Cardiologie

Christian Eriksen, fotbalistul danez prăbușit pe teren, va purta un defibrilator cardiac, susțin mai mulți experți cardiologi.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 13:40

Medicul Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său care sunt șase simptome importante ale unui atac de cord.  

Scris de: DCMedical Team       13 iun, 19:10

Medicul cardiolog Andrada Bogdan de la Spitalul Clinic Sanador din București a explicat la Interviurile DC Medical ce sunt anevrismele de aortă și cum se tratează.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 19:57

Dr. Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, va explica, la Interviurile DC Medical, de la ora 17.00, ce sunt anevrismele de aortă, cum și de ce apar ele și cum se tratează.

08 iun, 14:31

Dr. Cristian Bulescu, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București, explică EXCLUSIV la DC Medical ce este TETRALOGIA FALLOT, malformația congenitală cu care se nasc anual circa 70-80 de copii din România. 

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 17:43

O inimă sănătoasă duce la o mai bună funcționare a creierului, potrivit ultimului studiu în domeniu. 

Scris de: Angela Sabău       07 iun, 09:20

Hipertensiunea în timpul sarcinii este asociată cu un risc mai mare cu 33% de accident vascular cerebral la descendenți până câd aceștia ating vârsta de 41 de ani, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 09:15

Nivelul ridicat al colesterolului crește riscul de boli cardiace și alte este cauza unor alte afecțiuni cronice. Cercetătorii au descoperit o legătură directă a laptelui cu nivelul colesterolului.

Scris de: Angela Sabău       04 iun, 14:09

Hipertensiunea arterială poate să se instaleze și să nu prezinte simptome pentru multă vreme. Un medic explică ce putem face pentru a o descoperi din timp, înainte să înceapă să afecteze alte organe. 

Scris de: DCMedical Team       27 mai, 11:41

Conf. dr. Elisabeta Bădilă a explicat la emisiunea „Dicționar medical” de ce hipertensiunea arterială este supranumită „ucigașul tăcut”.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 16:31

Conf univ dr Elisabeta Bădilă a explicat la DICȚIONAR MEDICAL, că sunt mai multe tipuri de hipertensiune. Totodată aflăm și care sunt factorii care duc la declanșarea afecțiunii numită „ucigașul tăcut”.

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 17:59

Pentru că pe 17 mai am sărbătorit Ziua Mondială a Hipertensiunii, conf univ dr Elisabeta Bădilă, Secretar al Societății Române de Cardiologie, vine la DICȚIONAR MEDICAL, astăzi de la ora 16.00, pentru a ne explica pe scurt tot ce trebuie să știm despre HIPERTESIUNE. 

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 14:15

Orașul Galați devine de marți, 18 mai, centru regional pentru montarea de implanturi pentru stimulatoare cardiace.

Scris de: DCMedical Team       18 mai, 12:36

Adesea, auzim pe cineva din jurul nostru spunând că „inima mi se frânge”. Fie că este vorba de durere de inimă, divorț sau pierderea unei persoane dragi, această stare de spirit este departe de a fi metaforică. Ceea ce mulți nu știu este că sindromul inimii frânte există.

Scris de: Cătălina Burghelea       12 mai, 11:31

Unul din patru pacienți cu atac de cord prezintă simptome atipice, cum ar fi dificultăți de respirație, epuizare extremă și dureri abdominale, arată un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 22:12

Cercetători din State au analizat dacă suplimentele cu acizi grași Omega 3 cresc riscul de fibrilație atrială la cei cu trigliceride ridicate.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 18:52

În mod normal, oricine își măsoară tensiunea arterială, indiferent că o fac acasă, cu un aparat propriu sau la medic, aceasta se face la un singur braț. Unii specialiști sunt de altă părere.

Scris de: Angela Sabău       11 mai, 09:30

Mulți oameni cu hipertensiune arterială iau și un alt medicament despre care nu știu sau nu realizează că ar putea să le crească tensiunea, arată un nou studiu. Iată care sunt medicamentele comune care ridică tensiunea:

Scris de: Dana Lascu       10 mai, 21:34

Bolile cardiovasculare sunt în centrul atenției astăzi mai mult ca niciodată. Suntem din ce în ce mai conștienți de aceste tulburări grave care uneori pot provoca daune ireparabile. Pe lângă durerile în piept sau cele de cap, unele simptome ale infarctului sau accidentului vascular cerebral pot...

Scris de: Cătălina Burghelea       07 mai, 21:15

O premieră medicală a avut loc la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde s-au implantat o serie de endoproteze aortice transcateter unor pacienți cu stenoză aortică strânsă.

Scris de: DCMedical Team       06 mai, 17:55

În Secția Chirurgie cardiovasculară a Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, s-au implantat o serie de endoproteze aortice transcateter unor pacienți cu stenoză aortică strânsă. Procedurile cardiochirurgicale hibride în corecția afecțiunilor valvulare severe,...

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 11:59

Un sfert de cană de nuci consumate de minim două ori pe săptămână reduce riscul de a muri din cauza bolilor de inimă, arată un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 07:25

Durata tratamentului după un stent este variabilă. În funcție de caz, dacă intervenția a fost sau nu de urgență, tratamentul poate varia.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 23:53

Astăzi, 5 mai, de Ziua Internațională a Hipertensiunii Pulmonare, se lansează Ghidul pacienților cu hipertensiune pulmonară.

Scris de: DCMedical Team       05 mai, 11:35

Bolile de inimă sunt una din categoriile de afecțiuni care avansează tăcut în viața bărbaților. 

Scris de: DCMedical Team       30 apr, 18:31

Dan Capatos, prezentator TV, a povestit despre experiența sa de acum doi ani când a suferit un atac cerebral vascular.

Scris de: DCMedical Team       30 apr, 11:08

O dietă cu prea multă sare, un job prea stresant uneori și un somn întrerupt duc la creșteri ale tensiunii arteriale, dar sunt și alte motive, nu atât de comune.

Scris de: Florina Pop       29 apr, 18:52

Suplimentele cu omega-3 sunt asociate cu o probabilitate crescută de a dezvolta fibrilație atrială la persoanele cu nivelul de lipide crescute din sânge.

Scris de: Dana Lascu       29 apr, 17:09

Cântărețul What`s Up a declarat că are probleme de sănătate și să se va retrage o perioada de pe scena muzicală.

Scris de: DCMedical Team       26 apr, 19:30

Ateroscleroza - întărirea arterelor - este acum implicată în majoritatea deceselor din întreaga lume, iar progresele în înțelegerea noastră despre biologia bolii schimbă punctele de vedere tradiționale și deschid noi căi de tratament, arată o analiză publicată în prestigioasa revistă Nature. 

Scris de: Dana Lascu       26 apr, 08:46

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy