Cardiologie

Specialiști de la Spitalul Militar Central din București explică, pe Facebook, ce înseamnă un test EKG de efort și în ce constă pregătirea.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 22:02

Medicamentele prescrise pentru hipertensiunea arterială ar reduce riscul de cancer colorectal, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 07:31

Medicul de familie prescrie statine dacă e cazul pentru reducerea colesterolului și scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       06 iul, 20:33

Un compus produs în intestin când mâncăm carne roșie dăunează arterelor noastre și poate juca un rol cheie în creșterea riscului de boli de inimă pe măsură ce îmbătrânim.

Scris de: Florina Pop       03 iul, 21:10

Riscul de boli cardiovasculare crește semnificativ la femeile aflate la menopauză. Specialiștii explică acest lucru prin apariția sindromului metabolic.

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 15:36

Consumul de carne roșie produce daune arterelor și le îmbătrânește prematur. Cercetătorii au înțeles exact cum se produce acest fenomen.

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 08:55

O bună sănătate a vaselor de sânge din ochi și monitorizarea tensiunii arteriale la începutul copilăriei ar scădea  riscul cardiovascular.

Scris de: Florina Pop       01 iul, 18:47

Fibrilația atrială, o frecvență cardiacă neregulată, se recunoaște prin simptome precum amețeli, dureri în piept, oboseală sau intoleranță la efort.

Scris de: Florina Pop       30 iun, 16:50

Oamenii care au suferit o intervenție chirurgicală congenitală în copilărie au trei lucruri în comun: nivel scăzut de educație, rată scăzută de angajare și risc mare de mortalitate.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 23:45

În timp, consumul de zahăr înseamnă depuneri mai mari de grăsime în jurul inimii și în abdomen, concluzionează un studiu.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 23:16

Un virus, de obicei benign, atacă inima perturbând sistemul electric al acesteia și ducând, în unele cazuri, la moarte.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 16:56

Hipertensiunea apare tot mai frecvent la copii, iar cercetătorii au stabilit o legătură cu artera retiniană. Ei au reușit să asocieze riscul de apariție a hipertensiunii la copii cu dimensiunile acestei artere.

Scris de: Angela Sabău       29 iun, 15:25

Să ai palpitații cardiace noaptea când dormi sau când te-ai întins în pat cu gândul de a adormi poate fi înfricoșător. Iată de ce apar și când sunt periculoase:

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 23:53

Reprezentantele sexului frumos își pot controla tensiunea arterială prin creșterea nivelurilor unor celule, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 15:15

Expunerea pe termen lung la poluare duce la apariția bolilor cardiovasculare, susține un studiu american.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 20:46

O proteină din inimă reduce daunele după ce cordul a suferit un infarct.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 23:29

Specialiștii avertizează că probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială crește odată cu creșterea vârstei, a tensiunii arteriale și a altor factori.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 20:19

Bolnavii cu insuficiență cardiacă cronică au culoarea limbii diferită de cea a unui om normal, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 iun, 19:51

Cercetătorii americani au descoperit un receptor care are un rol esențial în tratarea insuficienței cardiace.

Scris de: Florina Pop       22 iun, 23:39

Colesterolul mărit este unul dintre pricipalii factori care cauzează boli cardiovasculare, cele mai mari cauze de deces în întreaga lume. Tot ce trebuie să știm depre el este explicat de un medic, pe înțelesul tuturor.

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 12:16

Băile calde ar putea avea efecte benefice asupra inimii mai mult decât s-a crezut până acum. Unele studii observaționale sugerează acest lucru.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 00:13

Aspirina combinată cu un medicament anume poate reduce riscul de atac de cord sau AVC cu o treime, arată un studiu. Sunt vizate persoanele care suferă de artere înfundate.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 08:14

Simptomele depresive ar trebui luate în considerare ca factori de risc ai bolilor cardiovasculare asemeni fumatului și hipertensiunii, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 09:57

Gigel Lazăr, directorul CIADO România, a făcut infarct sâmbătă noaptea. Atacul de cord e, din păcate des întâlnit, și medicii spun că există simptome care nu trebuie ignorate întrucât el poate fi și fatal. 

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 12:32

Bătrânețea afectează capacitatea inimii de a se regenera, susțin cercetătorii de la King s College London.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 09:03

Cel mai frecvent simptom al fibrilației atriale este un ritm cardiac atipic, susțin reprezentanți ai Asociației Americane a Inimii.  

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 11:06

Deși sunt asociate cu vârsta înaintată, atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și alte tipuri de boli de inimă pot să apară mult mai devreme - în special atunci când sunt întruniți anumiți factori de risc.

Scris de: Dana Lascu       12 iun, 23:46

Atacul de cord poate avea simptome evidente sau mai subtile. Oricare ar fi acelea, ele sunt extrem de serioase și vă pun viața în pericol. 

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 17:31

Opt factori care pot afecta inima și care pot fi schimbați, prin schimbarea stilului de viață sunt prezentați în câteva rânduri.

Scris de: Angela Sabău       12 iun, 11:59

Un colier, creat de cercetători, detectează bătăile inimii și anunță dacă o persoană suferă de fibrilație atrială.

Scris de: Florina Pop       10 iun, 12:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy