Oncologie

Câinii se dovedesc încă o dată cei mai buni prieteni ai omului întrucât oferă informații pentru cercetarea și tratarea gliomului difuz, o formă comună de cancer la creier.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 08:32

Cancerul de vezică urinară, care nu mai răspunde la terapiile convenționale, ar putea fi tratat în scurt timp cu un tratament derivat din vaccinul contra tuberculozei. Tratamentul ar putea fi aprobat în Europa foarte repede.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 19:10

Mai mulți oncologi din Grupul de lucru pentru combaterea cancerului spun că se face risipă de citostatice pentru că tratamentul este decontat după criterii proaste.

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 11:05

Cercetătorii americani susțin că veninul de șarpe ar putea trata cancerul de colon și cel mamar.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 15:35

Doza de radiație pe care o primește un pacient în terapia pentru cancer este exterm de importantă, iar un grup de cercetători a găsit o metodă de a măsura exact doza de radiație.

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 21:16

Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea face chimioterapia neviabilă în următorul deceniu, au avertizat medicii oncologi britanici.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 14:36

Un nou studiu arată că scaunele din mașină ar putea să prezinte un risc de a face cancer. Iată despre ce scaune este vorba:

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 19:45

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat că din aprilie ar debuta un nou program pentru pacienții cu neoplazii.

Scris de: Florina Pop       12 feb, 21:51

O singură doză de vaccin contra papilomavirusului uman (HPV) s-a dovedit la fel de eficientă ca doze multiple pentru prevenirea bolilor cervicale preinvazive, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 19:17

La Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a fost înregistrată o nouă premieră medicală, după ce Singh Bhupinder, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a extirpat o tumoră gigant de la o pacientă de 61 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 17:07

O nouă metodă de testare a cancerului este capabilă să distingă celulele canceroase încă în fază incipientă. Mai mult, testul poate diferenția cu precizie etapele bolii.

Scris de: Angela Sabău       08 feb, 18:57

Descoperirea unei noi proteine țintă care este legată de celulele canceroase ar putea fi un pas important în descoperirea unui tratament pentru cancer.

Scris de: Angela Sabău       07 feb, 07:32

Descifrarea secretelor genomului tumorilor pentru a le înţelege mai bine şi a lupta împotriva lor este proiectul la care lucrează de mai mulţi ani peste o mie de cercetători.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 12:07

Cancerul pulmonar începe să fie mai frecvent la femei decât la bărbați, în ultimii ani, contrar datelor din anii trecuți, când această boală, asociată cu fumatul, era mai frecventă la bărbați.

Scris de: Angela Sabău       05 feb, 22:21

Nivelul ridicat de mercur din sânge a fost asociat cu o prevalență mai mare a cancerului de piele non-melanom, arată cercetătorii britanici.

Scris de: Angela Sabău       05 feb, 21:54

Aproape 9.800 de persoane din judeţul Hunedoara suferă de o formă de cancer, numărul bolnavilor aflaţi în evidenţe în anul 2019 fiind mai mic cu 25% faţă de anul anterior, însă într-o tendinţă de creştere pentru perioada cumulată a anilor 2014-2017, relevă datele...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb, 14:34

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a declarat marţi că România are nevoie de un Plan naţional de cancer şi de un Registru naţional pentru această patologie.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 14:14

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, a declarat marți, 4 februarie, că screeningul pentur cancer nu este ”unul sistematic”.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 13:43

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Societatea Naţională de Medicină de Familie (SNMF) lansează un test online prin care orice persoană poate afla dacă se află în categoria persoanelor cu risc de a dezvolta cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 feb, 14:39

Celulele canceroase au un sistem propriu prin care păcălesc sistemul imunitar, astfel că se pot dezvolta în voie, producând o formă de cancer.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 15:53

Dr Ruxandra Vlădescu, de la Centrul Oncologic Sanador, explică, la Interviurile DC Medical, ce sunt scintigrafia și PET CT-ul, două investigații vitale la pacienții oncologici. Emisiunea va fi transmisă la ora 10.00.

31 ian, 08:25

Rezultatele unor terapii precum chimioterapie sau imunoterapie sunt influențate, se pare de modul de ambalare (pliere) a ADN-ului.

Scris de: Angela Sabău       26 ian, 07:31

Un nou tip de celulă imună diferită de celula T, cunoscută ca fiind cea care distruge celulele canceroase, a fost descoperită din întâmplare recent de cercetători. Ei arată că această celulă ucide majoritatea tipurilor de celule canceroase.

Scris de: Angela Sabău       24 ian, 21:08

Una dintre cauzele cancerului de sân poate fi inflamația declanșată de bacteriile dăunătoare, spun cercetătorii. Iaurtul conține bacterii care fermentează lactoza benefică frecvent întâlnite în lapte, similar cu bacteriile - sau microflora - găsite in sânii mamelor...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian, 13:40

Cercetarea este în stadiu incipient, dar oamenii de știință spun că au dezvoltat o nouă tehnică bazată pe ultrasunete de intensitate scăzută calibrate special să ucidă celule canceroase, fără a le dăuna celor sănătoase.

Scris de: Dana Lascu       19 ian, 22:01

Un produs secundar al glucozei poate fi un catalizator care transformă celulele mutante în cancer! O pozibilă explicație pentru Efectul Warburg.

Scris de: Dana Lascu       19 ian, 15:27

O combinație de medicamente a dovedit un efect neașteptat în cura cancerului de prostată. Este vorba de un medicament utilizat în tratarea infecțiilor cu paraziți și unul folosit în chimioterapie.

Scris de: Angela Sabău       17 ian, 23:18

Deși oamenii de știință perfecționează continuu tratamentele împotriva cancerului, există încă mult loc pentru îmbunătățiri. Un nou studiu, realizat pe șoareci, se concentrează pe sare. Cercetătorii au folosit cu succes nanoparticule de clorură de sodiu pentru a distruge...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 12:54

Persoanele care au cancer de gât provocat de papilomavirus uman (HPV) ar avea mai multe şanse de supravieţuire față de cei care suferă de alte tumori, conform unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 20:42

Boala inflamatorie intestinală numită colită ulcerativă crește riscul de deces din cauza cancerului colorectal, în ciuda terapiei moderne .

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 08:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29