Psihiatrie

Un studiu care a analizat capacitatea pacienților diagnosticați cu cancer la sân de a-și păstra tonusul psihic bun în timp ce trec prin tratamente puternice, arată că cei care manifestă reziliență au șanse mai mari să nu cadă în depresie și să aibă o calitate mai bună a vieții în timp ce luptă...

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 23:30

Dr Mihai BRAN vine la DICȚIONAR DC MEDICAL pentru a ne explica efectul psihic pe care pandemia COVID-19 îl are asupra noastră. 

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 11:43

Termenul hubris sau hybrisse referă la un concept grecesc care înseamnă „exces”. Sindromul Hubris a fost descris pentru prima dată de fostul politician David Owen și de psihiatrul Jonathan Davidson. Acesta este asociat cu excesul de putere, iar simptomele se diminuează de obicei atunci când...

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 19:15

Anxietatea cronică poate afecta major calitatea vieții noastre, pentru că este legată de declanșarea unor boli devastatoare. Pe unele chiar le poate provoca.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 11:34

Ciupercile au numeroase avantaje pentru sănătate. Nu numai că reduc riscul de cancer și de moarte prematură, dar un nou studiu realizat de cercetători de la Colegiul de Medicină Penn State arată, de asemenea, că aceste superalimente pot aduce beneficii nebănuite în cazul depresiei.

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 09:21

Specialiștii de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași spun că în ultimele 19 luni, adică de la debutul pandemiei  COVID-19 a crescut numărul persoanelor cu tulburări psihice, precum anxietate, depresie, psihoză, tulburări de somn, de alimentație și neurocognitive.

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 11:43

Un studiu pe mai mult de 2 milioane de persoane a arătat că există o legătură între ADHD și demență de-a lungul generațiilor. Studiul arată că părinții și bunicii persoanelor cu ADHD au un risc mai mare de demență decât cei cu copii și nepoți fără ADHD.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 22:12

Ați auzit vreodată pe cineva spunând că „el este un adevărat Don Juan” sau „ei bine, nu sunt un Don Juan profesionist!”? Evident, este o referință punctuală la un personaj afemeiat pe nume Don Juan din piesele lui Lord Byron. Acest personaj fictiv este cineva pe care generația actuală l-ar...

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 08:48

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au descoperit că pierderea auzului poate acționa ca o cauză a depresiei la persoanele în vârstă. Iar bătrânii din categoria cu cel mai scăzut nivel de trai au avut până la de două ori riscul relativ de a dezvolta depresie decât cei cu situația...

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 12:38

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu ne explică ce înseamnă Sindromul Munchausen sau sindromul în care te prefaci că eşti bolnav. Celebrul doctor spune că o persoană se preface că este bolnavă sau își produce în mod deliberat simptome de boală, astfel încât oamenii să aibă grijă de el și să fie...

Scris de: Cătălina Burghelea       26 iul, 16:17

Proporția cazurilor de schizofrenie legate de utilizarea problematică de canabis a crescut în ultimii 25 de ani, potrivit unui nou studiu realizat în Danemarca.

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 19:47

Iată trei trăsături ale comportamentului unui buzator narcisist. 

Scris de: Angela Sabău       20 iul, 13:19

Deși acest început de vară vine cu o reluare a normalității de zi cu zi, unii dintre noi ne-am putea simți iritați, letargici sau indispuși. Exist multe motive pentru aceste stări, dar, dacă corespund cu schimbarea anotimpului, atunci aceasta ar putea fi cauza și ne-am putea confrunta cu o...

Scris de: DCMedical Team       08 iun, 09:12

Depresia apare cu o frecvență mai mare la femei decât la bărbați, arată dr. Petronela Nechita, dr. Petronela Nechita. Iată cele mai importante 5 lucruri despre depresie pe care orice femeie trebuie să le știe: 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 17:04

Exercițiile zilnice, somnul bun, stima de sine și o dietă echilibrată sunt obiceiuri care pot aduce multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv în ceea ce privește prevenirea demenței. 

Scris de: Cătălina Burghelea       03 iun, 16:28

Medicul Daciana Toma, secretarul Societății Naționale pentru Medicina Familiei, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre un studiu făcut c medicii de familie, privind pacienții cu tulburări cognitive. 

Scris de: Angela Sabău       19 mai, 16:22

Depresia înseamnă mult mai mult decât stări de angoasă, tristețe profundă sau disperare.

Scris de: Cătălina Burghelea       14 mai, 17:14

Ginkgo Biloba este cunoscută pentru efectele ei benefice în afecțiunile mentale și cognitive. Atenție, însă, poate da efecte adverse.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 19:23

Atacurile de panică pot afecta vizibil calitatea vieții. Iată 13 simptome care ar trebui să ne trimită la medic, explicate de psihologul Alina Blagoi. 

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 20:18

Un nou studiu arată că sprijinul oferit prin intermediul social media nu îmbunătățește sănătatea mintală pentru utilizatorii excesivi. 

04 mai, 14:05

Un nou studiu neobișnuit adaugă un nou nivel de urgență pentru tratarea depresiei: poate literalmente să îmbătrânească organismul.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 19:12

Un nou teste de sânge, dezvoltat de cercetători de la Școala de Medicină a Universității Indiana, poate ajuta la identificarea persoanelor care se luptă cu depresia și tulburarea bipolară sau care vor face aceste boli în viitor. 

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 22:51

Sindromul de burnout, cunoscut şi ca suprasolicitarea profesională, sindromul oboselii cronice, este o afecţiune complexă asociată cu epuizarea fizică, emoţională şi mentală, cauzată de expunerea excesivă şi prelungită la situaţii stresante, precizează Petronela Nechita, medic primar psihiatru,...

Irina Radu       08 apr, 11:44

Nivelurile scăzute de vitamina D ar putea afecta starea ta de spirit, inclusiv pot provoca depresia arată specialiștii. 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 17:19

Demența și boala Alzheimer sunt adesea asociate, dar puțini se gândesc ce este diferit la cele două afecțiuni. Practic, boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Iată care este primul semn al bolii Alzheimer:

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 16:01

De-a lungul vieții, principalul nostru scop este să fim fericiți. Asta ne învață părinții încă de mici, apoi școala și societatea. Doar că prea multă fericire...strică. Iată ce spun specialiştii.

Irina Radu       10 Martie, 14:53

Manipularea este una dintre cele mai frecvente cauze de ruptură într-un cuplu.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 13:27

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași a anunțat dispariția prematură a medicului psihiatru Dorina Donciu! Este al doilea medic de la Socola care a murit de la începutul anului.

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 15:30

Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași spune că stresul este o reacție naturală a corpului, care poate fi manageriată dacă știi 5 lucruri esențiale despre el. Iată ce trebuie să știi despre stres:

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 12:56

Col dr Octavian Vasiliu arată că depresia este deseori ignorată la pacienții cu cancer, iar asta poate avea un impact negativ asupra prognosticului bolii. 

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 15:06

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy