Oncologie

Deoarece interesul pentru ketamină ca tratament pentru depresie crește, la fel și îngrijorarea cu privire la efectele secundare. O analiză recentă aruncă o privire mai atentă și concluzionează că, cel puțin pe termen scurt, ketamina pare sigură.  

Scris de: Georgiana Ioniță       21 noi, 09:02

Conducerea Institutului Regional de Oncologie Iaşi a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor fi demarate lucrările pentru construirea unui Centru de screening şi diagnostic în bolile oncologice, care se adresează populaţiei fără simptomatologie, în vederea...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 noi, 08:44

Muzicianul britanic Elton John spune că a învăţat să meargă din nou după ce a contractat o infecţie în urma unei intervenţii chirurgicale.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 18:07

Cancerul de prostată reprezintă o entitate distinctă între toate celelalte tipuri de neoplazii. Glanda prostatică este un organ de dimensiuni modeste situate în pelvisul profund al bărbatului, iar cancerul de prostată se clasează pe locul al 2-lea între cancerele...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 noi, 11:26

Nodulii pulmonari sunt pete rotunde cu diametrul mai mic de 3 cm sau puțin peste 1 inch. Văzuți în plămâni pe radiografii toracice sau tomografii, noduli pulmonari apar pe aproximativ unul din 500 de raze X, relatează Universitatea din Rochester.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 noi, 16:25

Un studiu susține că mindfulness-ul ar ajuta femeile cu cancer de sân avansat: le-ar ușura durerea, anxietatea și depresia.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 22:27

Limfomul este un tip de cancer care începe în celulele imune numite limfocite. Când limfomul afectează pielea, poate provoca o erupție cutanată care apare ca unul sau mai mulți pete, plăgi sau noduli roșiatici.  

Scris de: Georgiana Ioniță       15 noi, 17:34

Circa 2.500 de cazuri noi de cancer de vezică urinară sunt depistate în fiecare an. În România trăiesc peste 18.000 de persoane cu acest diagnostic.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 17:11

Sistemul nostru imunitar este stabilit încă de la naștere. Cercetătorii au descoperit cum este posibil ca acesta să atace și celulele bune în bolile autoimune.

Scris de: Angela Sabău       14 noi, 07:32

Cercetătorii au descoperit un fenomen ciudat în celulele canceroase: un anume tip de celule se pot transforma în altele cu totul diferite. Această transformare le ajută să evadeze de sub acțiunea medicamentelor.

Scris de: Angela Sabău       13 noi, 23:54

Parteneriatul global intitulat "Lung Ambition Alliance", destinat dublării supravieţuirii la 5 ani în cancerul pulmonar, până în anul 2025, a fost lansat azi la Timişoara.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 18:39

O elevă din Mureș participă, de miercuri, 13 noiembrie, la cursuri prin intermediul unui roboțel. Fata suferă de cancer și se află internată în spital.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 14:18

Un ingredient activ folosit în injecția contraceptivă s-a dovedit util în reducerea leziunilor precanceroase. Cercetătorii speră că va putea fi utilizat în reducerea cancerului de col uterin.

Scris de: Angela Sabău       13 noi, 13:02

O proteină responsabilă de creșterea celulelor canceroase în pancreas a fost descoperită de cercetători. Ei caută acum tratamente care să o vizeze, astfel că tumorile canceroase să poată fi reduse sau chiar eliminate.

Scris de: Angela Sabău       13 noi, 00:55

Neoplasm de col uterin constituie o afecțiune des întâlnită, pe al treilea loc ca incidență în lume.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 17:15

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru îmbunătăţirea cadrului organizatoric şi funcţional în vederea depistării precoce a cancerului profesional şi a pneumoconiozelor.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 16:08

Cancerul de sân masculin are rate de supraviețuire din ce în ce mai mari. Boala, relativ nouă la bărbați, are terapii îmbunătățite.  

Scris de: Angela Sabău       10 noi, 15:28

Cercetători de la Cancer Research din Marea Britanie au descoperit că vitamina D influențează comportamentul celulelor melanomului în laborator, făcându-le mai puțin agresive.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 10:02

Cancerul tiroidian este de mai multe tipuri, iar unele simptome nu aveți cum să le observați de unul singur.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 08:03

Consumul de cafea ar putea proteja de cancerul hepatic, arată un studiu. Potrivit cercetătorilor, caeaua n uare același rol în alte tipuri de cancer digestiv.

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 14:15

Preşedintele Societăţii Române de Neurogastroenterologie, prof.univ.dr. Vasile Drug, consideră că în foarte multe cazuri cancerul colorectal poate fi prevenit şi, mai mult decât atât, incidenţa acestei maladii ar scădea considerabil dacă o dată pe an am face o banală...

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 08:42

Cancerul pulmonar a avut o incidență mai mică la foștii fumători care au făcut exerciții cardio de intensitate medie sau mare. De asemenea, exercițiile au redus mortalitatea la cei diagnosticați deja cu cancer pulmonar.

Scris de: Angela Sabău       07 noi, 09:39

Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă tulpină a virusului imunodeficienţei umane (HIV), prima descoperită după anul 2000.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 20:57

Testul "Easy HPV Test" - care are o precizie de aproape 100% în depistarea virusului papiloma uman (HPV) - a fost lansat miercuri la Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 18:44

Muzica ar putea reduce severitatea simptomelor legate de cancerul de sân și intensitatea oboselii, arată un nou studiu realizat în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 16:07

Directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Patriciu Achimaş-Cadariu, a prezentat problema incidenţei mare a cancerului de col uterin din România.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 17:23

Unele dintre cele mai mortale cancere ale pielii pot începe în celulele stem care conferă culoare părului și își au originea în foliculii de păr mai degrabă decât în straturile de piele, arată un nou studiu.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi, 10:56

O proteină pe care mai multe tipuri de cancer o folosesc pentru a se răspândi la nivelul creierului, a fost identificată de o echipă condusă de Weill Cornell Medicine.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi, 10:43

Cancerul colorectal este detectat din ce în ce mai frecvent sub vârsta de 50 de ani, ceea ce îi face pe specialiști să se întrebe dacă nu ar trebui scăzută vârsta la care se recomandă screeningul.

Scris de: Angela Sabău       05 noi, 09:35

Un test neinvaziv ar putea fi utilizat de femei pentru a detecta riscul de a dezvolta cancer de col uterin, fără a fi necesară vizita la medic.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 21:24

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28