Endocrinologie

Sunt mai multe forme de cancer la tiroidă, o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul femeilor. Iată tipurile de astfel de cancer și ce semne și simptome n-ar trebui să ignori:

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 23:18

Astăzi, când întreaga lume marchează Ziua Mondială a Tiroidei, ce dă startul Săptămânii Internaționale de Conștientizare asupra Tiroidei, vă prezentăm lista cu cele mai frecvente boli ale tiroidei și cele mai importante simptome ale lor. 

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 13:46

Unele alimente sunt contraindicate, dacă suferi frecvent de balonare. 

Scris de: Cătălina Burghelea       14 mai, 17:48

Multe femei se plâng că nu mai pot ține sub control greutatea corporală, în special după o anumită vârstă. De obicei, este de vină menopauza, care vine cu modificări hormonale. Estrogenul este unul dinter hormonii implicați.

Scris de: DCMedical Team       13 mai, 23:29

Hipertiroidismul este o afecțiune în care corpul produce prea mult hormon tiroidian. Se mai numește tiroida hiperactivă.

Scris de: Angela Sabău       08 mai, 15:29

Unele alimente sunt bogate în iod, un mineral necesar pentru formarea hormonilor produși de tiroidă.

Scris de: Cătălina Burghelea       27 apr, 11:03

Alimentele picante nu sunt pentru toată lumea. Dacă ai obiceiul de a folosi prea mult sos picant sau mănânci prea multe mese care au un nivel ridicat de condimente, s-ar putea să îți afecteze starea de sănătate. 

Irina Radu       22 apr, 19:47

Ecografia tiroidiana este recomandată o dată pe an, pentru a descoperi eventualele probleme ale tiroidei.   

Scris de: DCMedical Team       22 apr, 10:41

Femeile au un risc de trei ori mai mare de a face cancerul de tiroidă. Iată de câte tipuri este cancerul tiroidian și ce simptome, unele rare și ciudate, nu trebuie să ignori niciodată: 

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 10:27

Vedeta Lili Sandu (41 de ani) a mărturisit, într-un podcast, că s-a confruntat cu dereglări hormonale care arătau că nu ar fi putut avea urmași. Ea a născut un băiețel.

Scris de: DCMedical Team       14 apr, 19:40

Deficitul de hormoni tiroidieni caracterizează hipotiroidismul. Dr Cristina SPIROIU, medic primar Endocrinologie de la Spitalul Militar Central, explică de ce se produce această dereglare în organism și care sunt simptomele care trebuie să ne facă să mergem la medic: 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 09:09

Nodulii tiroidieni sunt o problemă medicală frecventă și importantă. Riscul de apariție a unui nodul tiroidian la un individ de-a lungul vieții este de aproximativ 10 %, acesta referindu-se la nodulii ce pot fi depistați la examenul clinic, prin palpare, în general cu diametru peste un...

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 15:44

Cancerul tiroidian apare mai frecvent la femei. Iată câteva simptome care ar trebui să ne trimită la medic.

Scris de: Angela Sabău       07 apr, 23:32

Hipertiroidia accelerează funcțiile vitale ale organismului. Iată care sunt cauzele și simptomele bolii:

Scris de: Angela Sabău       02 Martie, 00:16

Afecțiunile tiroidei pot fi influențate de alimentele pe care le consumăm. Un nutriționist vorbește despre ce alimente putem consuma și ce să evităm.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 15:22

O nouă descoperire aduce lumină asupra modului în care funcționează tiroida. Cercetătorii au fost uimiți să constate că nu seamănă cu ce știau ei.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 16:48

Persoanele care locuiesc în regiuni cu unde iluminatul public este intens noaptea au un risc mai mare de a dezvolta un anume tip de cancer, arată un nou studiu observațional.

Scris de: Dana Lascu       09 feb, 23:11

La peste 60 de ani, hipotiroidismul poate face diagnosticul dificil pentru că, în unele cazuri, poate să dea simptome atipice, prea puține sau deloc. Iată ce trebuie să știi:

Scris de: Dana Lascu       07 dec 2020 / 08:57

Medicul endocrinolog Emin Mammadov de la Centrul Oncologic Sanador a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, în ce constă iodoterapia și în ce patologii se folosește.

Scris de: Florina Pop       24 noi 2020 / 17:12

Dr Emin Mammadov vine la Interviurile DC Medical, de la ora 16.00, pentru a ne explica ce este IODOTERAPIA: în ce afecțiuni este ea indicată, cum se face și ce rată de succes are. 

Scris de: Dana Lascu       24 noi 2020 / 13:20

Hipotiroidismul este o afecțiune a glandei tiroide, care nu produce suficient hormon tiroidian. Boala nu poate fi prevenită, dar poate fi tratată.

Scris de: Angela Sabău       29 sep 2020 / 07:31

Nivelurile de vitamina D care circulă libere în sânge pot fi un predictor al riscurilor viitoare de boală și de deces la bărbații în vârstă, arată studiu prezentat recent la Congresul European de Endocrinologie 2020. 

Scris de: Dana Lascu       23 sep 2020 / 10:39

Cercetătorii au descoperit că locația dorinței sexuale masculine se află anumite regiuni ale țesutului cerebral în care este prezentă o enzimă importantă numită aromatază.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep 2020 / 09:28

Deși medicamentele antianxietate vizează sistemul nervos, un nou studiu sugerează că tulburările de anxietate pot proveni din sistemul endocrin.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 sep 2020 / 08:48

Persoanele cu inflamație autoimună a tiroidei ar prezenta un risc mai mare de a dezvolta anxietate, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       08 sep 2020 / 01:06

Oboseala glandei suprarenale se referă la o serie de simptome nespecifice, printre care oboseala permanentă  și căderea părului.

Scris de: Georgiana Ioniță       03 sep 2020 / 20:06

Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit despre relația dintre tiroidă și boli psihice.

Scris de: Florina Pop       26 aug 2020 / 18:18

În fața răutăților celor din jur, mulți nu știu cum să răspundă. Mai ales copiii se lasă copleșiți de bullying și rămân cu sechele pentru tot restul vieții. Cazul Oana Roman, care a fost supusă, de tânără, unor astfel de agresiuni, disecat de psihologul Cristina Mihaela Zaharia.

Scris de: Dana Lascu       23 aug 2020 / 22:11

Oana Roman, specialist PR și foarte cunoscută vedetă, alături de Dr Antonela Burlacu, medic specialist endocrinolog și Cristina Zaharia, psiholog specialist expert, discută la Interviurile DC Medical, sâmbătă, ora 12:00, despre depresie, dereglări hormonale și dietă. 

Scris de: Dana Lascu       21 aug 2020 / 23:46

Celebra cântăreață Silvia Dumitrescu a anunțat că suferă de o boală rară autoimună - Hashimoto - pentru care nu există niciun tratament vindecător, ci doar unul care să o controleze. Iată care sunt simptomele și factorii de risc ale bolii: 

Scris de: Dana Lascu       14 aug 2020 / 19:25

Click pentru a naviga in paginile din categoria ENDOCRINOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy