Oncologie

Un studiu care analizează datele a mii de participanți sugerează că poate exista o legătură între apneea de somn severă și probabilitatea de a dezvolta cancer. Cu toate acestea, această legătură pare a fi mai puternică la femei.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 sep, 16:02

Cercetătorii au descoperit, în premieră, o legătură clară între aportul mare de vitamina B și cancerul pulmonar.

Scris de: Florina Pop       16 sep, 12:18

Antibioticele, luate cu cel mult o lună înainte de începerea imunoterapiei, reduc drastic șansele de supraviețuire, arată un studiu pe acestă temă.

Scris de: Angela Sabău       15 sep, 13:47

Cercetătorii susțin că grăsimea viscerală și cea subcutanată în coapse sunt asociate cu un risc mai mare de cancer de prostată avansat și deces.

Scris de: Florina Pop       15 sep, 02:11

Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer la bărbații din SUA. Statisticile arată că 1 din 9 bărbați americani va avea această afecțiune.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 21:23

Leucemia limfoblastică acută este o formă de cancer care are o rată de supraviețuire de 90%, față de 10%, cât era în anii '60. Un nou tratament inovativ ar rezultate de excepție.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 14:41

Un sugar care avea o formă de leucemie mortală a fost salvat cu Sorafenib, un medicament aprobat de FDA pentru cancerul de ficat la adulți, după ce medicii au indetificat la el o anume mutație genetică. Raport de caz

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 15:36

O mamă din Marea Britanie a distribuit pe Instagram o fotografie emoționantă: fiica ei de doar cinci ani are grijă de frățiorul mai mic care trece printr-un tratament de chimioterapie pentru că are leucemie. Fotografia a fost preluată și de Daily Mail.

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 13:16

Contextul sau „moștenirea” genetică este unul din cei mai importanți factori care declanșează cancerul, cel puțin asta reiese în urma unui studiu al cercetătorilor.

Scris de: Adisa Codruț       11 sep, 17:07

Aceleași mutații genetice care pot declanșa cancerul în unele țesuturi sunt relativ inofensive în altele. Un nou studiu Yale a identificat o posibilă sursă de protecție împotriva unor forme de cancer de piele - regenerarea foliculilor de păr.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 20:38

Limfedemul constituie un fluid suplimentar care se acumulează în țesuturi când sistemul limfatic nu funcționează bine. Zona afectată se umflă.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 18:20

O universitate din țară a verificat nivelul de radon din clădirile sale. Radonul, un gaz radioactiv, e a doua cauză majoră în dezvoltarea unui tip de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 16:33

Hipertensiuena și cancerul de sân ar putea avea un factor de risc comun. Cercetătorii au descoperit o proteină prezentă doar în celulele canceroase din sân și la hipertensiune.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 15:14

Un nou mod de a testa cancerul de plămâni s-a dovedit eficient în depistarea precoce a afecțiunii. Metoda folosește anticorpi, combinat cu imagistica CT.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 14:46

Un proiect ce a fost lansat azi vizează testarea a peste 30.000 de femei pentru depistarea cancerului de col uterin. Femeile provin din satele izolate ale țării, unde accesul la asistența medicală este dificil.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 11:52

Fosta împărăteasa a Japoniei, Michiko, este operată duminică dimineaţă, 8 septembrie, la un sân. Fostul monarh a fost diagnosticat cu cancer mamar.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 10:13

Cancerul de prostată ar putea fi prevenit, susțin cercetătorii japonezi, dacă bărbații ar consuma regulat ciuperci.

Scris de: Florina Pop       05 sep, 13:28

O asociație și o firmă din Maramureș au donat miercuri, 4 septembrie, Spitalului Județean Baia Mare, 30 de camere implantabile în valoare de 14.600 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 13:42

Un studiu recent arată că în anumite țări cancerul este principala cauză de mortalitate, înaintea bolilor cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 12:32

Pericolele expunerii la radiații ultraviolete, care provin cel mai adesea de la soare, sunt binecunoscute. Cercetătorii atrag însă atenţia cât de ample pot fi efectele sale: de la îmbătrânirea prematură a pielii, până la cancer și modul în care acest lucru...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 sep, 23:52

Cercetătorii au descris un nou mecanism intracelular care induce apoptoza celulelor canceroase prin perturbarea homeostazei ionilor.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 22:29

Celulele canceroase au un mecanism aparte prin care supraviețuiesc și se dezvoltă în organism. Un nou studiu arată cum „păcălesc” ele celulele sănătoase.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 18:35

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament. Cercetătorii au reușit să găsească mecanismul prin care celulele canceroase depășesc tumorile și invadeză alte organe. Totodată, au descoperit cum pot încetini această „evadare” a celulelor canceroase.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 10:12

Medicamente în valoare de aproape patru milioane de lei au fost asigurate în primul semestru prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, din județul Alba.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 16:48

Cancerul pediatric lasă „urme” în sănătatea supraviețuitorilor. La maturitate, aceștia au un risc mai mare de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Angela Sabău       26 aug, 17:49

Riscul de cancer de prostată este semnificativ mai mare la bărbații care au o greutate mai mare, însă foarte important este locul unde se localizează grăsimea. Deși depunerile de calciu pot ridica suspiciuni, specialiștii spun că nu sunt nici pe departe atât de periculoase precum...

Scris de: Angela Sabău       26 aug, 08:51

Un test de sânge depistează cancerul ovarian epitelial cu doi ani mai devreme decât permit teste actuale. Cercetătorii spun că astfel, cresc șansele de supraviețuire considerabil.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 22:14

Sindromul inimii frânte este o problemă medicală gravă care poate fi declanșată de stresul fizic sau emoțional. Pentru 1 din 6 persoane sindromul este legat și de apariția cancerului, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 10:44

Pacienții cu cancer sunt discriminați la locul de muncă sau sunt refuzați la angajare, atunci când doresc să-și reia activitatea. Acestea sunt rezultatele unui sondaj publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 07:23

Terapiile anticancer ar putea fi obținute în viitor din celulele pielii. Oamenii de știință au obținut deja asta în testele de laborator și sunt încrezători că în viitor, această descoperire va sta la baza unor noi și eficiente tratamente împotriva cancerului.

Scris de: Angela Sabău       19 aug, 20:45

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24