Vaccinuri

Dacă aveți diabet zaharat, trebuie să faceți de toate vaccinările recomandate, spun experții de la Asociația Americană a Diabetului. Iată care sunt vaccinurile indicate diabeticilor și de ce: 

Scris de: Dana Lascu       05 noi, 18:20

Rujeolă, un caz fatal arată importanța imunității de grup prin vaccinare: Un nou raport care descrie un caz recent de rujeolă care evidențiază importanța menținerii unei acoperiri mari a vaccinării în comunitate - a imunității de grup - pentru a ajuta la protejarea persoanelor cu sisteme...

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 12:56

Sezonul sărbătorilor se apropie în Laponia (Finlanda), iar Moş Crăciun este în toiul pregătirilor: s-a vaccinat antigripal şi a demarat o campanie pentru recrutarea elfilor care îl vor ajuta în misiunea sa din această iarnă, relatează AFP.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 noi, 23:35

Vaccinarea a scăzut masiv în România în ultimul deceniu, iar problema cea ai mare nu se înregistrează la copii, ci la adulții din categoriile de risc, în mod special la bolnavii cronici pentru care chhiar și o banală gripă poate fi fatală.

Scris de: Dana Lascu       01 noi, 16:50

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a declarat joi că România are nevoie de o legislaţie transparentă în domeniul vaccinării şi de finanţare adecvată, dar şi de asigurarea aprovizionării cu vaccinuri în toată ţara.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 noi, 16:42

Vaccinarea antigripală la copii, eficacitatea nu scade de la an la an: Una din întrebările frecvente ale părinților este aceea dacă, făcând anual vaccinul contra gripei, nu cumva eficacitatea acestuia ar putea să scadă, la copii. Medicii și cercetătorii spun ferm că NU!

Scris de: Dana Lascu       30 oct, 13:25

Cât de sigure sunt în ziua de azi mult-blamatele vaccinuri și de ce trebuie ele făcute, a explicat, la  Interviurile DC MEDICAL, un mare chirurg român, care a salvat viețile a mii de copii de-a lungul carierei.

Scris de: Dana Lascu       29 oct, 15:00

Un nou studiu al datelor analizate de cercetătorii Universității de Medicină Johns Hopkins  a scos la iveală că doar o minoritate de părinți alege să nu-și imunizeze copiii împotriva papilomavirusului uman (HPV) cu transmitere sexuală. Motivul frecvent citat de medici ca o barieră...

Scris de: Alexandra Mănăilă       27 oct, 11:53

Un vaccin meningococic tetravalent nou a fost aprobat în România și în curând va fi pe piață. Vaccinul nu va fi făcut gratuit prin Planul Național de Imunizare, dar protejează împotriva unor boli care te pot lăsa cu handicap sau te pot ucide. 

Scris de: Dana Lascu       26 oct, 13:25

Imunitatea de grup, care se obține prin vaccinare, este foarte importantă în stăvilirea răspândirii virusurilor. Dovada cea mai bună o dă recenta epidemie de rujeolă, neterminată nici acum după doi ani și nouă luni, din moment ce în fiecare săptămână încă se...

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 09:11

Vaccinul BCG, utilizat de aproape 100 de ani împotriva tuberculozei, a fost testat de curând și în cazul unor pacienți cu diabet de tip 1. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, acest vaccin s-a dovedit eficient pentru restabilirea unui nivel normal al...

Scris de: Steluța Indrei       11 oct, 11:39

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul HPV pentru femeile şi bărbaţii cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, după ce studiile au demonstrat eficiența acestuia inclusiv la adulți care și-au început viața sexuală.

Scris de: Steluța Indrei       07 oct, 09:06

Un vaccin dezvoltat de o echipă de cercetători americani a înregistrat rezultate clinice pozitive în cazul unor pacienți cu diferite forme de cancer HER2 pozitiv cu metastaze, relatează presa internațională.

Scris de: Steluța Indrei       02 oct, 22:09

Aprovizionarea cu vaccinuri nu reprezintă, de cele mai multe ori, o problemă, însă există o lipsă de comunicare în transmiterea situaţiilor existente în teritoriu, a declarat marţi, la Strehaia, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cu ocazia unei campanii de informare și...

