Oncologie

Cancerul de prostată este a doua cauză de deces la bărbați, cel puțin în SUA. Specialiștii recomandă un examen de prostată pentru bărbații trecuți de 50 de ani. Iată o listă cu 5 răspunsuri la întrebări legate de acest examen medical.

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 18:41

Cercetătorii de la Centrul pentru Cancer al Universității din Colorado au descoperit un complex intracelular - NLRP3 -, care reduce inflamația și extinderea melanomului.

Scris de: DCMedical Team       08 apr, 15:29

Cancerul de sând este una dintre cele mai frecvente forme de cancer are apare la femei. O serie de obiceiuri sănătoase ar putea contribui la prevenirea lui.

Scris de: Angela Sabău       05 apr, 21:44

Cancerul de prostată este una din cele mai frecvente forme de cancer care apare la bărbați. Iată care sunt primele semnale de alarmă.

Scris de: Angela Sabău       01 apr, 13:47

Cauza cancerului pulmonar, principalul motiv de deces prin cancer în SUA, depășind cancerul de sân, este încă analizată. 

Scris de: DCMedical Team       01 apr, 12:07

Sarah Harding, celebra cântăreață care face parte din trupa Girls Aloud, a făcut dezvăluiri șocante despre starea sa de sănătate! La opt luni de când a anunțat că are cancer mamar, vedeta spune că boala s-a extins acum și la măduvă și că, potrivit medicilor, Crăciunul din 2020 a fost ultimul...

Irina Radu       31 Martie, 18:37

Dr. Mircea Dediu a explicat la Interviurile dc Medical și DC News când, o a doua opinie solicitată de pacient, poate să aducă probleme. De altfel, potrivit lui, conceptul a început să se încetățenească și în la noi.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 13:26

Doctorul Mircea Dediu spune că bolnavii de cancer primesc consiliere psihologică la Centrul Oncologic Sanador, unde acesta este șeful secției de Oncologie Medicală.

Scris de: Florina Pop       31 Martie, 13:17

Doctorul Mircea Dediu, șeful secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR, spune că în cazul unor tipuri de cancer speranța de viață s-a mărit chiar cu ani buni.

Scris de: Florina Pop       31 Martie, 12:46

Imunoterapia este cea mai nouă și, se pare, cea care „conduce inovația terapeutică în bolile neoplazice”, după cum afirmă Dr. Mircea Dediu într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS şi DC MEDICAL.

Scris de: Angela Sabău       31 Martie, 12:23

Medicul oncolog Mircea Dediu, doctor în Științe Medicale și șeful Secției Oncologie Medicală din Centrul Oncologic SANADOR, a explicat pașii care trebuie urmați de un pacient suspect de cancer.

Scris de: Florina Pop       31 Martie, 12:11

Reputatul oncolog Mircea Dediu vine la Interviurile DC News și DC Medical, miercuri, de la ora 11.00, pentru a discuta despre ce înseamnă managementul integrat al pacientului cu cancer și ce tratamente moderne și instrumente de diagnostic sunt disponibile în ziua de azi. 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 23:33

Oamenii de știință tocmai au descoperit în celulele umane o structură (organit) necunoscută anterior. Denumit neoficial organitul „Frodosom”, după hobbitul erou din „Stăpânul inelelor”, această structură fără membrană poate juca un rol în răspândirea metastazelor osoase sau a cancerului din...

Irina Radu       26 Martie, 08:32

Dr. Amelia Milulescu, medic specialist Obstetrică și Ginecologie, explică, la DC Medical, ce este cancerul ovarian, care sunt factorii de risc și cum se face operația profilactică. 

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 17:01

O tânără stewardesă a fost diagnosticată la 24 de ani cu cancer ovarian. Originară din Noua Zeelandă, ea mărturisește că a ignorat simptomele și că acum trăiește cu gândul că boala ar recidiva.

Scris de: Florina Pop       21 Martie, 20:00

Oamenii de știință din spatele vaccinului COVID-19 spun că următoarea țintă este cancerul. 

Scris de: Cătălina Burghelea       19 Martie, 17:21

Bolnavii de cancer au anticorpi mai puțini după prima doză de vaccin împotriva COVID față de persoanele care nu suferă de cancer.

Scris de: DCMedical Team       11 Martie, 19:52

Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a demarat o campanie prin intermediul căreia oferă pacienţilor videocapsule endoscopice care ajută la depistarea cancerului, informează DPA joi.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 Martie, 15:24

Profesorul și medicul Patriciu Achimaş-Cadariu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical și despre alimentația în cancer.

Scris de: Florina Pop       05 Martie, 21:29

Profesorul și medicul Patriciu Achimaş-Cadariu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre traseul pe care-l urmează o pacientă de la un prim consult la biopsie.

Scris de: Florina Pop       05 Martie, 19:23

Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la Institutul Oncologic din Cluj a vorbit la Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre un eveniment dedicat femeilor.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 18:12

Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, vine la interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Florina Pop       05 Martie, 16:42

Foarte mulți bolnavi de cancer renunță la carne atunci când află diagnosticul cumplit. Oncologul Mara Popescu spune că decizia este total greșită! 

Scris de: Cătălina Burghelea       05 Martie, 12:11

Ficatul doare, iar o durere în partea dreaptă a abdomenului poate fi semnul unei boli sau a unei tumori. Un reputat cardiolog, care a salvat mii de vieți prin transplant hepatic în Turcia, dar și în întreaga lume, lansează un avertisment. 

Irina Radu       05 Martie, 09:31

Un mic stat din Asia este pe care să eradicheze cancerul de col uterin. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu dă exemplul acestei țări care stă mult mai bine decât România la cazurile de HPV.

Scris de: DCMedical Team       04 Martie, 16:29

Medicii din Timişoara îi îndeamnă pe bolnavii oncologici să vină cu încredere în spitale, pentru diagnosticare şi tratament, întrucât în anul pandemiei gradul de adresabilitate al acestei categorii de pacienţi a scăzut cu până la 60%, iar riscurile amânării diagnosticării şi administrării...

Scris de: Cătălina Burghelea       26 feb, 13:43

Actor din celebrul serial "Trăsniții" a fost operat de cancer la rinichi.

22 feb, 15:28

Un laser cosmetic a fost utilizat pentru a îmbunătăți efectul imunoterapiei în tratarea unor tumori. Efectul a fost neașteptat.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 10:47

Un studiu arată că sunt patru obiceiuri direct implicate în reducerea riscului de cancer: la două dintre ele trebuie să renunți, de două trebuie să te ții cu consecvență!

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 15:17

Un medicament din tratamentul pentru leucemie a fost scos de pe lista compensatelor.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 20:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy