Psihiatrie

Visele ne pot oferi informaţii interesante despre vieţile noastre, însă în pofida convingerii răspândite că acestea reprezintă proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse, de fapt, nu există studii care să demonstreze acest lucru, conform unui material publicat luni...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 ian, 15:37

Deoarece anxietatea este în mare parte un sentiment emoțional, poate fi dificil de măsurat. Chestionarele, observarea interacțiunilor personale și evaluarea simptomelor fizice asociate anxietății pot fi un punct de plecare de la care medicul dumneavoastră vă poate măsura anxietatea și vă...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 ian, 22:25

Bullying-ul este un fenomen cunoscut de decenii întregi, reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar. De câțiva ani, expansiunea fără precedent a rețelelor sociale online a mutat acest fenomen...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 11:35

La un moment dat în viața pot apărea episoade de singurătate pe termen scurt. Aceste tipuri de sentimente sunt de obicei sumare și nu sunt considerate cronice. Cu toate acestea, când sentimentele de singurătate și de izolare se agravează și continuă pe termen lung, pot exista semne...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 10:00

Un studiu publicat în revista European Neuropsychopharmacology a analizat efectul dietei asupra sănătății mintale.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 21:29

Cei care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate cu simptome severe.  

Scris de: Georgiana Ioniță       12 ian, 18:37

Tratamentul cu antipsihotic de lungă durată, în schizofrenie, este sigur. Este concluzia unor cercetători din Suedia, care au arătat că mortalitatea este mai crescută la schizofrenicii care nu se află sub tratament.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 22:03

Izolarea socială a devenit o adevărtată problemă în Japonia, iar experții de acolo i-au dat un nume bolii. Ei speră să poată înțelege mai bine fenomenul și să poată lua măsuri.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 20:29

Noile cercetări arată cum utilizarea unei iluzii multisenzoriale poate ajuta la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive (OCD). Noua metodă ar putea ocoli dezavantajele terapiei de expunere.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 18:50

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu efectele negative ale fumatului asupra sănătății fizice, dar obiceiul poate afecta și bunăstarea noastră mentală și emoțională. Un nou studiu sugerează că există legături între fumat și depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 17:53

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, prin compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, organizează în luna ianuarie campania cu tema - Sănătate mintală. "Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!"

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 16:34

Copiii și adolescenții care se rănesc singuri au un risc crescut de sinucidere. Un studiu arată cifre alarmante.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 22:06

O colaborare a cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Louisiana, Universitatea din Missouri și Universitatea din Tennessee a descoperit că hărțuirea psihologică este asociată cu probleme psihologice și comportamentale adverse, inclusiv depresie și comportamente riscante de sănătate, cum...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 ian, 20:42

Persoanele cu simptome de tulburare bipolară au schimbări emoționale extreme. Dacă doriți să știți cum să ajutați pe cineva cu această boală, este important să recunoașteți semnele.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 12:10

Din păcate, depresia prenatală nu primește atenția pe care o merită și, în consecință, multe femei nu primesc ajutorul de care au nevoie în această perioadă.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 ian, 10:55

PDD, sau tulburare depresivă persistentă, este, de asemenea, cunoscuta sub numele de distimie. Simptomele pot fi continue, durabile dincolo de un singur episod, dar pot fi tratate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 12:50

O nouă revizuire a experților confirmă faptul că dieta influențează semnificativ sănătatea mentală și bunăstarea, dar avertizează că dovezile sunt relativ slabe. Aceasta, cea mai actualizată imagine de ansamblu a noului domeniu al Psihiatriei nutriționale, este produsă de Rețeaua de nutriție a...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 ian, 11:36

Cercetările arată că uleiul de lavandă poate fi la fel de eficient ca unele medicamente antidepresive în combaterea stărilor de anxietate la femei.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 dec 2019 / 08:36

Un nou studiu arată că gemenii identici cu tulburări de spectru autist prezintă deseori diferențe semnificative în severitatea simptomelor.

Scris de: Adisa Codruț       28 dec 2019 / 15:18

Învață să identifici acele semne precoce și simptome ale bolii Alzheimer, ca să iei măsuri și să încetinești evoluția bolii. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       28 dec 2019 / 12:30

Oamenii care trăiesc la altitudini de peste 2.000 de metri sunt mai predispuși la depresie. Din patru tipuri de antidepresive verificate, doar unul este eficient la această categorie de pacienți.

Scris de: Angela Sabău       23 dec 2019 / 14:09

Mulți factori, inclusiv așteptări nerealiste, presiuni financiare și angajamente excesive pot provoca stres și anxietate în perioada sărbătorilor

Scris de: Georgiana Ioniță       22 dec 2019 / 10:03

Noile cercetări ale neurologilor din Universitatea din Alberta arată cum creierul adolescenților care se confruntă cu probleme de sănătate mintală poate fi structurat diferit de cele ale colegilor sănătoși.  

Scris de: Georgiana Ioniță       21 dec 2019 / 13:21

Un bărbat din Doljeşti, județul Neamț, a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Roman după ce a făcut scandal şi ar fi lovit un poliţist.

Scris de: Adisa Codruț       19 dec 2019 / 16:25

Hidratarea incorectă - atunci când bei prea puțină sau prea multă apă - poate afecta performanța cognitivă la anumiți adulți în vârstă, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       17 dec 2019 / 19:46

Adolescentele care suferă de anxietate clinică ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta tulburări alimentare, potrivit unui nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 18:04

Pentru sănătatea noastră mintală, psihologii ne sfătuiesc să ne depășim frica de singurătate și să nu ne agățăm de celălalt în cazul unei despărțiri.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 16:58

Tremur, respirație rapidă, oboseală. Toate acestea sunt simptome comune ale anxietății, o afecțiune care afectează milioane de oameni. În timp ce o serie de factori pot contribui la dezvoltarea anxietății - cum ar fi traumatismele trecute sau stresul continuu - cercetările dezvăluie că a...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 dec 2019 / 08:08

Sarea are o reputație proastă când vine vorba de sănătate și dietă. Cei mai mulți oameni cred că sarea este inamicul, datorită numeroaselor rapoarte care indică pericolele pentru sănătate ale conținutului ridicat de sodiu. Deși studiile clinice au avut rezultate mixte, cercetările recente...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 dec 2019 / 23:26

Anxietatea de abandon este frica de a fi abandonat într-o relație. Persoanele cu anxietate de abandon au unul dintre cele două stiluri de atașament nesigure: anxietatea de atașament și evitarea atașamentului.  

Scris de: Georgiana Ioniță       15 dec 2019 / 22:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26