Oncologie

Entrectinib este un nou tratament aprobat de FDA destinat pacienților adulți și adolescenți ale căror cancere au un anumit defect genetic. De asemenea, același medicament este aprobat în a doua linie terapeutică într-un tip de cancer pulmonar. Rozlytrek (entrectinib) este al...

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 09:30

Un nou studiu arată că femeile cu apnee severă de somn prezintă un risc crescut de a face cancer. Nu este demonstrată nicio relație de cauzalitate, dar legătura dintre hipoxia nocturnă la femei și riscul mai ridicat de cancer este însă clară. Este vorba mai ales cu un  anume tip de...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 23:27

Cercetători de la Institutul de Cancer Huntsman al Universității din Utah, SUA, au făcut un pas înainte în tratarea cancerului de pancreas.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 22:20

O echipă de medici a extirpat o tumoră de mari dimensiuni printr-o operație minim invazivă la Spitalul Militar Timișoara. pacientul are 67 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 16:05

Glicemia este legată de diabet, însă cercetătorii au constatat o legătură și cu cancerul. Un studiu arată că glicemia mai mică și dieta keto inhibă unele tumori.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 09:50

Noi descoperiri sugerează că femeile cu caracteristici specifice ale ADN-ului în anumite zone ale genomului pot trăi mai mult dacă iau aspirină înainte de a fi diagnosticate cu cancer de sân. Publicate online în jurnalul CANCER, o revistă a American Cancer Society,...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 18:12

Cancerul de prostată este una din cele mai frecvente forme ale cancerului la bărbați. Depistat din timp, tratamentul este mult mai eficient.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 11:28

Circa 50 de femei dintr-unul dintre cele mai izolate sate din Delta Dunării au beneficiat, în ultimele două zile, de consult ginecologic gratuit din partea unui ONG.

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 20:06

Terapia hormonală la două subtipuri de cancer de sân ar avea un efect pozitiv pe termen lung, susține un studiu suedez.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 13:13

Cercetătorii au analizat dacă o dietă sănătoasă ar ajuta la combaterea cancerului de prostată. Ei cred că există beneficii pe termen lung.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 07:57

Actriţa şi cântăreaţa Olivia Newton-John, în vârstă de 70 de ani, a declarat că suferă de cancer de sân în fază terminală. 

Scris de: Adisa Codruț       10 aug, 15:29

Cercetătorii au creat un test personalizat care ar putea detecta ADN-ul tumoral circulant (ctDNA) folosind doar o fiolă de sânge.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 13:51

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament mai eficent, după ce oamenii de știință au combinat două medicamente cu eliberare prelungită.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 07:31

Cancerul de sân ar putea fi oprit să intre în metastază cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. Testele au fost făcute doar în laborator.

Scris de: Angela Sabău       08 aug, 18:32

Cancerul endometrial ar putea apărea în urma a două mutații genetice. Acestea au fost întâlnite la cea mai mare parte a femeilor care suferă de această boală.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 21:41

Cercetătorii au creat un nano-vaccin pentru tratarea melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Testele pe șoareci sunt încurajatoare.

Scris de: Florina Pop       07 aug, 11:23

Cancerul pancreatic ar putea fi dat de două mutații genetice, responsabile cu păcălirea sistemului imunitar.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 07:31

Imunoterapia are rezultate foarte bune în unele tipuri de cancer, însă în altele, aceasta nu funcționează. Cercetătorii au aflat de ce se întâmplă asta și cum o pot remedia.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 23:07

Aspirina luată zilnic ar reduce riscul de cancer la intestin, celor care suferă de sindrom Lynch. Specialiștii spun că nu ar trebui luată fără sfatul medicului.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 21:32

Prima pacientă afltă în stadiu final a încetat din viață, beneficiind de legea morții asistate, în Australia. Femeia suferea de cancer metastazat și avea dureri insuportabile.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 16:47

Limfomul non-Hodgkin rezistent la tratament ar putea avea o „soluție”, după ce oamenii de știință au dezvoltat o terapie numită „imunotransplant”. Eficiența crește de peste 10 ori.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 15:31

Cancerul colorectal ar putea fi prevenit prin modificarea microbiomului intestinal. Microbiomul sănătos reduce inflamația intestinală, afecțiunea cu un risc mare de a dezvolta cancer de colon.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 13:21

Vitamina A ar putea scădea riscul de a face cancer de piele. Un studiu observațional a indicat acest lucru, însă oamenii de știință vor un studiu clinic.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 07:12

Dieta joacă un rol important în gestionarea unor boli ca diabet și hipertensiune, iar studii recente susțin că ar contribui și în tratamentul cancerului.

Scris de: Florina Pop       01 aug, 07:24

Spilcuța, o plantă asemănătoare ca aspect margaretei, conține compuși care, extrași printr-o metodă anume, distrug celulele canceroase răspunzătoare de leucemia limfocitară cronică.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 22:15

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au cumpărat dotări de ultimă generaţie, în valoare de 400.000 de euro, printr-un proiect româno-sârb.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 18:59

Cancerul de prostată poate avea un prognostic bun, spun specialiștii. Ei au verificat două modele de tratament și au constatat că una dintre ele este mai eficientă. 

Scris de: Angela Sabău       31 iul, 13:16

Medici de la Spitalul Militar explică pe înțeles care sunt factorii de risc ce pot duce la apariția cancerului de ficat și care sunt simptomele.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul, 20:59

Neuroblastomul, în forma cea mai agresivă la copii, ar putea avea în curând un nou tratament. Cercetătorii au descoperit o genă care este implicată în creșterea tumorii. Gena a fost ținta tratamentului experimental, cu rezultate foarte bune.

Scris de: Angela Sabău       27 iul, 00:12

Un județ din România a înregistrat în 2015, la populația de vârstă de peste 65 de ani, cele mai multe cazuri de cancer. Aproape dublu decât media pe țară.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 12:18

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26