Oncologie

Cercetătorii au descoperit că  molecula implicată în prevenirea formării tumorilor își poate schimba structura. Descoperirea ar putea duce la noi strategii de tratare a unor tipuri de cancer.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 09:10

O echipă internațională de cercetători a descoperit cum funcționează o anume proteină la nivel molecular și cum inhibă tumorile la șoareci.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 16:55

Leucemia și limfomul sunt două tipuri de cancer care afectează sângele. Ambele tipuri de cancer afectează de obicei celulele albe din sânge.

Scris de: Adisa Codruț       27 mai, 13:16

Medicamentele antihistaminice, testate cu succes în tratarea cancerului de sân, ar oferi un posibil medicament pentru melanomul malign.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 22:19

Metastazele cancerului ar putea fi cauzate de moștenirea noastră genetică, împotriva a ceea ce s-a crezut până acum, că ar fi vorba de o mutație genetică suferită de celulele tumorale.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 09:09

Diagnosticarea unui copil cu cancer nu pare a afecta decizia părinții acestuia de a divorța, de a mai avea copii, susține un studiu danez.  

Scris de: Florina Pop       25 mai, 18:16

Un nou vaccin terapeutic anti-cancer a fost dezvoltat de către oamenii de știință. Noua variantă îl face mult mai eficient.

Scris de: Adisa Codruț       24 mai, 08:39

Cercetători de la Universitatea Southampton au găsit cum să transforme medicamente autoimune în tratament pentru cancer.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 17:28

Schimbările climatice afectează cercetările despre cancer, avertizează specialiști americani într-un material.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 12:46

Cercetători de la Centrul de Cancer al Universității Yale susțin, în baza unei cercetări, că efecte combinate ale multor variante de gene, atât moștenite, cât și mutații apărute de-a lungul vieții, ar duce la dezvoltarea cancerului.

Scris de: Florina Pop       18 mai, 10:15

Markerii tumorali pot indica și progresia și gravitatea insuficienței cardiace, au constatat cercetătorii. În ce tipuri de cancer e verificată conexiunea: 

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 19:57

Două funcții importante ale unei proteine, descoperite recent, ar ajuta la găsirea de noi tratamente pentru cancer.

13 mai, 19:09

Un bărbat de 63 de ani a fost depistat cu cancer de gât, în faza incipientă, în urma unui test de salivă pentru HPV.

Scris de: Georgiana Ioniță       13 mai, 09:41

Screeningul mamar precoce poate reduce ratele de cancer de sân fatal, relevă o analiză a mai mult de jumătate de milion de femei din Suedia.

Scris de: Adisa Codruț       11 mai, 08:44

Imonoterapia are efecte uneori, însă alteori nu. Cercetătorii au descoperit că aceasta este mult mai eficientă în prezența unei bacterii, prezentă în mod obișnuit în intestin.

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 18:40

Little Richard, un faimos artist american, a murit la 87 de ani de cancer osos.

Scris de: Adisa Codruț       10 mai, 10:39

Oamenii de știință susțin că un test de sânge ajută la detectarea multor tipuri de cancer. Un test experimental o dovedește.

Scris de: Adisa Codruț       28 apr, 23:16

Un medicament banal scade riscul de a dezvolta mai multe cancere ale tractului digestiv.

Scris de: Adisa Codruț       16 apr, 22:01

Riscul mare de afecțiuni cardiace se pare că ar crește și riscul unor afecțiuni oncologice, arată specialiștii în urma unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       12 apr, 22:15

Consumul unei diete bogate în fibre a fost legat de o incidență redusă a cancerului de sân într-o analiză a tuturor studiilor potențiale relevante.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 apr, 11:51

Dr. Adina Croitoru, șeful Compartimentului Oncologie Digestivă de la Institutul Clinic Fundeni, a vorbit, invitată la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News, despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra pacienților oncologici.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 apr, 15:13

Numeroși bolnavi stăteau luni, 23 martie, la coadă, în fața Institutului Oncologic din Cluj.

Scris de: Adisa Codruț       23 Martie, 16:09

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cancerul de colon.  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 Martie, 16:04

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, invitat la Interviurile DC News și DC Medical, a vorbit despre cancerul de colon și despre siptomele acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 15:23

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cancerul de colon. 

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 14:42

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical, despre efectul politicii prețului cel mai mic la medicamente aspura pacientul oncologic  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 Martie, 14:21

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, a arătat la Interviurile DC News și DC Medical, că pacienții cu cancer trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi medicamente și că doar anul trecut le-au dispărut 70 dintre ele. În ultimii 5 ani, românii au pierdut de fapt peste 2.000 de...

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:53

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, spune că pacienților cu cancer nu le poți înlocui medicamente decât cu riscul ca ei să moară, și că acești oameni trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi tratamentele salvatoare în farmacii.

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:09

O combinație de două medicamente ar putea crește eficiența chiar și de 10 ori, a tratamentelor antitumorale, în special în cazurile tumorilor rezistente la medicamente.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 16:22

Genele care declanșează creșterea rapidă a carcinomului cu celule scuamoase la cap și la gât au fost identificate de ceretători.

Scris de: Angela Sabău       16 Martie, 06:26

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy