Cardiologie

Noi cercetări sugerează că femeile tinere cu un istoric familial de hipertensiune prezintă un risc mai mare decât celelalte să dezvolte această afecțiune.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 11:57

Inima și mintea ar putea avea mici „inadvertențe”. Cercetătorii spun că mintea poate fi păcălită de bătăile rapide ale inimii, dar nu le „crede” pe cele mai lente decât normale.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 00:12

Femeile care fumează au un risc mai mare de atac de cord față de bărbații fumători, în special cele sub 50 de ani, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 11:31

Poluarea aerului și traiul la bloc pot fi asociate cu un risc crescut pentru bolile cardiace, AVC și diabet tip 2, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 10:26

Pe măsură ce sănătatea inimii se clatină, un proces similar se petrece în creier, susține un studiu al Școlii de Sănătate Publică al Colegiului Imperial, Londra.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 10:17

Organizația Mondială a Sănătății subliniază într-o postare pe Facebook că oamenii ar fi bine să-și verifice periodic tensiunea arterială.

Scris de: Adisa Codruț       23 iun, 08:23

Știm care sunt factorii de risc pentru paleta de boli cardiovasculare, știm că hipertensiunea și colesterolul sunt marea problemă, dar pe lângă ele există câteva semne mai puțin cunoscute care ne pot da de băniut că ceva e în neregulă cu inima. Spre exemplu, cu cerc gri care...

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 15:13

Exercițiile fizice aduc beneficii, însă specialiștii atrag atenția că nu în orice moment este bine să facem sport de intensitate mare.

Scris de: Angela Sabău       22 iun, 07:21

Zece copilași cu malformații cardiace au fost operați, la Sibiu, de echipe mixte de chirurgi din Anglia și România și au, acum, inimi sănătoase.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 19:33

Vitamina D este benefică pentru o serie de afecțiuni, însă ultimele studii sugerează că nu și pentru bolile cardiovasclare. 

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 08:39

Femeile care au supraviețuit cancerului de sân grație tratamentelor moderne au un risc mai mare de a dezvolta ulterior boli de inimă, arată un nou studiu publicat în jurnalul Menopause, revista Societății Americane de Menopauză.

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 23:21

Sunt mulți pacienți cu alergii care cred că acestea le-ar provoca și hipertensiune. Un medic specialist de la Harvard explică însă de ce și cum crește tensiunea la persoanele alergice.

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 23:35

Varicele sunt acele vene sparte și uneori dureroase care formează tipare asemănătoare cu pânza de păianjel pe picioare sau altundeva pe corp. Dar sunt ele un capabile să producă cheaguri de sânge care să afecteze inima?

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 23:08

Un studiu recent sfătuiește medicii să fie atenți la tromboza venoasă profundă întrucât semnele acesteia sunt nespecifice și dificil de diagnosticat.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 17:50

Medici de la Spitalul Universitar București au îndepărtat o tumoră gigant de la un pacient de 84 de ani, care susține că o avea „din perioada armatei“.

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 10:43

Recuperarea după un atac de cord nu se oprește când vă externați din spital, reamintesc specialiști de la Școala de Medicină Harvard.

Scris de: Florina Pop       15 iun, 20:15

Tensiunea arterială poate uneori să crească, ceea ce crează probleme de sănătate serioase. Specialiștii au explicat pe înțelesul tuturor ce este tensiunea și ce poate cauza creșterea acesteia.

Scris de: Angela Sabău       15 iun, 07:33

Cercetătorii olandezi au constatat că scăderea colesterolului prin tratamentul cu statine nu reduce automat și imediat riscul de boli cardiovasculare. Asta pentru că intervine sistemul imunitar, ale cărui monocite „își aduc aminte” de colesterolul ridicat și sunt hiperactive.

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 12:10

Deși în trecut, oamenii de știință credeau că nivelurile extrem de scăzute ale LDL ar putea duce la ruperea vaselor de sânge, azi lucrurile stau altfel.

Scris de: Florina Pop       14 iun, 08:45

Fumătorii au un risc mai mare de a face hipertensiune, care este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare. Studiile au fost relevante.

Scris de: Angela Sabău       14 iun, 08:03

Specialiștii susțin că deși nivelul colesterolului este normal, trigliceridele mari cresc riscul de boli de inimă, mai ales la femei în postmenopauză.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 16:59

Infarctul miocardic are o serie de simptome destul de evidente . Dacă sunt cunoscute, măsurile de prim ajutor pot salva viața unui pacient cu atac de cord. Societatea Română de Cardiologie le face publice pe site-ul propriu.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 08:04

Un nou studiu demonstrează efectele sinergice negative ale deficiențelor de vitamină D și de estradiol asupra sindromului metabolic. Când se combină cele două dificiențe, apar bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul.

Scris de: Dana Lascu       13 iun, 00:01

Boala ischemică este mai frecventă la bărbați decât la femei. Cercetătorii americani au reușit să găsească o asociere între un hormon de reproducere la bărbați și boala ischemică.

Scris de: Angela Sabău       12 iun, 18:25

Terapia cu apă caldă poate ajuta la gestionarea bolii arteriale periferice, susține un studiu recent. Testele au arătat îmbunătățiri și la mers.

Scris de: Florina Pop       12 iun, 08:03

Sunt trei factori majori de risc care, odată controlați, prin politici similare la nivel mondial, ar reduce cu 94 de milioane numărul de decese premature datorate bolilor cardiovasculare, în următorii 25 de ani, arată un nou studiu realizat de cercetători de la Harvard. Iată care sunt...

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 15:23

Hipertensiunea arterială poate afecta inima, vasele de sânge, creierul, rinichii, oasele, ochii, dar și funcția respiratorie și sexuală.

Scris de: Florina Pop       09 iun, 09:29

Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea împinge prea tare în pereții arterelor. Acest lucru dăunează organismului, nu doar vaselor sangvine, și cauzează depunerile de placi de colesterol. Rezultatul? O pargă plajă de boli cronice sau acute, aproape toate cu complicații și...

Scris de: Dana Lascu       08 iun, 07:31

Femeile care iau suplimente de calciu și vitamina D după menopauză ar avea un nivel scăzut de colesterol, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 00:41

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a explicat, la Dezbaterea „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte”, organizată astăzi de DC MEDIA GROUP, că bolile cardiovasculare ar trebui privite cu seriozitate de toți factorii implicați în sănătatea din România și că oamenii...

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 12:03

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27