Endocrinologie

Un hormon din oase ar fi ajutat, de-a lungul timpului, oamenii să fugă din calea pericolului, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       19 sep, 14:12

Aproximativ unul din opt noi cazuri de diabet asociat cu obezitatea afectează persoanele cu vârsta până în 40 de ani din Marea Britanie, sugerează un studiu preluat de Press Association miercuri.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 14:59

Se estimează că aproximativ un milion de oameni au diabet zaharat de tip 2şi nu ştiu, pentru că nu au fost diagnosticați. Iată care ar putea fi semnele subtile ale diabetului.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 sep, 15:26

Persoanele afectate de obezitate au șanse mai mari să dezvolte o serie de probleme medicale grave. Aceste probleme de sănătate afectează aproape fiecare parte a corpului, inclusiv creierul, vasele de sânge, inima, ficatul, vezica biliară, oasele și articulațiile.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 sep, 09:37

Uleiul de lavandă ar putea provoca dereglări hormonale la copii. Un studiu a analizat cazuri de copii care au prezentat dezvoltarea prematură a sânilor și toți au fost expuși produselor pe bază de lavandă. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 23:33

Alimentele procesate cresc pofta de mâncare și, automat, duc la creșterea în greutate. Un mic studiu arată că apar schimbări hormonale.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 13:53

Obezitatea ar putea fi efectul modificării unui hormon intestinal care ajunge în creier, unde blocează declanșarea senzației de sațietate. Tratamentul ar putea fi blocarea acestui hormon să ajungă în creier.

Scris de: Angela Sabău       13 aug, 13:49

Disfuncția tiroidei are legătură cu starea psihică, depresia sau anxietatea, în special la tineri. Specialiștii au vrut să afle dacă ar fi necesar un screening de rutină al tiroidei, la copiii și tinerii cu probleme psihice.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 20:15

Hormonii influențează modul în care funcționează celulele și organele, de aceea unele dezechilibre pot apărea sub forma unor dureri de cap și probleme de somn.

Scris de: Florina Pop       28 iul, 12:41

Obezitatea ar putea fi produsă de o mutație genetică, ce face ca transmiterea la creier a semnalelor ce anunță că ești sătul să nu mai funcționeze. 

Scris de: Angela Sabău       22 iun, 08:55

DC Medical va transmite, astăzi, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube, după ora 9, o parte din sesiunile științifice din cea de-a doua zi a Congresului Național de Endocrinologie, care se desfășoară în Capitală, până pe 22 iunie, la Crowne Plaza Bucharest.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 00:20

Glanda tiroidă eliberează hormoni care afectează fiecare organ din corp. Hormonul tiroidian influențează bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul.

Scris de: Florina Pop       03 iun, 22:27

O campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare asupra bolilor tiroidiene se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene. Campania a fost lansată pe 22 mai și se desfășoară pe tot parcursul anului 2019.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 12:10

Cercetătorii au descoperit că foamea dată de un hormon al stresului poate afecta funcția reproductivă a femeii. 

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 15:42

Lipsa hormonului tiroidian poate fi fără simptome notabile sau cu unele ușor de confundat. Specialiștii ne recomandă când să facem un test pentru tiroidă.

Scris de: Angela Sabău       17 apr, 00:14

Problemele tiroidei se pot instala fără semne majore și po fi confundate cu niște „stări”. Până să devină serioase, boala se poate agrava.

Scris de: Angela Sabău       03 apr, 23:37

Tiroida, situată în partea din față a gâtului, poate fi cauza multor probleme de sănătate. Tiroida însă nu este atât de frecvent luată în considerare ca și cauză.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 18:06

Invitatul ediției de astăzi a emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL va fi profesor doctor Corin Badiu, care este doctor în științe medicale, medic primar endocrinolog și diabet, nutriție și boli de metabolism. Emisiunea începe la ora 11.00.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 10:18

La unii oameni cu vârsta peste 60 de ani simptomele date de hipotiroidă sunt clasice, pe când la alții simptomele sunt aceleași pe care le au tinerii. Totuși, există și persoane care au simptome de hipotiroidism care nu sunt deloc tipice, ceea ce face diagnosticul și mai dificil.

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 20:12

Dr. Cristina Ștefan, medic primar endocrinolog a explicat, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, cum se face, cât de utilă e și ce se poate vedea la ecografia suprarenaliană – o investigație a glandelor endocrine suprarenale.

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 08:18

Tiroida este o glandă endocrină situată la nivelul gâtului, care are un rol important în reglarea metabolismului și a funcțiilor vitale ale organismului. Afecțiunile ei pot fi cauzate de diferite dereglări hormonale care, dacă nu sunt tratate la timp, se pot agrava și cauza grave...

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 10:19

Identificarea mai multor factori genetici implicați în osteoporoză oferă o mare promisiune pentru dezvoltarea unor terapii orientate pe tratarea bolii și pe reducerea riscului de fracturi, cred oamenii de știință care au creionat un nou atlas al factorilor genetici asociați cu densitatea...

Scris de: Alexandra Mănăilă       02 ian, 11:06

La stabilirea diagnosticului de cancer tiroidian preoperator, tomografia computerizată (CT) joacă un rol important. Dacă investigația imagistică are doză foarte redusă de radiații, are un contrast redus, poate produce o calitate adecvată a imaginii, au constatat cercetătorii. Aceștia au fost...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 dec 2018 / 11:14

Dacă o ții din dietă în dietă, adică ba slăbești, ba te îngrași, îți pui viața în pericol. Oscilațiile de greutate de acest fel cresc riscul de deces, o arată un nou studiu publicat ieri, înline, în jurnalul Societății americane de Endocrinologie...

Scris de: Dana Lascu       30 noi 2018 / 13:58

Considerate cândva o patologie rară, în ultimul numărul cazurilor de pacienți cu tumori neuroendocrine a crescut. De „vină” e faptul că le putem diagnostica mai repede și mai bine, spune prof.dr. Corin Badiu, invitat la Academia de Sănătate, emisiune a DC MEDICAL.

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2018 / 15:03

Aspectul enigmatic al Mona Lisei, femeia importalizată de celebrul Leonardo da Vinci, ar putea fi datorat unei afecțiuni grave. E vorba de hipotiroidism, arată doi experți americani, care își bazează analiza nu numai dovezile vizibile în portretul faimos, ci și pe istoria naturală...

Scris de: Dana Lascu       25 sep 2018 / 20:13

Suntem vinovați că nu ne putem abține, e un comportament instinctiv sau învățat? E întrebarea la care răspunde un cunoscut medic, specializat în boli de nutriție. Pentru excese de orice fel, fie că e vorba de mâncare, sex, alcool sau jocuri de noroc - dopamina e...

Scris de: Dana Lascu       18 sep 2018 / 12:01

În fiecare zi, Caitlin White ajunge să vomite chiar și de 30 de ori.

Scris de: Scutaru Cristina       01 sep 2018 / 12:31

Louise Greenspan, M.D, a vorbit despre pubertatea precoce, un fenomen tot mai întâlnit la fete.

Scris de: Scutaru Cristina       07 aug 2018 / 11:07

HIV/SIDA: În condițiile în care deja au apărut spitale unde sunt probleme cu tratamentul pentru pacienții cu HIV/SIDA, Ministerul Sănătății ca transmis, în sistemul informatic MySMIS, o cererea de finanțare „Servicii medicale de tratament al persoanelor infectate cu HIV/...

Scris de: Dana Lascu       18 oct 2018 / 16:11

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28