Cardiologie

Noaptea, la culcare sau în somn, este posibil să ai palpitații cardiace. Când acestea apar, persoana în cauză poate simți o senzație pulsantă în gât sau în piept. Deși palpitațiile cardiace nu sunt de obicei un motiv de îngrijorare, ele pot fi uneori un semn al unei afecțiuni subiacente pentru...

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 15:00

Dr. Ionuț Bogdan MUNTEANU, medic primar chirurgie cardiovasculară și șeful Departamentului Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit la Interviurile DC Medical despre patologia arterelor.

Scris de: Florina Pop       25 noi, 19:48

Dr Ionuț Bogdan Munteanu, Șeful Departamentului Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC Medical, ca să ne explice ce înseamnă chirurgia vasculară, ce probleme de sănătate de rezolvă ea și ce tehnici moderne de intervenție sunt...

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 13:02

Un studiu publicat în prestigiosul British Medical Journal care a analizat peste 116.000 de persoane arată că mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare se corelează cu luna în care o persoană s-a născut. Iată care sunt lunile cele mai periculoase: 

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 18:26

O baie caldă făcută zilnic în cadă este legată de un risc mai scăzut de deces din cauza bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral, arată un studiu. 

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 23:27

Rigiditatea arterială în adolescență este un nou factor de risc care trebuie vizat pentru prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale și a obezității la adulții tineri, sugerează un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 20:47

Inima, primul organ funcțional din organism, ”este lipită de creier” în primele săptămâni de viață ale embrionului, scrie medicul Vasi Rădulescu pe rețelele sociale.

Scris de: Florina Pop       18 noi, 10:59

Un studiu controlat randomizat, realizat recent, sugerează că o dietă bogată în plante aromatice și condimente poate reduce tensiunea arterială la persoanele cu risc de boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       17 noi, 18:13

Cercetătorii au descoperit un motiv în plus să prevenim sau să controlăm hipertensiunea arterială. 

Scris de: Dana Lascu       17 noi, 12:07

Mai multe studii arată că usturoiul are un efect fantastic la persoanele cu hipertensiune, uneori acesta putând fi comparat cu al antihipertensivelor! Iată ce spun studiile care dovedesc asta: 

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 18:09

Un lucru extraordinar simplu, pe care din păcate îl facem tot mai rar din cauza pandemiei COVID-19, ne scade semnificativ riscul de infarct, au constatat cercetătorii. 

Scris de: Dana Lascu       10 noi, 22:24

Medicul Călin Popa, specialist în Chirurgie cardiovasculară și supraspecializat în Chirurgia anevrismelor aortice, a vobit la emisiunea Dicționar Medical despre endocardită.

Scris de: Florina Pop       03 noi, 23:14

Medicul Călin Popa, specialist în Chirurgie cardiovasculară, supraspecializat în chirurgia anevrismelor aortice, a vorbit la Dicționar Medical despre endocardită și ce anume o cauzează.

Scris de: Florina Pop       02 noi, 23:19

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, vine astăzi, de la ra 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL, pentru a ne explica ce este endocardita, cum apare, cât de periculoasă este și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 12:19

Prof dr Maria Dorobanțu vine, de la ora 11.00, la Academia de Sănătate, pentru a discuta despre modul în care pandemia declanșată acum aproape doi ani a afectat pacienții cronici din România, în mod special pe cei cu boli cardiovasculare, și ce va însemna revenirea la normal după atâta vreme. 

Scris de: Dana Lascu       01 noi, 02:53

Un studiu recent susține că somnul de proastă calitate este asociat cu afecțiuni cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       30 oct, 17:49

Persoanele care au tensiunea ridicată - adică cei cu pre-hipertensiune și hipertensiune - trebuie să evite anumite alimente și băuturi care pur și simplu le fac rău. Și a ta pentru că ele conțin prea multă sare, grăsimi saturate sau alcool. Iată care sunt acestea:  

Scris de: Dana Lascu       27 oct, 19:19

Se știe că multe fructe și legume au un efect benefic asupra tensiunii ridicate, dar de data aceasta vorbim despre legumele și fructele care se recoltează toamna și care scad hipertensiunea. Iată care sunt cele mai cunoscute dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 23:06

Un studiu recent a investigat efectele unei bune sănătăți cardiovasculare în prevenirea diabetului de tip 2 la persoanele de vârstă mijlocie. 

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 11:50

După un atac de cord, zona afectată a inimii devine nu funcționează cum trebuie, iar experții au gândit un plasture injectabil care se pune peste țesutul deteriorat. Rezultatele timpurii sunt promițătoare.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 10:38

Un studiu recent sugerează că radioterapia neinvazivă ar putea ajuta la tratarea aritmiilor prin activarea unor gene din inimă.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 22:57

Cercetători din Noua Zeelandă susțin, conform unui studiu, că ar fi nevoie de predictori separați ai riscului de AVC și atac de cord.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 10:48

O analiză a studiilor publicate până acum a găsit o legătură între medicamentele anti-hipertensiune și dezvoltarea psoriazisului, o boală inflamatorie cronică a pielii.

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 07:39

Un atac de cord, adică infarct miocardic, se produce  atunci când o parte a mușchiului cardiac nu primește suficient sânge. Cu cât trece mai mult timp fără tratament pentru restabilirea fluxului sanguin, cu atât este mai mare deteriorarea mușchiului inimii. Boala arterelor coronare este...

Scris de: Dana Lascu       06 oct, 21:48

Cel mai ieftin și mai banal remediu pentru hipertensiune e la îndemâna oricui, arată un studiu care a inclus peste 340.000 de persoane. 

Scris de: Dana Lascu       06 oct, 20:42

Anevrismul este o afecțiune care poate fi fără simptome, mult timp. Dr. Călin Popa  a explicat, la emisiunea „Dicționar medical”, de ce este atât de periculoasă.

Scris de: Angela Sabău       06 oct, 15:34

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, vine astăzi, de la ra 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL, pentru a ne explica ce sunt anevrismele aortice, cât de periculoase sunt ele și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 14:10

Dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, a vorbit despre afecțiunile care duc la boala arterială ischemică.

Scris de: Florina Pop       30 sep, 22:48

Cunoscutul chirurg cardiovascular Sorin Băilă vine la Interviurile DC Medical, de la ora 16.00, ca să ne explice tot ce trebuie să știm despre Boala arterială ischemică.

Scris de: Dana Lascu       30 sep, 15:22

Caravana informării despre hipertensiunea arterială se derulează în Timișoara, București, Cluj și Iași în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, săptămâna în care este marcată Ziua Inimii.

Scris de: Angela Sabău       29 sep, 10:08

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy