Alergologie

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui cer ajutorul autorităţilor locale să se implice în campania ”28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia”.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 11:29

Tratamentele care te vindecă alergia la ambrozie – polenuri în general – sau la alune au la bază, teoretic, același mecanism, explică, în EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr Adriana Camuescu, medic primar alergolog. Iată cum se fac acestea:

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 14:19

Mulți confundă rinita alergică declanșată de alergia la ambrozie cu nasul înfundat dat de o banală răceală. De asta, fac abuz de picături decongestive de pus în nas, iar ele, pe lângă faptul că nu rezolvă alergia, dau și dependență, atrage atenția, EXCLUSIV la Dc News și DC...

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 22:10

Alergia la ambrozie a debutat anul acesta cu un simptom care nu-i este caracteristic. În plus, și celelalte simptome ale sale pot fi ușor confundate cu cele ale unei răceli, atrage atenția dr Adriana Camuescu medic primar alergologie. Iată ce boli cronice grave poți face din cauza...

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 23:19

Pentru că suntem în plin sezon de alergii la ambrozie, dr Adriana Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, a avertizat, în EXCLUSIVITATE la DC News și DC Medical, că tratamentele naturiste care stimulează imunitatea fac foarte mult rău persoanelor cu alergii. Le pot...

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 15:49

Pentru că suntem în plin sezon de alergii la ambrozie,  dr Adriana Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, de la Spitalul Clinic Sanador, vine miercuri, 11 septembrie 2019, la Interviurile DC News și DC Medical, pentru a explica, EXCLUSIV, ce sunt alergiile, cum se...

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 23:07

Școlile din București unde învață copii cu alergii severe beneficiază de autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit prin cabinetele medicale şcolare.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 13:46

Sunt tot mai multe cazuri de alergie la ambrozie și din ce în ce mai severe. Conf dr Tudor Ciuhodaru spune că aceast alergie este dintre cele mai periculoase și că trebuie să știm exact cum procedăm ca să nu ne punem viața în pericol. Evoluția alergiilor poate fi fatală!

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 08:24

După ce am aflat că cernelurile folosite la tatuaje sunt periculoase, acum o echipă internațională de cercetători a arătat că particule metalice din acele utilizate la realizarea tatuajelor pot migra în organism, riscând să provoace alergii.

Scris de: Dana Lascu       27 aug, 18:16

Un nou tip de celule responsabile de reacțiile alergice fatale a fost identificat. Acest lucru ar putea schimba atât modul de testare, cât și de tratare a alergiilor.

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 19:03

Alergia severă la copii a fost tema unui work-shop organizat de ASSMB, care a început instruirea medicilor și asistenților din rețeaua școalară București privind intervenția în cazuri de alergie gravă, dar și utilizarea injectorului cu adrenalină.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 20:36

Ambrozia, cunoscută în popor sub numele de iarbă de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustei, este răspândită în mai toate zonele din țară.

Scris de: Adisa Codruț       16 iul, 19:37

Tratamentul sublingual pentru alergii este la fel de eficient ca și cel injectabil, asta susțin specialiștii americani. Doar patru astfel de tipuri de tratament sunt aprobate de FDA.

Scris de: Angela Sabău       15 iun, 23:02

Alergiile la copii ar putea avea legătură cu microbiomul inestinal. Cercetătorii au realizat o serie de studii pe șoareci privind dieta și alergiile.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 07:23

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptome au și care sunt cei mai comuni alergeni

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 21:08

Bolile autoimune afectează mai adesea femeile decât bărbații. Cercetătorii au descoperit mecanismul, dar încă nu știu ce îl declanșează.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 22:08

Dacă aveți astm bronșic alergic și inhalați unul dintre umătoarele declanșatoare, asta vă poate provoca o criză. De asemenea, vă arătăm și de unde aflați cât polen e în aer, în orașul vostru, dar și ce fel de polen e, ca să știți cum să vă feriți.

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 12:52

Un nor uriaș de polen s-a abătut peste un oraș, aceasta fiind una dintre substanțele care pot provoca alergii serioase primăvara. În țara noastră, conform estimărilor, circa 5% din populație suferă din cauza alergiei la polen.

Scris de: Dana Lascu       15 apr, 10:20

Primăvara aduce vremea caldă și soarele, dar și alergiile. Iată care sunt cele mai bune metode de a trata alerrgile de primăvară, explicate de un expert alergolog.

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 06:11

Creșterea unui copil alături de un prieten patruped reduce șansele ca puștiul să dezvolte alergii la maturitate, o arată studii făcute din 2002 încoace.

Scris de: Florina Pop       26 Martie, 19:48

Când copilul are alergii la arahide și soia, părintele trebuie să ia în considerare și cum să-l ferească de ele inclusiv în autobuzul școlar.

Scris de: Florina Pop       25 Martie, 16:11

Sportul, medicamentele și un somn suficient și odihnitor pot ajuta la reducerea stresului, despre care se știe că e un declanșator cunoscut al astmului.

Scris de: Florina Pop       25 Martie, 17:14

Exercițiile fizice și lipsa somnului au un mare impact asupra alergiei la arahide, o dovedește un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 18:15

Alergiile prenatale determină schimbări de dezvoltare sexuală în creierul copilului, susține un studiu făcut, de cercetători de la Universitatea din Ohio, pe femele șobolani.

Scris de: Florina Pop       23 Martie, 12:56

Dieta fără gluten a început să fie abordată de multe persoane, după ce boala celiacă a început să fie cunoscută. Multe persoane au început să-și facă griji pentru orice problemă a tenului și să o coreleze cu această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 10:38

Alergiile la penicilină sunt tratate, adesea superficial. Nu în sensul că nu sunt luate în seamă, ci că sunt dagnosticate prea repede. Acest lucru comportă alte riscuri pentru sănătate, chiar în cazul unor infecții obișnuite, pentru că nu se va administra antibioticul necesar.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie, 22:53

Alergiile sunt mai frecvente primăvara, atunci când încep să înflorească pomii. Se pare că polenul sau praful de fân este perceput de către sistemul imunitar ca un factor periculos, ceea ce determină reacția alergică. Stresul, însă, le poate amplifica.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie, 16:16

Sunt doamne și domnișoare care, atunci când își pun bijuterii (mai ales gablonzuri) observă că le apare pe piele o reacție alergică, zona se înroșește și simt mâncărime. Altele o pățesc când folosesc anumite creme, parfumuri sau alte produse cosmetice. Și bărbații...

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 18:06

Zeci de milioane de oameni sunt afectați de alergii sezoniere, iar o mulțime dintre ei se simt mizerabil atunci când e perioada de polenizare. Dar, în încercarea de a-și potoli strănutul, a-și salva nasul înfundat sau curgător și ochii înlăcrimați, unii alergici...

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 22:20

Nimic nu este mai enervant decât senzația că ai ceva în ochi. Dar dacă ochii tăi sunt roșii și iritați și nu vezi nimic cu ei, ar putea fi vor de alergii. Simptomele pot apărea independent, dar sunt însoțite de obicei de strănut, nasul curge sau este înfundat. Un...

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 08:44

Click pentru a naviga in paginile din categoria ALERGOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28