Diabetologie & Nutriție

Cercetătorii au identificat un nou nutrient care poate reduce nivelurile de glucoză din sânge. Studiul realizat la Joslin Diabetes Center, SUA, este important pentru cei cu diabet de tip 2. Interesant e că acest aminoacid esențial se găsește, în mod natural, în anumite...

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 19:40

Postul intermitent planificat poate ajuta la inversarea diabetului de tip 2, sugerează medicii după ce trei pacienți aflați în grija lor, care au făcut acest lucru, au reușit să elimine total necesitatea tratamentului cu insulină, conform unui raport de caz publicat în British...

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 17:42

Sunt anumite indicii, printre care glicemia pe nemâncate (a jeun), care pot semnala un diabet tip 2 cu mult înainte de instalarea prediabetului, potrivit unui studiu japonez prezentat la Congresul European de Diabet 2018.

Scris de: Steluța Indrei       10 oct, 09:02

Femeile care intră la menopauză înainte de vârsta de 40-45 de ani au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, conform unei meta-analize care a inclus aproape 200.000 de femei aflate în postmenopauză. 

Scris de: Steluța Indrei       02 oct, 23:02

Trecerea de la antidiabetice orale la terapia cu insulină injectabilă poate fi un moment înfricoșător pentru mulți pacienți cu diabet de tip 2. Însă frica este alimentată adesea de miturile care circulă despre insulinoterapie. Dr. Flavia Vasile, medic primar diabet și nutriție,...

Scris de: Steluța Indrei       28 sep, 11:44

Retinopatia diabetică este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului. Puțini știu însă că ea poate debuta în același timp cu diabetul. Iată cum trebuie să-și controleze vederea persoanele cu diabet. 

Scris de: Steluța Indrei       25 sep, 09:42

Un studiu publicat recent în jurnalul american Analele Medicinei Interne arată că, în anumite condiții, diagnosticul de diabet ar putea fi pus doar cu un singur test de sânge. Iată exlicațiile autorului principal: 

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 18:27

Îngrijirea corectă este esențială în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet. Iată 14 reguli de bază care te vor ajuta să previi cât mai mult timp posibil complicațiile diabetului.

Scris de: Steluța Indrei       19 sep, 23:06

Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 cărora li se schimbă tratamentul pe bază de metformină cu un alt medicament ce conține sulfoniluree prezintă risc crescut de deces prin complicații cardiovasculare, arată un studiu efectuat pe 77.000 de pacienți, informează Medscape.

Scris de: Steluța Indrei       14 sep, 08:25

Una dintre cele mai grave complicaţii ale diabetului este piciorul diabetic, care poate fi depistat și monitorizat inclusiv în cabinetul medicului de familie.

Scris de: Steluța Indrei       07 sep, 19:23

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din organism, parte a aparatului digestiv, care are peste 500 de funcții, toate foarte importante. Orice afectare a sa poate da peste cap organismul și sunt multe lucruri din viața de zi cu zi care îl afectează. Dacă nu-l protejăm, viața...

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 01:23

Diabetul gestațional este o afecțiune care apare doar în timpul sarcinii. Între 2% și 10% din sarcini sunt afectate de diabetul gestațional, patologie care netratată poate fi periculoasă atât pentru mamă, cât și pentru făt. Excesul de glucoză poate traversa placenta...

Scris de: Steluța Indrei       14 aug, 19:37

Până acum se știa că alimentația proastă, lipsa de execiții fizice, obezitatea sau moștenirea genetică duc la diabet de tip 2, dar un nou studiu arată un lucru la care nimeni nu s-a gândit.  

Scris de: Scutaru Cristina       07 aug, 09:53


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23