Alergologie

Copiii crescuți la ferme au o floră intestinală mai sănătoasă decât ceilalți și sunt feriți de astm, potrivit unui studiu de-a lungul a două decenii.

Scris de: Florina Pop       03 noi, 12:19

Cercetătorii au descoperit o substanță care ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii pentru alergii.

Scris de: Adisa Codruț       02 noi, 16:41

Alergologul Poliana Leru a explicat pentru un post TV care este diferența dintre o alergie și infecția cu COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       01 sep, 15:07

De la jumătatea lunii august și până la sfârșitul toamnei înflorește ambrozia, buruiana care se extinde extrem de ușor pe terenurile neîngrijite. Polenul este cel care declanșează alergia la ambrozie. Alergologul Adriana Camuescu explică, la DC Medical, și cum se tratează alergia

Scris de: Dana Lascu       27 aug, 14:43

Alergii date de alimente: În Uniunea Europeană sunt considerate periculoase 14 tipuri de alergene alimentare. Iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 23:02

Mulți fac confuzie între alergie și intoleranță. Iată care sunt principale diferențe dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 19:31

Un studiu arată că 30% dintre medicii pediatri din SUA urmează ghidurile de prevenire a alergiei la arahide la sugari.

Scris de: Florina Pop       16 iul, 10:25

Un studiu susține că trăsăturile mamei predispun mai mult la alergii și astm decât cele ale tatălui. Cercetătorii vorbesc despre factorii prezenți în uter.

Scris de: Florina Pop       13 iul, 08:41

Alergia la penicilină este adesea neconfirmată prin teste la pacienții internați, ceea ce înseamnă că mulți primesc inutil alte antibiotice care pot fi mai puțin eficiente și chiar dăunătoare, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       12 iul, 17:21

Un studiu susține că adolescenții care sunt ”păsări de noapte” sunt predispuși la alergii și astm.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 17:31

Testele pentru alergie verifică reacția pielii la diferiți factori alergeni. Ce trebuie să faceți înainte de a face testul, aflați din materialul următor.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 22:39

Anumite alimente pot provoca mâncărimi dacă aveți o alergie alimentară, o alergie la polen sau intoleranță la histamină.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 iun, 23:28

Un medicament existent deja pe piață ar putea preveni anafilaxia, reacția alergică ce poate pune viața în pericol. În studiile pe celule umane și pe șoareci s-a dovedit eficient.

Scris de: Angela Sabău       03 iun, 20:56

Este plin sezon al alergiilor la polen, însă pe lângă acestea, odată cu încălzirea vremii apar și alte alergii. O formă atipică este cea la razele soarelui, precum și altele care sunt răspuns la un factor extern.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 13:11

Strănutul repetat este specific alergiilor și poate face diferența atunci când vine vorba despre comparația între simptomele alergiei la polen și ale infecției cu COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 15:02

Persoanele cu alergii pot găsi alinare în extracte naturale de plante și alimente care acționează ca antihistaminicele.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 mai, 15:03

Reacțiile alergice se pare că ar fi cauzate de un reziduu de zahăr din anticorpi. Aceeași anticorpi, fără acest reziduu sunt prezenți persoanele fără simptomele alergiei, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 10:54

Aleergia la arahide este una dintre cele mai frecvente în SUA, iar cercetătorii au descoperit acum o dereglare a unor anticorpi din microbiomului intestinal la persoanele care suferă de această alergie.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie, 07:31

Alergia la ovăz este rară și, de multe ori, este de fapt confundată cu alergia la gluten. Iată ce simptome dă și ce o declanșează:

Scris de: Dana Lascu       07 feb, 23:20

Alergia la ceapă este rară, dar cum ceapa este un ingredient frecvent utilizat în multe alimente, ea poate fi dificil de evitat. Mai comună este sensibilitatea la ceapă. Iată simptomele fiecăreia:

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 00:31

Medici susțin că alergia la patrupezi se datorează unei proteine create de prostata câinelui.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 10:45

Administrația SUA pentru Alimente și Droguri a aprobat primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide la copii, după votul aprobării comitetului consultativ din septembrie.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 14:17

Unii oamenii alergici la câini ar putea fi, de fapt, alergici doar la patrupezii de sex masculin.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 09:40

Cercetătorii au descoperit ce anume declanșează reacții alergice la banalele creme pe care le folosesc femeile. I-au spus ”veriga lipsă moleculară”.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 07:34

Alergiile sunt o afecțiune comună care afectează aproape toți oamenii la un moment dat în viața lor. Un răspuns alergic este rezultatul suprareacției sistemului imunitar asupra unei particule sau substanțe necunoscute. Alergiile la vopsea pot rezulta din inhalarea de vapori puternici sau...

Scris de: Georgiana Ioniță       29 noi 2019 / 21:32

Arahidele sunt cunoscute ca alergeni, însă specialiștii spun că dacă acestea sunt introduse în alimentația copilului de sub un an, riscul de a dezvolta alergie mai târziu este mult mai mic.

Scris de: Angela Sabău       30 noi 2019 / 06:22

Alergiile sau astmul pot strica sărbătorile oricărei persoanele afectate. O persoană cu astfel de afecțiuni are nevoie de câteva măsuri aparte.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 06:23

Simptomele severe ale intoleranței la lactoză pot fi semne ale altor probleme medicale, cum ar fi o infecție sau o boală intestinală.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019 / 15:06

Provocările (sau încercările) alimentare orale (OFC) sunt standardul de aur pentru alergologi atunci când diagnostichează o alergie alimentară. Adică persoanelor testate li se administrează o doză foarte mică de alimente pe cale orală, sub supravegherea unui alergolog pentru a testa...

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019 / 16:03

Alergia la penicilină se stabilește doar în urma unor teste, spun specialiștii. Un studiu arată că nouă din 10 americani care cred că sunt alergici, de fapt, nu au alergie la acest medicament.

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019 / 13:27

Click pentru a naviga in paginile din categoria ALERGOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy