Recomandări

Ceaiul verde, negru și oolong provin din aceeași plantă, Camellia sinensis, dar sunt preparate folosind metode diferite. Pentru a produce ceaiul verde, frunzele proaspete din plantă sunt ușor aburite apoi uscate. Cât privește beneficiile sale pentru sănătate, doar pentru unele dintre ele...

Scris de: Dana Lascu       21 aug, 21:48

Se spune că scorțișoara ar fi bună pentru diabet, inimă și alte afecțiuni. Studiile medicale dovedesc însă altceva. Pentru unii oameni, ea poate fi chiar foarte periculoasă, iar în cantități mari poate duce la apariția unor tumori.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 04:41

Mușcăturile de insecte sunt mai frecvente vara și pot să ne strice distracția. O serie de măsuri și sfaturi de protecție vin din partea specialiștilor.

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 13:13

Produsele pentru slăbit sunt, majoritatea, doar capcane de marketing, spun nutriționiștii. Cele mai multe dintre aceste produse conțin la fel de multe calorii ca și cele obișnuite.

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 10:13

Cunoscutul medic cardiolog Vasi Rădulescu a compus o nouă listă cu sfaturi esențiale pentru sănătatea trupului, a minții și a sufletului. Iată ce ne îndeamnă să facem:

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 07:16

Contrar credinței populare, păpădia nu este doar o buruiană de grădină. Pot avea unele beneficii pentru sănătate și sunt câteva studii medicale care arată asta. Dar are și câteva efecte adverse. Iată la ce e bună cu adevărat păpădia și la ce nu, dar și cine poate face alergie!

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 06:01

Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență, la nivel mondial. Ucide încet celulele creierului și este a cincea cauză de deces pentru persoanele care au 65 de ani sau peste. Iată ce poți face ca să previi sau să întârzii apariția bolii

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 18:38

Mușețelul, cel din ceaiul pe care-l bem de pe vremea când eram copii, poate fi periculos pentru anumite persoane. Iar beneficiile lui dovedite medical nu sunt așa de mari pe cum s-ar crede.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 07:24

Aloe vera este o plantă folosită de mii de ani, pe scară largă, pentru așa-zisele sale abilități de vindecare. Dar experții de la Centrul Național american al Sănătății Complementare și Integrative spun că multe din beneficiile promovate sunt mituri nefondate și că sucul scos din frunzele...

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 21:57

Un studiu recent sugerează că petrecerea multor ore pe social media nu este sănătoasă pentru tineri, în special pentru adolescente.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 21:57

Un cheag de sânge format în sistemul circulator poate duce la probleme grave și chiar la deces, și în general nu dă semne sau simptome puternice decât în ultimă instanță, așa că trebuie să verificați. Important e să urmăriți aceste indicii.

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 19:43

Caniculă: În perioada 08.08.2019 – 13.08.2019, când temperaturile au fost caniculare, peste 4.500 de persoane au avut nevoie de prim ajutor în cadrul celor nouă Puncte de Informare și Asistență din Sectorul 6 din București. Cele mai multe dintre acestea, aproximativ...

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 16:23

Țigara și alcoolul ar avea efect mai grav asupra somnului decât o cafea, dacă a fost băută cu peste patru ore înainte de culcare. 

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 13:55

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic scrie, pe Facebook, despre ultima ”fiță în nutriție” amintind că promovarea veganismului nu este ”întâmplătoare”.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 23:15

Asociația Americană a Inimii sfătuiește oamenii să se hidrateze pe vreme de caniculă, mai ales că temperaturile ridicate fac inima să depună mai mult efort.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 20:59

Pentru un creier în formă, practicarea sportului și o anume dietă sunt esențiale. Experții de la Harvard fac 6 recomandări care funcționează doar îmbinate.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 17:46

Merele și ceaiul, precum și alte alimente bogate în flavonoide, par a fi cele mai bune protectoare împotriva cancerului. Specialiștii spun că sunt protejați în special fumătorii și consumatorii de alcool.

Scris de: Angela Sabău       13 aug, 15:39

Canicula a dublat numărul solicitărilor la Ambulanță și este posibil ca numărul acestora să crească și mai mult. Cei mai afectaț sunt cei cu boli cronice, precum și cei cu afecțiuni psihice.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 14:29

Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin a montate două căsuțe, pentru perioada de caniculă, dotate cu cele necesare, care vor funcționa, zilnic, între orele 11.00 și 18.00. Județul este sub cod galben de caniculă inclusiv marți.

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 22:32

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi care însumează 351.000 de lei unui număr de 37 de unități de alimentație de pe litoral pentru nereguli în depozitarea, ambalarea și etichetarea alimentelor, dar și pentru igienă.

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 22:19

Zilele caniculare anunțate de meteorologi i-a determinat pe medicii dermatologi să facă publice mai multe sfaturi și recomandări pentru a ne proteja sănătatea, în special atunci când vine vorba de copii. 

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 14:59

Canicula poate crea serioase probleme de sănătate, în special copiilor și bătrânilor. Medicul Tudor Ciuhodaru explică ce se întâmplă în corp când temperatura crește foarte mult.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 10:46

State din SUA au înregistrat o scădere a fumatului în rândul tinerilor printr-o măsură legislativă care, până acum, s-a dovedit eficientă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 22:13

Din mulțimea de credințe și obiceiuri puse pe seama Lunii s-au păstrat superstiții și în secolul tehnologiei. Unele sunt legate de calitatea somnului, graviditate și impulsuri ucigașe.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 17:46

Masa în familie pare a avea efecte benefice, nu doar din punct de vedere emoțional sa psihologic, ci și nutrițonal. Specialiștii spun că se schimbă tentațiile atunci când mâncăm cu familia.

Scris de: Angela Sabău       11 aug, 16:12

Specialiștii recomandă consumul de ulei de pește datorită acizilor grași omega-3, care sunt grăsimi sănătoase pe placul inimii.

11 aug, 11:28

Testosteronul protejează oasele bărbaților de-a lungul vieții, însă odată cu înaintarea în vârstă nivelul acestui hormon scade.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 08:57

Nivelurile de metil-mercur, o formă de mercur și una foarte toxică, sunt în creștere la unii pești sunt în creștere. O vină, susțin cercetători de la Harvard, ar avea-o schimbările climatice.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 19:51

Tensiunea arterială este influențată de consumul de sare la unii oameni. Circa o treime dintre cei cu hipertensiune arterială pare a fi rezistentă la sare.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 11:03

Intoxicațiile alimentare vara pot fi ceva banal, care trece ușor, sau îți pot pune serios viața în pericol. Doi specialiști, un medic român și unul american, explică cum se produc de obicei, care sunt simptomele lor și ce faci când ai probleme din cauza unor alimente...

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 23:11

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27