Diabetologie & Nutriție

Un studiu care a durat șase ani realizat cu pacienți cu diabet de tip 2 din Australia, a arătat că metformina, un medicament des folosit în tratamentul acestora, are un efect neștiut și incredibil de benefic. 

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 23:01

Avocatul Poporului a transmis o recomandare Ministerului Sănătății prin care îi cere ca în 30 de zile să găsească modalități de a actualizeze Catalogul național de programe de studiu astfel încât să atragă cât mai mulți medici la supra-specializările diabetologie și endocrinologie pediatrică....

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 13:36

Un studiu clinic de fază 2 arată rezultate promițătoare pentru un nou tip de insulină pentru diabetul de tip 2, care se administrează o dată pe săptămână. 

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 12:19

Diabeticii au posibilitatea de a-și măsura glicemia acasă, ceea ce îi poate ajuta să țină sub control nivelul zahărului din sânge. Iată șapte greșeli frecvente pe care le fac atunci când își măsoară glicemia.

Scris de: Angela Sabău       23 sep, 09:04

Carantina și stresul aferent ar putea crea mari probleme de sănătate, în timp, spun cercetătorii. Un nou studiu arată pentru prima dată că persoanele de peste 50 de ani care raportează niveluri mai ridicate de singurătate sunt mai predispuse să dezvolte o boală cronică periculoasă mai târziu în...

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 14:18

Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea explică de ce supraponderalii sunt mai expuși infecției cu coronavirus decât cei cu greutate normală. 

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 07:23

O anume dietă ar modifica parțial asocierea dintre obezitate și mortalitate cardiovasculară.

Scris de: Florina Pop       18 sep, 11:21

Singurătatea poate avea un impact major asupra sănătății fizice, nu doar psihice, arată un nou studiu. 

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 08:19

Un studiu al Forumului Român de Diabet arată că românii nu conștientizează gravitatea diabetului de tip 2 și nici nu aplică măsurile de prevenție.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 07:51

Cercetătorii au demonstrat că o anume enzimă e crucială în reglarea glicemiei.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 19:16

Consumul de alcool crește riscul de hipertensiune arterială la pacienții cu diabet de tip 2.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 16:36

Metformina este utilizată pentru controlul glicemiei la persoanele cu diabet. Cercetătorii au arătat într-un nou studiu că aceleași proteine reglementate de metformină controlează aspectele inflamației, lucru pentru care medicamentul nu a fost până acm prescris.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 12:26

Cetoacidoza este o complicație a diabetului care poate duce la deces. De ce apare și care sunt simptomele pe care trebuie să le știe orice diabetic, vedeți mai jos.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 10:07

Probioticele pot ajuta copiii și adolescenții cu obezitate să piardă în greutate, însă doar împreună cu o dietă controlată de calorii.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 23:02

Pierderea în greutate ar putea preveni sau chiar inversa diabetul, potrivit unui studiu de ultimă oră prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie (ESC 2020)

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 08:21

Diabeticii care iau medicamente pentru prevenirea bolilor cardiovasculare prezintă un risc scăzut, în timp, de a face infarct.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 10:34

Studiile susțin că alăptarea protejează femeile împotriva dezvoltării diabetului de tip 2, chiar și la decenii după ce copiii lor au fost înțărcați. 

Scris de: Florina Pop       28 aug, 07:31

Obezitatea este tot mai frecventă în rândul copiilor, iar potrivit specialiștilor, părinții sunt cei care ar trebui să înțeleagă că un copil obez va avea mai multe boli asociate, iar viața lui va fi influențată în mod negativ.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 13:54

Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre greșelile pe care le fac oamenii când țin diete.

Scris de: Florina Pop       26 aug, 19:29

Consumul excesiv de fructoză distruge bariera epitelială care protejează organele interne de bacterii și toxine, ducând la apariția unei boli de ficat care este larg răspândită și poate duce la complicații fatale. 

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 19:09

Oamenii de știință au făcut un un pas major spre obținerea unui tratament sigur și eficient pentru diabetul de tip 1. 

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 09:53

O dietă bogată în proteine, redusă în calorii, ar topi grăsimilor dăunătoare ficatului, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 aug, 11:44

Diabetul poate să apară la oameni de toate vârstele, iar simptomele precoce sunt ușoare și de cele mai multe ori ignorate. De fapt, aproximativ 1 din 3 persoane cu diabet zaharat de tip 2 nici nu știu că îl au.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 17:10

Obezitatea presupune - pe lângă faptul că afectează starea fizică de sănătate - și unele probleme de ordin emoțional. Asta, deoarece, spun specialiștii, persoanele obeze se luptă cu o serie de prejudecăți privind greutatea.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 15:49

Cercetătorii susțin că protejarea celulelor beta de stres ar scade riscul de a dezvolta diabet.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 13:59

Chiar și o porție mică de fructe, legume sau cereale integrale, consumată zilnic, poate avea efecte benefice în prevenția diabetului de tip 2. 

Scris de: Georgiana Ioniță       09 iul, 11:25

Creșterea aportului de fibre s-a dovedit util în gestionarea diabetului. Un studiu a evidențiat o serie de beneficii pe care le aduce, precum și ce alimente ar trebui consumate pentru asta.

Scris de: Angela Sabău       07 iul, 14:05

Cazurile de diabet zaharat în rândul copiilor sunt în creștere, afirmă un specialist. Principalul motiv? O altă creștere: a obezității.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 19:33

Vitamina A poate ajuta la tratarea pierderilor de vedere precoce cauzate de diabet, conform unui studiu recent.

Scris de: Florina Pop       01 iul, 17:22

Terapia pe bază de metformină trebuie să fie un tratament de primă linie pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2, cu risc cardiovascular scăzut, spun ultimele studii.

Scris de: Angela Sabău       30 iun, 16:51

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy