Cardiologie

Hipertensiunea este numită, pe drept, și „ucigașul tăcut”. Nu dă simptome și se instalează treptat și devastator. Dar poate fi ea ținută sub control astfel încât să nu ducă la apariția unor complicații care sunt de prea multe ori fatale? Răspunsul doctorului Rodica Niculescu: 

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 22:53

Hipertensiunea are, practic, două seturi de factori de risc: unii modificabili, care țin de stilul de viață, și alții cu care te naști sau pe care-i dobândești dezvoltând alte boli cronice. Dr Rodica Niculescu explică: 

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 21:54

De Ziua Mondială a Inimii, dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat care sunt factorii de risc comuni tuturor bolilor cardiovasculare. 

Scris de: Georgiana Ioniță       29 sep, 20:37

De Ziua Mondială a Inimii, Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, vine la Interviurile DC News și DC Medical de la ora 17.00.

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 15:38

Pe 29 septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii. Specialiștii români avertizează asupra celor 5 factori de risc care duc la boli cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       29 sep, 09:53

Pacienții care au avut un atac de cord care sunt sarcastici și-ar putea pune sănătatea în pericol, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 21:24

Cardiologul Alexandru Cotoban a explicat ce conține dieta care te ajută să îți menții tensiunea sănătoasă. Te poate ajuta dieta să îți scazi tensiunea? Și ce trebuie să faci când treci de vârsta de 40 de ani? 

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 10:41

Tomografia computerizată cardiacă este o procedură medicală prin care pot fi examinate camerele cardiace, valvele, venele și arterele coronare.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 13:08

Noi cercetări au identificat o legătură între ritmul cardiac și depresie, care ar putea ajuta la diagnostic și tratament.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 11:04

Pacienții cu psoriazis tratați cu terapie biologică - injecții sau perfuzii care suprimă inflamația prin blocarea citokinelor - au avut o reducere semnificativă a plăcii cu risc ridicat în arterele cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 15:18

Pacienții cu atac de cord care sunt sarcastici sau iritabili și-ar putea pune, prin comportamentul lor, sănătatea în pericol.

Scris de: Adisa Codruț       15 sep, 15:37

Oamenii de știință susțin că o anumită gustare, consumată de minim două ori pe săptămână, ar putea avea efecte benefice asupra inimii. 

Scris de: Georgiana Ioniță       15 sep, 08:49

Adulții care ar picioare grase ar avea risc mic să dezvolte hipertensiune arterială, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       13 sep, 12:22

Tratarea timpurie a artritei reumatoide ar reduce riscul apariției bolilor de inimă.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 21:49

Insuficiența cardiacă - boala – se dezvoltă treptat, este progresivă și cronică și, exact cu aceleași trei cuvinte pot fi descrise și simptomele ei. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 21:52

Pacienții care s-au vindecat de COVID-19 ar putea avea complicații cardiace încă la mult timp după ce s-au vindecat.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 17:12

Viața unei paciente în vârstă de 87 de ani s-a schimbat radical în bine, în urma unei intervenții minim-invazive a medicilor dintr-un spital din Cluj-Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 16:13

Un bebeluș care s-a născut cu o malformație la inimă a murit, în timp ce niciunul dintre cei opt medici care l-au consultat nu și-a dat seama ce are.

Scris de: Angela Sabău       03 sep, 18:37

Fibrilația atrială este o tulburare a ritmului cardiac care determină bătăi rapide și neregulate ale inimii. Cum se produce, care sunt simptomele și, mai ales, cum poate fi prevenită, citiți în rândurile de ma jos.

Scris de: Angela Sabău       02 sep, 21:12

Leșinul afectează una din două persoane în timpul vieții, iar cei cu episoade recurente se tem adesea să socializeze sau să meargă la muncă. Cercetătorii au anunțat că au găsit prima terapie eficientă. Cercetarea a fost prezentată la Congresul Societății Europene de Cardiologie - ESC 2020

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 13:52

Unele simptome ale bolilor de inimă necesită îngrijire urgentă. Altele pot fi semne de avertizare timpurie. Iată 5 simptome pe care nu trebuie să le ignorați.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 sep, 18:00

Unul din cinci pacienți mor în decurs de un an după cel mai frecvent tip de atac de cord. Pe site-ul Societății Europene de Cardiologie au fost publicate noile ghiduri de tratament pentru anul 2020.

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 07:35

Diabeticii care iau medicamente pentru prevenirea bolilor cardiovasculare prezintă un risc scăzut, în timp, de a face infarct.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 10:34

Femeile aflate în perioada premenopauză se recuperează mai repede pe termen lung după un atac de cord decât bărbații, arată o cercetare.

Scris de: Florina Pop       31 aug, 08:55

Primele recomandări privind sportul și activitatea fizică în toate tipurile de boli de inimă au fost lansate de Societatea Europeană de Cardiologie. 

Scris de: Florina Pop       30 aug, 07:31

Medicul Horațiu Suciu de la Târgu-Mureș anunță că o nouă viață, a unui bebeluș de doar 6 zile, a fost salvată în urma unei operații.

Scris de: Adisa Codruț       29 aug, 16:43

Hipertensiunea arterială poate fi tratată fără a provoca disfuncții erectile, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       29 aug, 10:06

Vaccinările împotriva gripei și pneumoniei sunt asociate cu mai puține decese la spital la pacienții cu insuficiență cardiacă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       29 aug, 08:23

Medicamentele pentru hipertensiune îți prelungesc viața, cel puțin asta arată un studiu care a inclus peste 1 milion de persoane hipertensive de peste 65 de ani.

Scris de: Angela Sabău       28 aug, 11:57

Infecțiile cardiace nu sunt cele mai frecvente afecțiuni cardiace, ar simptomele lor ne pot alarma uneori.

Scris de: Angela Sabău       28 aug, 11:47

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy