Medicina Familiei

Puțin peste 1.800 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în judeţul Vaslui, în ultimele două săptămâni.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 15:26

Numărul germanilor afectaţi de sărăcie la vârsta bătrâneţii va crește semnificativ în următoarele două decenii, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 17:27

Mamă de gemeni la 73 de ani. O femeie din sudul Indiei a născut gemeni prin cezariană. A doua zi, tatăl acestora a fost internat în spital.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 11:51

Cercetătorii au descoperit o legătură între mortalitatea prematură și o combinație de aspecte de mediu, sănătate, condiții socio-economice și demografie.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 18:08

Deficitul de vitamina D poate crește riscul de boli cronice, susține un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Finlanda de Est.

Scris de: Florina Pop       08 aug, 09:08

Fibromialgia, o durere cronică a cărei cauză nu a fost încă descoperită, afectează membrii din aceeași familie. Iar riscul de a dezvolta boala crește dacă ați avut astfel de cazuri în familie.

Scris de: Florina Pop       05 aug, 16:05

Cardiologul și scriitorul Vasi Rădulescu scrie, pe Facebook, 70 de lucruri interesante despre corpul uman, de la cel mai mare organ până la cea mai mică celulă.

Scris de: Adisa Codruț       04 aug, 15:11

Un studiu din Olanda a analizat ce efecte are vârsta părinților asupra copiilor și a descoperit câteva beneficii. Cercetarea a comparat mai mulți factori.

Scris de: Florina Pop       31 iul, 23:38

În perioada 1-7 august, în fiecare an, se marchează Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân. La Cluj se organizează pe 6 august un eveniment în acest sens. În România anului 2016, rata alăptării la sân a fost de 12,6%, printre cele mai mici din...

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 21:28

Durerea în piept poate fi un simptom pentru atacul de panică, hernie, astm bronșic, pleurezie, arsuri sau atac de cord.

Scris de: Florina Pop       14 iul, 21:02

Un studiu susține că persoanele care consumă alcool își pun în pericol familia și prietenii. 1 din 5 americani au fost răniți de oameni alcoolici în ultimul an.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 14:04

Cei aproximativ 100 de medici de familie din Capitală care au fost notificați că au de dat înapoi Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) sume între 3.000 și 90.000 de lei, pentru tratamente prescrise pacienților diagnosticați cu hepatită cronică sau...

03 iul, 08:56

Dr Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, arată că impozitarea zero ar putea fi măsura care ar putea stopa adâncirea crizei de medici de familie din România.

Scris de: Dana Lascu       02 iul, 12:07

Cercetătorii au descoperit că fumatul ”la mâna a treia” este o realitate care dăunează sănătății organismului uman.

Scris de: Florina Pop       30 iun, 20:13

Unele dureri de cap apar din pricina schimbării nivelurilor a doi hormoni din corp: estrogen și progesteron. Unele femei se confruntă cu migrene menstruale.

Scris de: Adisa Codruț       30 iun, 13:31

Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri se marchează pe 26 iunie prin o serie de campanii de conștientizare.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 14:45

Durerile de cap, spate, gât, dinți ori stomac se numără printre cele mai comune. Dacă nu dispar în o zi sau două ar fi bine să mergeți la medic.

Scris de: Florina Pop       10 iun, 15:20

Cercetătorii au descoperit că există o legătură între unele plante folosite în suplimente pentru slăbit, memorie și avorturi, respectiv malformații congenitale.

Scris de: Florina Pop       09 iun, 11:32

Livia Davidescu, medic din Craiova, scrie pe Facebook că încă un doctor, Ștefan Quai din Bihor, și-a pierdut viața în timpul gărzii.

Scris de: Adisa Codruț       08 iun, 13:41

Ministrul Sănătății Sorina Pintea le promite medicilor de familie, în ziua în care sunt sărbătoriți la nivel internațional, că va lua „și alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie”. Ea spune că din împrumutul de la Banca Mondială,...

Scris de: Adisa Codruț       19 mai, 12:36

Stresul din prima parte a vieții poate schimba răspunsul imun al rinichilor și poate crește riscul apariției bolilor de inimă la maturitate, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       29 apr, 12:54

Alcoolul schimbă modul în care funcționează corpul, iar asta de la primul pahar. După ani de băut poate cauza chiar și pierderea auzului.

Scris de: Florina Pop       27 apr, 21:32

Rujeolă: în județul Suceava s-au înregistrat 20 de cazuri, până acum, în aprilie. Pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă au vârste între câteva luni şi 14 ani.

Scris de: Adisa Codruț       16 apr, 15:11

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a recunoscut astăzi că medicina de familie este foarte importantă și a anunțat că Guvernul se va împrumuta la Banca Mondială circa 800 de milioane de euro pentru a putea crește procentul alocat medicilor de familie.

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 23:39

Medicii de familie din România își exprimă public nemulțumirea față de finanțarea medicinei primare în 2019, „fapt care aruncă medicina de familie în criză”, potrivit unui comunicat de presă semnat de conducerea Societății Naționale de Medicină de Familie...

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 10:29

Vicepreședintele Colegiului Medicilor din România, dr. Călin Bumbuluț, a cerut majorarea bugetului alocat pentru medicii de familie, de la 5,7% din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) cât este acum, la 10%. Zilele acestea au loc negocieri pentru...

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 23:56

Fără să luăm în discuție motivația penală sau conotația politică a cazului, ci discutând strict partea legată de sănătate, încarcererea Elenei Udrea și separarea ei de fetița nou-născută le afectează dramatic pe amândouă. O arată mai multe studii realizate de-a lungul...

Scris de: Dana Lascu       08 dec 2018 / 13:15

Bronșita este inflamația tuburilor bronșice, cele care transportă aer în plămâni. Când aceste tuburi se infectează, ele se umflă și se umplu cu mucus, făcând mai dificilă respirația. Iată ce trebuie să faci în aceste condiții.

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2018 / 07:00

La fiecare început de an școlar, părinții sunt puși în situația de a alerga la cabinetul medicului de familie ca să scoată, pentru odrasla care merge la creșă, grădiniță, școală sau liceu, tot felul de adeverințe, una mai năstrușnică decât alta. Dr. Sandra Alexiu, președintele...

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2018 / 00:58

În spațiul public se vehiculează intenția autorităților de închide centrele de performanță. Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă cu privire la utilitatea centrelor de performanță, care, de multe ori, reprezintă șansa pacienților la viață. 

Scris de: Irina Constantin       07 aug 2018 / 18:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICINA FAMILIEIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28