Coronavirus

Medicamentul tocilizumab pare a fi foarte util pacienților cu COVID-19, susține conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 20:16

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 18:34

Anthony Fauci, directorul Institutului American de Boli Infecțioase, susține că actuala tulpină de COVID-19, nu cea răspândită din China, ar face virusul mai transmisibil.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 21:32

Un spital din județul Dâmbovița a fost nevoit vineri, 3 iulie, să transfere, cu elicopterul, trei pacienți cu COVID-19 întrucât nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 19:12

Spitalele din România ajung la capacitate maximă în privința cazurilor de infecții cu COVID-19. În acest context, doi medici importanți, Beatrice Mahler și Emilian Imbri, trag un semnal de alarmă. 

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 17:38

CNSU a adoptat Hotărârea nr. 33 privind stabilirea noilor criterii de exceptare de la măsurile de izolare sau carantină care se aplică persoanelor ce vin în țară din țările membre UE și Spațiul Economic European.

Scris de: Angela Sabău       03 iul, 16:59

Comisia Europeană (CE) a autorizat punerea pe piaţă condiționată a antiviralului Remdesivir. Medicamentul va putea fi folosit în Uniunea Europeană în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 15:42

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat că vor fi  unele controale pe litoralul românesc, pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, în contextul numărului mare de infecții.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 13:35

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre măsurile care au fost aplicate în România în pandemia COVID-19 și despre posibilele efecte ale creșterii...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 iul, 13:02

Atenție la ce cumpărați, alte trei tipuri de măști au fost identificate ca neconforme. Până acum 56 de tipuri de măști au fost găsite neconforme.

Scris de: Angela Sabău       03 iul, 13:01

Conf Dr Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre modul în care medicii au fost nevoiți să abordeze pandemia COVID-19, în condițiile în care, pacienții...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 iul, 12:07

Ministrul sănătății a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus, care au speriat deja populația și au amânat o nouă relaxare a măsurilor, inițial stabilită pentru 1 iulie.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 10:53

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut, vineri, 3 iulie, noi declarații importante în contextul pandemiei. 

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 10:34

Raed Arafat, șeful DSU, atrage atenția asupra riscului de boală care circulă, în continuare, în această perioadă. 

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 09:27

Oamenii care au efectuat un transplant hepatic au o rată de infecție cu COVID-19 mai mică decât cea existentă la populația generală, susține academicianul Irinel Popescu în emisiunea Academia de Sănătate.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 22:23

Academician dr. Irinel Popescu a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, declarațiile unui celebru institut din Statele Unite ale Americii, despre soarta bolnavilor cu boli cronice, după pandemia COVID-19. 

Scris de: Georgiana Ioniță       02 iul, 19:27

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre portul măștii la polițiști. 

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 19:15

Un bărbat de 62 de ani a suferit patru ore de dureri cumplite din pricina unei afecțiuni secundare provocate de noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 18:53

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a fost testat din nou de COVID-19, la zece zile de la prima testare.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 17:57

Încă un medic a fost răpus de coronavirus. Nicolae Ștrempel, primul erou în halat alb din Maramureș care a pierdut lupta cu noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 13:17

Noul coronavirus nu produce doar o boală respiratorie, chiar dacă asta face în cele mai multe cazuri. Acesta afectează, însă, și alte organe. Povestea unui pacient care s-a refăcut după ce virusul i-a afectat creierul a devenit virală în mediul virtual.

Scris de: Angela Sabău       02 iul, 11:14

Medicul Raed Arafat a transmis un mesaj privind un fakenews care circula în mediul virtual și care îl viza. 

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 20:02

Medicul Vasi Rădulescu a postat o imagine cu el purtând mască și în care îndeamnă oamenii să facă același lucru. Reacțiile oamenilor au fost de neînțeles.

Scris de: Angela Sabău       01 iul, 19:47

Schimbările pe care le declanșează COVID-19 în sânge pot duce la apariția infarctului, accidentului vascular cerebral și a altor complicații grave la unii pacienți. 

Scris de: Florina Pop       01 iul, 18:18

Perioada în care accesul la tratament, operații sau monitorizare a pacienților a fost limitat afectează unele categorii de pacienți. Nicolae Bănicioiu a explicat la DC News care sunt acești pacienți și cum au fost afectați.

Scris de: Angela Sabău       01 iul, 16:35

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, a lansat un nou avertisment privind pericolele noului coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 15:09

Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 13:59

Problemele pacienților cu epilepsie în perioada pandemiei a fost dezbătută în cadrul Interviurilor DC Medical cu medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO. 

Scris de: Angela Sabău       01 iul, 13:37

Ion Bogdan, preşedintele Colegiului Psihologilor din Bucureşti, atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică negarea existenţei coronavirusului, ducerea sa în derizoriu şi nerespectarea regulilor minimale. 

01 iul, 12:20

Ileana Ștefan, directorul executiv al ASPERO, a vorbit, la Interviurile DC Medical,  despre problemele întâmpinate de pacienții cu epilepsie în timpul pandemiei COVID-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 12:11

Click pentru a naviga in paginile din categoria CORONAVIRUSurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy