Dietă & Detox
Fibromialgia: cum gestionăm durerea cronică prin terapie fizică. Ce tipuri de exerciții sunt recomandate
Dovleacul: leguma care oferă 245% din doza necesară zilnică de vitamina A. Sursa naturală de luteină și zeaxantină pentru ochii tăi
Legătura dintre consumul de cafea și riscul scăzut de cancer și boli cronice. După câte cești are cel mai puternic efect
Cum să alergi mai repede și mai eficient fără durere. 10 tehnici de antrenament folosite de sportivii de performanță
Apa cu semințe de chia: mai mult decât un trend. Cum prepari băutura care ajută digestia și reduce inflamația
Află mai multe despre apa cu semințe de chia și beneficiile sale surprinzătoare pentru digestie și sănătate.
Spălarea corectă a legumelor și fructelor: sfaturi esențiale pentru sănătate. Cum să îndepărtezi murdăria, pesticidele și germenii de pe fructe și legume
Strugurii: fructele vedetă ale toamnei. Un superaliment plin de antioxidanți și nutrienți
Antrenamentul de forță: secretul unui corp sănătos după 50 de ani. Cum să încetinești procesul de îmbătrânire prin exerciții de forță
Odihna și recuperarea: esențiale pentru succesul sportiv. Prevenirea accidentărilor sportive prin somn și odihnă adecvată
Efectele ascunse ale îndulcitorilor artificiali asupra metabolismului. Ce impact au îndulcitorii fără calorii asupra glicemiei
Cum funcționează postul intermitent și cine ar trebui să îl evite. Beneficiile și riscurile pentru sănătatea organismului
Consumul de cafea și sănătatea musculară. Aliatul care ar putea preveni pierderea masei musculare la vârstnici
Consumul de cafea ar putea ajuta la prevenirea sarcopeniei și la menținerea sănătății musculare pe măsură ce îmbătrânim.
Cât turmeric este prea mult. Ce spun experții despre proprietățile benefice și riscurile pentru sănătate ale turmericului
Exercițiile nocturne de rezistență pot îmbunătăți calitatea somnului. Motivul pentru care genuflexiunile sunt printre cele mai eficiente
Dieta ca tratament pentru durerea cronică. Ce să mănânci și ce să eviți
Peste jumătate din populația mondială nu consumă suficiente vitamine și minerale esențiale. Calciul, fierul și vitaminele sunt cele mai deficitare
Dieta ideală pentru gestionarea gastritei și ulcerului gastric. Mâncarea care poate ajuta sau agrava simptomele gastritei
O dietă corectă poate ameliora simptomele gastritei și poate preveni complicațiile, contribuind la vindecarea stomacului.
Rolul untului în alimentația sănătoasă. Cum alegi cel mai sănătos unt
Legătura dintre consumul de carne procesată și riscul de demență. Rezultatele unui studiu pe termen lung
Alimentația conștientă, secretul pentru o viață sănătoasă. Cheia care te ajută să slăbești fără efort
Dieta și alimentația conștientă. Cum să mănânci sănătos fără a urma diete restrictive.
Postul negru: o metodă controversată în medicina modernă. Cum afectează metabolismul și sănătatea generală și când devine periculos
Nutrigenomica: dieta ideală în funcție de ADN-ul tău. O abordare personalizată a nutriției
Băuturi care pot ajuta la reducerea colesterolului. Conțin flavanoli și antioxidanți care reduc nivelul colesterolului rău LDL
Aceste băuturi naturale pot juca un rol semnificativ în gestionarea nivelului de colesterol, contribuind astfel la menținerea sănătății cardiovasculare.
Ce se întâmplă când corpul tău nu primește suficiente vitamine B. Simptomele deficitului de vitamine B și cum să le previi
Bromelaina din ananas: enzima care ajută digestia și reduce riscul de cancer. Beneficiile nutriționale și medicinale ale ananasului
Cele mai bune băuturi pentru rehidratare. Simptomele deshidratării și cum să o previi acasă
Alimentația sănătoasă în prevenirea obezității infantile. De ce este important să construim obiceiuri alimentare corecte de la o vârstă fragedă
Combinarea dietei ketogenice cu terapiile anticancer reduce tumorile. Cum dieta ketogenică poate deveni un aliat în tratamentul cancerului
Un studiu recent arată că dieta ketogenică împreună cu terapiile anticancer, poate opri dezvoltarea cancerului pancreatic.
Cum funcționează probioticele și de ce sunt esențiale pentru digestie. Beneficii pentru sănătatea mintală și digestivă
Cum să protejezi genunchii în timpul alergării. Impactul suprafaței de alergare asupra sănătății genunchilor
De ce medicii nu mai recomandă dieta BRAT pentru probleme gastrointestinale. Beneficii pe termen scurt, riscuri pe termen lung
Cum poate flexibilitatea să influențeze sănătatea și durata vieții. Ce ne spune un studiu de 28 de ani
Ketchup-ul, o sursă de licopen cu proprietăți anticancerigene. Cât de sănătos este cel mai iubit sos din lume
Dietele inflamatorii cresc de trei ori riscul de demență. Alimentele inflamatorii, un risc pentru sănătatea cognitivă
Cum influențează proteinele sinteza musculară și performanța sportivă. Cât de multe proteine sunt necesare pentru a dezvolta mușchi puternici
Impactul consumului de morcovi asupra nivelurilor de carotenoizi din organism. Esențial în îmbunătățirea sănătății pielii
Alimentația ca medicament: beneficii și limitări în gestionarea bolilor cronice. De ce mâncarea este mai mult decât o sursă de energie
Motivul pentru care ovăzul crud este ideal pentru digestie. Beta-glucanul și efectele sale asupra nivelului de zahăr din sânge
Uleiul esențial de oregano: un antibiotic natural cu multiple beneficii pentru sănătate. Protecție antioxidantă și susținere imunitară naturală
Mese mici și dese sau mese mari și rare? Ce spun cercetările recente despre frecvența meselor și impactul lor asupra greutății corporale
Iaurtul cu miere: cheia pentru probiotice mai rezistente. O nouă abordare pentru sănătatea intestinală
Alimentul care îți oferă 169% din necesarul zilnic de vitamina C. Susține sistemul imunitar și crește absorbția fierului în organism
Fasting - risc pentru cancerul de colon. Cum poate postul intermitent să dezvolte tumorile în corp
Proteinele la micul dejun. Cât de eficiente sunt shake-urile proteice la prima oră
Alimentul surprinzător care ar putea reduce pofta de fumat. Cum poate spijini sănătatea ta
Descoperă un aliment comun și nutritiv ar putea ajuta la reducerea poftei de fumat și la sprijinirea renunțării la acest obicei.
Grăsimile vegetale, asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă și deces. Longevitatea și sănătatea inimii, influențate pozitiv de grăsimile vegetale
Un nou studiu sugerează că un consum mai mare de grăsimi vegetale poate reduce riscul de mortalitate generală și de boli de inimă.
Alimentația antiinflamatoare: scutul împotriva demenței la persoanele cu risc cardiometabolic. Ce spun ultimele studii
Adoptarea unei diete bogate în nutrienți poate oferi mai mult decât o inimă sănătoasă.
Rolul fructelor și legumelor în menținerea echilibrului pH-ului. Impactul alimentelor alcaline și efectele ascunse ale acidității alimentare asupra sănătății tale
Compusul natural din legumele crucifere benefic pentru sănătatea inimii și a digestiei. De ce nu ar trebui să depășești 140°C când gătești legumele crucifere
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy
11 iul 2025, 23:51 -
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
11 iul 2025, 14:07 -
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie
10 iul 2025, 13:52 -
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu
02 iul 2025, 13:56 -
-
Vitamina care elimină un cancer agresiv. E banală, dar mulți nu o au în corp
23 iun 2025, 16:41 -