Mișcare fără durere la menopauză. Ce ar trebui să facă femeile
Cercetătorii finlandezi au aflat, în urma unui studiu, că femeile de vârstă mijlocie suferă modificări al mușchilor odată cu menopauza.
Cercetătorii finlandezi au aflat, în urma unui studiu, că femeile de vârstă mijlocie suferă modificări al mușchilor odată cu menopauza.
Un studiu publicat în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism descrie primul caz cunoscut de tiroidită subacută după infecția cu COVID-19.
Stresul și antidepresivele sunt doar două cauze care ar duce la kilograme în plus la unele persoane.
Diagnosticarea hipotiroidismului poate fi o provocare în cazurile în care simptomele nu sunt tipice, explică experți de la Harvard School of Medicine.
Glanda tiroidă joacă un rol în aproape fiecare proces corporal.
Ginecomastia reprezintă o boală care apare din cauza unui dezechilibru între cantitatea de estrogen, hormonul feminin, și cea de testosteron, hormonul masculin.
Nivelurile scăzute de estrogen afectează funcția vaselor de sânge, cresc nivelul colesterolului, susține o cercetare care a revizuit peste 100 de studii.
Colesterolul crescut este asociat cu o serie e boli cardiovasculare, însă despre importanța lui în organism se vorbește foarte puțin.
Un hormon din oase ar fi ajutat, de-a lungul timpului, oamenii să fugă din calea pericolului, susține un studiu recent.
Alimentele procesate cresc pofta de mâncare și, automat, duc la creșterea în greutate. Un mic studiu arată că apar schimbări hormonale.
Hormonii influențează modul în care funcționează celulele și organele, de aceea unele dezechilibre pot apărea sub forma unor dureri de cap și probleme de somn.
Obezitatea ar putea fi produsă de o mutație genetică, ce face ca transmiterea la creier a semnalelor ce anunță că ești sătul să nu mai funcționeze.
Glanda tiroidă eliberează hormoni care afectează fiecare organ din corp. Hormonul tiroidian influențează bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul.
Cercetătorii au descoperit că foamea dată de un hormon al stresului poate afecta funcția reproductivă a femeii.
Lipsa hormonului tiroidian poate fi fără simptome notabile sau cu unele ușor de confundat. Specialiștii ne recomandă când să facem un test pentru tiroidă.
Problemele tiroidei se pot instala fără semne majore și po fi confundate cu niște „stări”. Până să devină serioase, boala se poate agrava.