Oncologie

Un dispozitiv portabil, cu un mecanism similar monitoarelor pentru diabet, măsoară un biomarker pentru cancer din sufragerie.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 10:21

Hemoroizii au, adesea, simptome ce pot fi confundate cu cele ale cancerului de colon sau rect. Asta face ca unele persoane să se întrebe dacă nu cumva, aceștia cresc riscul de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:18

Statinele, medicamentele care scad colesterolul, ar reduce riscul de cancer la om printr-o cale care nu are legătură cu colesterolul, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 16:29

Cercetătorii nu știu încă de ce apare cancerul de pancreas.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 21:43

Legendarul chitarist Eddie Van Hallen, de origine olandeză, s-a stins din viață la 65 de ani. Acesta suferea de cancer la gât. 

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 23:08

Un tratament experimental folosește o metodă revoluționară de tratament al cancerului, fără a utiliza medicamente. Rezultatele testelor pe șoareci arată o eficiență ca și chimioterapia, dar fără efectele secundare ale acesteia.

Scris de: Angela Sabău       02 oct, 07:31

În fiecare an, pe 1 octombrie se marchează Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului de sân pentru a conștientiza gravitatea acestei boli.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 13:48

Shannen Doherty a dezvăluit simptomul dureros care i-a semnalat reapariția cancerului de sân în stadiul 4.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 10:11

Cancerul de sân este una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femei, iar numărul cazurilor este într-o continuă creștere.

Scris de: Angela Sabău       26 sep, 19:03

Primul om care s-a vindecat de HIV suferă de cancer în fază terminală.

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 19:01

Consumul de cafea a fost asociat cu o rată mai mare de supraviețuire și o progresie mai mică a cancerului, pentru persoanele cu cancer colorectal avansat.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 sep, 17:24

Conf dr Tudor Ciuhodaru atrage atenția că există 12 lucruri pe care le poți face pentru a evita să faci cancer. Iată care sunt acestea: 

Scris de: Dana Lascu       23 sep, 16:38

Un medicament utilizat în tratamentul cancerului de sân s-a arătat mai eficient decât terapiile hormonale în cancerul de prostată. Medicii americani sunt foarte optimiști după ce au văzut rezultatele acestui studiu.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 14:59

Prof dr Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie, este singurul medic din România care realizează, laparoscopic și robotic, o intervenție de extirpare a cancerului de col uterin, după care pacientele mai pot face copii. Iată cum: 

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 14:45

Cercetătorii au descoperit un efect incredibil pe care îl are cafeaua la persoanele cu cancer metastatic colorectal. 

Scris de: Dana Lascu       19 sep, 15:50

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
NoMy