Diabetologie & Nutriție

Cercetătorii au descoperit diferențe între creierele copiilor care au diabet de tip 1 și ale celor care nu suferă de această boală.

Scris de: Florina Pop       10 dec, 19:14

Medicii prescriu în mod normal metformină pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să-și scadă nivelul de zahăr din sânge. Medicamentul crește sensibilitatea la insulină prin efectele sale asupra metabolismului glucozei. Potrivit unui nou studiu, metformina poate avea...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 dec, 08:43

Copiii ai căror mame au fost diagnosticate cu diabet prezintă un risc de aproape trei ori mai mare de a suferi de boli cardiovasculare până la împlinirea vârstei de 40 de ani în comparație cu cei ale căror mame nu au suferit de această afecțiune

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 22:08

Cercetători israelieni susțin că un mic dejun bogat în amidon consumat dis-de-dimineață și o cină mică ar putea înlocui injecțiile de insulină și alte medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 21:02

Aproape un sfert dintre adulții tineri și o cincime dintre adolescenții din Statele Unite au prediabet, potrivit unui studiu publicat luni în revista JAMA Pediatrics.

Scris de: Georgiana Ioniță       03 dec, 10:28

Medicii Spitalului Militar București spun că ultimele raportări ale Organizației Mondiale a Sănătății atrag atenția asupra creșterii diabetului la toate categoriile de vârstă.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 21:45

Alimentele bogate în acizi grași omega-3 pot scădea riscul de atac de cord, dar nu ar reduce riscul de diabet, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 20:56

Cetoacidoza diabetică este o complicație cu potențial fatal a diabetului și apare atunci când aveți prea puțină insulină în corp. 

Scris de: Angela Sabău       01 dec, 19:02

Microbiomul intestinal are un rol important la prediabeticii care fac exerciții fizice pentru a reduce riscul diabetului.

Scris de: Angela Sabău       29 noi, 21:09

Dr Ionuț Bogdan Munteanu, medic primar chirurgie vasculară, a explicat la Interviurile DC Medical care sunt cele trei etape ale piciorului diabetic.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 noi, 16:42

Utilizarea statinelor ar putea crește riscul unor afecțiuni precum diabetul sau infecții ale pielii și țesuturilor moi, arată cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       25 noi, 22:57

Deținuții din Târgu Mureș au avut partre de o „lecție de sănătate”, în care reprezentații DSP le-au vorbit despre diabet, despre măsuri care pot să amâne sau să evite boala.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 16:25

Pancreatita în copilărie, chiar rezolvată cu succes, a fost asociată cu un risc mai mare de diabet la vârsta adultă, arată un studiu.

Scris de: Angela Sabău       17 noi, 11:36

Prediabetul, forma incipientă a bolii care afectează milioane de oameni din întreaga lume, se crede că afectează unul din trei americani. Partea cea mai neplăcută este că foarte puțini știu că au această condiție.

Scris de: Angela Sabău       15 noi, 08:48

Diabetul a devenit a șaptea cauză de deces în lume, după ce din anii 80 numărul celor afectați a crescut necontenit. Printre cauzele care duc la această afecțiune sunt excesul de greutate și lipsa activității fizice.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 09:56

O acțiune de testare gratuită a glicemiei ce a avut loc în Satu Mare a relevat faptul că aproape jumătate dintre persoanele testate prezintă risc crescut de boli cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 09:04

Doctorul diabetolog Doru Negru afirmă că persoanele care au rude cu diabet ar face bine să fie atenți cu glicemia.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 07:22

Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a discutat și despre cura de slăbire.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 22:05

Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a vorbit despre nevoia de mișcare a corpului uman.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 19:04

Dr Doru Negru face praf miturile legate de diabet. Ne intoxicăm cu mâncare, corpul epuizează insulina ca să hrănească și să depună grăsimile, iar noi ajungem să facem diabet!

Scris de: Dana Lascu       14 noi, 15:57

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat a fost marcată la Sibiu printr-o campanie de testare gratuită a glicemiei.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 20:10

Dr Doru Negru face praf miturile legate de diabet. Nu e zahărul de vină, așa cum crede toată lumea. Adevărul despre diabet la Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 15.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube.

14 noi, 11:17

Locuitorii sectorului 1 care doresc să-și evalueze starea de sănătate vor beneficia gratuit de teste de glicemie și de măsurarea tensiunii arteriale, joi și vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, informează autoritatea locală.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 15:37

Diabet tip 2, descoperire. O proteină produsă de grăsimea corporală ar putea împiedica dezvoltarea diabetului de tip 2, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 12:23

Nicolae Constantin Paulescu, inventatorul insulinei, s-a născut la București la 11 noiembrie 1869 (30 octombrie 1869 după vechiul calendar). Iată de ce a ratat Premiul Nobel

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 11:02

Persoanele cu diabet de tip 1 se confruntă cu un risc semnificativ mai mare de fracturi din cauza osteoporozei. 

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 22:02

Diabetul de tip 2 crește constant în rândul populației. Cercetătorii au vrut să știe dacă factorii de mediu contribuie la creșterea riscului de a face boala.

Scris de: Angela Sabău       04 noi, 14:46

Obezitatea, chiar dacă e genetică, poate fi combătută. În urma unui studiu, specialiștii de la Harvard Medical School au identificat o serie de activități considerate cele mai eficiente pentru scăderea în greutate.

Scris de: Angela Sabău       03 noi, 06:17

Sindromul metabolic este un grup de afecțiuni care apar împreună, crescând riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Aceste afecțiuni includ tensiunea arterială crescută, glicemia ridicată, excesul de grăsime corporală în jurul taliei și niveluri...

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi, 09:11

Orezul fermentat ar putea fi o soluție pentru reducerea colesterolului. Un medic explică ce conține și cum acționează pentru reducerea colesterolului rău.

Scris de: Adisa Codruț       31 oct, 20:30

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25