Cardiologie

Zilele din timpul săptămâni nu mai sunt timp de vârf pentru stocul cardiac. Stresul crescut poate fi parțial de vină, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 14:17

Fibrilația atrială, o afecțiune caracterizată prin tulburări de ritm cardiac, este asociată cu un risc crescut de demență, arată un studiu realizat de cercetători din Suedia. 

Scris de: Steluța Indrei       12 oct, 15:11

Hipertensiunea arterială este asociată adesea cu factori dăunători precum consumului excesiv de sare, stresul, alcoolul, fumatul. Însă există și alte cauze, mai puțin cunoscute, care contribuie la declanșarea acestei afecțiuni foarte frecvente.

Scris de: Steluța Indrei       12 oct, 13:11

Cea mai mare analiză genetică a peste un milion de persoane a identificat 535 de gene noi asociate cu hipertensiunea arterială.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 22:49

Amețeala care apare la ridicarea în picioare din poziția șezând sau culcat poate semnala instalarea unei boli de inimă. O echipă de la Harvard Medical School sugerează ca acest simptom să fie trecut pe lista celor care caracterizează bolile cardiovasculare.

Scris de: Steluța Indrei       08 oct, 09:21

Există diferențe între simptomele unui atac de cord la femei și bărbați. În cazul femeilor, manifestările sunt subtile, fiind adesea confundate cu alte boli. Din această cauză, femeile prezintă un risc de șapte ori mai mare decât bărbații de a fi diagnosticate greșit atunci...

Scris de: Steluța Indrei       03 oct, 23:12

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a DC MEDICAL și pe canalul de Youtube al DC MEDICAL ați putut urmări, în direct, un interviu de excepție cu conf.dr. Victor Costache, medicul român proaspăt inclus în Academia Recordurilor pentru prima...

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 23:24

Cunoașteți un pacient, adult sau copil, care are nevoie de un consult de specialitate? Trimiteți-l la specialiști de top! Cardiologi renumiți pe plan internațional vor analiză gratuit dosarele a 30 de români cu afecțiuni cardiace grave, pe parcursul a 3 zile, între 4 și 6 octombrie,...

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 17:52

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală, fost președinte al Societății Române de Cardiologie, a analizat cel mai recent studiu privind efectele tutunului încălzit. El arată că acesta nu este cu nimic mai „bun” ca tutunul...

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 22:35

Sarea, îngrijorarea și furia nu sunt singurele lucruri care vă pot crește tensiunea. Alte sentimente, diverse medicamente fără prescripție, ba chiar și unele alimente sunt vinovate că dau hipertensiune. 

14 sep, 21:51

Cele patru semnale de alarmă care anunță insuficiența cardiacă trebuie recunoscute din primele stadii astfel încât pacientul să se prezinte la medic înainte ca boala să provoace complicații iremediabile, atenționează experții în cardiologie.

Scris de: Steluța Indrei       10 sep, 18:07

Societățile Europene de Cardiologie și Hipertensiune au lansat noul ghid pentru diagnosticul și tratarea hipertensiunii arteriale. Acesta curinde, printre altele, noile orientări pentru tratamentul hipertensiunii, recomandări privind diagnosticarea, evaluarea riscului și momentul și modul...

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 15:03


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22