Recomandări

Un cunoscut chirurg bucureștean analizează rezultatele de până acum ale uriașei simulări SEISM 2018 - exercițiul de simulare a unui cutremur major, în România. Oficialii au anunțat că, până în această dimineață, conform scenariului, am fi avut peste 3.000 de...

15 oct, 10:32

Luni, 15 octombrie, este Ziua Mondială a spălatului pe mâini. În școlile din București și anul acesta începe campania de educație intitulată „Sănătatea este în mâinile tale”, care se va încheia pe 15 decembrie.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 15:39

Luna în care te-ai născut determină riscul de a dezvolta o anumită boală pe durata vieții, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care au analizat datele medicale a peste 1.749.400 de persoane din arhivele New York-Presbyterian și Columbia University, adunate...

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 14:45

Înfrigurată? Înfrigurat? Anemia, fenomenul Raynaud și hipotiroidismul sunt doar câteva din condițiile care te pot face prea sensibil/ă la frig. Aflați mai multe:

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 09:15

Consiliul de Coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România s-a întrunit, ieri, în ședință extraordinară pentru a analiza necesitatea și oportunitatea declanșării unui program de proteste în perioada imediat următoare pentru susținerea...

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 11:39

6 aditivi alimentari, substanțe sintetice utilizate pentru a da sau a intensifica aroma de mentă, scorțișoară sau citrice, în produse de patiserie, înghețată, bomboane, băuturi și gumă de mestecat, au fost interziși în SUA! 

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 23:51

Noul Index de Capital uman al Băncii Mondiale măsoară cât pierd țările din productivitatea economică pentru că nu investesc în copiii lor. România, deși situată în prima jumătate a indexului, are un indice mai mic decât al vecinilor bulgari, unguri cau ucrainieni....

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 21:48

Atenţie mărită la salatele de icre şi humus precum și la produsele congelate din supermarket. Mai ales dacă sunteți însărcinată. E alertă de listerioză cu două astfel de produse de la un lanț uriaș de supermarketuri. Un cunoscut medic ne arată care s unt simptomele infecției și cum se...

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 17:30

După e în urmă cu câteva zile a retras un lot de salată de humus, Carrefou retrage acum trei loturi de salată de icre de crap cu ceapă în care s-a descoperit prezența unei bacterii periculoase, Listeria monocytogenes!

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 16:56

Rezultatele preliminare ale celui mai mare studiu privind somnul din lume au arătat că persoanele care dorm în medie între 7 și 8 ore pe noapte au performanțe cognitive mai bune decât cei care au dormit mai puțin sau mai mult decât atât. Cu alte cuvinte,...

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 22:15

Începe pelerinajul la Sfânta Parascheva. De sărbătorile Iașului deja zeci de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență. Un medic cunoscut ne spune care sunt măsurile pe care trebuie să le ia pelerinii, ca să nu aibă probleme din cauza frigului. Iată sfaturile sale:

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 16:47

Purtarea unor pijamale din lână reprezintă un remediu mult mai eficient contra insomniei în comparaţie cu număratul oilor, sugerează un studiu realizat în Australia, citat de Press Association.

Scris de: Steluța Indrei       11 oct, 15:01

Într-o epocă a comunicării deschise și a faptelor dovedite șiințific, inexplicabil, mulți oameni pur și simplu aleg să nu creadă rezultatele unor studii temeinic realizate și alte fapte solid dovedite, potrivit unui nou articol publicat de cercetătorii de la Indiana University.

10 oct, 21:39

Modul în care gestionați stresul poate face o mare diferență în modul în care vă simțiți. Utilizați imediat aceste strategii de calmare pentru a stopa stresul!

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 20:33

Consumul unei cantităţi exagerate de vitamina A poate contribui la reducerea densităţii osoase, conform unui studiu clinic efectuat pe şoareci de o echipă de oameni de ştiinţă din Suedia.

Scris de: Sebastian Florea       09 oct, 18:50

Salată de humus retrasă de la vânzare de un lanţul de supermarketuri Carrefour, după ce s-a descoperit că produsul este contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes. Bacteria provoacă listerioza!

