Recomandări

Trăiește noul coronavirus pe piele, păr și unghii? Ce e mai bun: săpunul normal, cel antibacterian sau dezinfectantul de mâini? Iată răspunsul specialiștilor

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 07:39

Trecerea la ora de vară ne-a dat ceasurile cu o oră înainte, ora 03.00 devenind ora 04.00. Am dormit, practic, o oră mai puțin, iar efectele pot fi de lungă durată. Iată cum scapi de ele

Scris de: Adisa Codruț       29 Martie, 06:00

Pentru că suntem în vreme de coronavirus și carantină, psihologul Eveline Osnaga a compus, EXCLUSIV pentru DC Medical, o listă cu peste 50 de activități pe care le puteți face cu copiii, în casă. Iată ce puteți face ca timpul să treacă mai ușor:

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 10:21

Jurnaliștii BBC au realizat un material despre atmosfera vieții de familie între patru pereți din pricina izolării ca măsură de prevenire a COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 13:11

Psihologul Laura Maria Cojocaru, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, cum trebuie să privim criza dată de coronavirus Covid-19 și ce putem face ca să nu ne dăm singuri corpul și mintea peste cap.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 13:19

Alături de părinți, și copiii sunt expuși unui volum extrem de mare de informații legate de coronavirus și de boala pe care o provoacă acesta. Specialiștii UNICEF spun că micuții se pot speria și că e mai bine să le fie explicat pe limbajul lor ce se întâmplă. Iată cum:

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 20:30

România, coronavirus: Reguli schimbate pentru echipele de intervenție la apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu/telefonie fixă, în relație cu persoane aflate în autoizolare.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 17:17

Reguli schimbate pentru poștași din cauza noului coronavirus și a creșterii numărului de cazuri de infecție din România. Iată ce trebuie să facă ei, dar și cei care le deschis ușa

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 16:48

Pentru că maștile chirurgicale nu se mai găsesc prin nicio farmacie, ne-am gândit că ar fi util un material despre cum se face o mască „de casă”. 

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 06:14

Dr Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a realizat un scurt îndreptar dedicat colegilor săi de breaslă de la Anestezie-Terapie Intensivă, cu recomandări pentru rezistența la uzura mentală!

Scris de: Dana Lascu       12 Martie, 20:37

Consumul mare de cafea sau băuturi energizante al camionagiilor pare a fi asociat cu un risc mai mare de a face accidente rutiere, arată un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie, 12:40

Cofeina crește abilitățile de concentrare și rezolvare de probleme, dar nu și creativitatea, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 10:08

Uleiul de măsline a fost întotdeauna recunoscut pentru calitățile sale, însă un nou studiu arată care sunt beneficiile consumului de ulei de măsline asupra sănătății inimii.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie, 00:46

Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă Comisiei Europene legat de alimentele contaminate cu pesticide.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 14:22

Un cercetător din SUA susține că măștile medicale sunt un pericol și fac mai mult rău decât bine.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 10:09

Inflamația, răspunsul sistemului imunitar la o infecție sau lovitură, apare uneori când nu ar trebui. Experții Harvard recomandă.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 08:46

Deși e bine-cunoscut că igiena precară e o sursă de boală, 1 din 5 copii români din mediul rural care nu dispune de apă curentă și WC în casă, nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 18:17

Obiceiurile sănătoase ar ajuta oamenii să câștige ani buni din viață, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie, 09:26

Părinții sau bunicii care manifestă hipersomnolență au un risc ridicat de a dezvolta anumite boli grave. Iată ce arată un studiu

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 06:21

Psihologii susțin că a fi puternic nu înseamnă să nu ai slăbiciuni.

Scris de: Adisa Codruț       02 Martie, 08:36

Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului, este concluzia unui studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie, 23:09

Alimentația viitoarelor mame are un efect asupra cogniției bebelușilor, lucru demonstrat de cercetători prin studii de laborator.

Scris de: Angela Sabău       29 feb, 15:15

Metabolismul poate fi accelerat datorită unor recomandări la îndemână, susțin nutriționiștii.

Scris de: Adisa Codruț       28 feb, 06:21

Minim 10 minute petrecute în natură pot ajuta studenții să aibă rezultate mai bune, să se simtă mai fericiți și mai puțin stresați, arată un studiu.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 13:54

Screeningul continuu pentru cancerul de sân s-ar putea să nu aducă beneficii la femeile care nu au fost afectate de această boală și au trecut de 75 de ani. Asta spun ultimele studii.

Scris de: Angela Sabău       25 feb, 15:54

Pentru că experții spun că cea mai bună protecție contra oricărei boli transmisibile, nu doar a infecției cu coronavirus Covid -19 este spălatul pe mâni, iată cum se face el corect și temeinic, ca în spital: 

Scris de: Dana Lascu       24 feb, 14:04

Un studiu realizat la Yale sugerează că practicarea mindfulness-ului ajută oamenii să facă față durerii fizice.

Scris de: Florina Pop       23 feb, 10:28

Dieta occidentală scade numărul de spermatozoizi și testosteronul masculin, arată studiul unor cercetători de la Harvard.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 19:15

Săritul peste micul dejun și mult prea multe gustări sunt câteva dintre greșelile care se comit când vrem să scăpăm de kilogramele nedorite.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 11:45

Sarea este bună pentru anumite procese din organism și pentru gustul alimentelor. Dar mâncată în exces este periculoasă. Iată cum o poți reduce

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 23:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25