Scris de: Steluța Indrei       02 oct, 17:13

Medicii de familie pot face solicitare la direcţiile de sănătate publică în cazul în care au nevoie de suplimentarea numărului de doze de vaccin hexavalent, iar dacă DSP-ul respectiv a consumat mai repede dozele de vaccin se poate cere redirecţionarea de la judeţele unde stocurile...

Scris de: Steluța Indrei       28 sep, 15:30

Folosind molecule de zahăr, cercetătorii de la Facultatea de Sănătate și Științe Medicale a Universității din Copenhaga au dezvoltat un vaccin nou pentru febra fânului care poate reduce timpul de tratament și crește efectul medicamentelor. Vaccinul, care este încă în stadiul...

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 20:21

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în spitalele din judeţ şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea pentru imunizarea personalului medical care vine în contact direct cu bolnavii, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Scris de: Beatrice Grigore       26 sep, 18:28

Singurul vaccin gripal tetravalent din România ce se poate administra la copii cu vârsta de minim 6 luni, în urma autorizării indicației pediatrice extinse de către ANMDM, este disponibil în farmacii, anunță producătorul. 

Scris de: Steluța Indrei       13 sep, 15:12

Epidemia de rujeolă continuă să afecteze mii de persoane în România. Vaccinurile sunt sigure și salvează viețile a milioane de copii, prevenind boli mortale, scrie UNICEF.

Scris de: Mihai Ciobanu       08 sep, 12:45

UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sunt îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, care folosesc în mod neautorizat siglele aparținând OMS, Ministerului Sănătății și UNICEF, potrivit unui comunicat de presă. 

Scris de: Steluța Indrei       07 sep, 13:40

Medicul care apare în flyerul anti-vaccin falsificat este Daniela Ștefănescu, medic de familie cu peste 30 de ani în îngrijirea copiilor. Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, medicul spune că va sesiza organele abilitate privind folosirea imaginii sale în...

Scris de: Steluța Indrei       06 sep, 22:40

Pe paginile de socializare au devenit virale mai multe mesaje în care erau prezentate flyere antivaccinare care sunt distribuite prin țară și ai căror autori au falsificat, de fapt, un afiș promovat de Ministerul Sănătății, Organizația Mondiale a Sănătății și Unicef. Ministerul Sănătății...

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 15:54

Toți copiii cu vârsta de 6 luni și peste ar trebui să fie vaccinați urgent contra gripei, atrag atenția specialiștii de la Academia Americană de Pediatrie (AAP). Totodată, Centrul american pentru Controlul Bolilor Transmisibile (CDC) recomandă un anumit tip de vaccin pentru sezonul gripal...

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 09:54

Există vaccinuri care se pot face și înainte de sarcină, pentru protecție suplimentară.

Scris de: Florentina Constantin       17 aug, 22:54

Vaccinarea femeii însărcinate trebuie făcută numai la recomandarea medicului, în funcţie de riscuri şi de beneficii, atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Scris de: Florentina Constantin       16 aug, 19:13

Vaccinul varicelic oferă protecție împotriva varicelei.

Scris de: Florentina Constantin       15 aug, 21:43

Tetanusul este o boală netransmisibilă contractată prin expunerea la sporii bacteriei, Clostridium tetani, care există în întreaga lume, în sol și în tracturile intestinale ale animalelor și, ca atare, poate contamina multe suprafețe și substanțe.

Scris de: Bianca Ştefan       08 aug, 16:56

Difteria este o boală infecțioasă cauzată de bacteria Corynebacterium diphtheria, care infectează în primul rând gâtul și căile respiratorii superioare și produce o toxină care afectează alte organe.

Scris de: Bianca Ştefan       08 aug, 11:39

Se recomandă în profilaxia gripei, în special la persoanele cu risc crescut de complicaţii asociate gripei. Influvac este indicat la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 luni, potrivit anm.ro. La utilizarea Influvac trebuie avute în vedere ghidurile terapeutice în...

Scris de: Florentina Constantin       08 aug, 11:34

Vaccinul gripal oferă protecție împotriva gripei sezoniere.

Scris de: Florentina Constantin       08 aug, 11:19

Click pentru a naviga in paginile din categoria VACCINURIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24