Oncologie

Europarlamentarul dr Cristian Bușoi spune că există un mare risc să crească numărul de victime ale cancerului în următorii 1 - 2 ani și că trebuie să folosim banii din PNRR alocați României pentru combaterea acestei maladii. 

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 18:04

Un nou studiu arată că anumiți compuși din algele marine roșii hrănesc bacteriile bune din intestin, reducând riscul de cancer de colon. 

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 07:48

Dintre toate tipuri de cancer, cel mai mare risc de deces din cauza COVID-19 îl au pacienții cu cancer de sânge, au notat cercetătorii în studiul lor. 

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 16:52

Peste 3.000 de românce primesc în fiecare an un diagnostic crunt: cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre acestea mor.

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 14:49

Cancerul ovarian are unele semne discrete, astfel că era foarte greu de diagnosticat în fazele incipiente. Totuși, exist patru semne importante care pot ridica semne de întrebare.

Scris de: DCMedical Team       02 iun, 17:56

Injecțiile cu peroxid de hidrogen și acid hialuronic în tumoare înainte de radioterapie îmbunătățesc prognosticul.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 iun, 18:27

Cancerul de prostată afectează în general bărbații mai în vârstă. Din păcate, în primele faze este greu de diagnosticat, deoarece nu prezintă semne.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 19:01

Cancerul de stomac este o boală ară, dar care poate fi gravă, deoarece trece adesea neobservată, până când ajunge în stadii avansate. Iată care sunt simptomele care ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 21:05

Neurochirurgul Horațiu Ioani a vorbit la un post TV despre cum putem depista și trata tumorile cerebrale.

Scris de: DCMedical Team       19 mai, 12:17

Grupul de lucru pentru serviciile preventive din SUA (US Preventive Services Task Force - USPSTF) a emis noi recomandări actualizate pentru screeningul de cancer colorectal. 

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 20:25

O tumoră gigant, de circa 10 centimetri, a fost extirpată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Pacienta are 47 de ani.

Scris de: DCMedical Team       14 mai, 10:23

O cercetare de amploare despre cancerul ovarian susține că investigațiile de screening obișnuite nu reduc rata de mortalitate a acestei boli.

Scris de: DCMedical Team       13 mai, 20:43

Andra a povestit, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, cum medicii i-au depistat mamei sale o tumoră de 15 centimetri și cât de greu a fost momentul pentru ea.  

Scris de: DCMedical Team       12 mai, 18:30

Reprezentantele sexului frumos ar avea o șansă de vindecare de 94% dacă descoperă cancerul ovarian în primul stadiu. 

Scris de: Florina Pop       12 mai, 16:47

Cancerul colorectal este al doilea cel mai frecvent cancer la femei, chiar după cancerul de sân. Detectat într-un stadiu incipient, acest cancer poate fi vindecat în 90% din cazuri. Dar, din păcate, o treime dintre pacienți așteaptă mai mult de 6 luni după apariția simptomelor înainte de a...

Scris de: Cătălina Burghelea       07 mai, 19:29

Consumul de băuturi cu zahăr în adolescență li la vârsta adultă tânără este asociat cu un risc crescut de cancer colorectal la femeile sub 50 de ani.

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 15:22

Cancerul de piele poate fi evitat. Iată 14 lucruri pe care le puteți face pentru a nu ajunge la medic.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 20:04

Leucemia este cancerul care începe în celulele stem din sânge și se caracterizează prin dezvoltarea de celule maligne în măduva osoasă. Potrivit profesorului Paul Coppo, hematolog la Spitalul Saint-Antoine din Paris, boala se poate dezvolta la orice vârstă și este mai frecventă la copii, adulți...

Scris de: Cătălina Burghelea       05 mai, 16:14

O analiză a 17 studii publicate între ianuarie 1966 și octombrie 2020, pe o varietate pe populații, inclusiv asiatice, arată o asociere între un consum crescut de ciuperci și un risc mai scăzut de cancer.

Scris de: Florina Pop       05 mai, 08:30

Prof. dr. Adina Croitoru din Clinica de Gastroenterologie, compartimentul de oncologie al Institutului Clinic Fundeni, a vorbit, luni, 3 mai, la Academia de Sănătate, despre o nouă metodă modernă de diagnostic molecular: biopsia lichidă.

Scris de: Cătălina Burghelea       03 mai, 16:44

Domnul profesor doctor Vlad Herlea, șeful Laboratorului de anatomie patologică din Institutul Clinic Fundeni, a vorbit, luni, 3 mai, la Academia de Sănătate, despre cum se pune diagnosticul în funcție de biopsia lichidă – acei markeri biologici care se găsesc în sânge. 

Scris de: Cătălina Burghelea       03 mai, 12:31

Medicul Cristina Iftode, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR, a vorbit, într-un interviu pentru DC Medical, despre cum se aplică stereotaxia și cum se pregătește pacientul.

Scris de: Florina Pop       28 apr, 15:25

Medicul Cristina Iftode, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR, a explicat, într-un interviu pentru DC Medical, ce este stereotaxia și care sunt aplicațiile acesteia.

Scris de: Florina Pop       28 apr, 12:48

Dr. Cristina Iftode este medic primar Radioterapie cu competențe în radiochirurgie și stereotaxie, de la Centrul  Oncologic Sanador, vine astăzi, de la ora 17.00, la Interviurile DC Medical pentru a ne explica ce este stereotaxia și ce tipuri de cancer se tratează cu ea. 

Scris de: Dana Lascu       27 apr, 15:21

Persoanele care au consumat 18 grame de ciuperci pe zi au avut un risc de cancer cu 45% mai mic decât cele care nu au inclus acest superaliment în meniu. 

Irina Radu       27 apr, 08:06

Prof. dr. Gabriel Dimofte, de la UMF „Grigore T. Popa” din Iași, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iași, a vorbit, la emisiunea Academia de Sănătate, despre consecințele pandemiei COVID-19 asupra bolnavilor de cancer.

Scris de: Cătălina Burghelea       26 apr, 11:58

Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor bolnavilor de cancer din România, a vorbit despre problema bolnavilor de cancer rămași fără citostatice.

Corina Avram       22 apr, 18:37

Cercetătorii au descoperit că bărbații cu niveluri ridicate de testosteron prezintă un risc crescut de a dezvolta un cancer de piele potențial mortal.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 16:58

Medici din Iași au extirpat o tumoră de la baza creierului unei femei de 60 de ani.

Scris de: DCMedical Team       19 apr, 11:51

Dr Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, cum se face o endoscopie digestivă superioară și la ce ajută.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 17:35

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy