Oncologie

Un virus banal ar putea fi soluția pentru eliminarea cancerelor care se răspândesc în întregul corp uman.

Scris de: Monika Baciu       16 mai 2024, 16:03

Un nou tratament pentru pacienții cu cancer renal în stadiu avansat a captat atenția cercetătorilor într-un studiu recent. Cercetătorii au observat îmbunătățiri semnificative în supraviețuirea globală și în reducerea riscului de recidivă după intervenția chirurgicală.

Scris de: Monika Baciu       13 mai 2024, 15:41

Un nou studiu arată că supraviețuitoarele cancerului de sân prezintă un risc semnificativ de a dezvolta noi tipuri de cancer.

Scris de: Giorgiana Croitoru       11 mai 2024, 19:03

Noua tehnică de diagnosticare a cancerului de prostată. O evoluție promițătoare în lupta împotriva bolii.

Scris de: Giorgiana Croitoru       11 mai 2024, 14:23

Cum apare cancerul. Există mai mult de 100 de tipuri de cancer denumite după țesuturile sau organele în care își au originea. Toate au capacitatea de a se răspândi, dar unele sunt mai agresive decât altele.

Scris de: Monika Baciu       05 mai 2024, 19:39

Vaccinul pentru melanom, cea mai letală formă de cancer de piele, a intrat în teste. Acesta recunoaște și elimină toate celulele canceroase. "Este absolut realizat la comandă pentru pacient - nu ați putea să-i dați aceasta celui de-al doilea pacient din rând pentru că nu ați aștepta să...

Scris de: Monika Baciu       26 apr 2024, 17:07

Supraviețuitorii de cancer, în special adulții, se confruntă cu un risc crescut de a dezvolta complicații endocrine din cauza atât a bolii în sine, cât și a tratamentelor. Aceste complicații pot varia de la ușoare la severe și pot afecta diverse aspecte ale sănătății și calității vieții.

Scris de: Monika Baciu       24 apr 2024, 16:55

FDA SUA a dat undă verde terapiei combinate dezvoltate de ImmunityBio pentru tratarea cancerului de vezică. Terapia, denumită Anktiva, activează celulele albe din sânge responsabile cu combaterea bolii, oferind astfel o soluție nouă și promițătoare în tratamentul cancerului de vezică. 

Scris de: Monika Baciu       23 apr 2024, 19:44

Aceasta poate fi una din cauzele care duc la creșterea îngrijorătoarea a numărului de cazuri noi de cancer. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă.

Scris de: Monika Baciu       20 apr 2024, 16:51

Un test care depistează două tipuri de cancer s-ar putea realiza acasă. Acesta detectează fragmentele tumorale.

Scris de: Monika Baciu       18 apr 2024, 15:42

Aceste două cauze majore provoacă din ce în ce mai multe cazuri de cancer pulmonar. Medicii sunt îngrijorați din cauza vârstei pacienților, dar și a stadiului în care se descoperă, de fapt, maladia.

Scris de: Monika Baciu       10 apr 2024, 22:13

În cele mai multe cazuri, cancerul gastric este depistat în stadiile mai severe, deoarece multe dintre simptomele sale pot fi confundate cu alte afecțiuni mai puțin severe. Care sunt aceste semne pe care ar trebui să le luăm în serios.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       08 apr 2024, 12:23

În lupta împotriva cancerului, evaluarea istoricului familial este un aspect crucial în anticiparea și gestionarea riscului individual de cancer. Dr. Adrian Pavel Trifa a explicat cine este mai predispus la a dezvolta cancer.

Scris de: Monika Baciu       01 apr 2024, 12:19

Cancerul rămâne una dintre cele mai temute boli ale lumii moderne, dar progresele în înțelegerea sa și în tratamentele disponibile oferă speranță pacienților și familiilor lor.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       31 Martie 2024, 12:43

Cancerul pancreatic rămâne o provocare majoră în domeniul oncologiei, dar eforturile continue de cercetare și dezvoltare ar putea aduce progrese semnificative în diagnosticul și tratamentul acestei boli.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       30 Martie 2024, 14:06

Respirația urât mirositoare, adesea asociată cu igiena orală precară sau alimentație neadecvată, ar putea ascunde o realitate mai întunecată. Potrivit unor experți, acest simptom aparent inofensiv ar putea fi un semnal de alarmă pentru o afecțiune mai gravă, și anume cancer.

