Farma

ARPIM, mesaj de Săptămâna Mondială a Imunizării (24 – 30 Aprilie 2021): Sistemul sanitar din România are nevoie de actualizarea legislației, care să țină pasul cu evoluția științelor medicale și a vaccinurilor și care să ducă la creșterea gradului de acces al românilor la imunizare

Scris de: Adisa Codruț       26 apr, 16:25

Întrebat dacă crede că actuala criză de citostatice din România s-ar datora unor interese, cum spun unii, de renegociere a contractelor pentru medicamente făcute cu echipa USR de la Ministerul Sănătății cu Big Pharma, jurnalistul Bogdan Chirieac a spus că pentru marile companii de medicamente...

Scris de: Adisa Codruț       22 apr, 20:53

Întrevedere între președintele Comisiei de sănătate din Senat, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu președintele pentru relații externe ARPIM, Ioana Bianchi, pentru Planul național de diagnostic precoce a cancerului.

Scris de: Dana Lascu       21 apr, 18:37

Claudia Fleischer este noul Director General al Roche România. Ea a preluat această poziție la 1 aprilie 2021 de la Claudiu Cheleș, care a ocupat funcția de Director General în ultimele șase luni. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 12:42

Asociația Local American Working Group (LAWG) atrage atenția că schimbarea tratamentului biologic de referință cu tratamentul biosimilar din motive non-medicale poate conduce în multe cazuri la o împovărare a bugetului din cauza eșecului terapeutic. Mai mult decât atât, în practică, există...

Scris de: Dana Lascu       07 apr, 21:54

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), care reunește companiile producătoare de medicamente generice și biosimilare prezente pe piața locală, anunță alegerea Simonei Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova, în poziția de Președinte al...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 18:35

Compania americană Pfizer concediază o parte din angajați și relochează un departament întreg în România.    

Scris de: DCMedical Team       04 Martie, 21:01

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat astăzi că pentru tratarea pacienților cu COVID-19 se poate utiliza cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, terapia care l-a salvat pe fostul președinte american Donald Trump. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 15:03

De Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului, SANOFI anunță extinderea, în 2021, a programului global When Cancer Grows OldTM prin Contribution Initiatives, destinat finanțării de soluții personalizate menite să susțină persoanele în vârstă care suferă de cancer și familiile acestora....

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 12:29

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) lansează un apel către autoritățile din domeniul sănătății să prioritizeze elaborarea Planului Național de Cancer, pentru a da și pacienților români, cetățeni...

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 10:15

Kostas Papagiannis preia funcția de director general al MSD România, începând cu 1 februarie 2021. În noul rol, acesta se va concentra pe amplificarea potențialului de dezvoltare al companiei pe piața locală, precum și asupra dezvoltării de soluții durabile care să asigure creșterea accesului...

Scris de: Dana Lascu       03 feb, 14:18

Pfizer și BioNTech au emis o declarație comună prin care explică de ce a fost redusă, temporar, capacitatea de producție de vaccin COVID-19 în Europa. 

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 09:38

O nouă conducere a asociației a fost aleasă pentru un mandat de 2 ani, începând din ianuarie 2021. Alegerile au avut loc în cadrul Adunării Generale ARPIM, desfășurate în luna decembrie 2020. 

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 12:26

Directorul general al grupului farma AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat, presei internaționale, că vaccinul anti-COVID creat împreună cu Oxford asigură o ”protecție de 100%”. 

Scris de: Adisa Codruț       27 dec 2020 / 18:31

Serviciul farmaceutic, recunoscut ca parte a sistemului de sănătate prin Legea 243 din 2020. Aceasta stipulează și ce este și ce scop are acest serviciu, dar și cum se poate face transferul de medicamente și alte produse între farmacii.

Scris de: Dana Lascu       13 dec 2020 / 11:44

AstraZeneca și Universitatea Oxford au anunțat primele rezultate din studiul clinic de fază 3 pe care îl întreprind cu vaccinul COVID. 

