurile non-digitale - sunt mai susceptibili să rămână cu mintea ascuțită ulterior, de-a lungul vieții, sugerează un studiu.

Scris de: Dana Lascu       01 dec, 12:00

Aveți o rană care nu se vindecă așa repede cum v-ați aștepta? Verificați dacă aveți vreunul din aceste 11 semne caracteristice pentru o rană infecată:

Scris de: Dana Lascu       30 noi, 12:53

Progesteronul este un hormon care este produs în mod natural de organism. Potrivit Asociației Americane a Sarcinii, în etapele anterioare ale sarcinii, zilele 12-16 ale ciclului, acesta este eliberat de partea foliculului de ou cunoscut sub numele de corpus luteum.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 noi, 20:15

Legiuitorii din Massachusetts au aprobat un proiect care dacă va ajunge lege va fi una dintre cele mai dure privind consumul de tutun di n statele americane.

Scris de: Adisa Codruț       29 noi, 12:59

Trichineloza este o boală determinată de un vierme, numit Trichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată, atrage atenția Dr. Liliana Grădinariu, director executiv al DSP Suceava. Iată la ce trebuie să fii atent, mai ales de Sărbători

Scris de: Dana Lascu       29 noi, 12:15

Unul din patru copii şi tineri are o relaţie ''problematică'' cu smartphone-ul. Acest tip de dispozitiv este folosit într-un mod similar cu o dependenţă comportamentală, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       29 noi, 09:32

Arsurile la stomac sunt declanșate de unele alimente sau de supraalimentare. Specialiștii au câteva sfaturi pentru cei care suferă de această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       29 noi, 07:31

Murăturile sunt surse foarte bune de probiotice, ceea ce le fce un aliment foarte valoros, în special în timpul iernii. 

Scris de: Adisa Codruț       28 noi, 22:49

Toxiinfecții alimentare se pot produce foarte ușor, dacă nu sunt respectate anumite reguli simple. Iată care

Scris de: Dana Lascu       28 noi, 10:55

Frica poate fi controlată făcând lucruri simple, arată hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză.

Scris de: Dana Lascu       28 noi, 10:13

Unele suplimente cerebrale conțin cantități mari dintr-un medicament neaprobat în State și numit piracetam, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       27 noi, 17:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26