Diabetologie & Nutriție

Glicemia are un efect asupra foamei chiar și la câteva ore după ce ai mâncat. 

Scris de: Cătălina Burghelea       26 apr, 09:59

Comisia UE a aprobat în Uniunea Europeană glucagonul nazal este indicat pentru tratamentul hipoglicemiei severe la adulți, adolescenți și copii cu vârsta de peste 4 ani cu diabet zaharat. Avantajul este că poate fi aplicat cu ușurință pentru asistarea persoanelor, fără niciun fel de formare.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 12:15

OMS a cerut ca tratamentul diabetului continuă să fie comercializat la prețuri accesibile având în vedere creșterea cazurilor de diabet pe glob.

Scris de: DCMedical Team       14 apr, 21:53

Diabetul a fost asociat cu mai multe dereglări în organism, printre care și creșterea riscului de fracturi osoase.

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 11:53

Fluctuațiile glicemiei din sânge la persoanele cu diabet creează simptome diferite. Totuși, unele pot fi la fel și când scade, și când crește prea mult glicemia.

Scris de: Angela Sabău       04 apr, 16:00

Prof.dr. Romulus TIMAR, președinte al Societății Române de Diabet, a explicat, EXCLUSIV la dezbaterea online intitulată „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, de ce trebuie prevenit diabetul și ce le lipsește pacienților cu această boală cronică, în ciuda faptului că România este...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 22:57

Diabetul este o afecțiune de care suferă mult prea mulți români. Diabetul este de mai multe tipuri, doua dintre ele fiind specifice obezului și seniorului. Acestea pot fi reversibile integral prin schimbarea modului de viață, adică modul în care mâncăm sau ne mișcăm. Și stresul are un rol...

Scris de: Cătălina Burghelea       23 Martie, 08:23

Dr. Florin Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică a explicat pe blogul său de ce mierea nu face bine tuturor și ce contraindicații are. 

Irina Radu       17 Martie, 18:59

Hiperglicemia (sau glicemia ridicată) este definită ca o concentrație ridicată de zahăr în sânge. Nervii, vasele de sânge și alte organe din corp pot fi deteriorate dacă avem niveluri anormale de glucoză. Incapabilă să pătrundă în celule din cauza lipsei de insulină, glucoza se acumulează în...

02 Martie, 10:56

Un nou studiu face lumină legat de deficiența de vitamina D și influența ei în diabetul de tip 1. Constatările cercetătorilor schimbă totul!

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 15:51

Un nou studiu arată că fructoza, consumată în cantități mari, poate fi extrem de periculoasă, mai ales acum, în plină pandemie COVID, când buna funcționare a organismului contează mai mult ca niciodată! Ori fructoză găsim în destule produse, de la băuturi răcoritoare, la alimente procesate. 

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 20:54

O serie de factori pot declanșa creșteri ale glicemiei, ducând la riscul de diabet, însă informații false care pot fi găsite pe Internet pot crea confuzie.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 08:50

Un nou medicament  pentru diabet prezintă beneficii legate de inimă la persoanele cu diabet care suferă și de insuficiență cardiacă sau boli de rinichi, arată două studii noi.

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 13:05

Ce aliment îngrașă mai tare decât zahărul. 

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 12:10

Un medicament antidiabetic poate suprima pofta de mâncare, conducând la pierderea a mai mult de o cincime din greutatea corporală, arată un studiu internațional major. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 feb, 14:49

Dragoș Bucur, pe care l-ai văzut de multe ori la emisiunea "Visuri la cheie", difuzată de PRO TV, suferă de 19 ani de o boală gravă. 

08 feb, 15:53

Nutriționistul și life coach-ul Cori Grămescu a dezvăluit cum putem scăpa de pofta de dulce. 

Scris de: Cătălina Burghelea       04 feb, 08:09

Hipoglicemia reactivă (scăderea glicemiei fără a avea diabet) vă poate face să vă simțiți slăbit, anxios și produce tremor. 

Scris de: Angela Sabău       28 ian, 10:56

Diabetul de tip 2 este cercetat de oamenii de știință, după ce incidența a crescut foarte mult. Ei au vrut să vadă care este legătura cu consumul de pește gras.

Scris de: Angela Sabău       22 ian, 23:12

Prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale (AVC) la pacienții cu diabet de tip 2 tratați în îngrijirea primară ar trebui să fie o prioritate urgentă. 

Scris de: Dana Lascu       02 ian, 17:17

Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a vorbit despre testele genetice.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi 2019 / 17:57

Cercetătorii susțin că bolnavii de diabet de tip 1 și cei de tip 2 sunt de trei ori mai susceptibili să dezvolte forme severe de COVID față de cei care nu au diabet.

Scris de: Florina Pop       05 dec 2020 / 19:13

Cercetătorii au descoperit că adoptând o dietă mediteraneană, femeile supraponderale au un risc mai scăzut de a face diabet. 

Scris de: Florina Pop       27 noi 2020 / 15:41

Beneficiile pentru sănătate aduse de ouă s-ar putea să nu fie atât de mari pe cât se crede, ba din contra, noi cercetări arată că un consum excesiv poate crește riscul de diabet de tip 2. Iată ce cantitate pare să fie periculoasă

Scris de: Dana Lascu       17 noi 2020 / 08:45

O prioritate urgentă ar trebui să fie prevenția atacurilor de cord și a AVC-urilor la majoritatea pacienților cu diabet de tip 2. Riscurile, zic cercetătorii, sunt uriașe.

Scris de: Florina Pop       16 noi 2020 / 17:11

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în acest an sub motto-ul ”Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”.

14 noi 2020 / 10:57

Un nou studiu arată că o anume substanță din casă, întâlnită frecvent, produce diabet la adulți. Substanța se pare că străbate bariera placentară și se transmite la copiii mamelor expuse la substanță.

Scris de: Angela Sabău       10 noi 2020 / 22:47

România este printre puținele țări din lume care reglementează prin lege prevenția diabetului zaharat. 

Scris de: Dana Lascu       21 oct 2020 / 12:07

Prediabetul aduce riscuri la care nu te-ai fi gândit. Nediagnosticat, este calea sigură spre diabet, dar înafară de asta, crește riscul de deces cu până la 40%.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct 2020 / 15:32

Cei circa 820.000 de români tratați în programul național de diabet zaharat pot opta pentru o nouă soluție terapeutică în controlul afecțiunii lor.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct 2020 / 13:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy