Recomandări

Acupunctura, practică larg răspândită, a fost obiectul unor studii științifice menite să ușureze durerea pacienților cu stres post-traumatic și să stimuleze activitatea cognitivă la vârstnici.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 12:43

Unele îndeletniciri vă pot ajuta să scăpați de stres și să vă calmați mintea, de la a ști cum să respirați până la sport și ascultat muzică.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 08:40

Caracteristicile comune ale persoanelor care au decedat din cauza „pneumoniei Wuhan”, cum este supranumită boala provocată de coronavirusul din China, au fost făcute publice. Acestea sunt persoane de peste 60 de ani, cu febră și cu antecedente medicale.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 19:02

Două tabere de vacanță din Hong Kong au fost transformate în zone de carantină dedicate persoanelor susceptibile de a fi intrat în contact cu purtătorii noului tip de virus din China. 

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 17:31

Medicii de la un serviciu telefonic gratuit oferă câteva sfaturi părinților pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 11:14

Vitamina D, numită și "vitamina solară", este necesară organismului uman pentru a-l menține sănătos și a lupta împotriva infecțiilor.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 08:58

Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri că atunci când profesorii constată că elevii prezintă simptome de gripă, ar trebui să le cheme părinţii ca să-i ia acasă.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 14:39

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, medic specialist în boli infecțioase, sfătuiește oamenii să nu dea buzna la camerele de gardă ale spitalelor când au gripă.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 13:35

O meta-analiză reamintește că un somn insuficient înseamnă atenție și gândire precare. Ghidul american al Fundației Naționale de Somn din 2015 face câteva recomandări.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 12:53

În ultimele două săptămâni numărul cazurilor de gripă a început să crească. Dr Tudor Cuhodaru atrage atenția că cei mai expuși sunt copiii cu vârsta sub 5 ani și bolnavii cronici. Iată cum ne putem proteja: 

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 10:30

Unele alimente ar fi bine să fie spălate înainte să le gătiți și să le consumați, altele, nu, mai ales dacă scrie pe etichetă că nu necesită spălare.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 10:25

Unele suplimente alimentare precum probioticele, uleiul de mentă ori ghimbirul ajută la o mai bună digestie, însă nu trebuie luate după ureche, ci doar la recomandarea medicului.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 08:58

Hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, spune că oamenii au o capacitate imensă de a învăța și de a-și antrena creierul pentru schimbare, adaptare și dezvoltare personală.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 11:26

Zilnic folosim mulțime de obiecte. Multe dintre ele, la care nici nu ne-am gândi, sunt pline de germeni.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 08:45

Psihologul Laura Maria Cojocaru arată care sunt beneficiile și avantajele terapiei prin dans și în ce afecțiune este aceasta indicată.

Scris de: Dana Lascu       20 ian, 12:00

Persoanele cu venituri mici din Cluj-Napoca au acces gratuit la servicii stomatologice printr-un program care se derulează de câțiva ani.

Scris de: Adisa Codruț       20 ian, 08:33

Ceea ce mâncăm ne oferă energie, însă unele tipuri de alimente sunt mai mult ca o explozie rapidă de energie, în timp ce altele ne mențin mai mult timp sătui.

Scris de: Adisa Codruț       20 ian, 07:59

Cercetătorii au descoperit că nucile, consumate ca parte a unei diete sănătoase, duc la înmulțirea anumitor bacterii, în intestin, care scad riscul de boli ale inimii.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 05:53

Cunoscutul medic și scriitor Vasi Rădulescu spune că există 5 categorii de medici care fac de rușine meseria și neagă tot ce au învățat în școală.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 02:18

Produse obținute din păsările din fermele afectate de gripa aviară din Ungaria au ajuns în comerț în țări europene, printre care și România. ANSVSA a notificat CE.  

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 20:30

Comisia Europeană propune interzicerea substanţelor chimice dăunătoare din cerneala pentru tatuaje şi din cerneala pentru machiaj permanent, printre care pigmenţii albastru şi verde, utilizaţi pe scară largă.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 20:19

Cercetătorii au constatat că un anume tip de lapte poate să prelungească viața cu 4,5 ani.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 22:25

Cu timpul, pe măsură ce înaintăm în vârstă uităm unele lucruri. E normal, zic specialiștii. Însă sunt semne care nu ar trebui confundate cu bătrânețea și ar fi bine să consultați un medic.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 21:04

Psihologul Alexandru Pleșea spune că "suntem suma atenției noastre împărțite de când am fost mici până acum. Tot ce am văzut, gândit, auzit, gustat, mirosit, simțit, s-a adunat și cumulat în ce suntem azi".

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 17:28

Pe lângă recomandările medicului când aveți gripă, e bine să știți că anumite alimente vă pot da o mână de ajutor împotriva acesteia.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 06:31

Cei de la Departamentului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca derulează o intervenție care țintește insatisfacția față de propriul corp al femeilor care au născut recent.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 16:14

Un psiholog avertizează în legătură cu un fenomen îngrijorător al rețelelor de socializare. Pericolul cel mai mare este Facebook și Instagram.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 11:52

Postul este prezent în multe practici religioase din lume, însă pe lângă acest aspect sunt câteva beneficii medicale nu prea cunoscute.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 12:47

Microbiomul intestinal joacă un rol important în buna funcționare a întregului corp, în moduri în care nu v-ați gândi.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 09:10

Consumul prea mare de sare și alcool, dar și luarea de doze nepotrivite de medicamente pot cauza leziuni la nivelul rinichilor.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 11:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria RECOMANDăRIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24