Oncologie

De la Ambasada României din Franța, 20 de femei au plecat astăzi într-o cursă ciclistă de 4.000 de kilometri prin toată Europa, între Paris și București, într-un demers pentru susținerea pacientelor care se luptă cu cancerul la sân. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 15:13

Dr. Raluca Mititelu, președintele Societății Române de Medicină Nucleară, spune, la Interviurile DC News și DC Medical, cum funcționează substanțele folosite în medicina nucleară.

Scris de: Florina Pop       15 sep, 16:27

A avea rude de gradul II sau III cu cancer colorectal crește riscul unei persoane de a dezvolta boala, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 13:20

Actorul american Jeff Bridges, diagnosticat cu cancer, a mărturisit că a avut COVID în timp ce făcea chimioterapie.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 08:31

O cercetare de la Universitatea Duke, SUA, susține că nivelurile mari de colesterol ar contribui la dezvoltarea cancerului.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 20:35

United States Preventive Services Task Force (USPSTF) nu recomandă administrarea de vitamine și suplimente pentru a preveni bolile de inimă și cancerul, ba chiar avertizează că administrarea unor suplimente poate crește de fapt riscul de a face aceste boli, arată un draft de declarație publicat...

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 11:14

Sfecla roșie e o legumă este cea mai bogată în nutrienți și vitamine la sfârșitul verii și începutul toamnei, ea fiind recomtată de regulă când temperatura începe să scadă. Beneficiile ei sunt nenumărate, dar patru dintre ele sunt dovedite științific. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 21:14

Un studiu efectuat pe mai mult de 200.000 de persoane a constatat că pacienții cu insuficiență cardiacă sunt mai predispuși să dezvolte cancer comparativ cu cei care nu au această afecțiune cardiacă. Iar riscul este mai mare cu câteva procente la femei, față de bărbați. 

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 19:19

În doar trei luni, o femeie din Constanța s-a trezit cu cancere multiple, la stomac, colon și uter, unele extrem de agresive. Avea mai multe tumori, una chiar de 15 centimetri. Este un caz medical ciudat, iar femeia a fost operată de urgență și i-au fost extirpate tumorile dar și părți din...

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 11:36

Un studiu realizat în laborator, în vase Petri și pe cobai, a analizat legătura dintre nivelul ridicat de colesterol și creștere și răspândirea cancerului. Analiza datelor obținute astfel sugerează că nivelurile ridicate de colesterol alimentează celulele canceroase prin creșterea rezistenței...

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 21:21

Cancerul de sân este una dintre formele frecvente de cancer la femei și, descoperit în fază timpurie, tratamentul poate fi un succes. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cancerul de sân.

Scris de: Angela Sabău       01 sep, 22:30

Actrița Sofia Vergara și-a descoperit la 28 de ani cancer la tiroidă în urma unui control de rutină.

Scris de: Adisa Codruț       31 aug, 17:44

Iată câteva semnale care te pot avertiza în cazul  în care suferi de cancer la stomac. Află când este momentul să mergi la un medic. 

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 23:52

Val Kilmer a fost diagnosticat cu cancer în 2017, iar tratamentele și chimioterapia i-au salvat viața, dar traheostomia a lăsat o gaură în gâtul său.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug, 09:39

Medicul Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, a explicat la Dicționar Medical cum și de ce apar tumorile vezicii urinare, cum se pune diagnosticul și cum se tratează acestea.

Scris de: Florina Pop       19 aug, 23:40

Cel mai mare studiu longitudinal de profil arată că mulți supraviețuitori ai cancerului de prostată trăiesc cu frica persistentă de reapariția cancerului mult timp după operație și tratament.

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 21:31

Medicul urolog Cristian Iatagan a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre acele smene care ar trebui să-i trimită pe bărbați la un consult.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 21:04

Doctorul Cristian Iatagan, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică, a explicat la emisiunea Dicționar Medical, care este prevalența cancerului de prostată în lume.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 18:56

Un studiu arată că este o legătură între consumul de ceai foarte fierbinte și un risc mai mare de apariție a unui tip de cancer care este greu de depistat

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 09:20

Cancerul, efecte adverse: Un nou studiu arată faptul că adulții în vârstă are au avut cancer s-au tratat și au supraviețuit îmbătrânesc mai repede, adică au un declin funcțional mai accelerat decât persoanele care nu au avut cancer. 

Scris de: Dana Lascu       04 aug, 15:59

Cercetătorii de la Școala de Medicină Wake Forest au arătat că o terapie țintită care utilizează unde radio non-termice este sigură în tratamentul carcinomului hepatocelular (HCC), cel mai frecvent tip de cancer la ficat. Terapia a arătat, de asemenea, un beneficiu în supraviețuirea generală.

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 08:45

Dr Eliza Gangone, reputat chirurg specializat în chirurgie oncologică, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, care sunt pilonii principali ai tratamentului în cancer – adică din ce e compus tratamentul multimodal - și ce rol joacă chirurgia în tratamentul acestei boli cumplite. 

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 23:21

Dr Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală, cu competențe în chirurgia oncologică, vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC Medical, ca să ne explice care este rolul chirurgiei în tratamentul cancerului. 

Scris de: Dana Lascu       30 iul, 14:17

Ratele de supraviețuire la adolescenții și adulții tineri diagnosticați cu cancer au variat considerabil în funcție de tipul de cancer. Un nou studiu indică faptul că supraviețuirea pentru mai multe tipuri de cancer la acești pacienți s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar unii pacienți...

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 17:42

Iată 9 simptome ale cancerului pulmonar pe care ar trebui să le cunoască chiar și nefumătorii, potrivit medicilor.

Scris de: Angela Sabău       26 iul, 20:02

Unul din patru tipuri de cancer de sân și unul din cinci tipuri de cancer de colon din Canada sunt atribuite consumului de alcool arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 23:28

Interviurile DC Medical: principalii actori implicați în desfășurarea Proiectului de prevenție, screening, depistare precoce și diagnostic pentru cancerul colorectal - ROCCAS II București-Ilfov - au explicat în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și  DC Medical, cum și cine se poate înscrie...

Scris de: Angela Sabău       22 iul, 15:53

Excesul de antibiotice ar putea duce la un risc mai mare de cancer colorectal. Cel puțin asta susține ultimul studiu al cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       20 iul, 14:19

Mark Hoppus, solistul trupei Blink-182, a anunțat că suferă de cancer limfatic.

Scris de: Adisa Codruț       18 iul, 20:22

Cancerul de vezică urinară, la fel ca și în alte cazuri, poate să se dezvolte pe nesimțite, fără simptome sau semnale de alarmă. Specialiștii de la health.harvard.edu arată că vezica are o căptușeală interioară înconjurată de un strat de mușchi. Cancerul vezicii urinare începe în mucoasa...

Scris de: Cătălina Burghelea       14 iul, 19:53

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy