Ortopedie

Osteoporoza este asociată, pe lângă o serie de factori, cu lipsa somnului. Astfel, cercetările arată că somnul insuficient crește riscul de osteoporoză la femeile aflate în postmenopauză.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 10:33

Osteoporoza are prima terapie care nu doar că oprește boala din evoluție, dar și contribuie la formarea țesutului osos.

Scris de: Angela Sabău       05 noi, 10:26

Obezitatea poate crește riscul de artrită nu doar în cazul persoanelor obeze, ci și copiilor și nepoților acestora, chiar dacă descendenții au o dietă echilibrată, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 20:43

Un mendicament pentru osteoporoză, administrat persoanelor care au suferit fractură de șold ar putea avea efecte protectoare asupra inimii. Un studiu a descoperit o asociere în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       25 oct, 16:02

Durerile la pacienții cu artroză nu vin singure. Potrivit cercetătorilor, un procent foarte mare de pacienți suferă și de insomnii sau depresie.

Scris de: Angela Sabău       20 oct, 13:36

Leziunile sportive apar, deopotrivă, la sportivii de performanță și la cei care s-au apucat de sport și se forțează. La ce categorie se produc mai des și cum se tratează fiecare în parte, explică doctor Tarek Nazer, ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 23:57

Ruperea ligamentului încrucișat de la genunchi poate fi reparată printr-o operație care lasă cicatrici mici și pentru care recuperarea este destul de rapidă. Explică doctor Tarek Nazer, ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 21:41

Cartilajele articulațiilor s-ar putea regenera, arată cercetătorii. Ei au descoperit această abilitate și încearcă acum să o folosească pentru a dezvolta noi tratamente în bolile articulare.

Scris de: Angela Sabău       10 oct, 11:39

Leziunile de menisc pot să apară la orice vârstă, dar este extrem de important să fie văzute de un medic specialist, altfel riscul e ca, în timp, întreaga articulație a genunchiului să fie distrusă, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, ortopedul Tarek Nazer.

08 oct, 11:35

Mulți cred că monturile apar din cauza faptului că purtăm încălțăminte care ne strânge sau tocuri. „Adevărul este altul”, spune dr Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică minim invazivă. Cauzele lor cunoscute sunt altele, iar...

Scris de: Dana Lascu       03 oct, 18:59

Cea mai frecventă afecțiune degenerativă osoasă este osteoporoza, care apare atunci când oasele devin slabe din cauza nivelului scăzut de minerale. Se numește boala „tăcută”, deoarece nu există simptome în stadii incipiente. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep, 09:51

Terapiile bazate pe celule au înregistrat progrese, în special în ce privește bolile musculo-scheletice precum osteoporoza sau artrita. Chiar dacă au progresat, acestea sunt considerate, totuși, terapii experimentale.

Scris de: Angela Sabău       24 sep, 20:06

Cartilajul deteriorat de la genunchi ar putea avea tratament în curând. Un medicament injectabil este în teste clinice în SUA. 

Scris de: Angela Sabău       15 sep, 15:10

Mecanismul care le permite bebelușilor să absoarbă cantități mari de calciu și să construiască oase sănătoase i-ar putea ajuta pe vârstnici.

Scris de: Florina Pop       11 sep, 07:21

De Ziua Mondială a conștientizării distrofiei musculară Duchenne, clădirea Primăriei Capitalei va fi iluminată, sâmbătă seara, 7 septembrie, în roșu.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 17:59

Inflamație, neuropatia periferică, fasciita plantară, pinteni osoși sunt câteva dintre afecțiunile care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Scris de: Florina Pop       06 sep, 11:21

Dacă ești amator de mers prin oraș cu bicicleta, asta nu te califică automat pentru ciclismul montan. Ca să poți face față traseelor cu dificultate infinit mai mare decât ce întâlnești pe stradă, e bine să te pregătești intens. Altfel, riscurile sunt foarte mari, atât...

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 13:04

Vitamina D este utilă la bătrâni, dar nu are o legătură cu hipotensiunea ortsostatică, ci una indirectă. Pentru că această afecțiune crește riscul de a cădea și a suferi fracturi, motiv pentru care e utilă vitamina D, care le întărește vârstnicilor oasele și musculatura.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 10:39

Sănătatea oaselor ar trebui să ne îngrijoreze mai mult, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă. Atât bărbații, cât și femeile, pot suferi de osteoporoză.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 11:30

Osteoporoza afectează în special vârstnicii. Tratamentul conceput pentru această afecțiune se pare că are un rol în reducerea riscului de mortalitate, conform unor studii.

Scris de: Angela Sabău       13 aug, 11:48

Studiile susțin că sportul reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. De aceea, medicii recomandă celor ce suferă de această afecțiune să facă mișcare.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 22:16

Ne folosim zilnic mâinile pentru nu mai știm câte lucruri și abia când ne dor, din varii motive, realizăm sau nu cât de indispensabile sunt.

Scris de: Florina Pop       04 aug, 16:58

Cotul jucătorului de tenis provoacă dureri în partea de exterior a cotului. Adesea, afecțiunea apare după utilizarea excesivă a mușchilor și a tendoanelor antebrațului. Iată care sunt simptomele bolii și cât de gravă e:

Scris de: Dana Lascu       30 iul, 23:47

Cercetătorii cred că studiul vertebrelor de rechin ar putea dezvălui informații folositoare pentru tratarea bolilor degenerative ale oaselor la oameni, cum ar fi osteoporoza. Mai mult, că fioroasele creaturi marine ar putea ascunde soluția pentru crearea de țesut osos durabil care să îl...

Scris de: Florina Pop       29 iul, 17:41

Romosozumab este un nou medicament folosit pentru tratarea osteoporozei. Specialiștii de la Harvard susțin că se impun studii suplimentare.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 16:49

O cercetare de la Harvard sugerează că anumiți pantofi nu sunt chiar atât de sănătoși pentru picioare pe cât se crede.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 08:58

Cercetători de la Yale au descoperit că funcția motorie la pacienții cu Parkinson devine dependentă de două substanțe chimice.

Scris de: Florina Pop       19 iul, 20:21

Dacă vârstnicii cu artrită reumatoidă ar lua timpuriu Metotrexat, încă de când sunt diagnosticați, ar avea un risc mai mic de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Florina Pop       18 iul, 20:38

Aceste metode nechirurgicale vă pot ajuta să reduceți durerea de mână, să realizați mai ușor activități zilnice precum îmbrăcatul și să vă creșteți, astfel, independența. Dar pentru toate aveți nevoie de un consult medical!

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 20:29

Plimbarea înseamnă beneficii pentru vârstnici și patrupezii lor, însă unii seniori, susține un studiu, își pot rupe oasele în urma acestui "exercițiu" banal.

Scris de: Florina Pop       13 iul, 21:15

Click pentru a naviga in paginile din categoria ORTOPEDIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27