Cardiologie

Vitamina D și uleiul de pește nu sunt eficiente împotriva fibrilației atriale, o dovedește un nou studiu pe această temă.

Scris de: Angela Sabău       26 noi, 12:38

Hipertensiunea diagnosticată la oamenii ajunși la 40-50 de ani și netratată ar duce la leziuni cerebrale la bătrânețe, susține un studiu publicat joi, 26 noiembrie.

Scris de: Florina Pop       26 noi, 12:26

Stopul cardiac, ca în cazul lui Maradona, nu este același lucru cu infarctul, dar este confundat cu acesta de multe ori. Iată care e dieferența și ce e fiecare dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 19:38

Experții de la Universitatea John s Hopkins spun că e foarte important să mențineți tensiunea arterială sub control.

Scris de: Florina Pop       23 noi, 19:09

Cercetătoriisusțin că statinele, medicamente care reduc colesterolul, nu ar avea efecte secundare.

Scris de: Florina Pop       21 noi, 07:34

Oamenii care au obiceiuri sănătoase de somn au avut un risc cu 42% mai mic de insuficiență cardiacă, indiferent de alți factori, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       18 noi, 07:31

Adulții cu care au somnul sănătos au un risc mult mai mic de insuficiență cardiacă, indiferent de alți factori de risc, în comparație cu adulții cu obiceiuri de somn nesănătoase. 

Scris de: Dana Lascu       17 noi, 10:00

1 din 5 oameni care suferă o operație majoră va dezvolta, în decursul unui an de la intervenția medicală, una sau mai multe complicații cardiace, pretinde un studiu.

Scris de: Florina Pop       17 noi, 07:31

Prezentatoarea TV Dana Deac se confruntă cu o nouă problemă de sănătate după ce a învins cancerul de 5 ori. 

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 14:17

Copiii mamelor cu stiluri de viață sănătoase pentru inimă trăiesc cu aproape un deceniu mai mult fără boli cardiovasculare decât cei ale căror mame au un stil de viață nesănătos, susține un studiu. 

Scris de: Florina Pop       09 noi, 15:05

O mai bună cunoaștere a bolii numite insuficiență cardiacă cu fracție de ejecție conservată ar îmbunătăți îngrijirea pacienților, cred universitari de la Cambridge, Manchester și Keele.

Scris de: Florina Pop       05 noi, 11:36

Băuturile îndulcite artificial nu sunt o alternativă sănătoasă cum se credea, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       28 oct, 18:34

Aportul de omega-3 îmbunătățește sperața de viață după un infarct. Cercetătorii au analizat mai bine care este cea mai bună sursă de acizi grași omega-3, vegetală sau animală.

Scris de: Angela Sabău       28 oct, 07:31

Prof dr Dan Gaiță, de la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Timișoara, a explicat, pentru  DC Medical, că trebuie să avem mare grijă în timpul pandemiei la factorii de risc pentru bolile cardiovasculare, care ne pot scăpa ușor de sub control. Iar efectul nefast ne va marca pe viață!

Scris de: Dana Lascu       27 oct, 13:02

Celebrul actor Arnold Schwarzenegger a suferit o intervenție chirurgicală pe cord. El le-a mulțumit pe Twitter medicilor.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 16:02

Colesterolul LDL este cunoscut ca unul din principalii factori care conduc la boli cardiovasculare. toată lumea își dorește să scadă acest nivel, dar puțină lume se întreabă ce se întâmplă dacă scade prea mult.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 07:31

O echipă internațională de cercetători a creat un mod de a utiliza Inteligența Artificială ca să prezică riscul ca un pacient să dezvolte boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       14 oct, 17:49

Toată lumea crede că LDL este colesterol „rău” și că HDL e colesterolul „bun”, dar ce să vezi poate fi exact invers, în anumite condiții, arată medicul cardiolog Vasi Rădulescu, care ne arată și exact ce face diferența. 

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 11:07

Un cercetător a descoperit că expunerea la soare are efecte pozitive pentru sănătatea cardiovasculară.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 17:11

Cercetători afiliați la o serie de instituții din Japonia au găsit mai multe elemente asociate cu factori de risc specifici strămoșilor pentru boala coronariană. 

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 07:31

Simptomele fibrilației atriale, cel mai frecvent tip de bătăi neregulate ale inimii, aritmie cardiacă, pot include amețeli, oboseală, dureri în piept.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 11:04

Cercetătorii au descoperit noi elemente genetice asociate anevrismului produs în vasele sanguine ale stomacului.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 18:23

Hipertensiunea este numită, pe drept, și „ucigașul tăcut”. Nu dă simptome și se instalează treptat și devastator. Dar poate fi ea ținută sub control astfel încât să nu ducă la apariția unor complicații care sunt de prea multe ori fatale? Răspunsul doctorului Rodica Niculescu: 

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 22:53

Hipertensiunea are, practic, două seturi de factori de risc: unii modificabili, care țin de stilul de viață, și alții cu care te naști sau pe care-i dobândești dezvoltând alte boli cronice. Dr Rodica Niculescu explică: 

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 21:54

De Ziua Mondială a Inimii, dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat care sunt factorii de risc comuni tuturor bolilor cardiovasculare. 

Scris de: Georgiana Ioniță       29 sep, 20:37

De Ziua Mondială a Inimii, Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, vine la Interviurile DC News și DC Medical de la ora 17.00.

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 15:38

Pe 29 septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii. Specialiștii români avertizează asupra celor 5 factori de risc care duc la boli cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       29 sep, 09:53

Pacienții care au avut un atac de cord care sunt sarcastici și-ar putea pune sănătatea în pericol, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 21:24

Cardiologul Alexandru Cotoban a explicat ce conține dieta care te ajută să îți menții tensiunea sănătoasă. Te poate ajuta dieta să îți scazi tensiunea? Și ce trebuie să faci când treci de vârsta de 40 de ani? 

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 10:41

Tomografia computerizată cardiacă este o procedură medicală prin care pot fi examinate camerele cardiace, valvele, venele și arterele coronare.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 13:08

Click pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy