Cardiologie

Riscul de boli cardiovasculare este mai mare la femei după menopauză, iar profilul lipidic sanguin este mai puțin sănătos. Acest lucru poate fi modificat prin exeercișii fizice, spun specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       14 sep, 19:36

Accidentul vascular cerebral nu este întotdeauna produs de o cauză comună, cum e hipertensiunea. Uneori, chiar și un cancer poate declanșa un AVC, spun specialiștii. Cele două boli au o interacțiune nedescoperită până acum.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 11:15

Atacul de cord poate avea simptome care apar lent, sau se instalează brusc. În niciunul din cazuri, acestea nu trebuie ignorate.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 09:41

Cunoscutul chirurg bucureștean Cătălin Badiu, vine astăzi, la ora 17.00, la Interviurile DC Medical, pentru a explica cum a fost dezvoltată chirurgia cardiovasculară la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB), dar și de ce în România avem o nevoie atât de mare de...

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 13:45

O anume clasă de antibiotice ar putea cauza două tipuri de probleme cardiace. Cercetătorii au arătat că riscul cel mai mare este în termen de 30 de zile după tratament.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 16:23

Bărbații care suferă de disfuncție erectilă se pot confrunta cu o problemă și mai mare decât frustrarea din dormitor. Potrivit unui studiu recent, această afecţiune poate fi un semn prevestitor pentru un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 16:13

Hula, dansul național din Hawaii, al 50-lea stat al SUA, scade tensiunea și reduce considerabil riscul de boli de inimă, arată un studiu care a fost prezentat în weekend, la New Orleans, la American Heart Association’s Hypertension 2019 Scientific Sessions.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 21:44

Murmurul la inimă ne-ar putea face să ne panicăm, dar nu întotdeauna este atât de grav pe cât pare. Uneori este doar o formă inofensivă descoperită în copilărie, care dispare cu trecerea timpului

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 14:54

Mai puțin timp în fața televizorului amână apariția bolilor cardiovasculare. Dacă mai facem și mișcare, bolile sunt ținute la distanță mai mult timp.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 11:49

Terapiile împotriva cheagurilor de sânge au un risc crescut de sângerări gastrointestinale. Totuși, două studii arată că beneficiile tratamentului depășesc riscurile.  

Scris de: Angela Sabău       08 sep, 13:55

Fibrilația atrială constituie cel mai frecvent tip de bătăi cardiace neregulate - aritmie cardiacă. Amețelile și oboseala pot fi simptome ale acestei afecțiuni.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 11:07

”Dintre toate lucrurile pe care le puteți ajuta face pentru a vă ajuta inima, vaccinarea antigripală este una dintre cele mai ușoare”, spun experții de la Harvard.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 09:19

În cadrul Congresului European de Cardiologie 2019, oamenii de ştiinţă britanici au prezentat rezultatele celor mai noi cercetări ale tratamentului DAPA-HF. Concluzia: Dapagliflozin ar putea trata şi insuficienţa cardiacă în HFrEF, nu doar diabetul.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 sep, 00:30

Hipertensiunea arterială pare să grăbească declinul cognitiv, potrivit unui studiu. Tratarea hipertensiunii poate fi un mijloc de a opri degradarea cogniției.

Scris de: Angela Sabău       06 sep, 07:32

Despre dietele vegane s-a tot spus că au un efect benefic în reducerea riscului de boli cardiovasculare, ultimele cercetări arată că ar putea fi legate de un risc mai mare de accident cerebral vascular.

Scris de: Adisa Codruț       05 sep, 17:47

Prima dovadă a unei legături între factorii majori de risc cardiovascular la copii, precum colesterolul seric, tensiunea arterială, indicele de masă corporală (IMC) și fumatul, a fost prezentată astăzi la Congresul ESC 2019 şi Congresul Mondial de Cardiologie. Studiul subliniază...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep, 22:15

Bolile cardiovasculare sunt influențate de mulți factori externi, precum fumatul, sau alimentația incorectă, însă o parte dintre ele sunt cauzate de gene.

Scris de: Angela Sabău       04 sep, 20:12

Un studiu la care au luat parte aproximativ 1,7 milioane de băieți în vârstă de 18 ani relevă faptul că un indice de masă corporală mai mare (IMC) este aduce un risc mai mare de atac de cord la maturitate, înainte de vârsta de 65 de ani. Cercetarea a fost prezentată la...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep, 17:55

Statinele sunt asociate cu mortalitatea redusă la pacienții cu boală arterială periferică, chiar și atunci când au început târziu tratamentul, după diagnostic, raportează un studiu prezentat ieri la Congresul ESC 2019 și la cu Congresul Mondial de Cardiologie, care se...

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 10:42

Pacienții care au diabet, mai ales cei dependenți de insulină, care au supraviețuit unui infarct, au un risc mult mai mare ca, în decurs de un an de la respectivul atac de cord să facă insuficiență cardiacă și chiar să moară, arată un studiu prezentat astăzi, la Paris, la Congresul...

Scris de: Dana Lascu       03 sep, 20:45

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în întreaga lume, cu toate că oamenii în general asociază afecțiune cu o populație mai în vârstă, îmbătrânită. Dar, atrag atenția experții de la Asociația Americană a Inimii, atacurile de cord, accidentele...

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 17:28

Două decenii de stil de viață sedentară sunt asociate cu un risc de două ori de moarte prematură, comparativ cu a fi activ fizic, potrivit rezultatelor studiului HUNT, prezentat în weekend la Congresul European de Cardiologie și Congresul Mondial de Cardiologie, desfășurate la Paris. Dar...

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 09:28

Administrarea preventivă în doze mici zilnice de aspirină  nu este benefică persoanelor care au ajuns la vârsta de 70 de ani fără a avea boli cardiovasculare sau risc crescut de a face astfel de afecțiuni. Ba din contra, riscul de sângerare depășește orice fel de...

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 08:48

Dietele sănătoase au efecte benefice asupra inimii. Cercetătorii au verificat trei diete diferite și au constatat că beneficiile vin rapid și că este foarte importantă compoziția dietei.

Scris de: Angela Sabău       31 aug, 07:21

Microorganismele din corp pot contribui la destabilizarea plăcilor coronariene și la provocarea atacului de cord. Cercetătorii au descoperit bacterii diferite la pacienții cu atac de cord.

Scris de: Angela Sabău       01 sep, 06:31

Colesterolul rău LDL la un nivel ridicat este una din principalele cauze ale atacului de cord. Noile recomandări ale Societății Europene de Cardiologie arată cât de mult trebuie scăzut LDL și cine trebuie să evite să ia statine

Scris de: Angela Sabău       31 aug, 17:20

Nucile au fost asociate cu o scădere a riscului de boli cardiovasculare. Consumul regulat de nuci a dus la scăderea cu 17% a acestui risc.

Scris de: Angela Sabău       31 aug, 15:26

Bolnavii care au afecțiuni cronice ale inimii ar trebui să evite zonele cu trafic intens și ambuteiaje și să ia în considerare purtarea măștilor antipoluare, recomandă Societatea Europeană de Cardiologie.

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 12:50

Adăugarea unor cantități mici de sfeclă rosie, suc de sfeclă sau de nitrat alimentar din țelină și spanac, în mâncărurile sărate, poate contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale, arată un studiu preliminar realizat pe cobai.

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 08:35

Boala vaselor mici de sânge (boala microvasculară) și arterita (boală arterială periferică) sunt afecțiuni care poate crește riscul de amputații ale picioarelor indiferent de locul în care se declanșează în corp, potrivit unui studiu recent. Dacă pentru arterită riscul era...

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 15:00

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28