Diete/Fitness

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai populare diete și nu exclude pâinea și vinul.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 07:37

Zincul și fierul sunt esențiale pentru o sănătate bună. Zincul este esențial pentru un sistem imunitar sănătos, creștere, vindecarea rănilor, reproducere, fertilitate și simțul gustului și al mirosului. Corpul tău are nevoie de fier pentru formarea globulelor roșii care transportă oxigen...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 11:55

Un nou studiu arată cum consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi - atât lapte fără grăsimi, cât și 1% - este asociat semnificativ cu o îmbătrânire mai lentă la adulți.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 09:03

Dietele alimentare nu au întodeauna efect, iar una din cauzele principale este că foarte puțini sunt capabili să mențină dieta permanent. Nutriționiștii au mici trucuri pentru a le face eficiente.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 11:26

Fără fier, corpul tău nu poate produce globule roșii, care sunt celulele responsabile cu furnizarea de oxigen a organelor. Ca mineral esențial, fierul este obținut în mod obișnuit din dietă. Când nu puteți obține suficient fier, corpul dumneavoastră dezvoltă o varietate de simptome,...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian, 11:12

Avantajele exercițiilor fizice sunt binecunoscute, dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în stare să faceți o plimbare rapidă sau să suportați un antrenament greu?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian, 09:47

Dacă pierderea în greutate se situează pe lista de rezoluții a Anului Nou, este posibil să doriți să fie nevoie să beți o cană de cafea fierbinte. De ce? Noile cercetări sugerează că doar 4 căni de cafea pe zi pot ajuta efectiv la eliminarea unor grăsimi corporale.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian, 08:47

Pierderea poftei de mâncare este atunci când nu simți că îți este foame sau nu vrei să mănânci. Este posibil să nu puteți mânca fizic dacă stomacul vă supără stomacum și nu vă va permite să mâncați. Și bolile pot provoca pierderea poftei de mâncare,...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 11:13

„Sănătos nu este gustos”, pare să fie concluzia la care ajung oamenii atunci când trebuie să aleagă un produs alimentar bazându-se doar pe aspect. Asta a dovedit un studiu în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 08:11

Consumul de ceai de cel puțin trei ori pe săptămână este legat de o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit unui studiu publicat astăzi în European Journal of Preventive Cardiology, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC) .

Scris de: Georgiana Ioniță       09 ian, 08:34

Excesul de greutate la vârsta de 3 ani a fost asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani, se arată într-un studiu asupra adolescenților din Japonia.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 ian, 10:25

După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați vegetali.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 22:49

Dacă ai nevoie de încă un motiv pentru a dormi suficient, iată unul care te poate trezi: Știința arată că lipsa somnului te poate face să mănânci mai mult.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 13:25

O nouă metaanaliză examinează 40 de ani de cercetare în încercarea de a afla cantitatea ideală de fibre pe care ar trebui să o consumăm pentru a preveni boala cronică și mortalitatea prematură.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 15:03

Din 1976 până în 1980, 15% dintre adulții americani erau obezi. Astăzi, aproximativ 40% dintre adulți sunt obezi. Alți 33% sunt supraponderali. Care este explicația?  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 13:52

Deși fac parte dintr-o dietă sănătoasă și aduc o mulțime de beneficii, pentru unele persoane, legumele pot fi o cauză a durerilor de stomac.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 10:07

Este posibil să fi auzit că mănâncatul după șase seara te determină să crești în greutate. Premisa din spatele acestui mit este că, deoarece te duci la culcare înainte să ai timp să arzi caloriile, mesele de târzii se transformă în grăsimi. În realitate, ora...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 15:52

O nouă revizuire a experților confirmă faptul că dieta influențează semnificativ sănătatea mentală și bunăstarea, dar avertizează că dovezile sunt relativ slabe. Aceasta, cea mai actualizată imagine de ansamblu a noului domeniu al Psihiatriei nutriționale, este produsă de Rețeaua de nutriție a...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 11:36

Un nou studiu publicat în Journal of Nutrition Education and Behavior a descoperit că micuții cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani aveau aproape de trei ori mai multe șanse de a lua decizii bune în ceea ce privește alimentația sănătoasă, după ce au urmărit un program de...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 11:13

Senzația de euforie pe care ați experimentat-o în timpul unui exercițiu intens este rezultatul endorfinelor pe care corpul dvs. le eliberează.  

Scris de: Georgiana Ioniță       03 ian, 12:01

Orice copil poate avea simptome gastrointestinale ocazional. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă în mod regulat, acesta ar putea avea legătură cu dieta. Intoleranța la lactoză este o deficiență a unei enzime, numită lactoză, care trebuie să descompună zahărul din...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 ian, 09:13

Pentru a trata o mahmureală,  cercetătorii spun să beți multă apă, să vă odihniți și să mâncați sparanghel.  

Scris de: Georgiana Ioniță       01 ian, 09:30

Mesele îmbelșugate și anumite alimente te pot face să te simți letargic și balonat. Balonarea apare atunci când stomacul arată și se simte plin. Potrivit medicului nutriționist Roseanna Lee, această afecțiune apare de obicei atunci când ai prea multă apă și gaze în corp....

Scris de: Georgiana Ioniță       01 ian, 08:46

Indigestia la câteva ore după masă poate fi cauzată de diferite afecțiuni. De exemplu, majoritatea intoleranțelor alimentare nu dezvoltă simptome decât la câteva ore după ce ați consumat un aliment pe care nu puteți digera. Indigestia poate fi un semn al unei afecțiuni mai...

Scris de: Georgiana Ioniță       01 ian, 07:22

Asociația pentru Protecția Consumatorului a analizat 20 de produse de acest tip de la diverși producători și distribuitori cu privire la umplutură acestora, conținutul de E-uri, de zahăr, sare și valoarea energetică.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 14:43

Un studiu care a investigat inițial aspirina ca tratament preventiv pentru cancerul colorectal a descoperit un mecanism care ar putea explica modul în care fructele și legumele reduc riscul dezvoltării acestei boli.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 14:07

Cofeina este un stimulent prezent în cafea, ceai, cacao, sucuri și unele medicamente. Crește vigilența, revigorează metabolismul și îmbunătățește starea de spirit. Cofeina atinge nivelul maxim de energie al corpului în decurs de o oră de la consum și poate rămâne la...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 13:12

Un diuretic natural poate oferi avantaje semnificative față de medicamentele diuretice convenționale. Cu toate acestea, utilizarea diureticelor naturale poate fi periculoasă dacă este luată din motive greșite.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 12:47

Foarte puține calorii din alcool sunt transformate în grăsimi, dar asta nu înseamnă că nu te determină să câștigi în greutate și să te simți balonat. Vinul conține drojdie, care este o cauză comună a balonării.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019 / 13:32

O porție de ananas ar putea ajuta la îmbunătățirea digestiei prin furnizarea de fibre și unui anumit tip de enzimă digestivă. În timp ce ananasul este benefic pentru tractul digestiv, poate provoca stres gastro-intestinal atunci când consumi prea mult.

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019 / 13:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIETE/FITNESSurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23