Psihiatrie

Somnul îmbunătățește capacitatea de a rezolva o problemă, spun cercetătorii. Astfel, înainte de orice decizie importantă, trageți întâi un pui de somn. 

Scris de: Angela Sabău       18 oct, 14:08

Sinuciderea a fost clasată recent ca a doua cauză de deces pentru persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. În fiecare an, aproximativ 7 din 100.000 de tineri adulți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani se sinucid - iar acest număr pare să crească.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 10:41

Speranța este o trăsătură care prezice rezistența și recuperarea din tulburările de anxietate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 09:04

Cercetătorii vor să afle dacă tulburarea bipolară este asociată cu dezvoltarea bolii Parkinson. O nouă revizuire sistematică și meta-analiză  concluzionează că există o legătură între aceste două afecțiuni.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct, 08:47

Psihologii susțin că unele emoții, comportamente sau conjuncturi ne sabotează și ne scad imaginea noastră despre noi înșine.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 21:06

Unele persoane devin mai anxioase pe măsură ce încearcă să se relaxeze, deoarece relaxarea le întrerupe îngrijorările, potrivit noilor cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 12:35

La Spitalul Universitar de Urgență București există de 24 de ani un Departamentul de Psihiatrie de Legătură unde psihiatri și psihologi oferă consiliere pacienților.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 17:18

Bullyingul este cunoscut în întreaga lume, iar copiii, victimele acestui fenomen de intimidare sau agresiune, resimt efectele chiar și în viața de adult.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 17:08

AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc mult mai mare de a dezvolta obezitate, arată o meta-analiză.

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 20:35

Peste 2.000 de persoane au fost afectate de depresie în județul Hunedoara, în cursul anului trecut. Numărul este mai mic decât în 2017, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 21:47

Unele persoane care suferă de anxietate pot alege să se îngrijoreze ca să evite un salt mare în anxietate dacă se întâmplă ceva rău, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 15:46

Schimbările politice majore pot afecta grav sănătatea mintală, a avertizat un medic britanic, la prezentarea primului caz înregistrat de psihoză declanşată de Brexit, relatează marţi Press Association.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 12:19

Stresul este la fel de mult o experiență emoțională, pe cât este fizică, fiind înregistrată în corp și în creier. Conform cercetărilor publicate joi, stresul cronic, incontrolabil, poate, de asemenea, să schimbe literalmente modul în care celulele noastre...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 sep, 10:40

Politica produce stres și oboseală, fiind  imposibil de evitat, chiar și pentru observatorul ocazional. Noi cercetări sugerează da - că ne îmbolnăvim din cauza ei.

Scris de: Dana Lascu       26 sep, 20:43

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a inaugurat joi, alături de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, noile spaţii ale secţiei de Neuropsihiatrie, renovată în cadrul unui proiect, finanţat din bugetul judeţean, în valoare de peste 500.000 de lei.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 sep, 14:59

O femeie a ajuns pe acoperișul spitalului de Psihiatrie unde era internată. Ea a coborât singură, după ce au ajuns pompierii la fața locului. 

Scris de: Adisa Codruț       21 sep, 21:23

Stresul la care sunt supuși medicii în Statele Unite a dus această profesie în topul celor mai stresante, cu cea mai mare rată a sinuciderilor.

Scris de: Angela Sabău       20 sep, 07:14

Comportamentul necinstit reduce capacitatea de a observa emoțiile celorlalți, acesta este rezultatul unui studiu. Mai mult, cei care au trișat o dată sunt predispuși să o facă și a doua oară.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 23:44

La Cluj a debutat vineri, 13 septembrie, Congresul Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală. Este prima ediție organizată în premieră în afara SUA.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 17:54

Numărul de adolescenți diagnosticați și tratați cu depresie în servicii specializate este în creștere, arătă un studiu bazat pe un set extins de date naționale care a cuprins peste 1,2 milioane de persoane din Finlanda.

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 23:27

Cercetătorii au descoperit că un supliment poate avea efecte benefice asupra sănătăţii psihice: acizii grași Omega 3. De-a lungul cercetării, dovezile au arătat că simptomele depresiei au fost mai reduse în tratamentul de omega-3 în combinaţie cu antidepresive, faţă de tratamentul...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 17:21

Identificarea persoanelor aflate sub risc de demență a fost un subiect de cercetare pentru oamenii de știință, care au desoceprit o asciere între o anume proteină și un risc mai mare de demență, inclusiv Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 13:53

Antidepresivele ar putea avea un efect asupra bacteriilor intestinale. Cercetătorii au vrut să afle cum anume este influențată compoziția bacteriilor din intestin de medicamentele psihotrope.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 12:28

Conform celor mai recente estimări World Health Organization, la nivel mondial, peste 300 de milioane de adulți și copii se luptă cu depresia. Simptomele afecţiunii se pot manifesta diferit de la caz la caz şi, de asemenea, şi modul pacienţilor de a trăi depresia este diferit. Oamenii din jurul...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 sep, 13:03

Un compus care să găseșe în alimente ar putea fi de ajutor în schizofrenie. Un cercetător britanic a adus în atenție sarcozina și efectul ei asupra creierului.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 10:00

Organizația Mondială a Sănătății precizează că la fiecare 40 de secunde un om își pune capăt zilelor. Sinuciderile, adaugă reprezentanții OMS, pot fi prevenite.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 19:46

Atacurile de panică pot fi extrem de neplăcute: bătăile inimii se intensifică, corpul intră într-o stare de agitaţie, apar hiperventilația şi tensiunile musculare. Pe lângă aceste simptome, specialiştii spun că atacurile de panică pot fi destul de confuze şi nu s-a descoperit cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep, 14:56

Vocea interioară a fiecăruia dintre noi poate fi „perieten sau dușman”. Un psiholog explică de ce apar conflictele interioare ale unei persoane și ce resorturi are.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 12:15

Aparatele auditive la persoanele care și-au pierdut auzul au fost asociate cu un risc mai mic față de o serie de afecțiuni: boala Alzheimer, demență, depresie, anxietate sau căderi vătămătoare. Cercetătorii au nevoie de mai multe studii pentru a înțelege legătura.

Scris de: Angela Sabău       07 sep, 07:37

Histerectomia crește serios riscul unor probleme de sănătate mintală, spun cercetătorii. Studiul a arătat creșteri ale riscului de depresie și de anxietate.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 00:38

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24