Oftalmologie

Printre simptomele COVID identificate de OMS sunt febră, tuse uscată, dureri musculare sau oboseală severă și neobișnuită. Cu toate acestea, un alt semn ar putea alerta asupra unei infecții potențiale cu SARS-coV-2, aceea a ochilor iritați. Cercetătorii au descoperit că unii pacienți cu forme...

Scris de: Cătălina Burghelea       05 apr, 15:34

Un pacient cu o formă genetică de orbire infantilă a reușit să vadă, beneficiile fiind păstrate mai mult de un an, după ce a făcut o singură injecție în ochi cu o terapie experimentală - un oligonucleotid antisens numit sepofarsen, o moleculă scurtă de ARN. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 15:38

Sclerita, boala inflamatorie a părții albe a ochiului, este dată de o reacție exagerată a sistemului imunitar. Netratată, boala pune în pericol vederea. 

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 18:28

Smartphone-urile ar putea fi folosite pentru a scana ochii oamenilor pentru semne de avertizare timpurie ale glaucomului, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       01 Martie, 18:12

Keratoconus apare atunci când corneea - suprafața frontală clară, în formă de cupolă a ochiului - se subțiază și se umflă treptat în formă de con. O cornee în formă de con provoacă vedere încețoșată și poate provoca sensibilitate la lumină și chiar la orbire. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 10:55

Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din zona Olteniei a trecut prin momente de coșmar după ce un medic i-a dat o veste teribilă. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 09:58

Examinări ale imaginilor de rezonanţă magnetică (RMN) au relevat anomalii semnificative ale ochilor unor pacienţi care au suferit forme grave de COVID-19, potrivit unei cercetări publicate, marţi, 16 februarie, de revista Radiology, relatează agenţia EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 20:42

Specialiștii oftalmologi avertizează că mii de români suferă de această boală de ochi fără să știe, fără să aibă simptome evident, și că afecțiunea, în final, te poate lăsa cu un handicap. 

Scris de: Dana Lascu       01 feb, 15:02

Dezinfectantul pentru mâini pe bază de alcool poate duce la orbire. 

22 ian, 14:10

Iată ce boli poți avea în funcție de culoarea ochilor.

Scris de: Cătălina Burghelea       22 ian, 10:56

De regulă, atunci când ni se zbate fie ochiul drept, fie cel stâng, credem că ceva bun sau rău urmează să se întâmple în viața noastră. Ochiul drept este aducător de fapte bune, pe când cel stâng nu tocmai. În realitate, acestea sunt doar superstiții. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 ian, 08:37

Un pacient care suferea de cataractă secundară a fost operat cu laser, intervenție în premieră realizată în Compartimentul Oftalmologie al SJUBM.

Scris de: Angela Sabău       16 dec 2020 / 16:33

Cercetătorii de la Cambridge au descoperit o terapie ce ar putea fi folosită în dezvoltarea de noi tratamente pentru glaucom.

Scris de: Florina Pop       06 noi 2020 / 10:17

Pierderea vederii ar putea fi reversibilă, după ultima descoperire a cercetătorilor din Oklahoma. Ei vizează  o terapie pentru retinopatia specifică nou-născuților prematuri sau diabeticilor.

Scris de: Angela Sabău       09 oct 2020 / 12:43

Sindromul ochilor uscați poate să apară din mai multe motive, de la schimbări hormonale și până la medicamente sau timpul petrecut în fața calculatorului. Specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru a evita senzația neplăcută de „nisip în ochi”

Scris de: Angela Sabău       27 aug 2020 / 09:25

Anumite tipuri de lacrimi artificiale pot provoca iritații, pentru că ele conțin o substanță care nu ar trebui să ajungă în ochi, au explicat dr Ozana Moraru, medic specialist oftalmolog, și Dr. Ștefan Cornel – Medic Primar Oftalmolog, EXCLUSIV la DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       22 aug 2020 / 10:35

Simți că ai nisip în ochi? E posibil să ai sindromul ochiului uscat. Iată ce este această afecțiune și care sunt toate simptomele și semnele ei, explicate de un medic oftalmolog.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2020 / 17:43

Prof dr Monica Pop, cunoscut oftalmolog bucureștean, a avertizat în repetate rânduri că doar pentru că purtăm mască nu trebuie să stăm relaxați. Ea a arătat că există și un alt mod de transmitere a COVID-19, iar americanii au ajuns și ei la aceeași concluzie.

Scris de: Dana Lascu       03 aug 2020 / 19:23

LASIK este interevenția chirurgicală care poate corecta vederea. Vă prezentăm o serie de informații utile pentru pacienții care suferă o astfel de intervenție.

Scris de: Angela Sabău       03 aug 2020 / 17:05

Adulții sănătoși cu vârsta mai mică de 40 de ani văd, de obicei, bine, dar de la această vârstă apar de regulă modificări ale vederii. Iată care sunt principalele afecțiuni: 

Scris de: Dana Lascu       24 iul 2020 / 21:27

Ai ochii albaștri? Iată cum îți afectează culoarea ochilor sănătatea și studiile care demonstrează asta: 

Scris de: Dana Lascu       20 iul 2020 / 19:35

Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea unor boli de ochi, susține un studiu al Universității din Virginia, SUA.

Scris de: Florina Pop       15 iul 2020 / 14:28

Cercetătorii americani au inventat ochelari care să-i ajute pe oamenii care nu percep bine culorile.

Scris de: Florina Pop       14 iul 2020 / 11:35

Exercițiile fizice ar încetini sau preveni dezvoltarea degenerescenței maculare și ar avea efecte pozitive asupra unor afecțiuni ce duc la pierderea vederii.

Scris de: Florina Pop       01 iul 2020 / 22:52

Prof Dr. Monica Pop a relatat pe pagina sa de socializare povestea incredibilă a unui bărbat, care a fost salvat de medici, în mod miraculos, după ce i-a sărit în ochi o bucată de sârmă ruginită. 

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul 2020 / 14:35

Pierderea vederii ar putea fi prevenită cu ajutorul unui medicament sub formă de picături în ochi. Tratamentul este eficient atunci când cauza este o ocluzie a venei retiniene.

Scris de: Angela Sabău       30 iun 2020 / 14:17

Vitamina A ar putea îmbunătăți funcția vizuală redusă la pacienții cu diabet zaharat, arată studiile.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 iun 2020 / 10:44

Prof dr Monica Pop, managerul Spitalului de Oftamologie din București, explică un lucru absolut esențial pe care trebuie să îl știe toți pacienții care ajung la UPU, camera de gardă, cabinet, ambulatoriu de specialitate sau policlinică. 

Scris de: Dana Lascu       19 iun 2020 / 21:44

Cataracta, o afecțiune care poate duce la orbire, ar putea fi prevenită prin anumite exerciții fizice

Scris de: Georgiana Ioniță       17 iun 2020 / 18:22

Cercetătorii au constatat că doar o singură doză dintr-un analog al vitaminei A îmbunătățește semnificativ vederea în cazuri de retinopatie diabetică.

Scris de: Dana Lascu       13 iun 2020 / 08:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria OFTALMOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy