Cardiologie

Cardiomiopatiile sunt un grup de boli care afectează mușchiul inimii. Până la jumătate din toate cazurile de insuficiență cardiacă sunt cauzate de cardiomiopatii. Iată de câte tiuri sunt, ce faci ca să le previi și cum se tratează: 

Scris de: Dana Lascu       06 Martie, 19:26

O scanare a retinei, procedeu obișnuit în clinicile de oftalmologie, ar indica prezența unei boli de inimă.

Scris de: Florina Pop       03 Martie, 18:28

Majoritatea celor care au  tratament pentru hipertensiune au obiceiul să își ia tratamentul dimineața, însă unii specialiști au alte păreri, bazându-se pe cercetări mai recente.

Scris de: Angela Sabău       02 Martie, 19:23

Un nou studiu arată că sunt tot mai multe persoane hipertensive care habar nu au de starea lor, sau chiar dacă știu, nu o gestionează din punct de vedere medical.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie, 17:45

Problemele cardiace afectează genele din centrul de memorie al creierului. Cercetătorii explică astfel riscul major de demență la persoanele cardiace.

Scris de: Florina Pop       27 feb, 10:01

Hipotensiunea arterială este poate avea o serie de cauze, însă două sunt cele mai frecvente.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 23:49

Dr Dan Deleanu, șeful Laboratorului de Cardiologe Intervențională de la Institutul de boli cardiovasculare CC Iliescu din București, a detaliat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, o premieră în cardiologia intervențională - cazul unui pacient cu un defect grav de sept interventricular, care a...

Scris de: Cătălina Burghelea       22 feb, 12:17

Numărul pacienților cu insuficiență cardiacă la nivel mondial aproape s-a dublat de la 33,5 milioane în 1990 la 64,3 milioane în 2017, arată o informare a Societății Europene de Cardiologie.

Scris de: Florina Pop       19 feb, 21:38

Aproximativ 50% dintre pacienții care au fost spitalizați cu forme severe de COVID și care prezintă niveluri crescute ale unei proteine ​​numite troponină au leziuni cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 17:24

Când și cum trebuie luate preventiv asipirina și statinele contra bolilor cardiovasculare? O analiză a exameninat consumul celor două medicamente la adulți cu vârsta peste 50 de ani

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 09:45

Mai mult de jumătate dintre pacienții care au fost internați cu insuficiență cardiacă se reîntorc în spital cu probleme și mai grave, în maximum un an. 

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 09:24

Un stil de viață activ este legat de o șansă mai mică de a muri imediat din cauza unui infarct, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 00:07

O cântăreață celebră a suferit trei atacuri cerebrale și unul de cord, după o supradoză de droguri. Medicii i-au spus că mai are 5-10 minute de trăit.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 15:34

S-a dovedit că un atac de cord se manifestă diferit la bărbați și femei. Un atac de cord poate fi prevenit, dacă ești atentă la aceste semnale.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 12:46

Un copil de 10 ani, care a leşinat, marţi, în timpul orelor de la o şcoală din Ploieşti, a murit la spital. 

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 16:18

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu, susţine că, în fiecare an, în România, în jur de 400-500 de copii cu malformaţii congenitale cardiace rămân neoperaţi până la...

Scris de: Cătălina Burghelea       12 feb, 13:36

La nivel mondial, numărul pacienților cu insuficiență cardiacă aproape că s-a dublat, de la 33,5 milioane în 1990 la 64,3 milioane în 2017.

Scris de: Dana Lascu       12 feb, 10:09

Noile modele iPhone 12 poate afecta grav funcționarea unui defibrilator cardioverter implantabil, un dispozitiv care salvează viața pacienților cu aritmii ventriculare maligne, arată un raport publicat în Heart Rhythm.

Scris de: Dana Lascu       10 feb, 17:41

Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu spune că noul „sport național” – măsurarea saturației de oxigen sau PULSOXIMETROMANIA e inutilă pentru cei sănătoși. Iată cui folosește pulsoximetrul și cum trebuie el folosit. 

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 13:15

Colesterolul și alți factori legați de sănătatea cardiovasculară pot fi influențați de bacteriile din intestin.

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 21:39

Ceaiul verde și cafeaua ar putea reduce riscul de deces la persoanele care au supraviețuit unui infarct sau accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 20:06

Un angajat al Ministerului Dezvoltării a fost găsit mort în birou, joi dimineață, 4 februarie. 

04 feb, 11:06

Riscul bolilor cardiace poate fi scăzut, alocând doar câteva minute zilnic. Cel puțin asta susțin cercetătorii într-un nou studiu pe această temă.

Scris de: Angela Sabău       03 feb, 22:15

Inflamația este o parte dintr-un răspuns imun pentru a combate agenții patogeni și pentru a elimina infecțiile. Dar pacienții cu boli cardiace au adesea inflamații cronice, care le afectează inima, chiar și fără să fie prezentă o infecție.

Scris de: Angela Sabău       03 feb, 21:11

Spre deosebire de tensiunea arterială crescută – adică hipertensiune - , pentru tensiunea arterială scăzută, adică hipotensiune, simptomele nu sunt foarte cunoscute. Iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 23:08

Ritmul cardiac oscilează în perioada unei zile, în funcție de efortul fizic pe care-l facem sau de emoțiile pe care le simțim (sau stres). Dar cât de mult oscilează în timpu nopții, este un subiect care i-a interesat pe cercetători.

Scris de: Angela Sabău       01 feb, 18:48

Medicii ar trebui să intensifice detectarea hipertensiunii la femeile de vârstă mijlocie, susține cu document al Societății Europene de Cardiologie.

Scris de: Florina Pop       27 ian, 13:07

Cele mai bogate țări din Europa au rate de mortalitate mai mari din cauza fibrilației atriale decât statele sărace. E concluzia unui studiu de aproape 30 de ani.

Scris de: Florina Pop       27 ian, 12:40

O procedură extrem de dificilă a fost efectuată la un pacient cu o complicație foarte gravă apărută după infarct, la Institutul C.C. Iliescu din București.

Scris de: Florina Pop       25 ian, 18:39

Cu toții am auzit oameni supraponderali sau grași care spun că sunt sănătoși tun pentru că fac mișcare. Dar e posibil să fii gras și sănătos în același timp? Ei bine, un nou studiu face lumină!

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 21:28

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy