Recomandări

După ploaie apar ciupercile - toată lumea știe asta - Dar odată cu ele și cazurile de intoxicație cu ciuperci. Asta pentru că ciupercile pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt cumpărate din surse autorizate, pentru că pot face mutații care le transformă din comestibile în otrăvitoare....

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 17:46

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook că oamenii acordă azi nesperat de multă atenție frigiderului.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 16:45

Complianța la tratament reprezintă acordul, aderarea sau conformarea comportamentală a pacientului la mijloacele terapeutice recomandate de medic, psiholog și alții. Lipsa complianței este cauza numărul 1 de eșec terapeutic în lume! Iată de ce nu cooperăm cu cei care vor să ne ajute.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 11:52

Din dorința de a avea un ten perfect, unele femei pun pe față diverse produse nepotrivite: urină, suc de lămâine, lac de unchii, adeziv, loțiune de corp.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 15:57

Un nou studiu realizat la Centrul Monell a analizat aproape 400.000 de recenzii alimentare postate de clienții Amazon pentru a obține o imagine reală asupra alegerilor alimentelor pe care le fac oamenii. Constatările arată că mulți oameni consideră că produsele alimentare pe care le cumpără de...

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 15:29

Cunoscute fiind fobiile românilor, gen – ne trage curentul – dr Vasi Rădulescu a compus o „listă” cu suplimente care ne-ar fi absolut necesare. Evident, textul este un pamflet scris de un cardiolog exasperat de obsesia românilor pentru...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 19:10

Există mulți factori care determină probabilitatea de apariție a unei forme de cancer, inclusiv vârsta, predispoziția genetică și stilul de viață. Dar sunt câteva lucruri pe care le poți face ca să eviți declanșarea cancerului, arată un oncolog și un medic de familie.

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 06:09

Ai probleme de somn? Obiceiurile nesănătoase și afecțiuni de care poate că nu știi, toate ar putea fi motive care să te facă să nu dormi bine noaptea. Iată care sunt cele mai frecvente 4 astfel de motive:

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 05:17

Vanilia face anumite băuturi, mai ales laptele sau băuturile cu lapte, să pară mai dulci decât sunt în realitate, arată un nou studiu. Asta poate fi un tertip ca să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Iată mecanismul prin care funcționează

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 08:02

Alimente foarte des consumate precum ciupercile, unele soiuri, sau merele – prin sâmburi - conțin anumite substanțe care nu sunt sănătoase pentru organism.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 00:00

Cum în următoarele zile vremea va fi caniculară, medicii vă reamintesc să respectați câteva lucruri ca să treceți cu bine peste aceste temperaturi.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 18:24

Noi cercetări aduc dovezi medicale care arată că, în loc să pierzi zilele de vacanță, mai bine profiți de tot concediul întrucât asta e benefic pentru sănătatea inimii! Iată care este legătura între concediu și bolile cardiovasculare: 

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 13:44

Românii vor să mănânce bio, dar foarte puțini știu ce înseamnă conceptul. În opinia lor, susține un sondaj, un dezavantaj este prețul ridicat.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 21:21

Înțepăturile de țânțari, albine și viespi sau mușcăturile de păianjeni îți pot face vara un calvar. În timp ce unii sunt pur și simplu enervanți, alții pot provoca afecțiuni grave. Iată ce spun trei medici, doi români și unul american, despre fiecare situație...

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 20:16

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook despre cel mai dietetic desert, preferatul copiilor și adulților.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 21:49

Filtrele murdare, mucegaiul din baie, gândacii și covoarele din locuință vă pot îmbolnăvi dacă nu le curățați periodic.

Scris de: Florina Pop       19 iun, 18:12

Vremea caldă ne trimite cu gândul la plajă, la mare, la soare, dar rareori ne gândim și la riscurile pe care le presupune expunerea la soare prelungită. Așa se face că au apărut primele cazuri de arsuri solare.

Scris de: Angela Sabău       19 iun, 15:43

Cariile sunt cea mai frecventă problemă dentară a copiilor. 40% dintre micuții din State au carii dentare din grădiniță.

Scris de: Florina Pop       19 iun, 10:43

Prevenirea infecțiilor reduce folosirea de antibiotice și limitează rezistența la acestea, susțin reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 23:11

Pentru o vacanță reușită, medicii specialiști vă recomandă să aveți cu voi o mică farmacie din care să nu lipsească anumite medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 17:30

Vacanța de vară poate să aducă și probleme  legate de somnul copiilor. Zilele leneșe de vară pot fi pașnice și relaxante, dar pot provoca haos în ceasul intern al corpului – adică ritmul circadian.

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 07:21

Alimente pe care le consumați zi de zi pot să vă scadă colesterolul rău LDL și să vă îmbunătățească grăsimile care plutesc în fluxul sangvin, astfel încât să nu dezvoltați ateroscleroză, principala cauză de mortalitate și morbiditate în toate țările dezvoltate.

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 21:25

Specialiștii de la Harvard vă recomandă câteva sfaturi simple și la îndemâna oricui ca să aveți energie pe întreaga durata zilei.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 18:45

Medicul și parlamentarul Tudor Ciuhodaru transmite câteva sfaturi pentru oamenii care petrec mult timp în spații deschise pe caniculă.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 16:01

Specialiștii susțin că pe periuța de dinți ar fi "casă" pentru mai mult de 100 de milioane de bacterii, inclusiv bacteriile E. coli și stafilococi.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 15:12

Produsele de îngrijire corporală pot fi un real pericol, și din din cauza efectelor asupra sănătății, ci din cauza faptului că pot ajunge pe mâna celor mici. Părinții trebuie să fie foarte precauți pentru a preveni ingerarea accidentală a acestor substanțe de către cei mici.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 14:01

Virusul hepatitei C, care se transmite de la mamă la copil, ar putea fi oprit cu tratamentul adecvat. Important este ca acesta să fie descoperit la timp. Canadienii vor să facă un screening general al femeilor gravide, pentru a limita transmiterea acestui virus, mai ale scă jumătate dintre...

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 10:52

Vitamina K ar putea fi legată de mobilitate, la persoanele vârstnice. Un studiu a stabilit că există o legătură directă între nivelul scăzut al acesteia și mobilitatea limitată.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 08:12

Durerea de maxilar poate să apară ca efect al unor boli din trecut (zona-zoster), sau ca simptom al unei boli posibil grave. În oricare dintre situații e nevoie de sfatul unui medic.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 14:09

Fructele și legumele consumate în cantități insuficiente cresc riscul de deces din cauza bolilor de inimă. Un nou studiu a corelat numărul deceselor cauzate de boli de inimă și consumul redus de fructe și legume.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 12:29

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24