Diabetologie & Nutriție

Grăsimea viscerală este periculoasă, deoarece înfășoară organele vitale care sunt amplasate în jurul secțiunii medii a corpului. Pericolele legate de acest tip de grăsime includ riscul mare de atac de cord și de accident vascular cerebral. Din fericire, însă, grăsimea abdominală poate fi...

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 16:12

Un simptom des ignorat de mulți sau atribuit, re regulă, stresului vieții cotidiene și volumului mare de muncă este de fapt semnul că ai o deficiență de vitamina D. Iată despre ce este vorba: 

Scris de: Dana Lascu       01 oct, 19:14

O băutură pe care foarte mulți români o savurează cel puțin în fiecare dimineață este asociată cu deficiența de vitamina D. Și oricâte alimente bogate în vitamina D sau suplimente ai lua, organismul nu o va absorbi din cauza ei. 

Scris de: Dana Lascu       30 sep, 18:57

Dr Adrian Copcea, medic primar Diabet zaharat, Nutriție, Boli Metabolice, a explicat ce este ciroza, cum apare ea și de ce e din ce în ce mai frecventă la pacienții cu diabet de tip 2. Iată care e legătura dintre cele două afecțiuni cronice:

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 15:30

Românii sunt o nație de carnivori, arată arată datele unui sondaj/studiu realizat de prima cooperativă ţărănească digitală, peste 90% având în meniul zilnic și cel săptămânal carne şi preparate din carne.

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 12:41

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vorbește, pe blogul său despre studiile care au analizat efectul scorțișoarei asupra glicemiei.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 11:52

Crezi că mănânci corect, ai activitate fizică, știi exact despre ce este vorba atunci când mai ai de dat câteva kilograme jos și totuși nu reușești să ajungi la greutatea pe care ți-o dorești. De ce? Pentru că faci anumite greșeli majore fără să-ți deai seama, arată nutriționistul Wasim Nazer.

Scris de: Dana Lascu       15 sep, 10:58

Un nou studiu arată că la femei, mai ales la cele supraponderale sau obeze, consumul a unui avocado pe zi are un efect senzațional pentru sănătate și chiar ar putea fi mijloc de prevenție pentru o boală cronică devastatoare. 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 23:06

Să mănânci sau să nu mănânci ouă, asta e întrebarea. În timp ce ouăle aduc numeroase beneficii pentru sănătate, există, de asemenea, posibile efecte nefaste, mai ales când exagerezi. Iată un efect secundar major pe care în poți experimenta dacă mănânci prea multe ouă: 

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 16:16

Da, stresul îngrașă, pentru că poate avea un impact semnificativ asupra capacității de a menține o greutate sănătoasă. De asemenea, vă poate împiedica să slăbiți. Iată 3 moduri în care stresul ne dă peste cap greutatea

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 14:22

Când încerci să slăbești, micul dejun poate da tonul pentru tot restul zilei. Iată ce alimente îți dau energie și te ajută să slăbești în egală măsură: 

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 09:06

Cercetătorii au descoperit că clorpirifosul, un pesticid organofosfat folosit pe culturi, animale și clădiri, precum și în alte zone, pentru a ucide un număr de dăunători, inclusiv insecte și viermi, încetinește arderea caloriilor în țesutul adipos maro al șoarecilor. Reducerea acestei arderi...

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 10:28

Un hot dog nu e cea mai sănătoasă opțiune alimentară, dat fiind faptul că e compus din părți din animale, inclusiv picioare și zgârci. Un nou studiu, însă, că acesta ar putea fi chiar periculos - dat fiind gradul de procesare - atât pentru sănătate cât și pentru mediu

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 10:49

Secara este mult mai bună decât grâul sau alte cerereale, arată un studiu, care subliniază că ea ar trebui inclusă în dieta zilnică datorită beneficiilor incredibile pe care la aduce organismului. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 08:31

Un studiu recent susține că numărul tinerilor diagnosticați cu diabet din SUA s-a dublat din 2001 până în 2017.

Scris de: Adisa Codruț       25 aug, 12:44

Diabetul de tip 2 ar putea fi prevenit printr-o dietă care presupune o pauză de 16-24 de ore între cină și următoarea masă. 

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 15:31

Diabetul de tip 2 poate apărea și la copii și adolescenți, în anumite condiții. Medicul Vasi Rădulescu a explicat care sunt aceste condiții.

Scris de: DCMedical Team       18 aug, 14:45

Medicul Vasi Rădulescu a prezentat opt simptome timpurii ale diabetului. 

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 22:19

Cercetători de la universitățile americane Washington și Cornell au demonstrat că un implant ar putea face diabetul reversibil. Testele au fost făcute pe șoareci.

Scris de: Adisa Codruț       04 aug, 15:19

Prof. dr. Octavian Buda, titularul catedrei de Istoria Medicinei la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, de ce nu a luat Nicolae Paulescu premiul Nobel pentru că a descoperit INSULINA. 

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 11:21

Anul 2021 marchează centenarul descoperirii insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieți în întreaga lume și a deschis calea pentru noi studii despre diabet.

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 11:02

Diabeticii ar trebui să consume arahide, spune specialiștii. Acestea ar avea o legătură cu nivelul glicemiei.

Scris de: DCMedical Team       24 iul, 17:10

Persoanele care au prediabet dezvoltă adesea diabetul de tip 2 în termen de 5 ani dacă nu primesc tratament și nu își schimbă stilul de viață. Diabetul este o boală incurabilă, dar din faza de prediabet putem redeveni sănătoși. Iată 9 semne și simptome care trebuie să te alarmeze și să te facă...

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 12:07

Statinele, medicamentele pentru scăderea colesterolului, ca și orice alt medicament, poate avea efecte secundare. Legătura cu demența a fost un subiect îndelung discutat.

Scris de: Angela Sabău       21 iul, 08:43

Potrivit unui nou studiu, anumite antiacide numite inhibitori ai pompei de protoni pot ajuta unii oameni să țină diabetul sub control.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 15:49

Un nou studiu a descoperit că, cu cât diabetul se instalează mai devreme, cu atât crește riscul de demență. Iată care este explicația.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 14:42

Un stil de viață adaptat noii lor condiții îi poate ține pe diabetici la distanță de complicații. 

Scris de: DCMedical Team       11 iul, 09:56

Dacă obișnuiești să mănânci ceva dulce pe stomacul gol, medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie că acest obicei îngrașă cel mai tare! 

Scris de: Cătălina Burghelea       01 iul, 16:39

Medicul nutriționist Anca Hâncu este de părere că ar trebui să scoatem din limbajul nostru cuvântul "dietă" şi să-l înlocuim cu expresia "stil de viaţă sănătos, în fiecare zi, totdeauna!". 

Scris de: Cătălina Burghelea       29 iun, 18:53

S-au spus atâtea lucruri negative despre fructe - ba că îngrașă, bă că nu trebuie consumate în cantități mari etc. Un nutriționist român are altă părere despre fructe. 

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 15:04

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy