Alergologie

Anumite alimente pot provoca mâncărimi dacă aveți o alergie alimentară, o alergie la polen sau intoleranță la histamină.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 iun, 23:28

Un medicament existent deja pe piață ar putea preveni anafilaxia, reacția alergică ce poate pune viața în pericol. În studiile pe celule umane și pe șoareci s-a dovedit eficient.

Scris de: Angela Sabău       03 iun, 20:56

Este plin sezon al alergiilor la polen, însă pe lângă acestea, odată cu încălzirea vremii apar și alte alergii. O formă atipică este cea la razele soarelui, precum și altele care sunt răspuns la un factor extern.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 13:11

Strănutul repetat este specific alergiilor și poate face diferența atunci când vine vorba despre comparația între simptomele alergiei la polen și ale infecției cu COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 15:02

Persoanele cu alergii pot găsi alinare în extracte naturale de plante și alimente care acționează ca antihistaminicele.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 mai, 15:03

Reacțiile alergice se pare că ar fi cauzate de un reziduu de zahăr din anticorpi. Aceeași anticorpi, fără acest reziduu sunt prezenți persoanele fără simptomele alergiei, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 10:54

Aleergia la arahide este una dintre cele mai frecvente în SUA, iar cercetătorii au descoperit acum o dereglare a unor anticorpi din microbiomului intestinal la persoanele care suferă de această alergie.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie, 07:31

Alergia la ovăz este rară și, de multe ori, este de fapt confundată cu alergia la gluten. Iată ce simptome dă și ce o declanșează:

Scris de: Dana Lascu       07 feb, 23:20

Alergia la ceapă este rară, dar cum ceapa este un ingredient frecvent utilizat în multe alimente, ea poate fi dificil de evitat. Mai comună este sensibilitatea la ceapă. Iată simptomele fiecăreia:

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 00:31

Medici susțin că alergia la patrupezi se datorează unei proteine create de prostata câinelui.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 10:45

Administrația SUA pentru Alimente și Droguri a aprobat primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide la copii, după votul aprobării comitetului consultativ din septembrie.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 14:17

Unii oamenii alergici la câini ar putea fi, de fapt, alergici doar la patrupezii de sex masculin.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 09:40

Cercetătorii au descoperit ce anume declanșează reacții alergice la banalele creme pe care le folosesc femeile. I-au spus ”veriga lipsă moleculară”.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 07:34

Alergiile sunt o afecțiune comună care afectează aproape toți oamenii la un moment dat în viața lor. Un răspuns alergic este rezultatul suprareacției sistemului imunitar asupra unei particule sau substanțe necunoscute. Alergiile la vopsea pot rezulta din inhalarea de vapori puternici sau...

Scris de: Georgiana Ioniță       29 noi 2019 / 21:32

Arahidele sunt cunoscute ca alergeni, însă specialiștii spun că dacă acestea sunt introduse în alimentația copilului de sub un an, riscul de a dezvolta alergie mai târziu este mult mai mic.

Scris de: Angela Sabău       30 noi 2019 / 06:22

Alergiile sau astmul pot strica sărbătorile oricărei persoanele afectate. O persoană cu astfel de afecțiuni are nevoie de câteva măsuri aparte.

Scris de: Angela Sabău       29 noi 2019 / 06:23

Simptomele severe ale intoleranței la lactoză pot fi semne ale altor probleme medicale, cum ar fi o infecție sau o boală intestinală.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi 2019 / 15:06

Provocările (sau încercările) alimentare orale (OFC) sunt standardul de aur pentru alergologi atunci când diagnostichează o alergie alimentară. Adică persoanelor testate li se administrează o doză foarte mică de alimente pe cale orală, sub supravegherea unui alergolog pentru a testa...

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019 / 16:03

Alergia la penicilină se stabilește doar în urma unor teste, spun specialiștii. Un studiu arată că nouă din 10 americani care cred că sunt alergici, de fapt, nu au alergie la acest medicament.

Scris de: Angela Sabău       08 noi 2019 / 13:27

Boală rară, frig. La 7 ani, un puști din Anglia suferă când e iarnă sau vară din pricina alergiilor. 

Scris de: Adisa Codruț       21 oct 2019 / 21:08

Mâncarea de tip fast-food este asociată, recent, cu apariția alergiilor. Autorii unui studiu sunt că un anume tip de aliment este cel mai vizibil asociat cu alergiile.

Scris de: Angela Sabău       20 oct 2019 / 15:55

Un bărbat din județul Vaslui și-a pierdut viața în urma unui şoc anafilactic provocat probabil de înţepăturile unor albine.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct 2019 / 11:58

Este sau nu este reală alergia la nichel? Putem să avem o reacție alergică doar pentru că acele de la seringă sunt făcute din acest metal? Dr Adriana Camuescu, medic primar alergolog, explică ce e adevărat în toată povestea aceasta

Scris de: Dana Lascu       01 oct 2019 / 23:14

Se spune că jumătate din populație ar putea avea intoleranță la gluten, dar în realitate în multe cazuri ar putea fi de alergie sau, și mai rău, o problemă medicală închipuită, a avertizat dr Adrian Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, în...

Scris de: Dana Lascu       30 sep 2019 / 23:59

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui cer ajutorul autorităţilor locale să se implice în campania ”28 Septembrie 2019 SOS - Ambrozia”.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep 2019 / 11:29

Tratamentele care te vindecă alergia la ambrozie – polenuri în general – sau la alune au la bază, teoretic, același mecanism, explică, în EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr Adriana Camuescu, medic primar alergolog. Iată cum se fac acestea:

Scris de: Dana Lascu       14 sep 2019 / 14:19

Mulți confundă rinita alergică declanșată de alergia la ambrozie cu nasul înfundat dat de o banală răceală. De asta, fac abuz de picături decongestive de pus în nas, iar ele, pe lângă faptul că nu rezolvă alergia, dau și dependență, atrage atenția, EXCLUSIV la Dc News și DC...

Scris de: Dana Lascu       13 sep 2019 / 22:10

Alergia la ambrozie a debutat anul acesta cu un simptom care nu-i este caracteristic. În plus, și celelalte simptome ale sale pot fi ușor confundate cu cele ale unei răceli, atrage atenția dr Adriana Camuescu medic primar alergologie. Iată ce boli cronice grave poți face din cauza...

Scris de: Dana Lascu       12 sep 2019 / 23:19

Pentru că suntem în plin sezon de alergii la ambrozie, dr Adriana Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, a avertizat, în EXCLUSIVITATE la DC News și DC Medical, că tratamentele naturiste care stimulează imunitatea fac foarte mult rău persoanelor cu alergii. Le pot...

Scris de: Dana Lascu       11 sep 2019 / 15:49

Pentru că suntem în plin sezon de alergii la ambrozie,  dr Adriana Camuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, de la Spitalul Clinic Sanador, vine miercuri, 11 septembrie 2019, la Interviurile DC News și DC Medical, pentru a explica, EXCLUSIV, ce sunt alergiile, cum se...

Scris de: Dana Lascu       10 sep 2019 / 23:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria ALERGOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy