Cardiologie

Hipertensiunea arterială poate fi ajutată să scadă, nu doar cu medicamente, ci și cu un minim de exerciții fizice. S-a demonstrat că 30 de minute de mișcare moderată zilnic face minuni pentru reglarea tensiunii.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 14:54

Claudicația este o boală care se manifestă prin durere în gambe, coapse sau fese când faceți plimbări lungi.

Scris de: Florina Pop       21 apr, 15:44

La o viitoare mamă care suferă de o infecție virală sunt mai mari șansele ca bebelușul să dezvolte boala cardiacă congenitală, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       20 apr, 17:35

Prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie a explicat, miercuri, că bolile cardiovasculare au fost cauza decesului a 2,5 milioane de români în ultimii 16 ani. Declarația a fost făcută la conferința „Managementul integrat al bolilor...

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 02:49

Bărbații cu un ritm cardiac de repaus de 75 bătăi pe minut prezintă un risc dublu de moarte precoce, susține un studiu.

18 apr, 07:34

Stresul este din ce în ce mai asociat cu disfuncția cardiacă și este legat de rate mai mari de mortalitate la persoanele cu boală cardiometabolică, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 08:13

Mersul pe jos pare să îmbunătățească flexibilitatea arterelor. Oamenii de știință a realizat un nou studiu care a corelat numărul pașilor făcuți pe jos cu elasticitatea vaselor de sânge.

Scris de: Angela Sabău       16 apr, 23:40

Prima inimă tipărită la imprimanta 3D a fost realizată de oamenii de știință. Organul este complet din celule și vascularizat, o premieră absolută în medicină. Acesta ar putea fi începutul unei noi ere a transplantului, după cum descriu cercetătorii descoperirea lor.

Scris de: Angela Sabău       16 apr, 22:37

Colesterolul moștenit genetic, care duce la afecțiuni cardiovasculare, poate fi depistat cu ajutorul unui algoritm, susține un studiu de la Stanford.

Scris de: Florina Pop       15 apr, 14:13

Curry îmbunătățește funcția musculară și capacitatea de efort la oamenii cu insuficiență cardiacă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 apr, 08:03

Insuficiența cardiacă diastolică ar putea fi îmbunătățită de antioxidanți, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       14 apr, 16:04

SMS-urile motivaționale oferă sprijin mai mult psihologic decât fizic pacienților luați în evidență cu boli cardiovasculare, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       13 apr, 16:36

Hipertensiunea, supranumită „ucigașul tăcut”, vine aproape întotdeauna fără simptome. Totuși, o durere de cap repetată ar putea fi un motiv să mergeți la medic.

Scris de: Angela Sabău       13 apr, 08:10

Consumul de alcool dăunează inimii, indiferent de cantiate. Cercetătorii au descoperit că inima are probleme chiar și după un consum moderat.

Scris de: Angela Sabău       13 apr, 09:15

Femeile și bărbații transgender sunt supuși unui risc de patru ori mai mare decât restul de a face atac de cord, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 19:55

Atacul de cord poate veni fără simptome specifice sau doar cu unele dintr-o serie întreagă. Specialiștii au prezentat o serie de simptome pe care să nu le ignorăm, pentru că ar putea anunța un atac de cord.

Scris de: Angela Sabău       12 apr, 14:03

Tulburarea de stres și perioadele dificile, greu de depășit, pot avea urmări nefaste asupra sănătății inimiii. Cercetătorii au descoperit o legătură. 

Scris de: Angela Sabău       12 apr, 11:10

Atacul de cord este o afecțiune întâlnită, mai nou, și la tineri. Plecând de la această idee, un cardiolog din Boston a făcut o cercetare de-a lungul a 10 ani.

Scris de: Florina Pop       11 apr, 19:25

Mesele care conțin ierburi aromatice, ulei de măsline, migdale și portocale fac un mare serviciu inimii: o mențin sănătoasă.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 18:04

Dr. Radu Ciudin, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, a fost invitatul emisiunii Academia de Sănătate transmisă de DC Medical, unde a vorbit despre tulburările de ritm cardiac și modalitățile de investigare și supraveghere ale acestora. 

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 20:37

Fibrilația atrială constituie o anomalie a ritmului cardiac cauzată de o problemă la „sistemul“ electric al inimii, se arată pe medicinenet.com.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 17:41

O moleculă încetinește insuficiența cardiacă. Cercetătorii din Brazilia și Statele Unite au dezvoltat și testat un medicament experimental.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 00:07

Nicturia este afecțiunea care te trimite la baie de câteva ori pe noapte. Oamenii de știință au descoperit că ar putea avea o legătură cu hipertensiunea arterială.

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 11:27

Lipsa somnului ne afectează în multe feluri. Cercetătorii au stabilit chiar o legătură un risc crescut de creștere a colesterolului și ateroscleroză.

Scris de: Angela Sabău       06 apr, 08:44

Efectul suplimentelor de calciu a fost controversat, de-a lungul timpului. Noi studii arată că alimentele bogate în calciu sunt benefice.

Scris de: Angela Sabău       06 apr, 00:46

Fostul președinte Ion Iliescu ar putea fi externat astăzi de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Capitală. La începutul săptămânii - pe 1 aprilie - el a fost internat și operat pentru că a dezvoltat pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă.  

Scris de: Dana Lascu       05 apr, 11:15

Sindromul morții subite la sugari și artimia cardiacă la nou-născuți sunt asociate cu expunerea la fumul de țigară încă din uter, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       05 apr, 08:08

Statinele și dieta mediteraneană pare să fie combinația perfectă pentru evitarea unui al doilea atac cardiac sau AVC, cel puțin asta susțin cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       03 apr, 20:30

Pericardita, afecțiune pe care o are (sub o formă) și fostul președinte Ion Iliescu, se referă la inflamarea pericardului din varii motive. Iată ce cauze, simptome și complicații are, dar și cum se tratează.

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 15:30

O tehnică de transfer a genelor poate combate disfuncția cardiacă cauzată de diabet, susține un studiu. Diabetul afectează 9% dintre adulții de pe glob.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 09:52

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22