Coronavirus

În raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică se precizează că 33% din totalul deceselor provin din București și din patru județe.

Scris de: Adisa Codruț       02 Martie, 19:13

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie anul acesta.

Scris de: DCMedical Team       02 Martie, 19:06

Ministerul Sănătății a făcut un nou anunț la care nimeni nu se aștepta. Iată ce legătură are mesajul din titlu cu vaccinarea:

Scris de: DCMedical Team       02 Martie, 17:54

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 2 martie, că personalul medical nu trebuie să folosească  resturile de vaccin care rămân în flacoane pentru a economisi dozele.

Scris de: Adisa Codruț       02 Martie, 16:56

Cunoscutul pediatru dr Mihai Craiu aduce dovezi științifice privind purtarea măștilor la orele de sport de la școală. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 16:27

Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col dr Valeriu Gheorghiță a explicat că din 15 martie toți cei care vor vrea să se programeze la vaccinare se vor înscrie pe lista de așteptare a centrului unde doresc să se imunizeze...

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 14:21

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova au publicat pozele cu primul medic din țară care a fost imunizat cu vaccinul AstraZeneca donat de România. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 13:52

Până astăzi, 2 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 744.040 de pacienți au fost declarați vindecați. A crescut numărul de cazuri noi și avem 4 județe în scenariul roșu, ultimul intrat fiind ILFOV. De...

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 13:06

Deși în orașul Manaus din Brazilia, 75% din populație a avut COVID-19 în prima fază a pandemiei și teoretic exista imunitate de turmă, acum se înregistrează o avalanșă de cazuri noi și decese, datorate noii tulpini braziliene de coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 12:13

În ianuarie, înainte să plece de la Casa Albă, fostul președinte Donald Trump și soția sa Melania ar fi fost vaccinați contra COVID-19 pe ascuns, susține presa americană. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 10:55

Medicul infecționist Virgil Musta ne dă o veste foarte proastă, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

Scris de: Cătălina Burghelea       02 Martie, 08:55

Spania ar putea încheia acorduri bilaterale cu țări terțe pentru a reporni turismul, în lipsa unui acord în Uniunea Europeană.

Scris de: DCMedical Team       01 Martie, 23:12

Despre vitamina D3 s-a spus că în doze mari, are efecte benefice în ameliorarea simptomelor COVID-19. Cercetătorii au vrut să verifice în ce măsură este real. Chiar dacă au observat unele ameliorări, ei spun că nu este esențială în reducerea simptomelor.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie, 22:32

Prof. dr. Miron Bogdan, renumit pneumolog, a vorbit la Academia de Sănătate, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre o afecțiune numită pneumonia în organizare, pe care experții au sesizat-o în boli ciudate.

Scris de: Florina Pop       01 Martie, 22:05

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că este „dezamăgitor” că au crescut numărul de îmbolnăviri COVID în toată lumea.

Scris de: DCMedical Team       01 Martie, 20:24

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, spune că pe 17 martie se va discuta introducerea unui pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, inclusiv paşapoartele verzi digitale.

Scris de: DCMedical Team       01 Martie, 18:56

Sargramostim îmbunătățește semnificativ funcția pulmonară la pacienții spitalizați cu COVID-19, arată un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie, 18:04

Un consilier general din primăria Capitalei a fost confirmat pozitiv în urma testului COVID.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie, 17:08

Dr Emilian Imbri a explicat că până acum, în pandemia COVID-19, România nu a avut o situație atât de gravă ca în alte țări, dar că după ce abia se eliberaseră paturi în spital, acum s-au ocupat din nou și încă foarte repede. 

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 15:36

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, avertizează că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea fi unul mai agresiv, în condițiile în care persoanele tinere vor fi cele mai afectate. 

Scris de: Cătălina Burghelea       01 Martie, 14:46

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, trage un semnal de alarmă cu privire la ce urmează în spitalele din România, în contextul valului trei de coronavirus. 

Irina Radu       01 Martie, 13:57

Până astăzi, 1 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 804.090 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  741.471 de pacienți au fost declarați vindecați.

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 13:47

Comisia Europeană va prezenta în martie o propunere privind crearea unui paşaport de vaccinare digital la nivelul UE, a anunţat luni preşedintele CE, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

Irina Radu       01 Martie, 12:36

Prezentatorul Cătălin Măruță de  la PRO TV a povestit cum a trecut prin infecția COVID-19, pe care au făcut-o și soția sa Andra și cei doi copii, Eva și David. 

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 11:12

Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, Virgil Musta, atrage atenția asupra pericolului valului trei al pandemiei.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 Martie, 11:04

Valul trei de COVID-19 urmează să lovească România. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, spune că tinerii sunt vizați de acest val al pandemiei. 

Scris de: Cătălina Burghelea       01 Martie, 09:42

Masca de protecție va face parte din viața noastră probabil până în 2023, avertizează managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, doctorul Florin Roșu.

Irina Radu       01 Martie, 08:42

Managerul OK Medical, Mihail Lala, a vorbit despre testele rapide la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Florina Pop       28 feb, 20:22

Managerul OK Medical a declarat, în cadrul Interviurilor DC News și DC Medical, că doi indicatori arată cum evoluează pandemia COVID.

Scris de: Florina Pop       28 feb, 17:20

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat duminică, 28 februarie, că ”lucrurile s-au schimbat în mod negativ” în ultimele trei zile.

Scris de: Adisa Codruț       28 feb, 16:19

Click pentru a naviga in paginile din categoria CORONAVIRUSurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy