Psihiatrie

V-ați trezit vreodată  anxios, temându-vă de ziua care urmează? Cei mai mulți dintre noi avem cel puțin o dată sau de două ori aceste simptome. Însă dacă aceste stări au loc cu regularitate, pot avea un efect negativ asupra calității vieții.   

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec, 14:49

Narcisismul este o trăsătură care se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, susține un studiu îndelungat.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 21:13

Un număr de 50 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, diagnosticate, printre altele, cu retard psihic sever, epilepsie, agresivitate sau automutilare, trăiesc la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică (CRRN) "Sfântul Luca" din localitatea...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 dec, 13:47

Primul studiu de acest fel a folosit datele de învățare automată și de sănătate din întreaga populație daneză pentru a crea profiluri cu risc de sinucidere specifice sexului, dezvăluind complexul de factori care ar putea prezice sinuciderea  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 dec, 08:53

Oamenii aflați în tratament pentru dependența de opiacee au mai multe șanse să recidiveze atunci când devin mai toleranți la riscuri, potrivit unui studiu realizat de Rutgers și alte instituții. Rezultatele pot ajuta clinicienii să prezică mai bine care sunt cei mai vulnerabili...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 dec, 08:14

Depresia poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau sex. Simptomele acute de depresie interferează adesea cu abilitatea de a efectua activități de zi cu zi. Recunoașterea simptomelor unui episod depresiv sau a unei depresii acute este importantă, astfel încât să poți fi...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 dec, 15:14

Progresele recente în scanarea creierului pot aduce vești binevenite pentru persoanele cu depresie. Două tipuri de RMN par să poată detecta caracteristici diferite ale creierului afecțiunii.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 dec, 09:08

Nu tot stresul este rău, dar uneori, stresul poate scăpa de sub control. Stresul cronic și intens poate deschide calea către depresie - o conexiune care este atât logică, cât și perplexă biologic.  

Scris de: Georgiana Ioniță       03 dec, 14:03

Persoanele cu dependență de opioide au un risc ridicat de supradozaj după încheierea tratamentului cu buprenorfină, chiar și atunci când durata tratamentului este îndelungată.

Scris de: Angela Sabău       02 dec, 15:05

Riscul de suicid a fost tema abordată de cercetători, care au identificat o rețea-cheie în creier care este implicată în riscul de suicid.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 14:03

Recunoștina pare să aducă multe beneficii pentru starea de spirit, dar chiar și pentru starea de sănătate fizică. Cercetătorii au încercat să găsească explicații.

Scris de: Adisa Codruț       01 dec, 19:37

Un nou studiu, realizat de cercetătorii Drs. Boers, Afzali și Conrod, afiliați cu CHU Sainte-Justine Research Center și cu Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Montreal, dezvăluie că utilizarea social media, Televizorul și utilizarea computerului, dar nu și jocurile video, sunt...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 noi, 22:19

Ați trecut vreodată printr-un atac de panică? Episoadele sunt diferite la fiecare persoană, dar tind să includă o senzație de temere și de pierdere a controlului- precum și efecte fizice, cum ar fi transpirația, palpitațiile inimii și hiperventilația.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 noi, 22:03

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat terapiei psilocybin o desemnare Breakthrough Therapy pentru a doua oară într-un an, de această dată, în vederea accelerării încercărilor care testează eficacitatea acesteia în tratarea tulburărilor...

Scris de: Georgiana Ioniță       25 noi, 16:19

Dragostea poate fi un sentiment euforic. De asemenea, poate declanșa o durere imensă când cealaltă persoană nu simte la fel. Mulți oameni au simțit durerea unei inimi frânte și intensitatea infatuării. Dragostea obsesivă duce mai departe aceste emoții, determinând o persoană...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 noi, 18:41

Te simți bine? Experimentezi vremuri fericite? Asta înseamnă că nivelul de dopamină este unul bun. Dar ce este dopamina și cum ne afectează?

Scris de: Georgiana Ioniță       23 noi, 18:02

Un centru pentru tratarea dependenților de droguri ar putea fi înființat anul viitor la Brașov. Acesta este unul din proiectele managerului Spitalului de Neurologie și Psihiatrie.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 15:13

Tulburarea de personalitate antisocială este termenul folosit pentru a descrie comportamente care sunt cunoscute cu numele de psihopat sau sociopat. Unul dintre cei mai complicați factori ai sociopaților este faptul că sunt adesea fermecători și aparent normali.

Scris de: Georgiana Ioniță       22 noi, 13:15

Cei mai mulți părinți americani spun că ar putea avea probleme să distingă între schimbările de dispoziție tipice ale unui adolescent și posibilele semne de depresie, constată un nou sondaj.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 noi, 10:41

O singură noapte fără somn poate crește nivelul de anxietate cu până la 30%, în timp ce un somn complet restabilește calmul și resetează un creier anxios, relatează cercetătorii.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 noi, 10:09

Între nivelul de anxietate și cantitatea de somn de care are parte o persoană există o legătură. Oamenii de știință ne arată ce trebuie să facem ca să reducem nivelul de anxietate

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 23:31

Recunoașterea depresiei la adolescenți este o provocare pentru părinți. Schimbările de stare și de comportament ale tinerilor pot masca foarte bine simptomele afecțiunii.

Scris de: Angela Sabău       19 noi, 09:54

Depresia la adolescenți a crescut brusc din 2012, în timp ce consumul de alcool la această categorie de vârstă a scăzut constant din 1991.

Scris de: Angela Sabău       18 noi, 13:10

Dependența de droguri a fost tema unui studiu al cercetătorilor, care au concluzionat că stimulii sociali relevanți pot ajuta la reducerea dependenței. 

Scris de: Angela Sabău       17 noi, 08:43

Depresia are un impact asupra calității vieții în toate etapele vieții, dar nu se știe prea multe despre factorii legați de depresie din ultimul an de viață.  

Scris de: Georgiana Ioniță       13 noi, 10:52

Dacă părinții sau frații tăi au avut depresie, poate ești îngrijorat că vei avea și tu. Sau poate te preocupă faptul că, deoarece ai avut depresie, o vei transmite copilului tău. Oricare ar fi cazul, s-ar putea să vă întrebați: depresia este genetică?

Scris de: Georgiana Ioniță       13 noi, 09:39

Depresia se pare că este frecventă la persoanele cu boala inflamatorie intestinală. Cercetătorii au încercat să afle care este factorul comun.

Scris de: Angela Sabău       12 noi, 06:22

Preşedintele Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului (ARPS), Doina Cozman, atrage atenţia că în ţara noastră nu există nicio strategie sau vreun program naţional de prevenire a sinuciderii.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 16:02

Fumatul ar putea crește riscul unor probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și schizofrenia, sugerează cercetările.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 08:28

Depresia spre finalul vieții s-a dovedit a fi în creștere, în special la pacienții cu speranța de viață limitată, arată un studiu care a urmărit peste 3.000 de persoane.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 13:35

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27