Scris de: Monika Baciu       28 Martie 2024, 22:28

Educația și conștientizarea sunt instrumente puternice în lupta împotriva cancerului de sân, iar împreună, comunitățile pot face progrese semnificative în direcția eliminării acestei amenințări la adresa sănătății femeilor și a tuturor celor afectați de această boală gravă.

Scris de: Ana-Maria Bugiu       28 Martie 2024, 12:00

Există adesea simptome evidente ale acestui cancer, iar atunci când acestea se manifestă, sunt confundate cu alte afecțiuni mult mai simple.

Scris de: Monika Baciu       27 Martie 2024, 23:41

Rata cancerului colorectal este în creștere printre tineri, iar simptomele asociate acestei afecțiuni nu ar trebui ignorate. Cu toate că screening-ul este recomandat de obicei începând cu vârsta de 45 de ani, există câteva semne importante care ar putea indica necesitatea unei colonoscopii...

Scris de: Monika Baciu       27 Martie 2024, 22:16

Un prim simptom al cancerului de prostată apare în momentul în care urinezi. Depistarea precoce a bolii face șansele de supraviețuire să crească. 

Scris de: Monika Baciu       27 Martie 2024, 21:02

"Am avut şi metastaze la plămân şi la coloană. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat" - este mărturisirea Teodorei Stoica, fiica lui Mihai Stoica, după lupta împotriva cancerului. La doar 24 de ani, tânăra a primit un diagnostic crunt. 

Scris de: Monika Baciu       26 Martie 2024, 20:56

Un simptom aparent banal, dar cu consecințe potențial devastatoare care pot fi observate de obicei după masă ar putea ascunde riscul unei afecțiuni grave, precum cancerul esofagian. Acest simptom, pe care mulți îl ignoră, ar putea fi un semn vital pentru detectarea precoce a cancerului și...

Scris de: Monika Baciu       25 Martie 2024, 18:22

Kate Middleton a anunțat că luptă împotriva cancerului, fără a dezvălui tipul exact. Un doctor oncolog explică, totuși, ce tip de cancer ar putea avea Prințesa de Walles.

Scris de: Monika Baciu       23 Martie 2024, 10:34

Kate Middleton a anunțat că se află sub chimioterapie preventivă, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Cum funcționează, de fapt, terapia și care este eficacitatea acestuia.

Scris de: Monika Baciu       23 Martie 2024, 08:23

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat de ce nu trebuie să i se spună unui pacient oncologic cât mai are de trăit.  Dar ce ești? Ești Dumnezeu să hotărâști ca doctor? Îi pui o cruce omului?

Scris de: Monika Baciu       22 Martie 2024, 13:09

Un pneumolog a dezvăluit un semn surprinzător al cancerului pulmonar, unul pe care majoritatea oamenilor nu-l cunosc. Apare și la nefumători, iar potrivit medicilor este semnul esențial.

Scris de: Monika Baciu       22 Martie 2024, 11:32

Acest tratament elimină celulele canceroase în 5 zile. Are rezultate remarcabile și semnificative. Unul din cele mai mortale tipuri de cancer poate fi vindecat în numai 5 zile cu tratamentul care anihilează tumorile.

Scris de: Monika Baciu       14 Martie 2024, 18:21

Află mai multe despre modificările ADN-ului care pot afecta celulele hepatice sănătoase.

Scris de: Vlad Crăciunoiu       14 Martie 2024, 10:30

Anumite semne care apar dimineața devreme ar putea fi mai mult decât simple manifestări ale oboselii. Acestea ar putea fi, de fapt, avertismente ale unei probleme mai grave de sănătate, cum ar fi cancerul.

Scris de: Monika Baciu       13 Martie 2024, 22:37

Medicul chirurg Ioan Cordoș ne-a explicat când este nevoie de chimioterapie și care e semnul care stabilește stadiul incipient sau avasat al cancerului.

Scris de: Giorgi Ichim       06 Martie 2024, 09:02

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel