Cardiologie

Hipertensiunea crește diferit riscul de accident vascular cerebral (AVC) în funcție de sex, arată un nou studiu publicat în jurnalul de specialitate Hypertension.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 06:01

Când obosești prea ușor, este posibil să nu fie doar legat de vârstă sau de faptul că nu ai dormit bine în ultimele nopți, ci să fie un semnal de alarmă că ești pe cale să faci o boală cardiovasculară sau să ai o afectare cerebrală într-un viitor apropiat! Iată despre ce...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 13:43

Murmurul cardiac este, de fapt, sunetul pe care-l aude medicul când îți ascultă inima cu un stetoscop. În unele cazuri este inocent, în altele însă poate ascunde boli mult mai grave, din care unele îți pun viața în pericol.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 06:31

Hipertensiunea aduce cu sine nu doar pericole pentru sănătatea inimii și a vaselor. Menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase pe parcursul vieții ar fi o modalitate de scădea riscului pierderii funcției creierului și de a dezvolta demență.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 18:48

O dietă sănătoasă, cu multe fructe și legume, cât mai puțin stres și respectarea indicațiilor medicului mențin colesterolul în limite normale.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 07:31

Heart Team, echipa de specialiști în boli cardiovasculare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila vine la Interviurile DC Medical pentru a ne dezvălui care este circuitul pacientului într-o clinică de specialitate: cum ajunge la medicii specialiști, ce...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 21:01

Primele intervenţii chirurgicale gratuite pe cord s-au făcut, marți, 13 august, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) după ce s-a preluat Compartimentul de Cardiologie Intervenţională care funcţiona în clădire, în sistem privat.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 18:57

Medicamentele pentru tensiunea arterială pot scădea impulsul sexual. Însă, susține un expert de la Harvard, problemele sexuale sunt un efect secundar al multor pastile.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 17:43

Valvele inimii controlează direcția fluxului de sânge, iar când ceva le întrerupe precizia, efectul poate fi devastator. Iată care sunt simptomele care îți arată că sunt bolnave, cum ai grijă de ele și cum pot fi tratate:

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 23:50

Cercetători canadieni au creat și testat o tehnologie potrivit căreia tensiunea arterială poate fi luată printr-un banal selfie.

Scris de: Florina Pop       08 aug, 10:14

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le tratează cardiologii este fibrilația atrială, numită și AFib sau AF. AFib este o bătăie cardiacă anormală sau neregulată care poate duce la formarea de cheaguri de sânge, la accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, demență și...

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 07:12

Cercetătorii finlandezi spun că, pentru bărbați, laptele acru are un efect incredibil. Ei au constatat că, în general, produsele lactate fermentate, cu mai uțin de 3,6% grăsimi, împiedică producerea unui eveniment cardiac major care duce la deces, în timp ce lactatele...

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 06:38

Alimentația bazată pe plante aduce o serie de beneficii. Un studiu arată cu cât scade riscul unor afecțiuni cardiovasculare, în funcție de tipul de alimentație.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 22:26

Tensiunea arterială măsurată timp de 24 de ore cu aparatele speciale portabile este cea mai bună soluție pentru a prezice bolile de inimă sau cardiovasculare și dă posibilitatea de prevenire a acestora.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 18:01

Consumul de alimente bogate în potasiu ajută buna funcționare a organismului și au efecte benefice asupra menținerii unei tensiuni arteriale normale.

Scris de: Florina Pop       06 aug, 08:40

Cazurile de bolile cardiace și accidentele vasculare cerebrale care duc deces au fost multă vreme în scădere. Acum, numărul lor a început din nou să crească. Obezitatea, din ce în ce mai răspândită în rândul populației, este unul dintre factorii...

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 17:21

Costocondrita, o inflamare a cartilajului între coaste și sân, se manifestă prin durere în piept, adesea confundată cu un atac de cord.

Scris de: Florina Pop       05 aug, 06:39

Sănătatea precară a dinților a fost asociată de cercetători cu apariția bolilor cardiace. Un nou studiu arată că periajul dinților de două ori pe zi este important.

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 11:44

Specialiștii spun că scanări ale arterei coronare pentru depistarea nivelului de calciu se fac când există incertitudini legate de riscul unei boli de inimă.

Scris de: Florina Pop       03 aug, 13:57

O combinație de celule cardiace derivate din celulele stem umane ar putea duce la dezvoltarea unui tratament pentru insuficiența cardiacă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       02 aug, 23:00

Cercetători americani au creat din colagen părţi funcţionale ale inimii cu ajutorul unei imprimante 3D. Descoperirea ar permite obținerea în viitor de organe complete.

Scris de: Adisa Codruț       02 aug, 17:51

Colesterolul rămâne unul dintre cei mai „de temut inamici” ai sănătății generale. Un studiu danez a arătat cifre îngrijorătoare ale valorii „colesterolului urât”, la populația adultă.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 06:31

Joggingul este considerat unul dintre cele mai bune și mai ușor de făcut sporturi, pentru aproape toată lumea. Dar vara aduce cu sine un pericol mare pentru cei cărora le place să alerge în aer liber. Mai ales dacă pleacă în vacanță în țări mai calde ca a noastră. Explică,...

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 21:06

Ambele valori ale tensiunii arteriale, sistolică și diastolică, pot prezice dacă în timp puteți avea atac de cord sau accident vascular cerebral, arată cercetări recente.

Scris de: Florina Pop       31 iul, 16:57

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, a ajuns la spital, marţi, 30 iulie, după ce a acuzat dureri în zona pieptului. Ulterior a fost dus la Iași, unde medicii l-au diagnosticat cu angină instabilă.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 18:28

Implanturile dispozitivelor cardiace reglează bătăile inimii la cardiaci. Un studiu arată o serie de complicații care pot să apară în urma acestei proceduri, marcând importanța calității asistenței medicale.

Scris de: Angela Sabău       30 iul, 14:24

Brânză, mezeluri, paste, produse de patiserie, biscuiți, toate făcute de producători locali, ar reduce tensiunea arterială și riscul de diabet, susține un studiu făcut în Italia.

Scris de: Florina Pop       30 iul, 08:13

Peste 40% dintre persoanele care au murit din cauze cardiace au avut înainte un infarct de care nu au avut habar. Inima bolnavă nu a prezentat simptome îngrijorătoare.

Scris de: Angela Sabău       30 iul, 08:06

Unele medicamente prescrise bătrânilor care suferă de fibrilație atrială pot duce la căderi, leșin și spitalizări, susțin cercetători danezi.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 11:38

Teste ample a unor medicamente sau terapii vor fi posibile direct pe inimă, după ce oamenii de ștință au reușit să creeze un mediu care ține în viață și perfect funcționat felii de inimă timp de mai multe zile. 

Scris de: Angela Sabău       26 iul, 22:49

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25