Vaccinuri

La primul summit mondial privind vaccinarea, organizat la Bruxelles, s-a discutat despre pericolele care vin odată cu scăderea ratei de vaccinare.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 20:50

Cei care refuză vaccinarea au fost criticați de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Un summit mondial a fost organizat împreună cu OMS, pe fondul creșterii cazurilor de boli precum rujeola.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 14:43

Antibioticele ar putea slăbi efectul protector al vaccinului. Explicația este că se modifică microbiomul, care are un rol important în imunitate.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 10:14

În următorii 3 ani, Ministerul Sănătății va primi de la Uniunea Europeană, aproximativ 22 milioane de lei de pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în Romania.

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 11:30

Vaccinarea ar putea preveni 92% din cancerele legate de virusul papiloma uman (HPV), au afirmat ieri autoritățile sanitare americane, care fac o prioritate din aceasta.

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 12:20

Au fost 30 de cazuri de rujeolă înregistrate în luna iulie, în județul Teleorman. Toți au fost copii nevaccinați, sau incomplet vaccinați.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 16:07

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Caraș-Severin spun că în județ au apărut primele cazuri de suspiciune de rujeolă din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 19:01

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au precizat că dispun de stocuri suficiente de vaccinuri pentru întreg anul.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul, 16:52

Cabinetul german a aprobat un proiect de lege care face vaccinarea obligatorie. Proiectul e acum în Parlament, dar specialiștii spun că va fi aprobat rapid. Conform lui, copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți la școală sau la grădiniță dacă părinții nu fac dovada vaccinării. De...

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 23:18

OMS, date noi: 20 de milioane de copii la nivel mondial – adică mai mult de 1 din 10 - nu au fost vaccinați anul trecut împotriva unor boli care le pot pune viața în pericol precum rujeola, difteria și tetanosul, conform unor noi date publicate astăzi de Organizația Mondială a...

Scris de: Dana Lascu       15 iul, 20:15

DSP Hunedoara a cerut Ministerului Sănătății 45 de doze noi de ser antiviperin. O viperă a fost fotografiată recent în zona Sarmisegetusa Regia.

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 15:36

Copiii care fac vaccinul împotriva varicelei, mai ales dacă fac două doze, au un risc mult mai mic de a face herpes zoster, arată un nou studiu condus de cercetători de la Centrul Kaiser Permanente pentru Cercetare în Sănătate, și publicat astăzi în revista Pediatrics.

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 23:01

Direcţiile de Sănătate Publică din Botoşani, Mehedinţi şi Olt au dat instituţiei omoloage din județul din Alba doze de vaccin împotriva hepatitei tip A.

Scris de: Adisa Codruț       07 iun, 21:19

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof.dr. Alexandru Rafila crede că obligativitatea vaccinării este o soluție pentru situația în care se află România. Rata de vaccinare a scăzut alarmant, la anumite vaccinuri și cu aproape 30%, iar populația nu este protejată....

Scris de: Dana Lascu       10 mai, 02:49

Conf. Univ. Dr. Daniela Pițigoi, medic primar epidemiolog, spune că vaccinuri pot face și gravidele, dar și bolnavii cronici, doar că în funcție de boală, cele recomandate sunt diferite. Iată ce vaccinuri poți face dacă ești însărcinată sau în funcție de boala cronică pe care...

Scris de: Dana Lascu       09 mai, 22:40

Astăzi, la Cluj Napoca, a avut loc workshop-ul „Accesul universal la vaccinuri și vaccinare”. Reprezentanți ai autorităților, parlamentari, medici și jurnaliști, au dezbătut starea de fapt a imunizării în România, punând accent pe crizele cu care se confruntă țara...

Scris de: Dana Lascu       09 mai, 19:14

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a dat startul, astăzi, campaniei de informare și recuperare a vaccinării la Țăndărei, județul Ialomița, a spus că susține „obligativitatea informării” cu privire la vaccinare și că este de părere că noua Lege a vaccinării ar putea fi adoptată...

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 17:08

Costurile tratamentului și mai ales riscul de deces nu pot lăsa indiferent pe nimeni, cu excepția părinților care refuză vaccinarea propriilor copii.

Scris de: Val Vâlcu       30 apr, 10:53

În Săptămâna Mondială a Imunizării ar fi bine să înțelegem că vaccinarea pe tot parcursul vieții este esențială pentru sănătatea individului și că un vaccin îți poate salva viața. 30 de boli grave și în multe cazuri mortale pot fi prevenite prin vaccinare.

Scris de: Dana Lascu       24 apr, 19:17

Cancer: Cercetătorii de la Spitalul Universitar Muntele Sinai au dezvoltat un vaccin care injectat direct într-o tumoră învăță sistemul imunitar să o distrugă și pe ea, dar și alte celule tumorale din întreg organismul. Dacă e combinat cu imunoterapia, o face de trei ori mai...

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 22:18

Cercetătorii au descoperit că un aditiv alimentar comun - E319 - întârzie și slăbește răspunsul imun, ceea ce scade efectul protector la vaccinurile gripale.

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 16:42

Un vaccin contra glioblastomului (cea mai agresivă formă de cancerul la creier), la care se lucrează de peste 15 de ani, a crescut supraviețuirea la pacienți, în primul stadiu de studiu clinic.

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 21:41

Mucusul de pește este o sursă de bacterii care pot distruge rezistența la antibiotice dezvoltată de diferiți patogeni, au descoperit cercetătorii din Statele Unite. 

Scris de: Florina Pop       02 apr, 09:33

 Dr Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a arătat că au apărut cazuri de rujeolă cu un nou genotip viral. Vaccinul ROR este eficient și împotriva acestuia, a explicat prof.dr. Alexandru Rafila.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 16:15

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru in Comitetul Executiv al OMS a vorbit, la RoVaccin 2019, despre necesitatea abordării complexe și comune vaccinării, de către toți factorii implicați, pentru asigurarea acoperirii vaccinale optime....

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 11:57

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a explicat la RoVaccin 2019 stadiul în care se află Legea vaccinării și care sunt piedicile din calea aprobării ei.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 11:18

Prezentă la RoVaccin 2019, dr Diana Loreta Păun, reprezentantul Președinției României, a susținut că legea vaccinării și Institutul Cantacuzino nu ar fi o prioritate a actualei guvernări.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:53

Prof dr Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a subliniat, la cea de-a 7-a Conferință Națională a RoVaccin, că lumea de azi n-ar fi existat fără vaccin.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:22

In hotelul unde astăzi a început cea de-a 7-a Conferință Națională RoVaccin 2019 se desfășoară și o conferință organizată de antivacciniști despre homeopatie. Întâmplător sau nu!

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:08

Peste 80% dintre români consideră că vaccinarea copiilor este necesară, iar mai bine de jumătate dintre cei chestionați consideră că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. 

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 09:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria VACCINURIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28