Psihiatrie

Atacurile de panică pot afecta vizibil calitatea vieții. Iată 13 simptome care ar trebui să ne trimită la medic, explicate de psihologul Alina Blagoi. 

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 20:18

Un nou studiu arată că sprijinul oferit prin intermediul social media nu îmbunătățește sănătatea mintală pentru utilizatorii excesivi. 

04 mai, 14:05

Un nou studiu neobișnuit adaugă un nou nivel de urgență pentru tratarea depresiei: poate literalmente să îmbătrânească organismul.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 19:12

Un nou teste de sânge, dezvoltat de cercetători de la Școala de Medicină a Universității Indiana, poate ajuta la identificarea persoanelor care se luptă cu depresia și tulburarea bipolară sau care vor face aceste boli în viitor. 

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 22:51

Sindromul de burnout, cunoscut şi ca suprasolicitarea profesională, sindromul oboselii cronice, este o afecţiune complexă asociată cu epuizarea fizică, emoţională şi mentală, cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii stresante, precizează Petronela Nechita, medic primar psihiatru,...

Irina Radu       08 apr, 11:44

Nivelurile scăzute de vitamina D ar putea afecta starea ta de spirit, inclusiv pot provoca depresia arată specialiștii. 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 17:19

Demența și boala Alzheimer sunt adesea asociate, dar puțini se gândesc ce este diferit la cele două afecțiuni. Practic, boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Iată care este primul semn al bolii Alzheimer:

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 16:01

De-a lungul vieții, principalul nostru scop este să fim fericiți. Asta ne învață părinții încă de mici, apoi școala și societatea. Doar că prea multă fericire...strică. Iată ce spun specialiştii.

Irina Radu       10 Martie, 14:53

Manipularea este una dintre cele mai frecvente cauze de ruptură într-un cuplu.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 13:27

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a anunțat dispariția prematură a medicului psihiatru Dorina Donciu! Este al doilea medic de la Socola care a murit de la începutul anului.

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 15:30

Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași spune că stresul este o reacție naturală a corpului, care poate fi manageriată dacă știi 5 lucruri esențiale despre el. Iată ce trebuie să știi despre stres:

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 12:56

Col dr Octavian Vasiliu arată că depresia este deseori ignorată la pacienții cu cancer, iar asta poate avea un impact negativ asupra prognosticului bolii. 

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 15:06

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie, dar nu întotdeauna. Multe proaspete mame se confruntă cu tulburări mintale, iar aceasta poate fi o experiență extrem de dureroasă și stigmatizantă. Aceste afecțiuni nu sunt rare.

Scris de: Angela Sabău       06 feb, 00:16

Efectul placebo este cunoscut ca fiind efectul obținut doar de mintea noastră, care este păcălită de prezența unei anume pastile (sau substanțe). Opusul acestuia este „efectul nocebo”. Specialiștii spun că este vorba despre așteptările pe care o persoană le poate avea atunci când ia un...

Scris de: Angela Sabău       31 ian, 09:52

Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat cum putem recunoaște siptomele depresiei la persoanele de lângă noi.

Scris de: Angela Sabău       26 ian, 11:23

Pe 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea celui care a fost poetul național al românilor – Mihai Eminescu. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 ian, 08:52

Cercetătorii au descoperit, în testele făcute pe șoareci, că o mutație a unei proteine cu rol în transportul colesterolului au fost asociate cu unele tulburări psihiatrice. 

Scris de: Angela Sabău       30 dec 2020 / 15:10

Primul studiu din România despre despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și au un sentiment sporit de singurătate, toate fiind efecte directe ale pandemiei  SARS CoV-2.

Scris de: Dana Lascu       18 dec 2020 / 10:44

Un studiu internațional, la care au participat și 2.000 de români, arată că pandemia de COVID-19 agravează notabil cele trei stări psihologice și că refugiul ni-l găsim din ce în ce mai mult în online. 

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2020 / 12:39

Un psiholog a explicat cum să ne gestionăm emoțiile negative, în contextul pandemiei. Ea a arătat, de asemenea, că important este să nu ne lăsăm copleșiți de aceste emoții și să rămânem raționali.

Scris de: Angela Sabău       14 oct 2020 / 08:26

Numărul mic de „like-uri” primite pe rețelele de socializare ar putea crește riscul de depresie, cel puțin în rândul adolescenților, arată un studiu în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       22 sep 2020 / 15:56

Deși medicamentele antianxietate vizează sistemul nervos, un nou studiu sugerează că tulburările de anxietate pot proveni din sistemul endocrin.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 sep 2020 / 08:48

Un nou studiu arată că yoga îmbunătățește simptomele tulburării de anxietate generalizată, ceea ce sugerează că popularul sport poate fi utilă în tratarea anxietății la unii oameni.

Scris de: Dana Lascu       14 aug 2020 / 22:23

Un grup de cercetători ridică îndoieli asupra tulburărilor psihice. 

Scris de: Georgiana Ioniță       11 aug 2020 / 17:59

Persoanele care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă și tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 aug 2020 / 19:03

Participarea la slujbe religioase ar putea îmbunătăți starea psihică a unor persoane aflate în depresie ori care trec prin perioade dificile ale vieții, spune un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       06 aug 2020 / 18:26

O cădere nervoasă poate fi greu de recunoscut, mai ales dacă tu ești cal care trece prin ea. Totuși, anumite simptome ar putea să vă ajute să recunoașteți starea și să apelați la un medic pentru a trece peste acest episod. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 aug 2020 / 13:10

Dacă experimentezi cel puțin patru dintre aceste simptome, e posibil să te confrunți cu un atac de panică. 

Scris de: Georgiana Ioniță       27 iul 2020 / 11:16

Kim Kardashian West a vorbit pentru prima dată despre boala psihică de care suferă soțul ei, Kanye West, descriindu-l drept o „persoană sclipitoare, dar complicată”.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 iul 2020 / 08:35

Anxietatea este una dintre cele mai frecvente forme de tulburări mintale. Îngrijorarea constantă și insomnia sunt două dintre cele mai comune semne ale acestei afecțiuni.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 iul 2020 / 09:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy