Oftalmologie

Pierderea vederii ar putea fi reversibilă, după ultima descoperire a cercetătorilor din Oklahoma. Ei vizează  o terapie pentru retinopatia specifică nou-născuților prematuri sau diabeticilor.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 12:43

Sindromul ochilor uscați poate să apară din mai multe motive, de la schimbări hormonale și până la medicamente sau timpul petrecut în fața calculatorului. Specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru a evita senzația neplăcută de „nisip în ochi”

Scris de: Angela Sabău       27 aug, 09:25

Anumite tipuri de lacrimi artificiale pot provoca iritații, pentru că ele conțin o substanță care nu ar trebui să ajungă în ochi, au explicat dr Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog, și Dr. Ștefan Cornel – Medic Primar Oftalmolog, EXCLUSIV la DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 10:35

Simți că ai nisip în ochi? E posibil să ai sindromul ochiului uscat. Iată ce este această afecțiune și care sunt toate simptomele și semnele ei, explicate de un medic oftalmolog.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 17:43

Prof dr Monica Pop, cunoscut oftalmolog bucureștean, a avertizat în repetate rânduri că doar pentru că purtăm mască nu trebuie să stăm relaxați. Ea a arătat că există și un alt mod de transmitere a COVID-19, iar americanii au ajuns și ei la aceeași concluzie.

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 19:23

LASIK este interevenția chirurgicală care poate corecta vederea. Vă prezentăm o serie de informații utile pentru pacienții care suferă o astfel de intervenție.

Scris de: Angela Sabău       03 aug, 17:05

Adulții sănătoși cu vârsta mai mică de 40 de ani văd, de obicei, bine, dar de la această vârstă apar de regulă modificări ale vederii. Iată care sunt principalele afecțiuni: 

Scris de: Dana Lascu       24 iul, 21:27

Ai ochii albaștri? Iată cum îți afectează culoarea ochilor sănătatea și studiile care demonstrează asta: 

Scris de: Dana Lascu       20 iul, 19:35

Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea unor boli de ochi, susține un studiu al Universității din Virginia, SUA.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 14:28

Cercetătorii americani au inventat ochelari care să-i ajute pe oamenii care nu percep bine culorile.

Scris de: Florina Pop       14 iul, 11:35

Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea degenerescenței maculare și ar avea efecte pozitive asupra unor afecțiuni ce duc la pierderea vederii.

Scris de: Florina Pop       01 iul, 22:52

Prof Dr. Monica Pop a relatat pe pagina sa de socializare povestea incredibilă a unui bărbat, care a fost salvat de medici, în mod miraculos, după ce i-a sărit în ochi o bucată de sârmă ruginită. 

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 14:35

Pierderea vederii ar putea fi prevenită cu ajutorul unui medicament sub formă de picături în ochi. Tratamentul este eficient atunci când cauza este o ocluzie a venei retiniene.

Scris de: Angela Sabău       30 iun, 14:17

Vitamina A ar putea îmbunătăți funcția vizuală redusă la pacienții cu diabet zaharat, arată studiile.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 iun, 10:44

Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftamologie din București, explică un lucru absolut esențial pe care trebuie să îl știe toți pacienții care ajung la UPU, camera de gardă, cabinet, ambulatoriu de specialitate sau policlinică. 

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 21:44

Cataracta, o afecțiune care poate duce la orbire, ar putea fi prevenită prin anumite exerciții fizice

Scris de: Georgiana Ioniță       17 iun, 18:22

Cercetătorii au constatat că doar o singură doză dintr-un analog al vitaminei A îmbunătățește semnificativ vederea în cazuri de retinopatie diabetică.

Scris de: Dana Lascu       13 iun, 08:12

Prof dr Monica Pop, cunoscut oftalmolog, atrage atenția asupra neregulilor care se petrec la eliberarea certificatelor de sănătate necesare pentru obținerea sau prelungirea valabilității permiselor de conducere. E un ACT CRIMINAL cu PREMEDITARE, arată medicul. 

Scris de: Dana Lascu       09 iun, 19:55

Un anumit tip de dietă ar putea avea consecințe grave asupra vederii. Iată ce au descoperit cercetătorii. 

Scris de: Georgiana Ioniță       08 iun, 22:24

Un nou studiu identifică o legătură periculoasă între deficiență de vedere și precizia cu care o persoană estimează distanța de la care sunt emise sunetele în jurul ei. 

Scris de: Dana Lascu       08 iun, 13:45

Lacrimile pot fi un adevărat balsam pentru fizic și psihic, în ciuda faptului că sunt rezultatul plânsului, care de obicei reprezintă o emoție negativă.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 16:05

Specialiștii în sănătate avertizează asupra ”Sindromului vedereii digitale” care ne poate afecta în această perioadă cât timp stăm acasă.

Scris de: Adisa Codruț       01 mai, 16:10

Cercetătorii speră ca pe viitor o singură injecție să vindece oamenii de glaucom, boală ce duce la orbire. Peste 64 de milioane de oameni suferă de această afecțiune.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 15:21

Operația de cataractă pare să crească secreția de melatonină, arată un studiu realizat de cercetători, care a vizat persoane de peste 60 de ani.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie, 17:12

Operația de cataractă e una dintre cele mai uzuale intervenții. E ușoară, durează puțin și sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre ea.

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 23:48

Vederea încețoșată poate fi provocată de o mare varietate de afecțiuni medicale. Dacă aveți acest simptom, este necesar să consultați imediat medicul.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 20:28

La nivel mondial, povara reprezentată de glaucom - cuantificată ca fiind pierdere de sănătate - este mai mare la bărbați decât la femei, potrivit unei analize publicată astăzi în Acta Ophthalmologica.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 13:27

Cunoscutul medic oftalmolog prof dr Monica Pop a lansat un mesaj către autorități, cerându-le să oprească comercializarea petardelor. Copii și adulți sunt mutilați definitiv, atrage atenția medicul.

Scris de: Dana Lascu       28 dec 2019 / 13:21

Dieta nesănătoasă de tip occidental, bogată în carne roșie și alimente procesate, ar putea avea un rol în degenerarea vederii în timp, potrivit unor studii.

Scris de: Angela Sabău       15 dec 2019 / 17:46

Cercetători de la la Universitatea din Aberdeen, Anglia, testează două medicamente pentru tratamentul aniridiei, o boală oculară rară care provoacă orbire.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec 2019 / 14:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria OFTALMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy