Psihiatrie

La Cluj a debutat vineri, 13 septembrie, Congresul Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală. Este prima ediție organizată în premieră în afara SUA.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 17:54

Numărul de adolescenți diagnosticați și tratați cu depresie în servicii specializate este în creștere, arătă un studiu bazat pe un set extins de date naționale care a cuprins peste 1,2 milioane de persoane din Finlanda.

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 23:27

Cercetătorii au descoperit că un supliment poate avea efecte benefice asupra sănătăţii psihice: acizii grași Omega 3. De-a lungul cercetării, dovezile au arătat că simptomele depresiei au fost mai reduse în tratamentul de omega-3 în combinaţie cu antidepresive, faţă de tratamentul...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 17:21

Identificarea persoanelor aflate sub risc de demență a fost un subiect de cercetare pentru oamenii de știință, care au desoceprit o asciere între o anume proteină și un risc mai mare de demență, inclusiv Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 13:53

Antidepresivele ar putea avea un efect asupra bacteriilor intestinale. Cercetătorii au vrut să afle cum anume este influențată compoziția bacteriilor din intestin de medicamentele psihotrope.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 12:28

Conform celor mai recente estimări World Health Organization, la nivel mondial, peste 300 de milioane de adulți și copii se luptă cu depresia. Simptomele afecţiunii se pot manifesta diferit de la caz la caz şi, de asemenea, şi modul pacienţilor de a trăi depresia este diferit. Oamenii din jurul...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 sep, 13:03

Un compus care să găseșe în alimente ar putea fi de ajutor în schizofrenie. Un cercetător britanic a adus în atenție sarcozina și efectul ei asupra creierului.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 10:00

Organizația Mondială a Sănătății precizează că la fiecare 40 de secunde un om își pune capăt zilelor. Sinuciderile, adaugă reprezentanții OMS, pot fi prevenite.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 19:46

Atacurile de panică pot fi extrem de neplăcute: bătăile inimii se intensifică, corpul intră într-o stare de agitaţie, apar hiperventilația şi tensiunile musculare. Pe lângă aceste simptome, specialiştii spun că atacurile de panică pot fi destul de confuze şi nu s-a descoperit cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep, 14:56

Vocea interioară a fiecăruia dintre noi poate fi „perieten sau dușman”. Un psiholog explică de ce apar conflictele interioare ale unei persoane și ce resorturi are.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 12:15

Aparatele auditive la persoanele care și-au pierdut auzul au fost asociate cu un risc mai mic față de o serie de afecțiuni: boala Alzheimer, demență, depresie, anxietate sau căderi vătămătoare. Cercetătorii au nevoie de mai multe studii pentru a înțelege legătura.

Scris de: Angela Sabău       07 sep, 07:37

Histerectomia crește serios riscul unor probleme de sănătate mintală, spun cercetătorii. Studiul a arătat creșteri ale riscului de depresie și de anxietate.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 00:38

48,9% dintre tineri susţin că au avut cel puţin o dată gânduri de suicid - rezultă dintr-un studiu care face parte din teza de doctorat a psihologului Mihai Copăceanu - "Starea de sănătate şi consumul de substanţe psihoactive în rândul tinerilor din România".

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep, 22:46

Un singur supraveghetor ține sub observație o secție de Psihiatrie cu 40 de paturi, care uneori este supraaglomerată. Din păcate, deși sunt posturi scoase la concurs, nimeni nu vrea să se angajeze. Este vorba de spitalul din Focșani.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 22:40

Adolescentele care utilizează anticoncepționale sunt mai predispuse la depresie, la vârsta adultă. Acesta este rezultatul unui nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 10:44

Depresia este o boală mentală gravă care poate interfera cu viața unei persoane. Poate provoca sentimente de tristețe, pierderea speranței și un dezinteres sever și de lungă durată. De asemenea, când ai depresie poți simți durere fizică, ți se poate schimba apetitul și poți avea grave...

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 08:58

Sindromul picioarelor neliniștite a fost asociat cu o creștere de trei ori a riscului de sinucidere și auto-vătămare.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 21:18

Alegătorii își pot forma amintiri false după ce au văzut fake news, acele știri fabricate, mai ales dacă aceste povești se aliniază credințelor lor politice, arată un studiu publicat astăzi. Cercetătorii sugerează că rezultatele cercetării indică modul în care alegătorii pot fi...

Scris de: Dana Lascu       21 aug, 23:17

Nu există nicio dovadă care să susțină stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”, potrivit căruia proprietarii mai multor astfel de animale de companie sunt disproporționat de deprimați, de anxioși și de singuratici, se afirmă într-un studiu realizat recent de cercetători...

Scris de: Dana Lascu       21 aug, 22:15

Un studiu controversat arată că aerul poluat ar putea fi asociat cu tulburările mintale precum schizofrenia sau depresia. Deși cercetătorii spun că există o relație între cele două elemente, scepticii spun că e nevoie de mai multe elemente pentru declanșarea bolilor.

Scris de: Angela Sabău       21 aug, 10:59

Boala inflamatorie intestinală crește riscul tulburărilor psihice la copii. Un studiu observațional a arătat că este un risc de 1,6 ori mai mare.

Scris de: Angela Sabău       19 aug, 22:16

Unii pacienți cu probleme cauzate de alcool intră în sevraj, alții nu. Medicul primar psihiatru Petru Stan a explicat de ce are loc această manifestare și de ce unii sunt agresivi, iar alții nu. De asemenea, el a vorbit despre imprevizibilitatea pacienților intoxicați cu aclool.  

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 14:34

Zona din creier care controlează impactul emoțiilor se pare că are o legătură cu zona care controlează foamea. Astfel, cercetătorii au descoperit că cele două se interconectează în cazul tulburărilor alimentare.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 07:32

Pe pagina de socializare „Spitalul Virtual pentru Copii”, cunoscutul medic pediatru dr Mihai Craiu vorbește despre efectele pe care le are separarea copiilor de părinți, asupra psihicului celor mici. De asemenea, este descrisă situația acelor mulți copii cu părinți plecați la muncă...

Scris de: Adisa Codruț       16 aug, 15:36

Stresul și anxietatea sunt, în general, văzute ca elemente negative. Însă dacă nu depășesc un anumit nivel, acestea ne pot ajuta să ne depășim unele limite, spun psihologii.

Scris de: Angela Sabău       11 aug, 18:57

Optimismul pare să influenteze în mod benefic psihicul și somnul. Optimiștii suferă mai puțin de insomnie și au un somn mai de calitate.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 20:29

Cursuri de hipnoterapie medicală și medicina subconștientului vor începe să fie predate din toamnă, la UMFST din Târgu Mureș. Studiile arată că astfel de terapii au o rată mare de succes.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 18:33

Copiii născuți toamna sau iarna sunt mai predispuși la tulburări mintale, arată un nou studiu. Explicația are legtură cu nivelul unor hormoni.

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 07:33

Cercetătorii de la University College London au descoperit că un aliment la îndemână poate afecta pozitiv dispoziția și ameliorează simptomele de depresie. Studiul lor, publicat pe 29 iulie 2019, arată care sunt beneficiile acestui aliment. 

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 05:50

Dr Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru și psihoterapeut, explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, că mâncatul emoțional - momentul acela când din varii motive ești nervos/nervoasă, rupi ușa de la frigider și golești toate rafturile, și care ne îngrașă, de fapt - poate fi...

Scris de: Dana Lascu       02 aug, 16:47

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25