Boli Infecțioase

Specialiști de la Harvard explică unui cititor că o anume boală face diferența între zona Zoster contagioasă și zona Zoster necontagioasă.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 07:24

Pericolul bolilor trasmise de țânțari, precum West Nile sau febra Denga au determinat autoritățile în domeniu să transmită informații pentru populație și autorități locale privind măsurile ce ar trebui luate pentru evitarea îmbolnăvirii.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 00:31

Laboratorul din Rusia unde se păstrau eșantioane de viruși mortali, inclusiv de variolă, eradicată de aproape 40 de ani, a explodat. În lume sunt doar două locuri unde sunt stocate mostre de variolă.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 16:49

O fetiţă de 10 ani care s-a scăldat într-un râu din SUA, a murit din cauza unei infecţii provocate de o amibă. 

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 09:57

Trei oameni au murit și cel puțin 222 de persoane au fost infectate în cadrul celei mai ample epidemii de listerioză, în Spania, au anunțat astăzi reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 18:23

Papilomavirusul uman (HPV) este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală și depistarea ei precoce te poate salva de mai multe forme de cancer. E valabil atât la femei cât și la bărbați. Dacă în prezent sunteți sau ați fost activ sexual, este foarte posibil să fiți...

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 23:19

Fostul ministru congolez al sănătății, Oly Ilunga, suspectat de deturnare de fonduri alocate luptei împotriva Ebola în Republica Democrată Congo, a fost pus în arest, astăzi, la Kinshasa, a anunțat poliția locală.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 17:42

Cinci persoane au murit din cauza holerei în statul Nilul Albastru din Sudan de la sfârșitul lunii august încoace. În total 67 de persoane au fost bolnave de holeră în trei săptămâni, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 13:32

Malaria ucide 800 de copii în fiecare zi pe glob. Kenya e a treia țară alături de Malawi și Ghana care au pus în practică un program pilot pentru vaccinare.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 05:49

Potrivit unor surse, peste 20 de cazuri de febră Q au fost înregistrate în România. Boala este produsă de o bacterie, recunoscută ca potențial agent al bioterorismului.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 15:04

Reprezentanții regiunii italiane Toscana au consolidat măsurile de prevenire în spitale în urma unei creşteri semnificative a cazurilor de infecţie cu bacteria NDM-1, rezistentă la antibiotice.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 20:34

Patru oameni din județul Tulcea au fost înregistrați ca bolnavi cu virusul West Nile. Anul trecut s-a semnalat un singur caz.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 19:14

Cu peste 600% a crescut numărul infecțiilor cu virusul febrei Dengue în Brazilia, în cursul acestui an. Peste 1,4 milioane de persoane este posibil să se fi îmbolnăvit.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 12:12

Virusul HPV s-ar putea transmite și prin sânge, iar testarea pentru acest virus ar putea fi inclusă în setul testelor ce se fac la transfuziile de sânge.

12 sep, 11:41

Copiii cazați la Mănăstirea Humorului nu au avut toxiinfecție alimentară. Inspectorii sanitari au concluzionat că a fost „un episod de indigestie”, cel mai probabil cauzat de consumul de dulciuri în exces.

Scris de: Adisa Codruț       11 sep, 11:08

Un bărbat din SUA și-a pierdut un ochi în urma infecției cu Candida auris. Ciuperca a speriat lumea medicală prin virulența și rezistența la medicamente.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 10:28

Infecțiile date de enterovirusurile Coxsackie B sunt obișnuite, cu de obicei destul de puține simptome, pe care copiii le fac destul de des. Cercetătorii cred însă că acestea sunt legate de debutul diabetului de tip 1. Diabetul de tip 1 este o boală în care celulele beta...

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 00:00

Febra Dengue a ucis în primele opt luni ale anului peste 1.000 de oameni în Filipine. 40% dintre victime erau copii între 5 și 9 ani.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 17:23

Encefalita ecvină estică, o afecțiune transmisă de țânțari, a afectat o fetiță de 5 ani și o femeie de 60 de ani din statul american Massachusetts.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 22:05

Febra dengue face victime în Nicaragua, unde autoritățile anunțau în urmă cu câteva zile că e posibil să fi fost infectate peste 74.000 de persoane. Cea de-a 16-a victimă este o bătrână, iar în Nicaragua a fost decretată alerta epidemiologică din cauza acestei boli...

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 21:02

Malaria, una dintre cele mai vechi și mortale boli din lume, care se transmite prin înțepătura unui țânțar Anopheles, ar putea fi eradicată până în 2050, se arată într-un raport publicat duminică în prestigioasa revistă The Lancet, redactat de 41 de...

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 19:14

Febra Dengue a dus la moartea a 120 de oameni în Mexic până acum. Cazurile au crescut între iunie și septembrie, în sezonul ploios. Virusul a declașat o epidemie în Nepal.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 16:16

O epidemie de febră Dengue a izbucnit în Nepal. Circa 2.500 de oameni sunt bolnavi, inclusiv ministrul Agriculturii, iar 4 au murit.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 13:11

După cel de-al doilea deces cauzat de leptospiroză, medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat o serie de informații în legătură cu modalitățile de transmitere a bolii, dar și câteva recomandări pentru evitarea expunerii la risc.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 19:15

Bărbatul de 58 de ani, suspect de leptospiroză, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în Iași, a murit miercuri dimineață, 4 septembrie.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 13:22

Un bărbat de 58 de ani, din județul Botoșani, suspect de leptospiroză, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 14:35

Cercetătorii au aflat cum bacteriile rezistente la medicamente, care duc la infecţii intraspitaliceşti - unele letale - , blochează efectul antibioticelor.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 14:58

Oamenii diagnosticați cu malarie ar avea un risc crescut cu 30% de a dezvolta insuficiență cardiacă, demonstrează un mic studiu.

Scris de: Florina Pop       02 sep, 11:46

Encefalita este o boală ce duce la inflamația creierului și poate lua forme grave, în special la copii și bătrâni. Poate fi dată ce viruși sau bacterii și este contagiosă. Specialiștii explică cum se transmite și cum poate fi prevenită.

Scris de: Angela Sabău       31 aug, 11:47

Șaizeci și două de persoane au murit și alte 42.000 au fost infectate cu virusul Dengue pe teritoriul statului Sri Lanka în primele opt luni ale acestui an, a informat Unitatea de Epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătății din această țară.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 18:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25