Cardiologie

Campania de conștientizare "Cunoaşte-ţi pulsul în fiecare zi şi salvează inima de aritmii!" a fost lansată de ANPP.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 10:01

Vremea caldă și cea rece au efecte diferite asupra tensiunii arteriale, arată prof univ dr Dragoș Vinereanu, EXCLUSIV pentru DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       21 noi, 06:21

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților lansează o campanie de conștientizare a afecțiunii numite fibrilație atrială.

Scris de: Adisa Codruț       19 noi, 20:48

Colesterolul este cunsocut ca fiind cauza „tuturor relelor”, atunci când vine vorba despre bolile cardiovasculare. Dar cercetătorii spun că doar o subclasă al LDL este dăunătoare.

Scris de: Angela Sabău       19 noi, 16:15

Dificultățile economice sunt asociate cu roscul de deces din cauze cardiace, spun cercetătorii care au efectuat un studiu comparativ în zone diferite ale țării.

Scris de: Angela Sabău       19 noi, 15:11

Șofatul în cazul celor neexperimentați poate fi stresant, iar asta poate avea efecte negative asupra inimii. Muzica, susțin cercetătorii, ar detensiona atmosfera.

Scris de: Adisa Codruț       17 noi, 22:44

Moartea subită cauzată de probleme cardiace (infarctul) are motive genetice, spun cercetătorii. Ei caută acum soluții pentru prevenirea acesteia.

Scris de: Angela Sabău       17 noi, 15:15

Vremea rece obligă inima să facă eforturi suplimentare, astfel că, cel puțin persoanele cu afecțiuni cardiace trebuie să aib o atenție sporită în acest sezon.

Scris de: Angela Sabău       16 noi, 19:49

Persoanele înalte au un risc crescut de a face fibrilație atrială. Mai mult, riscul crește cu un anumit număr de procente la fiecare centimetru peste înălțimea medie. Practic înălțimea poate fi un factor de risc cauzal - nu corelat.

Scris de: Dana Lascu       15 noi, 10:18

Medicii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant  Târgu Mureş au efectuat joi, în premieră în România, o intervenţie pe cord deschis la o fetiţă.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 18:29

Unele profesii sunt de natură să afecteze sănătatea inimii feminine ma mult decât altele, dar care? Un nou studiu și-a propus să răspundă acestei întrebări.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 noi, 11:42

Afecțiunile cardiace ar putea veni „la pachet” cu un risc mai mare de cancer, susțin cercetătorii. Datele arată că afecțiunile au și factori de risc comuni.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 23:12

Se spune că ochii sunt fereastra către suflet. Dar, potrivit unei echipe de cercetători, pot fi și fereastra către inimă.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 16:43

După vârsta de 60 de ani crește major riscul de boli de inimă și AVC mai ales dacă bătrânii nu fac exerciții fizice cu o anumită frecvență, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 13:38

Suferiți de insomnie? Este posibil să fiți mai predispuși să suferiți atac de cord sau accident vascular cerebral sau să dezvoltați boli de inimă, potrivit unui nou studiu publicat miercuri.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 15:26

Cum deblocarea telefonului se poate face și printr-o arătare a feței, pe viitor, un scurt videoclip al feței ar putea arăta ce tensiune arterială are respectiva persoană.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 18:45

Medicamentele antiinflamatorii pentru osteoartrită cresc riscul de a face diferite boli cardiovasculare, potrivit ultimelor studii.

Scris de: Angela Sabău       05 noi, 15:47

Activitatea fizică este considerată a fi cel mai mare aliat al nostru în lupta împotriva bolilor cardiovasculare. Pot exista însă variații semnificative ale efectelor sale de protecție într-o serie de situații diferite, cum ar fi sportul regulat, sarcini grele la...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi, 13:02

Bolile cardiovasculare și diabetul sunt factori care cresc riscul de deces timpuriu. Potrivit unui studiu, cu durata de somn potrivită acest risc poate scădea.

Scris de: Angela Sabău       05 noi, 11:55

Prof dr Maria Dorobanțu a explicat, la Academia de Sănătate, cum trebuie să-și controleze afecțiunea pacienții cu dislipidemii pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 21:43

Hipetensiunea arterială ar putea fi influențată de expunerea prelungită la zgomot. Acest lucru se întâmplă în special la locuri de muncă zgomotoase.

Scris de: Angela Sabău       04 noi, 15:20

Aspirina este recomandată de zeci de ani pentru reducerea riscului de atac de cord. Cât de mult mai este utilă și ce modificări a adus apariția statinelor, explică specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       02 noi, 06:47

Defibrilatorul cardiac implantat este un dispozitiv care detectează și corecrează ritmul cardiac dereglat. Când e nevoie de acest dispozitiv și cum înfluențează viața celui ce îl poartă, explică specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       01 noi, 23:55

Perioada sărbătorilor aduce și unele lucruri mai puțin plăcute, și anume o creștere semnificativă a deceselor din cauza atacului de cord. Cercetătorii vor să înțeleagă de ce se întâmplă asta.

Scris de: Angela Sabău       31 oct, 06:23

Un indiciu timpuriu al bolilor cardiovasculare este asociat cu un risc crescut de cancer, arată ultimele studii. 

Scris de: Angela Sabău       31 oct, 00:07

Medicamentele pentru aritmie nu funcționează la toți pacienții. Cercetătorii au vrut să afle de ce și cum pot îmbunătăți eficiența medicamentelor administrate în acest scop.

Scris de: Angela Sabău       30 oct, 00:58

O afecțiune incurabilă numită cardiomiopatie hipertrofică poate fi mai puțin mortală decât s-a crezut anterior, potrivit unui nou studiu al deceselor subite cardiace în rândul tinerilor.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct, 12:49

O procedură de curățare a arterelor, numită intervenție coronariană percutantă, i-ar putea ajuta chiar și cei mai vârstnici pacienți care au avut atac de cord.

Scris de: Adisa Codruț       27 oct, 19:31

Primul tratament trombolitic intravenos a fost realizat la Spitalul Județean de Urgență Focșani, de către o echipă de medici.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 13:49

Patru noi tulpini de adenovirus au fost descoperite de cercetători. Acestea au fost strâns legate de o tulpină izolată de la un copil la Beijing în timpul unei epidemii în 2012-2013.

Scris de: Angela Sabău       25 oct, 11:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25