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2020 / 22:33

Moderna a anunțat că vaccinul său candidat COVID-19 aduce o protecție de 94,1% și că va depune astăzi la FDA o cerere de autorizare de urgență. În paralel, continuă procedurile cu EMA. Americanii ar putea avea primul vaccin aprobat pe 17 decembrie.

Scris de: Dana Lascu       30 noi 2020 / 17:06

Vaccinul COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford necesită un „studiu suplimentar”, a declarat joi directorul general al grupului farmaceutic, Pascal Soriot, după ce rezultatele testelor au fost criticate.

Scris de: Dana Lascu       26 noi 2020 / 23:24

Comisia Europeană (CE) a adoptat astăzi o strategie farmaceutică pentru Europa pentru a se asigura că pacienții din țările membre au acces la medicamente inovatoare și la prețuri accesibile și pentru a sprijini competitivitatea, capacitatea inovatoare și sustenabilitatea industriei farmaceutice...

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2020 / 21:24

Vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, medicul epidemiolog Emilian Popovici a enumerat, printr-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, motivele pentru care are încredere în vaccinarea anti COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       24 noi 2020 / 21:19

Două vaccinuri COVID-19, Pfizer și Moderna, s-au dovedit a fi extrem de eficiente în studiile din faza târzie în ultimele zile, provocând optimism într-un moment în care sistemele de sănătate din Europa și SUA sunt aproape de limite. Încă unul - cel al AstraZeneca și Oxford - vine tare din...

Scris de: Dana Lascu       22 noi 2020 / 20:39

Gilead Sciences, compania care produce REMDESIVIR, arată că medicamentul este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 din multe țări. 

Scris de: Dana Lascu       21 noi 2020 / 15:37

Grupul farmaceutic american Pfizer și partenerul său german BioNTech au cerut vineri Agenției americane pentru medicamente și alimente (FDA) să le autorizeze vaccinul contra COVID-19, boala cauzată de acest virus, fiind primii producători din SUA sau Europa care fac acest demers.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi 2020 / 09:40

Testele rapide pentru COVID-19 se vor putea comercialzia online, dar nu și în farmacii. Farmaciștii comentează acestaspect într-un comunicat de presă.

Scris de: Angela Sabău       19 noi 2020 / 16:18

Uniunea Europeană a încheiat miercuri un acord care îi permite să plătească mai puțin decât SUA pentru vaccinul contra COVID-19 dezvoltat de Pfizer, a declarat un oficial european. Este vorba de prețul care va fi plătit de guvernele statelor UE, nu de prețul la care vaccinul va ajunge, la un...

Scris de: Adisa Codruț       11 noi 2020 / 22:03

Acordul dintre PFIZER și BIONTECH cu Uniunea Europeană prevede aprovizionarea cu 200 de milioane de doze și o opțiune de a solicita 100 de milioane de doze suplimentare, cu livrări anticipate să înceapă până la sfârșitul anului 2020, sub rezerva aprobării punerii vaccinului pe piață.

Scris de: Dana Lascu       11 noi 2020 / 14:24

Johnson&Johnson și UMF București anunță semnarea primului parteneriat academic dintre o universitate și o companie farmaceutică.

Scris de: Adisa Codruț       03 noi 2020 / 17:29

Compania farmaceutică SANOFI explică de ce se găsesc greu vaccinuri gripale. 

Scris de: Adisa Codruț       12 oct 2020 / 16:25

Crucea Roșie Română și Sanofi Romania își consolidează parteneriatul, unindu-și eforturile într-o nouă colaborare. 

Scris de: Dana Lascu       01 oct 2020 / 17:10

Asociaţia Farmaciilor Independente „Ethica” a transmis o scrisoare deschisă premierului, miniștrilor Sănătății și Finanțelor, prn care cere ca decontarea medicamentelor de către casele de asigurări de sănătate să se realizeze în termenul legal, fără întârzieri. 

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2020 / 13:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria FARMAurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy