Dietă & Detox
De ce medicii nu mai recomandă dieta BRAT pentru probleme gastrointestinale. Beneficii pe termen scurt, riscuri pe termen lung
Cum poate flexibilitatea să influențeze sănătatea și durata vieții. Ce ne spune un studiu de 28 de ani
Ketchup-ul, o sursă de licopen cu proprietăți anticancerigene. Cât de sănătos este cel mai iubit sos din lume
Dietele inflamatorii cresc de trei ori riscul de demență. Alimentele inflamatorii, un risc pentru sănătatea cognitivă
Cum influențează proteinele sinteza musculară și performanța sportivă. Cât de multe proteine sunt necesare pentru a dezvolta mușchi puternici
Impactul consumului de morcovi asupra nivelurilor de carotenoizi din organism. Esențial în îmbunătățirea sănătății pielii
Alimentația ca medicament: beneficii și limitări în gestionarea bolilor cronice. De ce mâncarea este mai mult decât o sursă de energie
Motivul pentru care ovăzul crud este ideal pentru digestie. Beta-glucanul și efectele sale asupra nivelului de zahăr din sânge
Uleiul esențial de oregano: un antibiotic natural cu multiple beneficii pentru sănătate. Protecție antioxidantă și susținere imunitară naturală
Mese mici și dese sau mese mari și rare? Ce spun cercetările recente despre frecvența meselor și impactul lor asupra greutății corporale
Iaurtul cu miere: cheia pentru probiotice mai rezistente. O nouă abordare pentru sănătatea intestinală
Alimentul care îți oferă 169% din necesarul zilnic de vitamina C. Susține sistemul imunitar și crește absorbția fierului în organism
Fasting - risc pentru cancerul de colon. Cum poate postul intermitent să dezvolte tumorile în corp
Proteinele la micul dejun. Cât de eficiente sunt shake-urile proteice la prima oră
Alimentul surprinzător care ar putea reduce pofta de fumat. Cum poate spijini sănătatea ta
Descoperă un aliment comun și nutritiv ar putea ajuta la reducerea poftei de fumat și la sprijinirea renunțării la acest obicei.
Grăsimile vegetale, asociate cu un risc mai scăzut de boli de inimă și deces. Longevitatea și sănătatea inimii, influențate pozitiv de grăsimile vegetale
Un nou studiu sugerează că un consum mai mare de grăsimi vegetale poate reduce riscul de mortalitate generală și de boli de inimă.
Alimentația antiinflamatoare: scutul împotriva demenței la persoanele cu risc cardiometabolic. Ce spun ultimele studii
Adoptarea unei diete bogate în nutrienți poate oferi mai mult decât o inimă sănătoasă.
Rolul fructelor și legumelor în menținerea echilibrului pH-ului. Impactul alimentelor alcaline și efectele ascunse ale acidității alimentare asupra sănătății tale
Compusul natural din legumele crucifere benefic pentru sănătatea inimii și a digestiei. De ce nu ar trebui să depășești 140°C când gătești legumele crucifere
Îndulcitorul care ar putea crește riscul formării cheagurilor de sânge. Cât de sigur este când vine vorba de probleme cardiovasculare
Mersul pe jos după masă: beneficii pentru inimă, digestie și pierdere în greutate. Cât de mult trebuie să mergi după masă
Un obicei simplu de câteva minute după fiecare masă poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de sănătate.
Cartofii copți, superalimentul surprinzător pentru diabetici. Scad nivelul glicemiei
Trei feluri de carne care te ajută să slăbești. Sunt sănătoase, dar au și alte beneficii
Alimentele banale care îți pot prelungi viața chiar și cu 10 ani
Alimentul care îmbătrânește creierul. Provoacă demență și Alzheimer. Ce ar trebui să înlocuiești chiar acum
Dieta care îți poate aduce o bătrânețe fără boli. Harvard dezvăluie: ce trebuie să mănânci acum pentru o viață lungă
O alimentație sănătoasă în tinerețe poate favoriza o bătrânețe sănătoasă: Concluziile unui studiu Harvard de 30 de ani
Febra musculară: de ce apare și cum poți reduce durerea. De ce febra nu este tot timpul un semn al unui antrenament bun
Vitamine esențiale pentru sănătatea ochilor. Vitamina considerată "gardianul vederii nocturne". Lipsa ei duce la orbire nocturnă
Importanța menținerii sănătății musculare pe măsură ce îmbătrânim. Beneficiile mușchilor puternici pentru sănătatea pe termen lung
Sănătatea și funcționalitatea generală a corpului depind de un sistem muscular bine întreținut, mai ales pe măsură ce îmbătrânim.
Niveluri periculoase de plumb. FDA retrage produse cu scorțișoară măcinată contaminate cu plumb
FDA a emis o alertă de sănătate cu privire la nivelurile ridicate de plumb găsite în mai multe produse cu scorțișoară.
Alimentele esențiale pentru sănătatea ochilor. Conțin nutrienții care te protejează împotriva degenerescenței maculare
Alimentele care protejează corpul de inflamația cronică. De ce dieta inflamatorie poate crește riscul de boli majore
12 alternative sănătoase pentru dulciuri. Soluții gustoase și nutritive pentru cei care tânjesc după zahăr
Descoperă cum să-ți reduci pofta de zahăr cu alternative sănătoase care te ajută să menții un stil de viață echilibrat.
Laptele, esențial în cazul persoanelor de peste 50 de ani. Scade riscul de boli de inimă
Această băutură este esențială dacă ai peste 50 de ani.
Ardeii umpluți, impact asupra glicemiei. Dr. Ancuța Leonte: Nu vor genera spike glicemic
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci ardei umpluți. Medicii diabetologi ne explică ce trebuie să știm.
Impactul negativ al dietei occidentale asupra microbiomului intestinal. Cum se compară cu alte diete și cum alegi stilul alimentar potrivit pentru tine
Fructoza: când devine zahărul natural problematic. Efectele pe care le are asupra metabolismului tău
"De când sunt mic am avut frigiderul verde, ambalajele erau BIO". David Popovici: Mai mănânc câte o prostie ca să-mi amintesc cum e. Dar mă doare burta, mă doare corpul
Uleiul de măsline și sănătatea cardiometabolică. Ce spune știința despre cantitatea optimă pentru sănătatea inimii
Un studiu a arătat că dietele cu ulei de măsline extravirgin reduc colesterolul "rău" și îmbunătățesc markerii cardiometabolici.
6 exerciții pentru reducerea colesterolului ridicat. Impactul pozitiv al mișcării combinate cu nutriție asupra colesterolului LDL
Contaminarea cu metale a produselor organice din cacao. Ce spune știința despre dulciurile noastre preferate
Cum să reduci riscul genetic de boli de inimă de 14 ori. Bazele unui stil de viață sănătos care protejează inima
Apa aromatizată: alternativa sănătoasă la băuturile carbogazoase. Cum să o prepari și ce beneficii are
Beneficiile și riscurile antrenamentelor de două ori pe zi. Cum să faci mai multă mișcare fără să te epuizezi
Ce sunt antioxidanții și cum funcționează în organism. Rolul lor esențial în combaterea radicalilor liberi
Dieta vegană încetinește îmbătrânirea epigenetică în 8 săptămâni. Impactul asupra ADN-ului în comparație cu dieta omnivoră
Ce este zona de ardere a grăsimilor și cum calculezi ritmul cardiac potrivit pentru tine
Gustări sănătoase și sățioase: multe proteine cu puține calorii. Surse de proteine care nu îți sabotează dieta
Alimentele ultraprocesate pot crește riscul de mortalitate cu până la 10%. De ce sunt dăunătoare pentru sănătatea vârstnicilor
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea
26 noi 2025, 21:25 -
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian
26 noi 2025, 21:17 -
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse
26 noi 2025, 20:08 -
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație
26 noi 2025, 19:17 -
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp
26 noi 2025, 16:45
