Alergologie

Cercetătorii din Marea britani au constatat că există o legătură ciudată între alergii și mai multe boli de sănătate mintală, precum depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. 

Scris de: Dana Lascu       07 oct, 22:20

Alergia la ceapă este rară, spun specialiștii, dar pentru că ceapa este un ingredient frecvent utilizat în bucătărie, ea poate fi foarte dificil de evitat. Mai comună este sensibilitatea la ceapă, care dă simptome neplăcute. Iată simptomele alergiei și ale sensibilității:

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 11:41

Peste 5% dintre românii activi sunt alergici la ambrozie, potrivit datelor statistice. Cel mai adesea se manifestă ca rinoconjunctivită și astm.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 18:51

Ambrozia poate face (din nou!) noi victime, pentru că e în plin sezon de înflorire, atrage atenția dr Tudor Ciuhodaru. Sunt tot mai multe cazuri de alergii și din ce în ce mai severe. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 09:50

Mușețelul, ceaiul pe care-l bem de pe vremea când eram copii, poate fi periculos pentru sănătate la anumite persoane. El are însă și câteva beneficii dovedite medical. Iată care sunt dovezile:

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 12:42

Persoanele alergice pot ave parte de o serie de simptome neplăcute atunci când consumă alcool. Motivul ar fi faptul că alcoolul conține, spre exemplu, histamină, dar și alte substanțe care pot provoca alergii. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 14:37

Când cercetătorii au evaluat ce înțeleg consumatorii din informațiilor despre alergeni prezente pe etichetele alimentelor, mai puțin de jumătate dintre persoanele chestionate credeau că acestea sunt clare. Iar să nu înțelegi astfel de informații poate fi foarte periculos pentru sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 21:07

Deseori confudate, alergia și intoleranța înseamnă de fapt altceva. Iată cum se manifestă și cum apar fiecare în parte, dar și care sunt cele 14 mari categorii recunoscute de alergene: 

Scris de: Dana Lascu       30 iun, 11:29

Medicul nutriționist Roxana Pleșa a explicat tot ce trebuie să știm despre histamină și intoleranță, cum se manifestă și în ce alimente se găsește histamina.

Scris de: DCMedical Team       29 iun, 12:12

Eczema, mâncărimea, eritemul, urticaria și erupțiile cutanate sunt cinci simptome anormale care pot indica o alergie la soare.

Scris de: Cătălina Burghelea       28 mai, 22:53

O serie de studii susțin că prezența unui animal de companie scade riscul dezvoltării unei alergii la cei mici.

Scris de: DCMedical Team       26 mai, 19:23

Alergia la porumb se poate manifesta în moduri diferite. Însă, cele mai cunoscute simptome sunt vărsăturile, diareea, urticaria și dificultăți dlee respirație. 

Scris de: Cătălina Burghelea       19 mai, 18:44

O alergie alimentară este o reacție a sistemului imunitar care apare după consumul unui anumit produs.

Scris de: DCMedical Team       11 mai, 18:55

Odată cu venirea primăverii reapar și alergiile. Iată cum puteți să le țineți sub control: 

Scris de: DCMedical Team       30 apr, 13:34

După masă, ai brusc dureri de stomac? Urticarie? Ți se umflă buzele? Este o alergie sau intoleranță alimentară, prima poate fi mult mai gravă decât cea din urmă. Este însă necesar să le putem diferenția.

Scris de: Cătălina Burghelea       20 apr, 12:05

Adda a fost diagnosticată cu dermografism anul trecut după ce i-a apărut o erupție pe corp.

Scris de: DCMedical Team       12 apr, 19:48

O tânără din Marea Britanie este alergică la apă. Este incredibil ce pățește femeia de fiecare dată când face baie sau când o lacrimă îi curge pe piele. 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 16:40

Primăvara a început oficial - și, din păcate, odată cu ea apar și alergiile de sezon, mai ales cele la polen. Dacă simțiți mâncărime, ochi vă lacrimează, nasul vă este înfundat și gâtul parcă nu e suficient de larg ca să trageți aer bine în piept de fiecare dată când ieșiți afară, este posibil...

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 20:10

O nouă descoperire ar putea duce la găsirea tratamentului pentru alergiile care dau atât de multe bătăi de cap celor afectați. Este vorba despre o proteină, care ar ajuta organismul să se apere de aceste „atacuri” ale propriului sistem imunitar.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 14:10

Plantele de interior tind să fie din ce în ce mai populare în rândul oamenilor care locuiesc la bloc. 

Scris de: Cătălina Burghelea       04 feb, 10:25

Ce este sepsisul, cea mai periculoasă reacție a organismului la infecții.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 ian, 13:58

Copiii crescuți la ferme au o floră intestinală mai sănătoasă decât ceilalți și sunt feriți de astm, potrivit unui studiu de-a lungul a două decenii.

Scris de: Florina Pop       03 noi 2020 / 12:19

Cercetătorii au descoperit o substanță care ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii pentru alergii.

Scris de: Adisa Codruț       02 noi 2020 / 16:41

Alergologul Poliana Leru a explicat pentru un post TV care este diferența dintre o alergie și infecția cu COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       01 sep 2020 / 15:07

De la jumătatea lunii august și până la sfârșitul toamnei înflorește ambrozia, buruiana care se extinde extrem de ușor pe terenurile neîngrijite. Polenul este cel care declanșează alergia la ambrozie. Alergologul Adriana Camuescu explică, la DC Medical, și cum se tratează alergia

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2020 / 14:43

Alergii date de alimente: În Uniunea Europeană sunt considerate periculoase 14 tipuri de alergene alimentare. Iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       27 iul 2020 / 23:02

Mulți fac confuzie între alergie și intoleranță. Iată care sunt principale diferențe dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       27 iul 2020 / 19:31

Un studiu arată că 30% dintre medicii pediatri din SUA urmează ghidurile de prevenire a alergiei la arahide la sugari.

Scris de: Florina Pop       16 iul 2020 / 10:25

Un studiu susține că trăsăturile mamei predispun mai mult la alergii și astm decât cele ale tatălui. Cercetătorii vorbesc despre factorii prezenți în uter.

Scris de: Florina Pop       13 iul 2020 / 08:41

Alergia la penicilină este adesea neconfirmată prin teste la pacienții internați, ceea ce înseamnă că mulți primesc inutil alte antibiotice care pot fi mai puțin eficiente și chiar dăunătoare, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       12 iul 2020 / 17:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria ALERGOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy