Diabetologie & Nutriție

Specialiști din Europa s-a întâlnit la un summit legat de diabet și au întocmit o declarație privind politicile publice privind această afecțiune în statele UE.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 18:38

Cojile boabelor de cafea conțin o serie de compuși despre care cercetătorii susțin că ar avea proprietăți benefice în tratarea unor boli precum diabetul sau obezitatea.

Scris de: Angela Sabău       13 oct, 16:22

O nouă cercetare de la King's College London arată că un dispozitiv medical recent testat, numit Sleeveballoon, imită efectele chirurgiei bariatice tradiționale și produce rezultate impresionante asupra greutății corporale, a ficatului gras și a controlului diabetului de tip 2.

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 11:43

Statinele, benefice în scăderea colesterolului, sunt asociate cu un risc de diabet, în cazul unor infecții ale țesuturilor moi sau ale pielii.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 11:17

Gestionarea glicemiei după masă la diabetici poate fi o adevărată provocare. Cercetătorii analizează noi metode care pot ajuta la o mai bună gestionare a valorilor glicemice la diabetici.

Scris de: Angela Sabău       07 oct, 20:25

Somnul prea puțin crește riscul de a muri. Pacienții cu probleme precum hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2, boli cardiovasculare sau AVC au un risc de deces de două sau trei ori mai mare dacă nu dorm suficient.

Scris de: Angela Sabău       03 oct, 22:15

O dietă care conține prea multe fructe poate să ducă la declanșarea a două boli periculoase. Totul se datorează conținutului ridicat de fructoză.

02 oct, 02:54

Diabetul de tip 1 pare a fi mai greu de ținut sub control, cel puțin asta susțin cercetătorii după ce au analizat datele a peste 30.000 de pacienți cu această boală.

Scris de: Angela Sabău       01 oct, 23:35

Diabetul ar putea intra în remisie, cu o dietă potrivită. Cercetătorii au demonstrat pe o perioadă de cinci ani că este posibil, scăzând aportul de calorii.

Scris de: Angela Sabău       30 sep, 20:43

Acei diabetici care dezvoltă hipertensiune arterială și care întârzie tratamentul pentru aceasta sunt mai predispuși la infarct și accident vascular cerebral decât diabeticii care își gestionează bine tensiunea ridicată, sugerează un studiu.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep, 20:28

Dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, a explicat EXCLUSIV la DC Medical că 70% din bolile cronice de care suferă oamenii decurg din stilul de viață și din modul în care mâncăm. Iată ce boli putem preveni dacă învățăm să mâncăm inteligent

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 16:23

Dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, vine astăzi, de la ora 17.00, la Interviurile DC Medical ca să ne explice exact cum trăim sănătos în vremuri moderne, cu această abundență de informații care ne înconjoară. Emisiunea, realizată de jurnalistul Val...

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 14:15

Un pahar de alcool pe zi s-ar putea să fie de folos diabeticilor, spun cercetătorii chinezi. Atenție însă, la depășirea acestei limite, atrag ei atenția.

Scris de: Angela Sabău       24 sep, 12:24

O nouă pastilă pentru scăderea glicemiei pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a fost aprobată de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente.

Scris de: Florina Pop       23 sep, 22:23

La persoanele cu diabet, menținerea greutății sub control este foarte importantă pentru evitarea unor evenimente cardiovasculare. Specialiștii spun însă că IMC nu este suficient de precis, de aceea e mai importantă masa de grăsime.

Scris de: Angela Sabău       23 sep, 14:47

Cercetătorii au descoperit poate o modalitate prin care obezitatea dăunează arterelor și contribuie la bolile de inimă.

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 10:34

Diabetul a fost întotdeauna asociat cu o greutate corporală mai mare, dar un nou studiu arată că sunt foarte importante și rasa și etnia, indiferent de greutate.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 16:12

Diabetul de tip 1 ar putea fi vizibil în sânge cu mult timp înainte de apariția simptomelor. Descoperirea ar putea ajuta la prevenirea bolii.

Scris de: Angela Sabău       19 sep, 20:51

Diabetul de tip 2 poate fi prezis încă din copilărie. La opt ani, o persoană care va dezvolta mai târziu diabet are, deja, primele semne ce pot fi „citite” în sânge.

Scris de: Angela Sabău       18 sep, 18:03

Lipsa somnului ar putea contribui la obezitate, spun cercetătorii. Ei au analizat cum este influențat metabolismul de lipsa somnului.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 00:02

Noi cercetări arată că o analiză specializată a cristalinului poate identifica pacienții care vor dezvolta diabet zaharat de tip 2 și toleranță scăzută la glucoză – adică prediabet. 

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 20:57

Nutriționista Mihaela Bilic sfătuiește părinții să-și folosească bunul-simț și propriile instincte când vine vorba de meniul copiilor.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 08:41

Cercetătorii germani au descoperit în urma unui studiu o asociere între diabetul de tip 2 și înălțimea oamenilor.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 22:25

DIABETES SCIENCE SCHOOL, primul program de training în cercetarea științifică medicală din domeniul diabetului, organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și dedicat tinerilor medici rezidenți s au specialiști în diabet, va avea încă două...

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 19:18

Multe studii au arătat cum o dietă nesănătoasă este corelată cu obezitatea – implicit aspectul fizic, dar nu au explorat modul în care dieta poate provoca modificări neurologice în creier. Un nou studiu realizat la Universitatea Yale a relevat că dietele bogate în...

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 22:51

Oamenii de știință au reușit să izoleze o proteină cu efect protector care influențează rezultatele pentru diabetul de tip 2. Este un pas spre un posibil tratament care să împiedice dezvoltarea bolii care este legată de obezitate. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 22:16

Deși unii fac sport periodic și au grijă ce mănâncă, tot se îngrașă. Motivele, spun medicii, sunt variate. Aceștia îi sfătuiesc, însă, în ciuda kilogramelor în plus să nu renunțe la medicamentele prescrise.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 18:36

În cadrul Congresului European de Cardiologie 2019, oamenii de ştiinţă britanici au prezentat rezultatele celor mai noi cercetări ale tratamentului DAPA-HF. Concluzia: Dapagliflozin ar putea trata şi insuficienţa cardiacă în HFrEF, nu doar diabetul.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 sep, 00:30

Pierderea în greutate la adulții în vârstă care suferă de obezitate este însoțită de pierderea densității minerale osoase și de riscul de fracturi.

Scris de: Florina Pop       06 sep, 08:57

Boala ficatului gras este legată de obezitate, diabet și alte afecțiuni care cresc riscul de boli cardiovasculare. Câteva schimbări simple în dietă și stil de viață pot face didferența.

Scris de: Angela Sabău       01 sep, 18:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23