Vaccinuri

Ministerul Sănătății anunță, într-o informare, că a finalizat distribuirea a 70.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani.

Scris de: Adisa Codruț       29 sep, 14:19

Vaccinarea antigripală la femeile însărcinate este nu doar sigură, ci și recomandată, spun specialiștii. Aceasta va asigura imunitate atât mamei, cât și fătului, chiar și în primele luni după naștere, dacă mama îl alăptează.

Scris de: Angela Sabău       28 sep, 22:35

Prof dr Mircea Ioan Popa, cunoscut microbiolog de la Institutul Cantacuzino vine la Academia de Sănătate, a fost invitat la Academia de Sănătate, unde a arătat cât de mare este interesul lumii științifice pentru realizarea unu vaccin anti COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       28 sep, 22:27

Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a făcut o scurtă prezentare a Institutului Cantacuzino, unde lucrează ca specialist, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       28 sep, 16:04

Organizația Mondială a Sănătății anunță că azi este Ziua Mondială a Rabiei, boală care ucide un om la fiecare 9 minute.

Scris de: Adisa Codruț       28 sep, 15:11

Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate, că la Institutul Cantacuzino se lucrează la producția unui imunomodulator, vaccin, administrat pe cale orală. 

Scris de: Florina Pop       28 sep, 12:39

Medicul pediatru Mihai Craiu explică într-o postare pe Facebook de ce este importantă vaccinarea antigripală a copiilor, mai ales în contextul pandemiei.

Scris de: Angela Sabău       27 sep, 08:40

Sunt 11 vaccinuri în acest moment în lume aflate în faza a treia de testare, ultima de care e nevoie pentru a stabili eficiența și siguranța acestora. 

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 08:57

Moderna a dat publicității un document cu 135 de pagini în care prezintă modul în care se desfășoară studiul clinic de fază 3, cel care va arăta dacă vaccinul anti-COVID al americanilor din  Boston este sigur și eficient. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 23:29

Primul vaccin împotriva infecției COVID-19 a fost aprobat într-o țară din Orient.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 11:04

Conform ultimul raport EUROSTAT, România stă prost la vaccinarea antigipală a bătrânilor: doar o mică parte dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani sau peste sunt imunizate. 

Scris de: Dana Lascu       15 sep, 18:42

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a demarat prin distrubuirea primei tranșe de vaccin la nivel naţional.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 sep, 12:48

Testele împotriva COVID ale companiei AstraZeneca și Universității Oxford au fost reluate la câteva zile după ce s-a anunțat suspendarea lor.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 17:47

Vacinul anti-COVID-19 ar ptuea fi administrat în doze diferite, în funcție de vârstă. Deocamdată însă nu este cert când vom avea un vaccin.

Scris de: Adisa Codruț       11 sep, 14:34

Cunoscutul medic și scriitor Vasi  Rărulescu explică ce înseamnă de fapt suspendarea temporară a studiului clinic de fază III pentru vaccinul anti-COVID, anunțată de AstraZeneca. 

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 07:01

Cunoscutul medic oftalmolog, prof Dr Monica Pop, care militează pentru vaccinare în general, spune că vaccinul anti-COVID e creat prea pe repede-înainte și că trebuie avute în vedere câteva aspecte foarte importante. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 17:38

DC Medical a discutat cu un specialist despre ce înseamnă suspendarea de azi a testelor anti-COVID de la Oxford din pricina unui efect advers resimțit de un participant.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 17:28

Niciun vaccin anti-COVID aflat în studiu nu a fost a probat, până în acest moment, de EMA sau de FDA, dar toată lumea face precomenzi. Dr Gindrovel Dumitra explică, EXCLUSIV la DC Medical, ce șanse au românii să aibă în același timp cu restul lumii vaccinul care se va dovedi eficient

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 15:26

BioNTech-Pfizer este a șasea entitate farmaceutică cu care UE semnează un acord pentru un vaccin anti-COVID, după cele deja convenite cu Sanofi-GSK, Johnson&Johnson, CureVac, Moderna și AstraZeneca.

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 14:59

COPAC solicită Ministerului Sănătății să asigure în cel mai scurt timp accesul la vaccinare pentru pacienții cronici.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 12:55

Jurnalul științific internațional The Lancet a publicat rezultatele primelor două etape ale studiilor clinice pentru vaccinul Sputnik V, promovat de președintele rus Vladimir Putin contra COVID-19 și înregistrat oficial luna trecută. Link direct către articolul științific

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 14:47

Autoritățile ruse au anunțat că vor vaccin împotriva COVID-19 studenții și polițiștii.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 09:38

Achiziționarea dozelor de vaccin antigripal începe pe 9 septembrie, potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Scris de: Adisa Codruț       01 sep, 19:32

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că trebuie stabilită o strategie de vaccinare privind COVID-19. 

Scris de: Florina Pop       30 aug, 18:51

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat la Interviurile DC Medical că statul român a cerut UE doze de vaccin anti-COVID-19 pentru peste 10 milioane de persoane.

Scris de: Florina Pop       30 aug, 17:59

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat la Interviurile DC Medical că studiile de prevalență făcute în Europa arată că populația bătrânului continent nu a trecut nici măcar un sfert prin infecția COVID-19.

Scris de: Florina Pop       30 aug, 13:46

Secretarul de Stat dr Andrei Baciu vine la Interviurile DC News și  DC Medical, de la ora 13.00, pentru a discuta despre vaccinurile care sunt în dezvoltare pentru COVID-19, dar și despre cele contra gripei. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 12:42

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că următoarele două luni vor fi ”dificile” privind COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       29 aug, 09:02

Primii europeni care vor fi vaccinați împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană sunt deja anunțați. Este vorba despre aproximativ 200 de milioane de oameni din anumite categorii, care ar urma să primească primii serul, atunci când va fi disponibil.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 13:26

Aproximativ 50.000 de persoane din toată lumea primesc vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford pentru a-i testa siguranța și efectivitatea, transmite un profesor al grupului dezvoltator.

Scris de: Adisa Codruț       25 aug, 12:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria VACCINURIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy