Psihiatrie

Software-ul care citește emoțiile pe față nu este sigur. Cercetătorii spun că e nevoie de mai mult decât un zâmbet pentru a „citi” fericirea pe chipul unei persoane.

Scris de: Angela Sabău       18 iul, 13:03

Manualul după care se ghidează psihiatrii americani în stabilirea diagnosticelor este controversat de cercetători, care spun că două persoane cu simptome diferite pot primi același diagnostic.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 22:36

Renunțarea la alcool aduce o stare mentală bună mai evidentă, chiar, decât persoanelor care nu au consumat niciodată alcool. Studiul a vizat consumatorii moderați de alcool.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 19:31

Schizofrenia ar putea avea în curând noi tratamente, după ce oamenii de știință au descoperit o substanță al cărei nivel scade foarte mult la acești pacienți. 

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 20:42

Ești nemulțumită de dimensiunea decolteului și visezi la un bust mai mare? Pare să fie o problemă pe care o „rezolvă” maternitatea, dar nu așa cum te-ai aștepta! Un nou studiu arată că, odată ce devin mame, femeile își schimbă percepția legată de sâni.  

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 09:48

Institutul de Psihiatrie „Socola" din Iași va găzdui între 13 și 15 iunie a patra ediție a Școlii de de Vară - „Repere Interdisciplinare în Psihiatrie".

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 11:03

Tratamentul pentru epilepsie luat de gravide poate duce la apariția unor probleme de comportament la copiii lor, mai târziu, în viață, arată un nou studiu publicat în jurnalul Epilepsia. E vorba de medicamentele valproat, carbamazepină, lamotrigină și levetiracetam.

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 08:03

O fată din Olanda, în vârstă de 17 ani, care suferea de anorexie, depresie severă și șoc post-traumatic nu a fost eutanasiată efectiv, ci „lăsată să moară, sub supraveghere medicală”. Medicii i-au permis să renunțe la mâncare și apă, așa că a fost, practic, o...

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 11:21

Sărăcia din copilărie sau evenimente traumatizante afectază un copil pentru toată viața. Cercetătorii spun că efectele influențează starea psihică.

Scris de: Angela Sabău       01 iun, 10:05

Bătrânii își pierd capacitatea de a socoti banii sau de a mai face calcule, arată studiile. Chiar și la cei fără semne de demență, această abilitate este încetinită. În unele cazuri însă această deteriorare poate fi un indiciu al bolii Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       29 mai, 17:50

Dieta mediteraneană pare a avea efect nu doar asupra sănătății fizice, ci și psihice. Un nou studiu a asociat-o cu un risc mai mic de depresie, la bătrânețe.

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 19:53

Îngrijorarea excesivă și fără motiv poate crea probleme de sănătate fizică și psihică. O serie de sfaturi de la specialiști pot fi de ajutor.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 12:18

Stresul poate fi detectat într-o picătură de salivă, transpirație, sânge sau urină, cu ajutorul luminii ultraviolete. Un dispozitiv special realizat poate detecta, astfel, hormonii de stres, care se găsesc în aceste lichide. Testul ar putea fi de ajutor în multe...

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 07:55

Tulburarea bipolară ar putea favoriza apariția bolii Parkinson. Un studiu arată că numărul celor ce suferă de boala Parkinson și au avut tulburare bipolară sunt de șapte ori mai mulți decât cei care au Parkinson, dar nu au avut această tulburare. Cu toate acestea, cei afectați de...

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 07:48

Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 08:31

Depresia și anxietatea pot fi depistate mult mai devreme cu ajutorul inteligenței artificale. Cercetătorii au descoperit că studiind conturile de Twitter, pot identifica o persoană predispusă la aceste afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       16 mai, 07:31

Depresia afectează multe persoane, care ajung la medic pentru tratament. Studii recente au arătat că exercițiile fizice au un rol major în diminuarea stării. Din păcate nu toată lumea poate beneficia de asta.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 20:20

Stresul, ocazional sau continuu, poate face ravagii în creier. Managementul stresului poate reduce problemele de sănătate, dintre care le subliniem pe cele cognitive, dar poate să și scadă riscul de apariție a bolii Alzheimer sau a altei forme de demență. Doi psihiatri de la Harvard...

Scris de: Dana Lascu       15 mai, 18:41

Celulele sanguine provenite de la pacienți cu tulburări mintale au fost folosite pentru a găsi medicamente pentru aceste afecțiuni. 

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 07:31

Invidia pare să ne afecteze mai mult decât credem. Zilnic, milioane de oameni văd pe rețelele de socializare evenimente de invidiat la alte persoane, ceea ce trezește invidii. Cum ne afectează aceste sentimente a fost subiectul unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 23:30

Furia are efecte asupra sănătății fizice mai dăunătoare decât tristețea, au arătat cercetătorii într-un nou studiu. Cei mai afectați sunt bătrânii.

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 11:00

Insomnia ne-ar putea amplifica sentimentele de jenă. Circuitele care ar trebui să se estomeze în timpul somnului rămân active, ducând chiar la amplificarea unor amintiri neplăcute.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 09:29

Emoțiile noastre o pot lua razna uneori, de vină pot fi multe lucruri, iar stresul este general valabil. Specialiștii ne recomandă câteva metode simple de a ne recâștiga starea emoțională bună.  

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 13:15

Singurătatea este cauza celor mai multe tulburări mintale comune. Situația începe să fie o problemă socială, nu doar individuală, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 10:35

Stresul cotidian poate duce la anxietate ori boli fizice. Un exercițiu de simplu ne poate ajuta să rezistăm la stres. Specialiștii spun să luăm modelul copiilor.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 09:39

Linia de gardă de medicină generală a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Vrancea, a fost suspendată, din 25 aprilie, pentru că nu sunt suficienți medici cât să o acopere, a anunțat conducerea spitalului. Ca să poată primi finanțare de la CNAS, conducerea spitalului a redeschis...

Scris de: Dana Lascu       03 mai, 11:19

Pe măsură ce tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu sindromul burnout, unii experți se tem că de fapt, în spatele acestuia s-ar putea ascunde depresie sau anxietate. Dar de ce oamenii preferă să vorbească de epuizare și nu despre boli mintale? Care e de fapt diferența și unde se...

Scris de: Dana Lascu       02 mai, 14:53

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019” va avea loc între 8 și 12 mai la Galați. La această ediție, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu....

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 21:59

Tulburarea bipolară pare să fie asociată cu o calitate destul de rară la oameni. Potrivit unui studiu, se pare că tulburarea este comună marilor lideri ai lumii, artiști, scriitori, politicieni.

Scris de: Angela Sabău       20 apr, 19:27

O analiză genetică ar ajuta pacientul cu boli mentale să primească doza potrivită de medicamente, demonstrează un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 17:32

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24