Endocrinologie

Ginecomastia reprezintă o boală care apare din cauza unui dezechilibru între cantitatea de estrogen, hormonul feminin, și cea de testosteron, hormonul masculin.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 12:17

Căderea părului poate apărea atunci când glanda tiroidă nu funcționează corect. Glanda tiroidă este o glandă în formă de fluture situată în partea anterioară inferioară a gâtului.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi, 09:10

Grăsimea se acumulează şi în plămâni sau căile aeriene, în special în cazul persoanelor supraponderale şi obeze, conform rezultatelor unui studiu realizat recent în Australia, citat vineri de Press Association.  

Scris de: Georgiana Ioniță       18 oct, 09:44

Sarea este 40% sodiu și 60% clorură - atât sarea de masă cât și cea de mare au același ambalaj chimic. În anii 1920, S.U.A. a început să adauge iod în sarea de masă ca răspuns la un segment mare al populației devenit deficitar de iod. Tiroida are nevoie de iod...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 09:08

În multe situații, acneea la adolescenți s-ar putea să nu fie o boală, ci o inflamație tranzitorie dată de faptul că în timp ce pielea se maturizează intră în contact cu bacterii pe care nu le-am ai întâlnit.

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 23:34

Nivelurile scăzute de estrogen afectează funcția vaselor de sânge, cresc nivelul colesterolului, susține o cercetare care a revizuit peste 100 de studii.

Scris de: Florina Pop       22 sep, 13:07

Colesterolul crescut este asociat cu o serie e boli cardiovasculare, însă despre importanța lui în organism se vorbește foarte puțin. 

Scris de: Angela Sabău       22 sep, 07:38

Un hormon din oase ar fi ajutat, de-a lungul timpului, oamenii să fugă din calea pericolului, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       19 sep, 14:12

Aproximativ unul din opt noi cazuri de diabet asociat cu obezitatea afectează persoanele cu vârsta până în 40 de ani din Marea Britanie, sugerează un studiu preluat de Press Association miercuri.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 14:59

Se estimează că aproximativ un milion de oameni au diabet zaharat de tip 2şi nu ştiu, pentru că nu au fost diagnosticați. Iată care ar putea fi semnele subtile ale diabetului.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 sep, 15:26

Persoanele afectate de obezitate au șanse mai mari să dezvolte o serie de probleme medicale grave. Aceste probleme de sănătate afectează aproape fiecare parte a corpului, inclusiv creierul, vasele de sânge, inima, ficatul, vezica biliară, oasele și articulațiile.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 sep, 09:37

Uleiul de lavandă ar putea provoca dereglări hormonale la copii. Un studiu a analizat cazuri de copii care au prezentat dezvoltarea prematură a sânilor și toți au fost expuși produselor pe bază de lavandă. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 23:33

Alimentele procesate cresc pofta de mâncare și, automat, duc la creșterea în greutate. Un mic studiu arată că apar schimbări hormonale.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 13:53

Obezitatea ar putea fi efectul modificării unui hormon intestinal care ajunge în creier, unde blocează declanșarea senzației de sațietate. Tratamentul ar putea fi blocarea acestui hormon să ajungă în creier.

Scris de: Angela Sabău       13 aug, 13:49

Disfuncția tiroidei are legătură cu starea psihică, depresia sau anxietatea, în special la tineri. Specialiștii au vrut să afle dacă ar fi necesar un screening de rutină al tiroidei, la copiii și tinerii cu probleme psihice.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 20:15

Hormonii influențează modul în care funcționează celulele și organele, de aceea unele dezechilibre pot apărea sub forma unor dureri de cap și probleme de somn.

Scris de: Florina Pop       28 iul, 12:41

Obezitatea ar putea fi produsă de o mutație genetică, ce face ca transmiterea la creier a semnalelor ce anunță că ești sătul să nu mai funcționeze. 

Scris de: Angela Sabău       22 iun, 08:55

DC Medical va transmite, astăzi, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube, după ora 9, o parte din sesiunile științifice din cea de-a doua zi a Congresului Național de Endocrinologie, care se desfășoară în Capitală, până pe 22 iunie, la Crowne Plaza Bucharest.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 00:20

Glanda tiroidă eliberează hormoni care afectează fiecare organ din corp. Hormonul tiroidian influențează bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul.

Scris de: Florina Pop       03 iun, 22:27

O campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare asupra bolilor tiroidiene se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene. Campania a fost lansată pe 22 mai și se desfășoară pe tot parcursul anului 2019.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 12:10

Cercetătorii au descoperit că foamea dată de un hormon al stresului poate afecta funcția reproductivă a femeii. 

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 15:42

Lipsa hormonului tiroidian poate fi fără simptome notabile sau cu unele ușor de confundat. Specialiștii ne recomandă când să facem un test pentru tiroidă.

Scris de: Angela Sabău       17 apr, 00:14

Problemele tiroidei se pot instala fără semne majore și po fi confundate cu niște „stări”. Până să devină serioase, boala se poate agrava.

Scris de: Angela Sabău       03 apr, 23:37

Tiroida, situată în partea din față a gâtului, poate fi cauza multor probleme de sănătate. Tiroida însă nu este atât de frecvent luată în considerare ca și cauză.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 18:06

Invitatul ediției de astăzi a emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL va fi profesor doctor Corin Badiu, care este doctor în științe medicale, medic primar endocrinolog și diabet, nutriție și boli de metabolism. Emisiunea începe la ora 11.00.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 10:18

La unii oameni cu vârsta peste 60 de ani simptomele date de hipotiroidă sunt clasice, pe când la alții simptomele sunt aceleași pe care le au tinerii. Totuși, există și persoane care au simptome de hipotiroidism care nu sunt deloc tipice, ceea ce face diagnosticul și mai dificil.

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 20:12

Dr. Cristina Ștefan, medic primar endocrinolog a explicat, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, cum se face, cât de utilă e și ce se poate vedea la ecografia suprarenaliană – o investigație a glandelor endocrine suprarenale.

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 08:18

Tiroida este o glandă endocrină situată la nivelul gâtului, care are un rol important în reglarea metabolismului și a funcțiilor vitale ale organismului. Afecțiunile ei pot fi cauzate de diferite dereglări hormonale care, dacă nu sunt tratate la timp, se pot agrava și cauza grave...

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 10:19

Identificarea mai multor factori genetici implicați în osteoporoză oferă o mare promisiune pentru dezvoltarea unor terapii orientate pe tratarea bolii și pe reducerea riscului de fracturi, cred oamenii de știință care au creionat un nou atlas al factorilor genetici asociați cu densitatea...

Scris de: Alexandra Mănăilă       02 ian, 11:06

La stabilirea diagnosticului de cancer tiroidian preoperator, tomografia computerizată (CT) joacă un rol important. Dacă investigația imagistică are doză foarte redusă de radiații, are un contrast redus, poate produce o calitate adecvată a imaginii, au constatat cercetătorii. Aceștia au fost...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 dec 2018 / 11:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria ENDOCRINOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23