Diete/Fitness

Fasolea roșie, vedetă în multe bucătării pe glob, este folosită de indieni pentru gătirea unui preparat sărat cu ghimbir. Japonezii fac din ea o delicatesă dulce.

Scris de: Florina Pop       23 Martie, 17:02

O dietă cu puține grăsimi și mulți carbohidrați sau o dietă bogată în grăsimi și puțini carbohidrați? Ce e mai bine? Există un tip anume de grăsime care contează? Răspunsurile la aceste întrebări le-au oferit cercetători de la Harvard. Studiul lor a fost publicat în faimoasa...

22 Martie, 17:12

Consumul de ciocolată neagră, bogată în minerale și antioxidanți, are efecte benefice asupra prevenirii afecțiunilor cardiace și neurodegenerative, susțin mai multe studii.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie, 14:45

Spanacul este una dintre cele mai bune surse pentru luteină, unul dintre acei antioxidanți care pot stimula sănătatea ochilor și pot reduce riscul degenerării maculare. Dar trebuie să îl mănânci într-un anume fel ca să ai parte de beneficiile acestora.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 12:23

În Luna Sănătății Orale, cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic spune că, din păcate, când vine vorba de mâncare, tot ce ne îngrașă ne afectează și dinții, ducând la apariția cariilor; iar principalii vinovați sunt carbohidrații.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 09:56

Experții recomandă, de regulă, să nu se facă sport seara, însă un studiu recent contrazice aceasta și chiar susține că ar conduce la un somn mai odihnitor.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie, 09:12

De cele mai multe ori când cineva face cancer, spunem că este din cauza unor gene proaste sau din pur ghinion. De fapt, patru din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite. Și dieta joacă, probabil, un rol important în reducerea (sau creșterea) riscului de cancer. Iată ce ce alimente...

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 08:00

Ce conțin farfuriile în cele 10 diete cele mai populare din lume? Vă explicăm, pe scurt, ce și cât mâncați în fiecare dietă. Ghid de păstrat în buzunar:

Scris de: Dana Lascu       20 Martie, 16:00

Micul dejun, ales conform unor teorii, poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei. Un studiu în acest sens a fost dat publicității recent.

Scris de: Adisa Codruț       19 Martie, 23:00

Tenisul, badmintonul și tenisul de masă reduc la jumătate riscul de deces din orice cauză, arată un studiu. Efecte asemănătoare, dar mai mici, au și alte sporturi. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 08:36

Exercițiile fizice sunt dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Dar dacă faceți exercițiile în mod greșit, asta nu vă va ajuta la sănătate.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 20:11

Iaurturile sunt considerate dintre cele mai sănătoase produse lactate. Totuși, unele produse din comerț pot avea zahăr, ceea ce le face mai puțin sănătoase. Produsele românești nu au fost analizate în studiu.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 16:14

Într-un intreviu acordat în exclusivitate DCNews, Carmen Brumă a spulberat mitul slăbitului prin sport și a vorbit despre încercarea de a pierde în greutate după vârsta de 35 de ani, dar și despre dietele personalizate.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 13:36

Celulita, aspectul neplăcut al pielii care le îngrozește pe femei, nu este nici pe departe o problemă de sănătate care să ne sperie. Ba, din contră, unele studii arată că acest aspect, considerat normal, al pielii, ar putea proteja împotriva unor afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 12:50

Dietele cu carne, lapte și ouă în exces sau suplimentele care conțin o anumită substanță sunt legate de un risc mare de atac de cord, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 09:01

Programul de slăbit 3S, creat și vândut de Carmen Brumă, s-a dovedit a fi un real succes. Iar rezultatul poate fi privit din două perspective: dieta a fost vândută în peste 500 de mii de exemplare, iar oamenii mulțumiți au început să scrie în mediul online în...

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 17:34

Aportul suplimentar de proteine s-a dovedit a fi benefic pentru starea generală de sănătate a persoanelor în vârstă. Cercetătorii arată că asta contribuie la menținerea masei musculare.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 16:02

Exercițiil fizice sunt o bună metodă de a ne îmbunătăți echilibrul. La vârste mai înaintate, un bun echilibru este benefic pentru sănătate, ajutând la reducerea riscului de accidentare în urma unor căzături.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 13:01

O dietă sănătoasă are multe benficii pentru sănătate, conform tuturor studiilor făcute până acum. Un singur studiu realizat indică faptul că nu ar avea efecte notabile în ce privește demența.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 07:32

Dietele sunt recomandate de multe ori chiar de către medici sau nutriționiști și au efecte benefice asupra sănătăți. Există, însă, un „revers al medaliei”, la care puțini se gândesc. În momentul în care am revenit la vechile obiceiuri alimentare, kilogramele...

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 09:06

Consumul regulat a două porții de ciuperci pe săptămână reduce riscul de declin cognitiv la jumătate. Uite cât de mari trebuie să fie porțiile:

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 19:02

Noi cercetări arată că creșterea rezistenței musculaturii poate fi o modalitate de reducere a riscului pentru diabetul de tip 2.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 19:17

Femeile care slăbesc și se îngrașă la loc au un risc mai mare de boli de inimă, pentru că nu pot controla factorii de risc pentru ele.

Scris de: Dana Lascu       11 Martie, 19:32

Obezitatea este o problemă frecvent întâlnită în prezent și sunt multe dezbateri pe această temă, dar subponderalitatea este mai puțin discutată. Asta nu înseamnă că nu există această problemă. 

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 13:13

Tenisul pare a fi unul din cele mai recomandate sporturi, pentru menținerea sănătății inimii. Și înotul sau aerobicul are efecte bune, însă fotbalul sau aergarea nu par să confere cele mai multe beneficii.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie, 17:00

Dietele Keto, Paleo, Atkins - nu se mai termină lista de diete cu conținut scăzut de carbohidrați recomandate de unii și de alții – nu sunt bune pentru inimă! Noi cercetări sugerează că, de-a lungul timpului, acest conținut scăzut de carbohidrați poate crește riscul unei afecțiuni...

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 11:42

Zeci de cercetări arată că organismul preferă să asimileze calciu din alimente, nu din suplimente. Dacă puteți mânca lactate, e ușor, dar dacă sunteți intolerant la lactoză aportul zilnic de calciu poate fi o mare provocare. Iată celelalte alimente care conțin calciu

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 09:03

Cercetătorii de la Universitatea Saint Louis au descoperit că adoptarea unei diete mediteraneene poate îmbunătăți anduranță atleților – adică rezistența la exerciții fizice - după doar patru zile.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie, 08:01

Sunt zeci de produse cu îndulcitori artificiali pe care e afișată, mare și vizibilă, o siglă pe care scrie „DIETETIC”. Dar sunt cu adevărat acești înlocuitori artificiali ai zahărului de ajutor în dietă sau reprezintă un posibil pericol mortal? O meta-analiză arată...

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 08:56

Broccoli, această legumă versatilă din familia brasicaceelor (cruciferelor), asemănătoare cu conopida, ar trebui să fie inclusă în dieta zilnică. Se găsește la toate magazinele, se păstrează bine în frigider și poate fi pregătită într-o varietate de moduri. Cel mai important e...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 09:52

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIETE/FITNESSurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25