Coronavirus

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 19:49

Reprezentanții Comisiei Europene susțin că nu sunt dovezi că medicamentul promovat de Donald Trump ca potențial tratament pentru COVID-19 ar fi eficient.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 19:23

Cercetătorii din State au găsit o modalitate prin care măștile medicale N95 pot fi decontaminate și refolosite.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 18:33

Parchetul General a anunțat acuzațiile pe care merge în ancheta din Suceava: formă agravată a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor; activitate ilicită desfășurată de funcționarii publici din sistemul medical; abuz în serviciu și fals intelectual.

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 18:29

Ion Lungu, primarul din Suceava, singurului oraș din  România închis în carantină, spune că din cei peste 6.000 de români care s-au întors în județ, circa 1.500 au venit în municipiu. Sunt 29 de decese înregistrate oficial în județul...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 18:12

Alți 6 oameni au murit din cauza coronavirusului la Suceava, au anunțat marți, 31 martie, autoritățile.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 17:40

În plină pandemie de coronavirus, și având două țări – Italia și Spania – cu mai multe cazuri decât China, țara de unde a pornit pandemia, UE anunță întârzieri de săptămâni la livrarea materialelor medicale licitate în comun  de...

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 17:27

Un medic urolog a transmis un mesaj către Raed Arafat, mesaj care s-a viralizat.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 17:15

Președintele României a transmis marți, 31 martie, un mesaj pentru suceveni și pentru medicii români.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 17:03

Centrul de presă Coronavirus din Ungaria a promis, marți dimineață, că va face publice sexul, vârsta și boala subiacentă pe care le aveau cele 16 persoane decedate în țara vecină, dar și locurile de unde provin aceștia. 

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 16:26

Dr. Virgil Musta, șeful secției de boli Infecțioase a spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, transmite un mesaj ferm persoanelor prezintă riscul de a fi infectați cu COVID-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 16:02

Opt medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad și spun că vor să se pensioneze și au demisionat. De asemenea, peste 80 de angajați sunt în concediu medical.  

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 15:37

Grupul de Comunicare Strategică anunță că încă trei persoane și-au pierdut viața în urma infectării cu noul coronavirus. 

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 15:22

Tratamentul pe termen lung cu isradipină cu eliberare imediată nu pare să încetinească evoluția bolii Parkinson în stadiu incipient.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 14:30

Un copil de doar 12 ani este cea mai tânără victimă a infecției cu noul coronavirus. Este vorba despre o fată din Belgia.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 14:11

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 13:42

O serie de măsuri ce au fost aprobate azi fac posibile consultațiile la distanță, pentru protecția medicilor și a pacienților. De asemenea, se prelungește valabilitatea biletelor de trimitere, dar sunt noutăți și pentru pacienții cu boli cronice.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 13:41

Pentru persoanele aflate în carantină s-au insituit măsuri mai dure, în cazul în care părăsesc spațiul de carantinare fără aprobarea autorităților.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 13:22

Sorin Hîncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, a spus că transformarea Spitalului Județean Suceava în spital dedicat numai bolnavilor de COVID-19 ar fi un dezastru.

Scris de: Adisa Codruț       31 Martie, 13:10

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 13:00

Încă o persoană a decedat din cauza coronavirusului, în România. Numărul total a ajuns la 69.  

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 12:40

Medicul Adrian Marinescu a spus la Antena 3 că săpunul de rufe este cel mai bun antiviral și antibacterian. El a explicat și ce a trebui să facem când ajungem acasă, pentru a preveni infecția.  

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 12:31

Francesca Steffenini, o tânără italiancă din Bergamo, a povestit, în exclusivitate pentru DC Medical, cum arată lupta împotriva COVID-19, de pe frontul italian.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 12:19

Subiectul celor 13 decese anunțate luni la Suceava reprezintă o „problemă de comunicare”, conform managerului spitalului județean. El spune că nu se știe dacă probele au fost prelevate înainte sau după decesul persoanelor și că este posibil ca acestea să fi fost cumulate, și...

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 12:14

Colegiul Medicilor din Municipiul București a făcut o serie de recomandări pentru protejarea personalului medical în lupta cu noul coronavirus.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 11:16

Cel puțin 59.000 de vieți au fost deja salvate în 11 țări europene, datorită noilor măsuri stricte de distanțare socială, introduse pentru a stopa răspândirea Covid-19, sugerează studiul realizat de Imperial College London.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 11:05

Rata deceselor provocate de COVID-19 arată că în cel mai rău caz ar putea fi de 1 la mie, potrivit studiilor actuale. În acest caz, pandemia ar putea face 21.000 de victime în România. 

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 11:00

Grupul de Comunicare Strategică anunță că au mai fost raportate alte 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total pe țară ajungând la 68.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 10:32

Cercetătorii au descoperit că jumătate dintre pacienții pe care i-au tratat pentru infecție ușoară cu COVID-19 aveau în continuare coronavirus, până la opt zile după dispariția simptomelor.

Scris de: Georgiana Ioniță       31 Martie, 10:04

Medicul Tudor Ciuhodaru a expus o serie de sfaturi și recomandări pentru evitarea infecției cu coronavirus, într-un „mic ghid anticovid”, așa cum l-a denumit chiar el.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 09:53

Click pentru a naviga in paginile din categoria CORONAVIRUSurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25