Diabetologie & Nutriție

Cercetătorii au descoperit că adoptând o dietă mediteraneană, femeile supraponderale au un risc mai scăzut de a face diabet. 

Scris de: Florina Pop       27 noi, 15:41

Beneficiile pentru sănătate aduse de ouă s-ar putea să nu fie atât de mari pe cât se crede, ba din contra, noi cercetări arată că un consum excesiv poate crește riscul de diabet de tip 2. Iată ce cantitate pare să fie periculoasă

Scris de: Dana Lascu       17 noi, 08:45

O prioritate urgentă ar trebui să fie prevenția atacurilor de cord și a AVC-urilor la majoritatea pacienților cu diabet de tip 2. Riscurile, zic cercetătorii, sunt uriașe.

Scris de: Florina Pop       16 noi, 17:11

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în acest an sub motto-ul ”Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”.

14 noi, 10:57

Un nou studiu arată că o anume substanță din casă, întâlnită frecvent, produce diabet la adulți. Substanța se pare că străbate bariera placentară și se transmite la copiii mamelor expuse la substanță.

Scris de: Angela Sabău       10 noi, 22:47

România este printre puținele țări din lume care reglementează prin lege prevenția diabetului zaharat. 

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 12:07

Prediabetul aduce riscuri la care nu te-ai fi gândit. Nediagnosticat, este calea sigură spre diabet, dar înafară de asta, crește riscul de deces cu până la 40%.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 15:32

Cei circa 820.000 de români tratați în programul național de diabet zaharat pot opta pentru o nouă soluție terapeutică în controlul afecțiunii lor.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 13:05

Diferențele sesizate în regiunea din creier ce joacă un rol important în procesarea alimentelor și a altor stimuli de recompensă prezic creșteri ale indicatorilor obezității la copii, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       14 oct, 13:29

O simplă intervenție medicală ar putea elibera diabeticii de insulină. Procedura spitalicească durează mai puțin de o oră și poate îmbunătăți viața de zi cu zi pentru diabetici.

Scris de: Angela Sabău       13 oct, 15:01

Dr MIhaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, spune că imunitatea organismului poate fi crescută și prin dietă. Toamna e bine să mâncăm anumite alimente, iar farfuria ideală conține anumite proporții din categoriile de bază. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 16:36

Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, a explicat EXCLUSIV la DC Media Group, mecanismul care face ca în anotimpul rece să ne îngrășăm. Se activează ceva din organism imediat ce dăm cu nasul de frig. 

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 12:07

Un studiu care a durat șase ani realizat cu pacienți cu diabet de tip 2 din Australia, a arătat că metformina, un medicament des folosit în tratamentul acestora, are un efect neștiut și incredibil de benefic. 

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 23:01

Avocatul Poporului a transmis o recomandare Ministerului Sănătății prin care îi cere ca în 30 de zile să găsească modalități de a actualizeze Catalogul național de programe de studiu astfel încât să atragă cât mai mulți medici la supra-specializările diabetologie și endocrinologie pediatrică....

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 13:36

Un studiu clinic de fază 2 arată rezultate promițătoare pentru un nou tip de insulină pentru diabetul de tip 2, care se administrează o dată pe săptămână. 

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 12:19

Diabeticii au posibilitatea de a-și măsura glicemia acasă, ceea ce îi poate ajuta să țină sub control nivelul zahărului din sânge. Iată șapte greșeli frecvente pe care le fac atunci când își măsoară glicemia.

Scris de: Angela Sabău       23 sep, 09:04

Carantina și stresul aferent ar putea crea mari probleme de sănătate, în timp, spun cercetătorii. Un nou studiu arată pentru prima dată că persoanele de peste 50 de ani care raportează niveluri mai ridicate de singurătate sunt mai predispuse să dezvolte o boală cronică periculoasă mai târziu în...

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 14:18

Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea explică de ce supraponderalii sunt mai expuși infecției cu coronavirus decât cei cu greutate normală. 

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 07:23

O anume dietă ar modifica parțial asocierea dintre obezitate și mortalitate cardiovasculară.

Scris de: Florina Pop       18 sep, 11:21

Singurătatea poate avea un impact major asupra sănătății fizice, nu doar psihice, arată un nou studiu. 

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 08:19

Un studiu al Forumului Român de Diabet arată că românii nu conștientizează gravitatea diabetului de tip 2 și nici nu aplică măsurile de prevenție.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 07:51

Cercetătorii au demonstrat că o anume enzimă e crucială în reglarea glicemiei.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 19:16

Consumul de alcool crește riscul de hipertensiune arterială la pacienții cu diabet de tip 2.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 16:36

Metformina este utilizată pentru controlul glicemiei la persoanele cu diabet. Cercetătorii au arătat într-un nou studiu că aceleași proteine reglementate de metformină controlează aspectele inflamației, lucru pentru care medicamentul nu a fost până acm prescris.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 12:26

Cetoacidoza este o complicație a diabetului care poate duce la deces. De ce apare și care sunt simptomele pe care trebuie să le știe orice diabetic, vedeți mai jos.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 10:07

Probioticele pot ajuta copiii și adolescenții cu obezitate să piardă în greutate, însă doar împreună cu o dietă controlată de calorii.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 23:02

Pierderea în greutate ar putea preveni sau chiar inversa diabetul, potrivit unui studiu de ultimă oră prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie (ESC 2020)

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 08:21

Diabeticii care iau medicamente pentru prevenirea bolilor cardiovasculare prezintă un risc scăzut, în timp, de a face infarct.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 10:34

Studiile susțin că alăptarea protejează femeile împotriva dezvoltării diabetului de tip 2, chiar și la decenii după ce copiii lor au fost înțărcați. 

Scris de: Florina Pop       28 aug, 07:31

Obezitatea este tot mai frecventă în rândul copiilor, iar potrivit specialiștilor, părinții sunt cei care ar trebui să înțeleagă că un copil obez va avea mai multe boli asociate, iar viața lui va fi influențată în mod negativ.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 13:54

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy