Cardiologie

În Kuweit, o țară cunoscută pentru vremea caldă, certificatele de deces dezvăluie că în zilele în care temperaturile au trecut de 42,7 grade C, numărul deceselor cauzate de boli cardiovasculare a crescut dramatic.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 15:16

Medicul cardiolog Ștefan Busnatu, Șef de Lucrări al UMF „Carol Davila”, arată care sunt implicațiile infectării cu noul coronavirus și COVID-19 la pacienții cardiaci. Sfaturi pentru cei cu boli cardiovasculare

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 12:53

Un tip de celule imune ce ajută la dezvotarea cordului în timpul vieții intrauterine, influențează activitatea inimii adulte, au descoeprit cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie, 08:59

În afară de infarct și de AVC, hipertensiunea poate avea multe alte efecte nefaste în organism. Iată trei dintre ele la care poate nu te-ai fi gândit:

Scris de: Dana Lascu       06 Martie, 23:53

Crezi că riscul de accident vascular cerebral este stabilit de istoricul familial, rasă și vârstă? Mai gandeste-te. Lucrurile pe care le faci în fiecare zi îți pot crește riscul cu peste 50%.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 Martie, 08:29

Gândiți-vă la tensiunea arterială ca la presiunea apei din duș. Nu vrei să fie prea scăzut pentru că nu este foarte eficient. Dar, de asemenea, nu vrei să fie prea mare, deoarece în cele din urmă devine insuportabil.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 Martie, 14:33

Bolnavii de inimă prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer, susțin studii recente.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 11:06

Mulți oameni se gândesc doar la hipertensiunea arterială ca fiind un risc pentru sănătate, dar tensiunea arterială prea scăzută poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 16:41

Expunerea la soare este legată de scăderea tensiunii arteriale, spune un nou studiu.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 12:05

Pacienții cu boli cardiovasculare, precum insuficiența cardiacă, sunt mai fragili în fața noului coronavirus numit Covid-19, explică dr Iulian Călin, cardiolog.

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 18:18

Chiar dacă nu am săra niciodată un fel de mâncare, probabil că tot am mânca prea mult sodiu în fiecare zi. Asta pentru că se adaugă alimentelor fabricate pentru aromă, textură și culoare, precum și pe post de conservant.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 feb, 12:11

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de mortalitate. Iată ce ar trebui să știe orice femeie.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 feb, 09:07

Grăsimea din exteriorul arterelor ar putea avea un rol mult mai important decât s-a crezuti inițial. Cercetătorii au descoperit beneficii ale acestui strat de grăsime.

Scris de: Angela Sabău       23 feb, 20:22

Inima are, la naștere, capacitatea de a se regenera, însă această capacitate se pierde la aproximativ o săptămână de viață. Cercetătorii au descoperit care este mecanismul prin care ar putea activa această abilitate a inimii.

Scris de: Angela Sabău       24 feb, 08:03

O gravidă cu grave probleme cardiace a fost transportată cu elicopterul SMURD de la Craiova la Spitalul Universitar din București.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb, 14:28

Afecțiunile cardiace cornare pot avea consecințe grave asupra sănătății. Placa formată pe interiorul vaselor de sânge poate bloca artera ori se poate rupe și se pot forma cheaguri ori depuneri de grăsimi pe vasele de sânge, toate acestea putând crea probleme severe cardiace.

Scris de: Angela Sabău       12 feb, 15:45

Lucas, un băiețel de doar 4 ani, din regiunea italiană Abruzzo, a murit din cauza unui atac de cord. Părinții, un cuplu de români, spun că fiul lor suferea de o boală congenitală gravă.

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 18:34

Colesterolul este deja cunoscut ca fiind dintre factorii cei mai dăunători pentru vasele sanguine și cel care crește riscul de atac de cord sau AVC. Un medic explică de fapt cum acționează și cum putem să-i reducem nivelul.

Scris de: Angela Sabău       09 feb, 07:32

Bolile de inimă sunt cele care ucid cei mai mulți oameni. Un medic explică de ce sunt atât de grave aceste afecțiuni și cum le putem evita.

Scris de: Angela Sabău       08 feb, 11:50

O recenzie recentă a mai multor studii demonstrează că un compus vegetal ar reduce tensiunea arterială. Acesta se regăsește în unele legume, inclusiv în ceapa roșie.

Scris de: Adisa Codruț       09 feb, 19:29

Schiorii au un risc mai mic de a face hipertensiune arterială, conform rezultatului unui studiu recent care a analizat participanții la cursa de schi fond Vasaloppet.

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 17:11

Academia Americană de Medicină a Somnului amintește câțiva factori de risc pentru apnee în somn: sforăit, sufocare sau oboseală, oboseală, obezitate și hipertensiune arterială.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 08:32

Suplimentele de biotină pot interfera cu testul pentru a diagnostica atacul de cord, a atras atenția Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor (FDA).

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 07:24

Ilie Bărbulescu, fosta glorie a Stelei, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 62 de ani. Cauza morții ar fi atacul de cord.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 10:54

Suplimentele de vitamină D la copii cu risc de diabet a dus la o îmbunătățire a sănătății cardiovasculare și metabolice.

Scris de: Angela Sabău       24 ian, 07:32

Fluctuațiile tensiunii arteriale la adulții tineri ar putea fi un indiciu al unor afecțiuni caridiovasculare la vârsta mijlocie, potrivit unui nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       23 ian, 07:32

Hipertensiunea arterială este strâns legată de consumul de sare, după cum arată ultimul studiu în domeniu. Consumul redus de sare are o serie de efecte în organism.

Scris de: Angela Sabău       22 ian, 07:31

Medicii recomandă mereu o dietă echilibrată în care colesterolul să nu depășească valorile normale.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 13:30

Vasele de sânge ale femeilor îmbătrânesc mai repede decât ale bărbaților. Ultimele studii ar putea duce la schimbarea modului de diagnosticare și terapie a afecțiunilor cardiovasculare.

Scris de: Angela Sabău       20 ian, 18:24

Stresul cronic, inclusiv cel datorat slujbelor solicitante, afectează nivelul anumitor hormoni, care-și lasă amprenta asupra inimii, putând provoca, printre altele, hipertensiune. 

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 22:04

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25