Psihiatrie

Consumul de alcool face ca, în cazul femeilor, dependenţa să se instaleze în scurt timp, iar problemele lor medicale apar mai repede decât la bărbaţi, arată dr. Andreea Nester, medic specialist psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi....

13 noi, 13:40

Mintea corectă sau incorectă, diferențierea începe din momentul adaptării sociale. Incorectitudinea minții nu este despre ce gândim, ci despre cum gândim, cum determinăm gândurile noastre proprii, noi și creative.

Scris de: Dana Lascu       12 noi, 13:40

Tulburarea de personalitate bordeline, cunoscută și sub numele de tulburare de personalitate instabilă din punct de vedere emoțional (EUPD), este o boală psihică gravă caracterizată prin deficiențe de personalitate, precum și prezența trasaturilor de personalitate patologică.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 noi, 18:01

Singurul centru pentru sănătate mintală din Vrancea destinat copiilor și tinerilor a fost construit cu bani din veniturile unui psiholog cu o poveste de viață impresionantă. A fost abandonată de mamă, imediat ce a venit pe lume. Acum se bucură de cea mai importantă realizare a ei.

Scris de: Cătălina Burghelea       10 noi, 08:28

Am ajuns dependenți de ele, dar Facebook, Snapchat și Instagram ne afectează sarea mentală. Primul studiu experimental care examinează utilizarea mai multor platforme de socializare arată o legătură cauzală între timpul petrecut în aceste medii și creșterea depresiei și a...

Scris de: Dana Lascu       09 noi, 21:48

O legătură între autism și deficiența de zinc apărută în dezvoltarea timpurie a fost descoperită de către cercetătorii americani. Aceștia susțin că apariția autismului la copii nu a fost legată numai de genele care codifică proteinele sinaptice - printre altele - ci și de deficiența...

Scris de: Alexandra Mănăilă       09 noi, 16:02

Schimbările emoționale extreme care sunt însoțite de niveluri de energie fluctuante sunt simptomele distinctive ale unei boli mintale grave, cunoscută sub numele de “tulburare bipolară”.

Scris de: Cătălina Burghelea       08 noi, 11:54

Sezonul rece duce la creşterea afecţiunilor psihice, iar persoane cu o sănătate mentală normală în cea mai mare parte a anului suferă de simptome depresive în special iarna, afirmă Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Scris de: Cătălina Burghelea       07 noi, 08:54

Expunerea la poluanții toxici din aer este legată de un risc crescut de dezvoltare a autismului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Monash pe copii chinezi cu vârsta de până la 3 ani. 

Scris de: Dana Lascu       06 noi, 21:08

Multe femei gravide se întreabă dacă antidepresivele - sau alte medicamente care acționează asupra neurotransmițătorilor creierului - ar putea crește riscul copiilor lor de a dezvolta autism. Acum, noi studii sugerează că de fapt „vinovatul” e altul!

Scris de: Dana Lascu       04 noi, 09:06

Copiii și adolescenții ai căror părinți - mama și/sau tatăl - au depresie, au risc mare să dezvolte aceeași afecțiune, arată studii publicate în The Lancet Psychiatry. Psihologul român Carmen Grapă explică de ce.

Scris de: Dana Lascu       03 noi, 20:50

Forma corpului și personalitatea, legătură neștiută: Când cunoaștem oameni noi, primele impresii legate de personalitatea lor pot depinde, cel puțin parțial, de forma corpului, arată noi cercetări.

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 18:03

După o lună de abstinență la canabis, adolescenții și adulții tineri dependenți de acest drog au înregistrat o memorie îmbunătățită, este concluzia unui studiu publicat în Jurnalul de Psihiatrie Clinică al americanilor.

Scris de: Alexandra Mănăilă       31 oct, 11:29

O nouă regiune a creierului care suprimă frica a fost identificată de către oamenii de știință de la Universitatea Texas A & M. Această descoperire deține un potențial uriaș pentru dezvoltarea de noi intervenții clinice la pacienții cu boli psihiatrice, cum ar fi tulburarea posttraumatică...

Scris de: Alexandra Mănăilă       31 oct, 08:16

Cu toate că în ultimii ani a crescut numărul celor care se adresează unui psihoterapeut sau psihiatru, încă sunt persoane care consideră că psihologii sunt cei care se ocupă de oamenii cu tulburări psihice și, în multe cazuri (încă), psihologii sunt confundați cu...

Scris de: Steluța Indrei       26 sep, 13:28

ADHD, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate, nu e o afecțiune întâlnită doar la copii - 30% până la 70% dintre copiii cu ADHD continuă să aibă simptome și când cresc și ajungi adulți. În plus, adulții care nu au fost diagnosticați în copilărie...

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 20:19

Sindromul urâțeniei, numit de medici tulburare dismorfică corporală, afectează circa 2% din populația globului, în majoritatea cazurilor tinerii. 

Scris de: Steluța Indrei       15 sep, 23:36

Conform dicționarului, anxietatea este o stare de neliniște exagerată, de așteptare încordată, de teamă nedeterminată, o frământare și grijă excesivă. Forma cea mai intensă a sa este atacul de panică. Dar ce se ascunde în spatele lui? Explică un psihiatru cunoscut, doctor...

Scris de: Dana Lascu       15 sep, 00:16

Cinci tipuri de manifestări ar putea explica ce stă în spatele actului sinucigaș. Dacă în cazul copiilor și adolescenților, dezvoltarea psiho-emoțională nefiind încă definitivată, responsabilitatea cade pe urmerii adulților din jurul lor:. În cazul sinuciderii adulților,...

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 08:30

Fericirea sintetică este un concept dezvoltat de profesorul de psihologie Dan Gilbert de la Universitatea Harvard .

Scris de: Scutaru Cristina       31 aug, 21:54

Un băiat de 9 ani a fost adus de mama sa la departamentul de urgență ca urmare a unor acțiuni de suicid și o tentativă de crimă, acte de o violență extremă pe care le-a manifestat la școală, în mijlocul colegilor de clasă, informează Medscape. 

Scris de: Steluța Indrei       30 aug, 16:59


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26