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 00:09

Să te menții sănătos poate fi copleșitor. De la exerciții, alimentație ori vizite la medic, există multe de reținut și trebuie să faci loc multor lucruri în viața ta. Din fericire, însă, multe dintre regulile generale pe care ar trebui să le respectăm cu toții pot fi adaptate,...

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 19:46

Jumătate dintre adulți sforăie din când în când și asta pentru că atunci când dorm țesuturile din gât, relaxate, vibrează în timp ce aerul pe care-l respirăm noaptea trece prin ele. Lucruri precum greutatea, sănătatea și forma gurii pot determina cât de...

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 17:48

Motivația pentru școală este unul dintre factorii cei mai importanți în procesul de învățământ, afirmă prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară, cunoscut ca „profesorul de succes”. 

Scris de: Steluța Indrei       08 oct, 13:37

Suntem înconjurați de tot felul de terapii "ultimul răcnet", rețete "minune", pastile "magice", tratamente în care apeși un "buton" și totul se rezolvă de la sine. Psihologul Laura Maria Cojocaru atenționează asupra informațiilor cu care suntem bombardați când vine vorba de...

Scris de: Steluța Indrei       08 oct, 08:20

Mulți oameni care au lipsă de magneziu nu sunt conștienți de acest lucru, deși pot experimenta diverse manifestări. Iată la ce trebuie să fiți atenți. 

Scris de: Steluța Indrei       06 oct, 14:42

Stresul vizual este unul dintre cei mai nocivi factori care ne afectează sănătatea în societatea actuală. 80% dintre persoanele care lucrează pe computer se confruntă cu simptome ale stresului vizual. Află care sunt acestea și cum îți poți proteja vederea. 

Scris de: Steluța Indrei       06 oct, 10:29

„Intoxicația alimentară" este un termen larg care poate acoperi de fapt o mulțime de infecții diferite. Simptomele exacte și gravitatea lor pot varia. Acest lucru va depinde de tipul de bacterii, virus sau parazit care te infectează, cât de mult este în sistemul tău și...

Scris de: Dana Lascu       06 oct, 00:39

E modern, util și extrem de periculos. Smartphone - ul de care ne-am atașat și pe care nu-l mai lăsăm din mână poate să ne producă grave probleme de sănătate. Iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 21:16

Manevra Heimlich este un gest de prim ajutor necesar atunci când unei persoane i-a pătruns în căile respiratorii un corp străin - alimente sau obiecte - și se sufocă.

Scris de: Steluța Indrei       05 oct, 14:12

Un consum zilnic mai mare cu 1,5 litri de apă poate reduce infecțiile recurente ale vezicii urinare la femeile aflate în perioada premenopauzei cu aproape jumătate, a constatat un studiu de un an, în care femeile, de altfel sănătoase, au prezentat antecedente de infecții repetate.

Scris de: Dana Lascu       04 oct, 18:50

Unele dintre cele mai bune metode de prevenire a varicelor sunt exercițiile fizice. Dr. Marina Dumitraș, medic chirurg, cu specializare în flebologie, recomandă următoarele trei tipuri de exerciții care te ajută să scapi de varice.

Scris de: Steluța Indrei       04 oct, 12:49

Cancerul de sân este o boală multifactorială, dar experții care au studiat cauzele acestei boli au stabilit că riscurile pot fi diminuate cu ajutorul unor măsuri de prevenție. Iată 10 recomandări esențiale pentru a ține la distanță cancerul de sân.

Scris de: Steluța Indrei       04 oct, 09:28

Creșterea consumului de țigări electronice în rândul tinerilor îngrijorează autoritățile sanitare, care le consideră o amenințare la adresa progreselor obținute până acum împotriva dependenței de nicotină, anunță Centrelor de Control şi Prevenite a Bolilor...

Scris de: Steluța Indrei       03 oct, 19:07

Datorită creşterii numărului de călătorii ale cetăţenilor României în străinătate, în ultimii ani au apărut afecțiuni „de import” cum sunt malaria, infecţia cu virusul West Nile, leishmaniaza viscerală, afecţiunile digestive, enterocolite de diferite cauze,...

Scris de: Dana Lascu       03 oct, 14:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25