Psihiatrie

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu ne explică ce înseamnă Sindromul Munchausen sau sindromul în care te prefaci că eşti bolnav. Celebrul doctor spune că o persoană se preface că este bolnavă sau își produce în mod deliberat simptome de boală, astfel încât oamenii să aibă grijă de el și să fie...

Scris de: Cătălina Burghelea       26 iul, 16:17

Proporția cazurilor de schizofrenie legate de utilizarea problematică de canabis a crescut în ultimii 25 de ani, potrivit unui nou studiu realizat în Danemarca.

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 19:47

Iată trei trăsături ale comportamentului unui buzator narcisist. 

Scris de: Angela Sabău       20 iul, 13:19

Deși acest început de vară vine cu o reluare a normalității de zi cu zi, unii dintre noi ne-am putea simți iritați, letargici sau indispuși. Exist multe motive pentru aceste stări, dar, dacă corespund cu schimbarea anotimpului, atunci aceasta ar putea fi cauza și ne-am putea confrunta cu o...

Scris de: DCMedical Team       08 iun, 09:12

Depresia apare cu o frecvență mai mare la femei decât la bărbați, arată dr. Petronela Nechita, dr. Petronela Nechita. Iată cele mai importante 5 lucruri despre depresie pe care orice femeie trebuie să le știe: 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 17:04

Exercițiile zilnice, somnul bun, stima de sine și o dietă echilibrată sunt obiceiuri care pot aduce multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv în ceea ce privește prevenirea demenței. 

Scris de: Cătălina Burghelea       03 iun, 16:28

Medicul Daciana Toma, secretarul Societății Naționale pentru Medicina Familiei, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre un studiu făcut c medicii de familie, privind pacienții cu tulburări cognitive. 

Scris de: Angela Sabău       19 mai, 16:22

Depresia înseamnă mult mai mult decât stări de angoasă, tristețe profundă sau disperare.

Scris de: Cătălina Burghelea       14 mai, 17:14

Ginkgo Biloba este cunoscută pentru efectele ei benefice în afecțiunile mentale și cognitive. Atenție, însă, poate da efecte adverse.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 19:23

Atacurile de panică pot afecta vizibil calitatea vieții. Iată 13 simptome care ar trebui să ne trimită la medic, explicate de psihologul Alina Blagoi. 

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 20:18

Un nou studiu arată că sprijinul oferit prin intermediul social media nu îmbunătățește sănătatea mintală pentru utilizatorii excesivi. 

04 mai, 14:05

Un nou studiu neobișnuit adaugă un nou nivel de urgență pentru tratarea depresiei: poate literalmente să îmbătrânească organismul.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 19:12

Un nou teste de sânge, dezvoltat de cercetători de la Școala de Medicină a Universității Indiana, poate ajuta la identificarea persoanelor care se luptă cu depresia și tulburarea bipolară sau care vor face aceste boli în viitor. 

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 22:51

Sindromul de burnout, cunoscut şi ca suprasolicitarea profesională, sindromul oboselii cronice, este o afecţiune complexă asociată cu epuizarea fizică, emoţională şi mentală, cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii stresante, precizează Petronela Nechita, medic primar psihiatru,...

Irina Radu       08 apr, 11:44

Nivelurile scăzute de vitamina D ar putea afecta starea ta de spirit, inclusiv pot provoca depresia arată specialiștii. 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 17:19

Demența și boala Alzheimer sunt adesea asociate, dar puțini se gândesc ce este diferit la cele două afecțiuni. Practic, boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Iată care este primul semn al bolii Alzheimer:

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 16:01

De-a lungul vieții, principalul nostru scop este să fim fericiți. Asta ne învață părinții încă de mici, apoi școala și societatea. Doar că prea multă fericire...strică. Iată ce spun specialiştii.

Irina Radu       10 Martie, 14:53

Manipularea este una dintre cele mai frecvente cauze de ruptură într-un cuplu.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 13:27

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a anunțat dispariția prematură a medicului psihiatru Dorina Donciu! Este al doilea medic de la Socola care a murit de la începutul anului.

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 15:30

Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași spune că stresul este o reacție naturală a corpului, care poate fi manageriată dacă știi 5 lucruri esențiale despre el. Iată ce trebuie să știi despre stres:

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 12:56

Col dr Octavian Vasiliu arată că depresia este deseori ignorată la pacienții cu cancer, iar asta poate avea un impact negativ asupra prognosticului bolii. 

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 15:06

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie, dar nu întotdeauna. Multe proaspete mame se confruntă cu tulburări mintale, iar aceasta poate fi o experiență extrem de dureroasă și stigmatizantă. Aceste afecțiuni nu sunt rare.

Scris de: Angela Sabău       06 feb, 00:16

Efectul placebo este cunoscut ca fiind efectul obținut doar de mintea noastră, care este păcălită de prezența unei anume pastile (sau substanțe). Opusul acestuia este „efectul nocebo”. Specialiștii spun că este vorba despre așteptările pe care o persoană le poate avea atunci când ia un...

Scris de: Angela Sabău       31 ian, 09:52

Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat cum putem recunoaște siptomele depresiei la persoanele de lângă noi.

Scris de: Angela Sabău       26 ian, 11:23

Pe 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea celui care a fost poetul național al românilor – Mihai Eminescu. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 ian, 08:52

Cercetătorii au descoperit, în testele făcute pe șoareci, că o mutație a unei proteine cu rol în transportul colesterolului au fost asociate cu unele tulburări psihiatrice. 

Scris de: Angela Sabău       30 dec 2020 / 15:10

Primul studiu din România despre despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fizice și mintale a populației arată că românii sunt mai triști, mai furioși, mult mai anxioși și au un sentiment sporit de singurătate, toate fiind efecte directe ale pandemiei  SARS CoV-2.

Scris de: Dana Lascu       18 dec 2020 / 10:44

Un studiu internațional, la care au participat și 2.000 de români, arată că pandemia de COVID-19 agravează notabil cele trei stări psihologice și că refugiul ni-l găsim din ce în ce mai mult în online. 

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2020 / 12:39

Un psiholog a explicat cum să ne gestionăm emoțiile negative, în contextul pandemiei. Ea a arătat, de asemenea, că important este să nu ne lăsăm copleșiți de aceste emoții și să rămânem raționali.

Scris de: Angela Sabău       14 oct 2020 / 08:26

Numărul mic de „like-uri” primite pe rețelele de socializare ar putea crește riscul de depresie, cel puțin în rândul adolescenților, arată un studiu în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       22 sep 2020 / 15:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy