Boli Infecțioase

Angina lui Ludwig este o infecție cutanată rară, gravă, care se dezvoltă pe peretele gurii și a gâtului. Rezultă din bacterii care sunt prezente din alte afecțiuni, cum ar fi un abces dentar sau o leziune a gurii.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 noi, 12:38

Reprezentanții Primăriei Constanța atrag atenția că peste 200 de persoane, majoritatea copii, au ajuns în ultimele luni la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu hepatită virală A.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 20:30

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt au anunțat că, de la începutul acestui sezon rece, evoluează două focare de varicelă la un liceu și la o grădiniță din municipiul Slatina.

Scris de: Adisa Codruț       19 noi, 16:34

Un angajat la o firmă de salubrizare din Tanzania spune că nu vrea să-și schimbe jobul datorită căruia își poate trimite copiii la școală.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 20:16

Terapia cu bacteriofagi a dat rezultate promițătoare în câteva ocazii experimentale. Boli grave ale ficatului, infecții multidrog rezistente, ar putea avea tratament cu bacteriofagi.

Scris de: Angela Sabău       18 noi, 11:02

Un focar de rujeolă ce s-a extins în Samoa a dus la declararea stării de urgență. Șase decese, dintre care cinci copii, s-au înregistrat deja.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 09:19

Peste 59.000 de oameni din întreaga lume mor de rabie în fiecare an. Cercetătorii au creat o nouă formulă de vaccin.

Scris de: Adisa Codruț       17 noi, 18:56

Virusul gripei se pare să fie eliminat mai repede din organism cu ajutorul dietei. Cercetătorii au făcut mai multe teste pentru a descoperi care este cea mai indicată.

Scris de: Angela Sabău       16 noi, 22:02

Zosterul este o infecție cauzată de virusul varicelo-zoster, care este același virus care provoacă varicela. Chiar și după ce infecția cu varicela s-a încheiat, virusul poate trăi în sistemul tău nervos ani de zile înainte de a se reactiva ca zona zoster

Scris de: Georgiana Ioniță       15 noi, 21:50

Autoritățile germane au aprobat joi, 14 noiembrie, o lege prin care vaccinarea antirujeolică devine obligatorie în grădiniţe şi şcoli.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 20:38

Infecțiile care distrug țesuturile se pare că nu pot „acționa” de unele singure, ele „atacă în echipă”, arată cercetătorii în urma unui nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       13 noi, 23:33

Ciuma a îmbolnăvit doi oameni în China. Autoritățile de acolo au mai înregistrat anul acesta cazuri similare.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 10:58

Prof. dr. Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a explicat într-un interviu de ce este importantă vaccinarea.

Scris de: Angela Sabău       01 noi, 23:09

Difteria, boală ce a fost eradicată până la jumătatea secolului trecut, mai apare sporadic în unele zone ale lumii. Specialiștii spun că este posibil ca unii medici să nu fi văzut niciodată un caz real de difterie.

Scris de: Angela Sabău       12 noi, 21:18

O călugăriţă budistă în vârstă de 37 de ani, din centrul Vietnamului, a murit de gripă porcină, crescând la patru numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli în 2019.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 13:15

Comisia Europeană a aprobat luni, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 09:55

Malaria s-ar transmite mai degrabă de către țânțarii de sex feminin, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 12:28

Encefalopatia hepatică (HE) este o scădere a funcției creierului care rezultă dintr-o acumulare de toxine în sânge.  

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 13:46

Primul caz de febră Dengue prin transmitere sexuală din Europa a fost înregistrat în Spania. Un caz similar a fost înregistrat în Coreea de Sud, la membrii unui cuplu de același sex.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi, 11:21

Un număr de 15 cazuri de hepatita A la copii cu vârste între 4 şi 15 ani au fost depistate la Braşov în ultima lună, fiind în evoluţie un focar de comunitate, în care au fost luate toate măsurile impuse de legislaţia în domeniu.

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 19:09

Infecțiile respiratorii sunt în creștere în județul Harghita. Deocamdată nu s-au semnalat cazuri de gripă, iar campania de vaccinare este în derulare.

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 11:06

Infecțiile cu ciuperci vaginale pot apărea mai frecvent în timpul sarcinii și majoritatea sunt tratate cu creme.

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 08:36

O tranșă de 11.000 de doze de vaccin antigripal a ajuns azi în județul Alba. Este cea de-a treia tranșă și urmează să fie distribuită medicilor de familie pentru imunizarea populației.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 14:11

Circa 200 de persoane din patru provincii din Turcia au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat spanac contaminat, au anunțat autoritățile.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 20:17

21 de persoane s-au îmbolnăvit în Ucraina, iar autoritățile țării vecine iau măsuri pentru a limita răspândirea difteriei. În România nu a mai fost niciun caz din 1990 încoace!

Scris de: Dana Lascu       05 noi, 00:39

Autoritățile medicale congoleze au anunțat că au primit 11.000 doze dintr-un nou vaccin împotriva virusului Ebola, care afectează estul Republicii Democrate Congo (RDC) de peste un an.

Scris de: Adisa Codruț       03 noi, 19:28

În Ucraina s-au înregistrat deja 20 de cazuri de difteria! Este o boală infecțioasă gravă, care poate duce la deces și care se transmite cu mare ușurință.

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 19:48

Infecția cu Clamydia provoacă boli cronice ale tractului respirator, dar și alte afecțiuni grave. Cercetătorii au descoperit cum pătrunde în organism și se înmulțește, pentru a afla cum pot opri infecția.

Scris de: Angela Sabău       31 oct, 19:25

Apendicita este o afecțiune relativ comună. Simptomele sunt specifice, iar în maxim 48 de ore, pacientul va cere ajutor, din cauza durerilor.

Scris de: Angela Sabău       31 oct, 07:31

Virusul encefalitei poate fi transmis și de căpușe. Recent, un astfel de caz a fost descoperit în Marea Britanie.

Scris de: Angela Sabău       30 oct, 07:33

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28