Diete/Fitness

Dieta care presupune consumul a trei sau mai multe porții de pește pe săptămână reduce cu 12% riscul dezvoltării cancerului colorectal, sugerează un nou studiu publicat în Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 22:42

Oamenii care urmează dieta paleo au o cantitate de două ori mai mare dintr-un biomarker care favorizează apariția bolilor de inimă, arată primul studiu major care a examinat impactul dietei asupra bacteriilor intestinale.

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 19:48

Dacă vreți să vă reduceți nivelul de colesterol ar trebui să fiți atenți ce alimente puneți în farfurie. Unele alimente, deși par alegeri sănătoase, vin la pachet cu o cantitate mare de colesterol alimentar, care vă va da eforturile peste cap. Iată câteva exemple:

Scris de: Dana Lascu       20 iul, 07:02

Cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic explică cum se face pâinea astfel încât să fie ușor de digerat, iar glutenul din ea să nu provoace inflamații. Pâinea cu maia sau pâinea cu drojdie, care e mai bună?

Scris de: Adisa Codruț       20 iul, 06:15

O dieta centrată pe plante mult timp lăudată că reduce tensiunea arterială, poate preveni de asemenea insuficiența cardiacă, arată un nou studiu. Și nu, nu este vorba de dieta mediteraneană, ci de o altă dietă!

Scris de: Dana Lascu       19 iul, 05:21

Vara, viața poate fi mai ușoară, cu atâtea variante din care să vă alcătuiți un meniu, dar dacă nu sunteți atenți, vă veți îngrășa mâncând anumite alimente. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le evitați vara, dacă țineți la siluetă:

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 23:12

Un nou studiu arată că o dietă care promovează inflamația, care presupune, în general, consumul de carbohidrați rafinați, carne roșie și prelucrată și grăsimi saturate sau trans, aproape că dublează riscul apariției cancerului colorectal.

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 00:03

Bacteriile bune din intestin au un rol foarte important în sănătatea noastră. De aceea, specialiștii fac unele recomandări cu privire la dietă.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 08:35

Alimentele prăjite sunt nesănătoase. Cercetătorii au reușit chiar să le asocieze cu un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 20:30

Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 01:24

Dieta chiar are importanță atunci când vrei să îți protejezi inima și anumite alimente ajută mai mult decât altele. Alegeți aceste alimente cu beneficii pentru sănătate dovedite de studii medicale.

Scris de: Dana Lascu       09 iul, 18:44

Dahna este o nouă aplicație pe mobil, creată de cardiologi, care poate adapta personalizat dieta mediteraneană în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și indicele de masă corporală al unei persoane. Iată cum funcționează ea: 

Scris de: Comunicate       01 iul, 14:20

Colesterolul ar putea scădea cu ajutorul soiei, un aliment la care FDA se gândește să-i retragă „declarația de sănătate”. Cercetătorii au contraargumente.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 19:07

Cunoscut cardiolog și scriitor, dr Vasi Rădulescu a luat în colimator de multe ori produsele care promovează detox - ul și a explicat cine și cum facu cu adevărat „detoxifierea organismului”. De data aceasta se adresează celor care, pentru că nu au timp să gătească, ajung să...

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 07:44

Medicii vă sfătuiesc să evitați batoanele de proteine, iaurtul și băuturile energizante înainte să faceți mișcare.

Scris de: Florina Pop       21 iun, 07:21

Mâine, 21 iunie, e o zi care ne va pune voința la încercare dar care ar putea să însemne prima victorie pe drumul dietei, crede cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic. Iată cum putem slăbi și de ce ziua de vineri e așa de importantă.

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 23:40

Grăsimile sunt necesare în organism pentru o bună funcționare. Nutriționiștii au arătat că prin alegerea unor bune surse de grăsimi se poate asigura o bună funcționare a organismului.

Scris de: Angela Sabău       19 iun, 07:53

Alimentele ultraprocesate sau ambalate a fost întotdeauna asociate cu riscuri pentru sănătate, însă un studiu recent a arătat că acestea pot crește riscul de cancer. De asemenea, rămâne în discuție efectul aditivilor, care încă nu este cunoscut pe deplin.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 15:02

Alimentele fermentate sunt foarte bune pentru sănătate, ele conținând bacterii bune care ajută la digestie și reglează flora intestinală. Totuși, unele iaurturi conțin zahăr, ceea ce nu este la fel de sănătos.

Scris de: Angela Sabău       15 iun, 15:01

Exercițiile fizice au efect diferit, în funcție de momentul din zi în care sunt efectuate. Specialiștii spun că nu există un moment mai bun sau mai puțin bun pentru mișcare.

Scris de: Angela Sabău       15 iun, 10:38

Creșterea aportului de carne roșie, în special a cărnii roșii prelucrate, este asociată cu un risc sporit de deces, sugerează un mare studiu american, publicat pe 12 iunie, în jurnalul BMJ. Evident, reducerea consumului de carne roșie, în paralel cu creșterea surselor...

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 11:40

Anorexia nu ar trebui să fie considerată tulburare mentală, cred cercetătorii suedezi. Ei au dezvoltat o aplicație care îi ajută pe anorexici să-și vizualizeze pe un grafic porțiile consumate, în comparație cu cele normale. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       14 iun, 07:23

Legumele sotate în ulei de măsline extra virgin aduc beneficii majore sănătății, în special în dieta mediteraneană. Cercetătorii au explicat ce se întâmplă cu compușii din legume.

Scris de: Angela Sabău       14 iun, 00:11

Scoaterea micului dejun din alimentația zilnică doar ca să slăbiți nu e o idee bună, zic nutriționiști. La fel nici eliminarea lactatelor.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 11:36

Într-un studiu publicat în numărul din iunie al revistei Food Science & Nutrition, consumul de suc de roșii nesărat a scăzut tensiunea arterială și colesterolul „rău” LDL la adulții japonezi cu risc de boli cardiovasculare.

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 09:37

Dacă vrei să nu te îngrași în vacanță, cercetătorii au descoperit că trebuie să faci zilnic un anumit lucru. Studiu care dovedește asta a fost publicat în numărul din iunie al revistei Obesity.

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 08:01

Cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu, care a participat recent la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Obezității de la Glasgow, vine astăzi la Interviurile DC Medical, de la ora 11.00, pentru a ne spune care sunt noutățile în lupta contra acestei boli care afectează...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 01:30

Două mari studii europene, publicate de jurnalul de specialitate BMJ pe 29 mai, găsesc asociații pozitive între consumul de alimente foarte prelucrate (ultra-procesate) și riscul de boli cardiovasculare și deces. Periculoase sunt, printre altele, supele la plic, cerealele cu zahăr,...

Scris de: Dana Lascu       01 iun, 15:29

Cercetătorii britanici vor să dovedească faptul că o dietă mediteraneană combinată cu exerciții fizice regulate aduc beneficii creierului și reduc riscul de demență. Ei caută voluntari care să mănânce sănătos și să facă exerciții pentru 24 de săptămâni.

Scris de: Angela Sabău       01 iun, 08:34

Postul este recunoscut pentru beneficiile asupra sănătății. Cercetătorii au vrut să afle mai multe și au luat probe de sânge unor persoane înainte și după ce au postit. 

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 21:06

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIETE/FITNESSurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27