Oftalmologie

Persoanele care au ochi albaștri sunt mai predispusă să facă anumite boli, arată studiile. Iată care sunt cele mai frecvente 7 dintre acestea: 

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 12:06

FDA a aprobat recent primul spray nazal care tratează sindromul ochiului uscat.

Scris de: Adisa Codruț       28 oct, 13:05

Datele statistice arată că cel puțin 1 miliard de persoane au o deficiență a vederii care ar fi putut fi prevenită sau încă nu a fost tratată de un medic oftalmolog. SRCCR lansează o campanie pentru facilitarea accesului la oftalmolog.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 18:51

Sunt boli care afectează ochii și vederea sub o formă sau alta. Poate fi vorba de infecții banale, de zgârieturi care pot fi tratate, sau de boli grave care îți pun viața în pericol! Iată de ce trebuie să mergi la doctor: 

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 20:57

Mai multe afecțiuni sistemice - afecțiuni care afectează întregul corp - sunt factori de risc modificabili pentru demență.

Scris de: Adisa Codruț       18 sep, 20:44

Ochii ne pot oferi informații despre anumite afecțiuni fizice. Iridologia este știința care se ocupă de studierea irisului și pupilei.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 16:41

Cercetătorii au identificat noi biomarkeri care pot detecta din timp retinopatia diabetică, cea mai frecventă boală oculară diabetică și o cauză principală de orbire la adulții diabetici.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 21:33

Cataracta este o opacizare progresivă a lentilei ochiului. Pe o perioadă îndelungată, poate duce la orbire. Iată care sunt simptomele pe care trebuie să fiți atenți:

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 20:32

Există o legătură periculoasă între deficiență de vedere și auzul unei persoane, mai exact precizia cu care persoană în cauză estimează distanța de la care sunt emise sunetele în jurul ei. Asta poate duce la accidente

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 11:12

O nouă analiză arată că femeile care folosesc contraceptive hormonale ar trebui să facă un control oftalmologic dacă au modificări vizuale, pentru că aceste medicamente, în anumite condiții, pot dubla riscul de glaucom. 

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 10:56

21 iunie este Ziua Internațională a Aniridiei, o boală genetică caracterizată prin absența totală sau parțială a irisului. 

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 10:24

Aportul frecvent de cofeină poate tripla riscul de glaucomul pentru cei predispuși genetic la o presiune oculară mai mare.

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 11:36

Deteriorarea vederii poate să aibă legătură cu alte afecțiuni. 

Scris de: Angela Sabău       04 iun, 10:25

Miopia și somnul sunt legate! Noi cercetări de la Universitatea Flinders din Australia arată că persoanele cu miopie sunt mai susceptibile de avea o calitate a somnului mai slabă decât persoanele cu vedere normală.

Scris de: Dana Lascu       31 mai, 12:34

Acest lucru este dezvăluit de un studiu realizat de CSIC și Universitatea Complutense din Madrid.

Scris de: Cătălina Burghelea       13 mai, 15:46

Retinopatia diabetică este o complicație a diabetului și este principala cauza de orbire, în întreaga lume, a pacienților care suferă de această afecțiune. 

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 14:35

Sigur, știm cu toții că morcovii sunt buni pentru o vedere sănătoasă, dar ei nu sunt singurul aliment care conține vitamine benefice pentru sănătatea ochilor. Iată lista celor mai importante: 

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 22:23

Aspectul umflat al ochilor dimineața ar putea trăda unele afecțiuni dar, în egală măsură, ar putea fi inofensivă. Există câteva indicii care ne spun când e cazul să mergem la medic.

Scris de: Angela Sabău       13 apr, 10:52

Elena Cristescu, manager OPTICRIS vorbește despre cât de periculoasă este optica medicală făcută online.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 19:38

Elena Cristescu, manager OPTICRIS explică, pentrru DC News și DC Medical, cât de periculoasă este lumina albastră-violet.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 17:32

Elena Cristescu, manager OPTICRIS, spune că ne punem sănătatea întregului organism în pericol atunci când cumpărăm ochelari de la supermarket și că o consultație oftalmologică făcută corect ne poate proteja ochiul pe termen lung. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 17:29

Elena Cristescu, manager OPTICRIS, este invitata de astăzi, de la ora 16.00, de la Interviurile Dc News și DC Medical, emisiune realizată de jurnalistul Val Vâlcu. Vom afla ce inovații de ultimă oră sunt în optica medicală și care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac românii când vine...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 14:15

Printre simptomele COVID identificate de OMS sunt febră, tuse uscată, dureri musculare sau oboseală severă și neobișnuită. Cu toate acestea, un alt semn ar putea alerta asupra unei infecții potențiale cu SARS-coV-2, aceea a ochilor iritați. Cercetătorii au descoperit că unii pacienți cu forme...

Scris de: Cătălina Burghelea       05 apr, 15:34

Un pacient cu o formă genetică de orbire infantilă a reușit să vadă, beneficiile fiind păstrate mai mult de un an, după ce a făcut o singură injecție în ochi cu o terapie experimentală - un oligonucleotid antisens numit sepofarsen, o moleculă scurtă de ARN. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 15:38

Sclerita, boala inflamatorie a părții albe a ochiului, este dată de o reacție exagerată a sistemului imunitar. Netratată, boala pune în pericol vederea. 

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 18:28

Smartphone-urile ar putea fi folosite pentru a scana ochii oamenilor pentru semne de avertizare timpurie ale glaucomului, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       01 Martie, 18:12

Keratoconus apare atunci când corneea - suprafața frontală clară, în formă de cupolă a ochiului - se subțiază și se umflă treptat în formă de con. O cornee în formă de con provoacă vedere încețoșată și poate provoca sensibilitate la lumină și chiar la orbire. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 10:55

Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din zona Olteniei a trecut prin momente de coșmar după ce un medic i-a dat o veste teribilă. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 09:58

Examinări ale imaginilor de rezonanţă magnetică (RMN) au relevat anomalii semnificative ale ochilor unor pacienţi care au suferit forme grave de COVID-19, potrivit unei cercetări publicate, marţi, 16 februarie, de revista Radiology, relatează agenţia EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 20:42

Specialiștii oftalmologi avertizează că mii de români suferă de această boală de ochi fără să știe, fără să aibă simptome evident, și că afecțiunea, în final, te poate lăsa cu un handicap. 

Scris de: Dana Lascu       01 feb, 15:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria OFTALMOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy