Cardiologie

Narghileaua, sau pipa cu apă, pare că este chiar mai dăunătoare decât țigara de tutun. Cercetătorii au descoperit că provoacă formarea de cheaguri de sânge în doar 11 secune, față de cinci minute, cât ia unei țigări obișnuite.

Scris de: Angela Sabău       17 ian, 20:06

Vasele de sânge îmbătrânesc mai repede la femei decât la bărbați. Este concluzia unui studiu publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 15:54

Un bun model de somn ar compensa sensibilitatea genetică la boli de inimă și la AVC, susțin cercetătorii.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 07:41

Sindromul burnout, adică epuizarea vitală, din cauza căruia persoanele afectate se simt excesiv de obosite, lipsite de energie, demoralizate și iritabile, ar putea fi asociat cu o afecțiune cu potențial letal, conform unui studiu realizat în Statele Unite.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 22:59

Dr Gabriel Tatu Chițoiu, reputat cardiolog bucureștean și blogger, povestește în seria sa intitulată „Din riscurile meseriei (de cardiolog)” cum nevasta unui pacient a lăsat mască o secție întreagă.

Scris de: Dana Lascu       13 ian, 20:42

Tratarea hipertensiunii arteriale nu numai că ar preveni atacurile de cord, ci ar menține funcția creierului, potrivit unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 22:50

La Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a fost efectuat cu succes primul implant de stent graft din acest an .

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 14:36

Pacienții cu probleme cardiace se pare că sunt mai expuși riscului de a suferi probleme renale. De altfel, cele două organe își pot influența reciproc funcționalitatea.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 15:28

Pacienții cu AVC au un risc mare să sufere în scurt timp și complicații cardiace, chiar dacă nu suferă, aparent, de o afecțiune a inimii. 

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 23:34

Până la 50% dintre femeile care suferă de stop cardiac li se administrează un tratament insuficient, deoarece insuficiența cardiacă nu a fost cauzată de un atac de cord, arată o analiză realizată la Universitatea Bergen.

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 17:07

Primul cheag de sânge din spațiu a fost tratat prin telefon și cu ajutorul indicațiilor unui specialist vascular de pe Pământ.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 21:28

Un insecticid destul de comun ar duce, în timp, la boli cardiovasculare, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       01 ian, 22:05

Un studiu susține că practicile mindfulness ar reduce tensiune arterială ridicată.

Scris de: Adisa Codruț       01 ian, 10:47

Greutatea corporală mare este asociată cu bolile cardiace, însă și o greutate normală poate să ne păcălească, deoarece grăsimea din anume parte a corpului este dăunătoare chiar și când greutatea este una normală.

Scris de: Angela Sabău       28 dec 2019 / 19:22

Insuficiența cardiacă are evoluții din cele mai puțin previzibile, însă cercetătorii au descoperit un biomarker care precizce riscul de deces.

Scris de: Angela Sabău       28 dec 2019 / 17:21

Angioplastia este o procedură ce are ca scop lărgirea zonelor îngustate ale arterelor coronare. În majoritatea cazurilor aceasta implică implantarea unui stent, procedură ce se realizează printr-un vas de sânge femural. Uneori însă este preferat un vas de...

Scris de: Angela Sabău       26 dec 2019 / 17:58

Sunt multe simptome-mituri puse pe seama hipertensiunii arteriale, unele nu au nici măcar un sâmbure de adevăr. Iată cele mai comune concepții greșite legate de tensiunea ridicată:

Scris de: Dana Lascu       26 dec 2019 / 09:58

Conform unui nou studiu, anotimpul în care te-ai născut poate însemna un risc mai mare de a muri de boli de inimă. Iată cine e în pericol:

Scris de: Dana Lascu       25 dec 2019 / 10:07

Cele mai bune alimente pentru scăderea colesterolului par a fi uleiurile din semințe. Cercetătorii germani au spus că acestea în general, sunt de preferat grăsimilor solide precum untul sau untura.

Scris de: Angela Sabău       25 dec 2019 / 07:32

Unul din cinci oameni nu poate spune cele mai comune trei simptome ale unui infarct, ceea ce face mai probabil ca ei să nu acționeze prompt în caz de atac de cord și le pune vața în pericol, arată un nou studiu. Și, atenție! În perioada Sărbătorilor sunt mai multe decese...

Scris de: Dana Lascu       24 dec 2019 / 16:14

Orele suplimentare la birou vă pot obține o promovare, dar pot aduce și ceva mai puțin dorit: hipertensiune arterială.  

Scris de: Georgiana Ioniță       21 dec 2019 / 11:23

O puștoaică din State, cu o boală rară, care are nevoie periodic de perfuzii, a creat un ursuleț în care este ascunsă perfuzia pentru a face ca experiența copiilor în spitale să nu fie înspăimântătoare.

Scris de: Adisa Codruț       20 dec 2019 / 12:24

Un bărbat din Tulcea a mers cu tatăl său, în vârstă de 80 de ani, să facă o tomografie la București, iar medicii l-au și băgat pe vârstnic în operație.

Scris de: Adisa Codruț       19 dec 2019 / 23:37

Cunoscutul cardiolog-scriitor dr Vasi Rădulescu a realizat o listă cu lucruri importante despre inimă pe care trebuie să le știm cu toții. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       19 dec 2019 / 17:50

Consumul regulat de ardei iute - mai des de patru ori pe săptămână - este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019 / 22:04

Dacă sunteți genul de persoană care doarme nouă sau mai multe ore pe noapte sau mai prinde câte va ore de somn după-amiază, ar trebui să vă faceți griji pentru riscul de accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec 2019 / 09:02

A treia procedură EVAR din acest an a avut loc la începutul acestei săptămâni la SJU Baia Mare. Procedura a fost realizată de către o echipă medicală multidisciplinară de cardiologie, chirurgie vasculară și anestezie.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec 2019 / 15:22

Vârsta este un factor de risc pentru bolile de inimă, indiferent de nivelul colesterolului, spun cercetătorii. Acum ei încearcă să afle cum pot elimina riscul acestor afecțiuni, ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Scris de: Angela Sabău       11 dec 2019 / 09:12

Șocul cardiogen, cel mai adesea ca urmare a unui infarct miocardic, este fatal dacă nu este tratat de urgență. Dacă este tratat, jumătate dintre pacienți supraviețuiesc.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec 2019 / 08:26

Primele estimări pe termen lung arată o legătură între nivelurile de colesterol și riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Scăderea nivelul de colesterol la vârste de sub 45 de ani ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare de-a lungul vieții.

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2019 / 11:32

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27