Oncologie

Numeroși bolnavi stăteau luni, 23 martie, la coadă, în fața Institutului Oncologic din Cluj.

Scris de: Adisa Codruț       23 Martie, 16:09

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cancerul de colon.  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 Martie, 16:04

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, invitat la Interviurile DC News și DC Medical, a vorbit despre cancerul de colon și despre siptomele acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 15:23

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cancerul de colon. 

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 14:42

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical, despre efectul politicii prețului cel mai mic la medicamente aspura pacientul oncologic  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 Martie, 14:21

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, a arătat la Interviurile DC News și DC Medical, că pacienții cu cancer trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi medicamente și că doar anul trecut le-au dispărut 70 dintre ele. În ultimii 5 ani, românii au pierdut de fapt peste 2.000 de...

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:53

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, spune că pacienților cu cancer nu le poți înlocui medicamente decât cu riscul ca ei să moară, și că acești oameni trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi tratamentele salvatoare în farmacii.

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:09

O combinație de două medicamente ar putea crește eficiența chiar și de 10 ori, a tratamentelor antitumorale, în special în cazurile tumorilor rezistente la medicamente.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 16:22

Genele care declanșează creșterea rapidă a carcinomului cu celule scuamoase la cap și la gât au fost identificate de ceretători.

Scris de: Angela Sabău       16 Martie, 06:26

Iată încă un moriv pentru bărbați să scăpe de kilograme în plus: le-ar putea scădea riscul de cancer de prostată.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 Martie, 09:31

Bacteriile din intestin ar putea condiționa răspunsul organismului la imunoterapie, metodă nouă utilizată împotriva unor tipuri de cancer.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie, 07:47

Un medicament experimental reduce efectele adverse ale chimioterapiei asupra mușchiului inimii, fără a-i diminua proprietățile anti-cancer.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 07:31

Cancerul colorectal este o tumoră malignă care apare din peretele interior al intestinului gros (colon) sau rect.  

Scris de: Georgiana Ioniță       01 Martie, 13:00

Un nou studiu arată potențialele beneficii ale Vitaminei C în combaterea cancerului, atunci când este administrată în timpul imunoterapiei.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 Martie, 15:34

Grăsimile Omega-3 nu protejează împotriva cancerului - potrivit noilor cercetări ale Universității din Anglia de Est.  

Scris de: Georgiana Ioniță       29 feb, 10:17

Cancerul de prostată va putea fi diagnosticat într-o simplă probă de urină. Cercetătorii au reușit să facă pași importanți în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       28 feb, 13:05

Consumul de lapte este asociat cu un risc mai mare de cancer la sân la femei,potrivit unui nou studiu.  

Scris de: Georgiana Ioniță       25 feb, 10:47

Unele medicamente ar oferi beneficii de supraviețuire pe termen lung pentru unii pacienți cu cancer pulmonar.

Scris de: Florina Pop       23 feb, 19:24

Organizația Mondială a Sănătății susține că 7 din 10 decese pe glob sunt din pricina a cinci boli, care nu sunt contagioase.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 08:49

Câinii se dovedesc încă o dată cei mai buni prieteni ai omului întrucât oferă informații pentru cercetarea și tratarea gliomului difuz, o formă comună de cancer la creier.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 08:32

Cancerul de vezică urinară, care nu mai răspunde la terapiile convenționale, ar putea fi tratat în scurt timp cu un tratament derivat din vaccinul contra tuberculozei. Tratamentul ar putea fi aprobat în Europa foarte repede.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 19:10

Mai mulți oncologi din Grupul de lucru pentru combaterea cancerului spun că se face risipă de citostatice pentru că tratamentul este decontat după criterii proaste.

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 11:05

Cercetătorii americani susțin că veninul de șarpe ar putea trata cancerul de colon și cel mamar.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 15:35

Doza de radiație pe care o primește un pacient în terapia pentru cancer este exterm de importantă, iar un grup de cercetători a găsit o metodă de a măsura exact doza de radiație.

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 21:16

Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea face chimioterapia neviabilă în următorul deceniu, au avertizat medicii oncologi britanici.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 14:36

Un nou studiu arată că scaunele din mașină ar putea să prezinte un risc de a face cancer. Iată despre ce scaune este vorba:

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 19:45

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că din aprilie ar debuta un nou program pentru pacienții cu neoplazii.

Scris de: Florina Pop       12 feb, 21:51

O singură doză de vaccin contra papilomavirusului uman (HPV) s-a dovedit la fel de eficientă ca doze multiple pentru prevenirea bolilor cervicale preinvazive, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 19:17

La Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost înregistrată o nouă premieră medicală, după ce Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a extirpat o tumoră gigant de la o pacientă de 61 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 17:07

O nouă metodă de testare a cancerului este capabilă să distingă celulele canceroase încă în fază incipientă. Mai mult, testul poate diferenția cu precizie etapele bolii.

Scris de: Angela Sabău       08 feb, 18:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25