Cardiologie

Sunt multe cauze cunoscute pentru hipertensiune sau pentru creșterea tensiunii peste normal, dar în materialul de față vorbim de lucruri banale, pe care le facem sau nu le facem în fiecare zi, și care ne ridică tensiunea fără să ne dăm seama.

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 12:32

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces și la femei, nu doar la bărbați. Iată câteva lucruri simple pe care le poți face ca să eviți aceste afecțiuni

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 08:55

Atacul de cord silențios este la fel de riscant ca și cel cu simptome puternice, spun medicii. Riscul de deces după un astfel de atac de cord este la fel de mare.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 23:19

Nivelurile excesive de hormoni ai stresului - cum ar fi norepinefrina, epinefrina, dopamina și cortizolul - pot afecta negativ sănătatea oamenilor.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 08:49

Bolnavii cardiaci care au implantate dispozitive electrice pot face controlul periodic și la Miercurea Ciuc, nu doar la Brașov sau Târgu Mureș.

Scris de: Adisa Codruț       15 sep, 14:47

Medicul Dragoș Vinereanu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre boala pe care jumătate dintre pacienți nici nu ști că o au, motiv pentru care este supranumită „ucigașul tăcut”. 

Scris de: Angela Sabău       12 sep, 15:41

Guma de mestecat poate ajuta pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală pe inimă să nu aibă probleme de tract intestinal și să poată fi externați mai repede.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 20:52

Persoanele care consumă arahide (alune) în fiecare zi au un risc redus de a face un tip comun de accident vascular cerebral, dar și pe cel de boli de inimă, comparativ cu cei care nu consumă deloc alune, arată un studiu japonez.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 11:47

Stările de amețeală, leșin și vedere încețoșată sunt generate de hipotensiunea arterială, explică medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 22:46

Medicul Călin Popa, specialist în Chirurgie cardiovasculară, în Chirurgia anevrismelor aortice, a vorbit la misiunea Dicționar Medical despre cum poate fi depistată ateroscleroza.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 21:22

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, supraspecializat în chirurgia anevrismelor aortice, a explicat la emisiunea Dicționar Medical ce este ateroscleroza și cum apare această boală.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 18:32

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, vine astăzi, de la ra 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL, pentru a ne explica ce este ateroscleroza și cât de periculoasă este ea. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 12:53

Un studiu suedez susține că depistarea fibrilației atriale la cei de 75 și 76 de ani ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral, sângerări severe și deces.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 18:42

Medicii vă sfătuiesc să nu ignorați o anumită durere toracică sau semnele de oboseală neobișnuită. Pot fi simptomele unor boli de inimă.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 20:54

Pandemia a făcut victime în toată lumea, dar în India a făcut ravagii, atunci când s-a înregistrat vârful deceselor și al infecțiilor. O analiză arată acum că pacienții cardiaci au avut cel mai mult de suferit.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 19:03

Este cunoscut faptul că stilul de viață este responsabil, în foarte multe cazuri, de atacurile de cord, în special la persoanele mai tinere. Iată câteva schimbări pe care le poți face pentru a evita un infarct.

Scris de: Angela Sabău       06 sep, 18:53

Atacul de cord și, în general, bolile cardiovasculare, au început să apară tot mai adesea la persoane tinere. Medicii încearcă să explice acest fenomen.

Scris de: Angela Sabău       06 sep, 18:37

United States Preventive Services Task Force (USPSTF) nu recomandă administrarea de vitamine și suplimente pentru a preveni bolile de inimă și cancerul, ba chiar avertizează că administrarea unor suplimente poate crește de fapt riscul de a face aceste boli, arată un draft de declarație publicat...

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 11:14

Sfecla roșie e o legumă este cea mai bogată în nutrienți și vitamine la sfârșitul verii și începutul toamnei, ea fiind recomtată de regulă când temperatura începe să scadă. Beneficiile ei sunt nenumărate, dar patru dintre ele sunt dovedite științific. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 21:14

Un studiu efectuat pe mai mult de 200.000 de persoane a constatat că pacienții cu insuficiență cardiacă sunt mai predispuși să dezvolte cancer comparativ cu cei care nu au această afecțiune cardiacă. Iar riscul este mai mare cu câteva procente la femei, față de bărbați. 

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 19:19

Un singur pahar de vin au orice fel de alcool poate crește rapid și semnificativ riscul de fibrilație atrială, potrivit unui nou studiu de la UC San Francisco.

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 15:38

Primul studiu de fezabilitate din lume a constatat că dronele pot fi utilizate pentru a livra defibrilatoare care salvează viețile persoanelor cu suspiciune de stop cardiac în comunitate. 

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 09:32

Consumul a până la trei cești de cafea pe zi este asociat cu beneficii pentru sănătate, întruct reduce rriscul de accident vascular cerebral și de boli de inimă fatale, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 19:11

Cu cât mai verde este cartierul în care trăiești, cu atât sănătatea inimii pentru locuritorilor lui este mai bună, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 18:50

Au fost lansate noile recomandări ale Societății Europene de Cardiologi privind prevenirea bolilor cardiovasculare în practica clinică care ne arată la ce trebuie să renunțăm și ce trebuie să facem pentru a nu dezvolta astfel de afecțiuni potențial fatale.

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 11:05

Boala gingiilor inflamate poate avea consecințe grave pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       28 aug, 08:05

Parodontita este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și de deces din urma acestora arată un nou studiu. Practic, arată un nou studiu, cu cât parodontita este mai severă, cu atât este mai mare riscul de boli de inimă. Asociația a fost deosebit de evidentă în rândul pacienților...

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 14:33

Un nou studiu arată că o anume dietă poate ameliora disfuncția erectilă, pentru că îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. 

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 13:39

Cât de activ ești, dacă fumezi și cât de mult alcool bei, toate acestea pot face o mare diferență atunci când vine vorba de tensiunea arterială. Iată cele mai bune 10 lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce tensiunea arterială în mod natural.

Scris de: DCMedical Team       25 aug, 12:34

Reprezentanții OMS susțin că mai mult de jumătate dintre oamenii care suferă de hipertensiune nu urmează un tratament medical.

Scris de: Adisa Codruț       25 aug, 12:30

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy