Vaccinuri

Conf. Univ. Dr. Florentina Furtunescu, expert în sănătate publică şi prorector al UMF Carol Davila, a vorbit, în cadrul dezbaterii ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC MEDIA GROUP, despre pandemia de neîncredere în ceea ce privește vaccinarea și ce ar trebui făcut pentru...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 iul, 20:02

Date preliminarii despre cele mai avansate posibile vaccinuri au fost făcute publice. Rezultatele sunt promițătoare.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 18:25

Vaccinul meningococic grup B, produs de compania GlaxoSmithKline, este disponibil în România. 

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 13:14

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre pericolul pe care îl reprezintă muscătura de căpușă și cum pot fi evitate bolile transmise de acestea. 

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 12:41

Dr Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), a vorbit,  la Interviurile DC Medical,  despre vaccinul împotriva encefalitei transmise de căpușă.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 10:33

Dr Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), a vorbit,  la Interviurile DC Medical,  despre bolile prevenibile prin vaccinare și despre vaccinarea în România.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 iun, 19:43

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre o categorie extrem de vulnerabilă în fața meningitelor: adolescenții. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 iun, 14:44

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre bolile prevenibile prin vaccinare și despre vaccinarea în România.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 iun, 17:15

Prof dr Doina Pleșca și Dr Gindrovel Dumitra vin la Interviurile DC Medical, de la ora 16.00, pentru a discuta despre bolile prevenibile prin vaccinare și despre vaccinarea în România.

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 15:16

Un nou medicament adjuvant prelungește durata imunității împotriva HIV. Cercetătorii au descoperit o moleculă sintetică în prezența imunitatea împotriva HIV este prelungită, dar ar putea fi utilizată chiar și la vaccinul împotriva COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       22 iun, 11:11

Firma de biotehnologie CureVac este a doua companie germană, după BioNTech, care demarează etapa de testare pe oameni a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Până în acest moment, în lume sunt 11 vaccinuri în teste umane.

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 15:36

Encefalita transmisă de căpușe (TBE – Tick Borne Encephalitis) este o boală virală gravă, transmisă în principal de căpușe, care poate fi prevenită prin vaccinare, ar în România tocmai a fost introdus pe piață un vaccin, produs de Pfizer 

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 10:15

Concernul american Johnson & Johnson a anunțat că va începe, de la jumătatea lunii iulie, testarea pe oameni a vaccinului contra coronavirusului, devansând planurile inițiale ce prevedeau lansarea testelor abia în septembrie.

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 21:09

Rusia a anunțat că va începe duminică în câteva zile testarea unui vaccin anti-coronavirus; voluntarii vor fi ținuți izolați până la sfârșitul lui iulie și vor fi plătiți! 

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 11:54

Premierul Ludovic Orban se ia de antivacciniști și crede că ar trebui să „contracarăm aberațiile și absurditățile” și să „convingem prin campanii inteligente”

Scris de: Adisa Codruț       02 iun, 18:13

Directorul Institutului Cantacuzino, col. dr. Florin Oancea, care a preluat conducerea unității chiar la începutul crizei, a arătat că vaccinul românesc contra COVID-19 este un proiect de cercetare în parteneriat cu  Institutul OncoGen din Timișoara și că nu se poate ști exact ce rezultat va...

Scris de: Dana Lascu       29 mai, 22:09

Prof. univ. Mircea Ioan Popa, cercetător la Institutul Cantacuzino, a declarat că se doreşte ca vaccinul împotriva COVID-19, care urmează să fie dezvoltat în urma acordului de colaborare dintre Centrul OncoGen şi Institutul Cantacuzino, să poată fi administrat pe cale intranazală.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 13:07

SONDAJ: „Dacă mâine apare un vaccin, v-ați vaccina?”, a fost întrebarea la care au răspuns 3.889 de cititori ai DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 16:36

Un vaccin experimental realizat de compania americană de biotehnologie Mondena are rezultate încurajatoare în studiul clinic de fază I, el producând o cantitate de anticorpi similară cu cea pe care o prezintă pacienții care au făcut COVID-19, la administrarea de doze mici si...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 23:02

Dr Hans Kluge directorul OMS pentru Europa a spus că trebuie să ne pregătim de un nou val de infectări cu coronavirus, care se va suprapune cu gripa și rujeola

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 11:39

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un document care arată că la nivel mondial 8 vaccinuri pentru coronavirus sunt în fazele de studiu clinic 1 și 2, adică sunt testate deja pe oameni. Unul dintre ele va fi testat și în România, iar pe lista altor 110...

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 21:16

În timp ce statul român tace mâlc și ignoră vaccinul pentru coronavirus și COVID-19 creat la Timișoara, britanicii se oferă să facă schimb de experiență. Ambasadorul britanic la București și-a arătat public disponibilitatea. 

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 20:48

Premieră la Timișoara, unde primul vaccin contra alergiei la ambrozie a intrat în microproducție și urmează studiile clinice, a anunțat prof dr Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetare OncoGen.

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 19:50

Frica de coronavirus duce la întârzieri în administrarea vaccinurilor din schema obișnuită de imunizare a copiilor. Epidemia de rujeolă este una ce ar putea reizbucni, în acest context.

Scris de: Adisa Codruț       03 mai, 19:14

Președinte Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), prof dr Cătălina Poiană spune că milioane de vieți sunt salvate anual datorită vaccinurilor.

Scris de: Dana Lascu       24 apr, 17:34

Ministrul Sănătății reamintește, în Săptămâna Europeană a Vaccinării, importanța vaccinării de rutină a populației.

Scris de: Adisa Codruț       24 apr, 15:25

Dr Mihai Craiu atrage atenția că bolile infecțioase prevenibile prin vaccinare nu au luat pauză ca să facă loc pandemiei de COVID-19, ci se răspândesc în continuare.

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 14:26

BioNTech SE și Pfizer Inc au anunțat detalii suplimentare privind colaborarea acestora cu scopul de a avansa candidații din programul de vaccin al BioNTech pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm).

Scris de: Georgiana Ioniță       14 apr, 14:50

Pfizer anunță progrese importante în lupta împotriva pandemiei globale COVID-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 apr, 14:23

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat la dezbaterea online ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile" că există și alte patologii în țară, nu doar COVID-19.

Scris de: Florina Pop       07 apr, 11:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria VACCINURIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy