Psihiatrie

Un studiu internațional, la care au participat și 2.000 de români, arată că pandemia de COVID-19 agravează notabil cele trei stări psihologice și că refugiul ni-l găsim din ce în ce mai mult în online. 

Scris de: Dana Lascu       12 noi, 12:39

Un psiholog a explicat cum să ne gestionăm emoțiile negative, în contextul pandemiei. Ea a arătat, de asemenea, că important este să nu ne lăsăm copleșiți de aceste emoții și să rămânem raționali.

Scris de: Angela Sabău       14 oct, 08:26

Numărul mic de „like-uri” primite pe rețelele de socializare ar putea crește riscul de depresie, cel puțin în rândul adolescenților, arată un studiu în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       22 sep, 15:56

Deși medicamentele antianxietate vizează sistemul nervos, un nou studiu sugerează că tulburările de anxietate pot proveni din sistemul endocrin.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 sep, 08:48

Un nou studiu arată că yoga îmbunătățește simptomele tulburării de anxietate generalizată, ceea ce sugerează că popularul sport poate fi utilă în tratarea anxietății la unii oameni.

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 22:23

Un grup de cercetători ridică îndoieli asupra tulburărilor psihice. 

Scris de: Georgiana Ioniță       11 aug, 17:59

Persoanele care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă și tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 aug, 19:03

Participarea la slujbe religioase ar putea îmbunătăți starea psihică a unor persoane aflate în depresie ori care trec prin perioade dificile ale vieții, spune un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 18:26

O cădere nervoasă poate fi greu de recunoscut, mai ales dacă tu ești cal care trece prin ea. Totuși, anumite simptome ar putea să vă ajute să recunoașteți starea și să apelați la un medic pentru a trece peste acest episod. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 aug, 13:10

Dacă experimentezi cel puțin patru dintre aceste simptome, e posibil să te confrunți cu un atac de panică. 

Scris de: Georgiana Ioniță       27 iul, 11:16

Kim Kardashian West a vorbit pentru prima dată despre boala psihică de care suferă soțul ei, Kanye West, descriindu-l drept o „persoană sclipitoare, dar complicată”.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 iul, 08:35

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente forme de tulburări mintale. Îngrijorarea constantă și insomnia sunt două dintre cele mai comune semne ale acestei afecțiuni.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 iul, 09:57

Colonel medic dr. Octavian Vasiliu, medic primar psihiatru, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, Secția Clinică Psihiatrie, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr.Carol Davila”, București, a explicat ce este Sindromul Stockholm și cum afectează acesta psihicul. 

Scris de: Georgiana Ioniță       14 iul, 11:40

Stările de anxietate și atacurile de panică au crescut cu un procent îngrijorător de 150%, după cum arată psihologul Radu Leca.

Scris de: Angela Sabău       10 iul, 10:15

Creierul nostru are procesoare pentru memorarea fețelor, dar nu și a numelor oamenilor pe care îi întâlnim sau despre care auzim.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 08:26

Depresia afectează până la 70% dintre femeile care trec prin menopauză. Cercetătorii au vrut să vadă care sunt factorii de risc pentru apariția depresiei.

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 14:48

Criminalistul Mihai Untaru a explicat ce s-a întâmplat în mintea bărbatului care și-a ucis soția în fața unuia dintre cei trei copii ai lor. Fiica de 15 ani era în casă când a avut loc oribila crimă din București

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 12:02

Noile studii spun că, atunci când cuplurile fericite dorm împreună, acestea au tendința de a dormi mai mult, cu mai puține perturbări ale fazei REM a somnului.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 11:41

Bârfa este o atitudine des întâlnită, o atitudine care nu doar deranjează, dar poate produce uneori chiar un rău iremediabil. 

Scris de: Georgiana Ioniță       25 iun, 11:11

Durerile lombare, care debutează subit, în diferite momente ale zilei, ar putea fi un semn de stres psihologic sau depresie. 

Scris de: Georgiana Ioniță       24 iun, 08:40

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu crede că această creștere a numărului cazurilor de COVID-19 ar putea însemna că vom avea și noi parte, în curând, de un al doilea val de infectări, în fața căruia însă nu mai avem atuurile din primăvară. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 18:20

Dr Gabriel Diaconu, cunoscut psihiatru și co-președinte al Secțiunii Consecințele psihologice ale torturii și persecuției de la Asociația Mondială de Psihiatrie explică unde a greșit Avocatul Poporului atunci când a vorbit despre tortură.

Scris de: Dana Lascu       12 iun, 07:22

Camera Deputaților a adoptat astăzi Legea privind măsurile de siguranță cu caracter medical și statutul spitalelor de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță. În câteva zile va pleca la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 19:27

S-a dovedit că, în doze mici, ketamina, un medicament anestezic, ar putea avea efecte benefice asupra depresiei severe.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 iun, 13:45

Pentru copii, revenirea la normalitate înseamnă separarea de părinți. Dacă în ultimele luni aceștia au petrecut mai tot timpul cu familia, acum, viața revine la normal, cu mers la serviciu și alte responsabilități care implică ieșitul din casă.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 iun, 09:30

În timpul unui moment de anxietate, creierul tinde să se concentreze asupra tuturor rezultatelor negative ale unei situații. Dar, la fel cum mintea poate proiecta scenarii negative, la fel poate vizualiza și situații pozitive.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 iun, 11:07

Identificarea tipului de stres cu care vă confruntați vă poate ajuta să gestionați mai bine simptomele.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 mai, 19:00

Comportamentul inhibat din primii ani de viață este asociată cu personalitatea introvertită și interiorizarea la vârsta adultă.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr, 19:26

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), pulsul rapid sau aritmia pot apărea în timpul episoadelor de anxietate.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr, 17:42

Pandemia COVID-19 reprezintă o criză iminentă pentru pacienții cu boli mintale severe și pentru sistemele de asistență medicală care îi servesc, avertizează un expert.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 apr, 09:28

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy