Boli Infecțioase

În lume au fost administrate, până în acest moment, peste 5,719 miliarde de vaccinuri contra COVID-19. O țară a de pășit deja rata de vaccinare 100% după ce a vaccinat și din turiștii care i-au trecut granița. Surpriza e că Israel nu e pe primele locuri, așa cum se credea. 

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 11:43

Un nou caz de infecție cu virusul West Nile a fost înregistrat în România, al cincilea de la începutul monitorizării. 

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 12:54

Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă: numprul celor infectați crește vertiginos, secțiile de Terapie Intensivă (ATI) COVID-19 sunt pline și familii întregi ajung la spital,...

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 15:27

Pentru că se apropie un nou sezon gripal, iată care simptomele pe care această boală le are comune cu COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 08:58

La jumătatea lunii septembrie, începutul lunii octombrie, debutează sezonul gripal în emisfera nordică. Dacă în sezonul trecut au fost extrem de puține cazuri de gripă, sezonul acesta ne poate crea probleme, atrag atenția experții. Iată ce este gripa, câte tipuri de virusuri gripale există și...

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 13:07

Oficialitățile anunță vineri, 3 septembrie, că un bărbat de 63 de ani, din Dolj, a murit din cauza unei infecții cu virusul West Nile. 

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 17:00

O boală misterioasă ucide, de o săptămână, zeci de copii în India. Medicii nu știu încă clar despre ce boală ar putea fi vorba.

Scris de: DCMedical Team       01 sep, 16:57

Un copil de șapte ani din California a murit, după ce s-a infectat cu o amibă din apa unui lac. 

Scris de: DCMedical Team       16 aug, 08:23

Compania care furnizează apa potabilă din Câmpina le-a cerut locuitorilor din oraș să nu o mai consume, după ce DSP Prahova a ridicat suspiciuni că aceasta ar fi contaminată. Cel mai probabil e vorba de bacteria Clostridium difficile. Iată simptomele infecției cu această bacterie și cât de...

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 13:51

Peste 17.000 de cazuri cu febra Dengue au fost raportate în India.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 17:48

Primul caz de infecție cu virusul Marburg, din aceeași familie virală cu Ebola, a fost confirmat după un deces în Guineea. 

Scris de: DCMedical Team       10 aug, 13:37

Într-un studiu realizat pe cobai, cerceătorii au constat că animalele care au fost făcute să țină post înainte și după expunerea la bacteriile Salmonella enterica au avut un risc mai mic de a dezvolta o toxiinfecție.

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 22:04

Crește numărul cazurilor de enterocolită la malul Mării. Mâncarea și apa din mare ar putea fi principalele surse de infectare. Iată ce simptome are enterocolita și cum te ferești de ea:

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 10:01

Aproape 150 de persoane au fost infectate cu norovirus, la Râșnov. Supranumită și gripa stomacului”, boala se transmite cu repeziciune. 

Scris de: DCMedical Team       27 iul, 12:26

O epidemie de Norovirus este în evoluție în orașul Râșnov, peste 140 de persoane prezentându-se la medic pentru consult cu simptomatologia specifică în cursul săptămânii trecute, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov. Iată ce simptome dă boala

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 15:47

Medicul infecționist Voichița Lăzureanu a răspuns la cele mai frecvente întrebări privind infecția cu virusul West Nile, după ce țânțari purtători au fost depistați în București.  

23 iul, 20:29

Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl presupun înțepăturile de țânțar,care pot deveni letale în unele condiții. 

Scris de: Angela Sabău       23 iul, 12:23

Primăria Municipiului București (PMB), prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat încă de miercuri tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile - Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și...

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 10:36

Un bărbat de 59 de ani din municipiul Iaşi a fost diagnosticat cu malarie, fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Medicii susțin că el a fost în Africa, iar la întoarcere a început să se simtă rău.

Scris de: Adisa Codruț       22 iul, 16:23

Variola maimuței este o boală rară care a provocat alertă în SUA, după ce peste 200 de persoane s-ar fi putut contamina. 

Scris de: DCMedical Team       22 iul, 14:57

Un studiu de laborator realizat de cercetători de la Johns Hopkins sugerează că anumiți compuși vegetali, din uleiurile esențiale extrase din mai multe plante cunoscute, pot fi mai buni decât antibioticele actuale în a ucide bacteriile care provoacă boala Lyme și care lasă sechele persistente...

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 22:22

Medicul Virgil Musta explică care sunt pașii care trebuie urmați când cineva e mușcat de căpușe.

Scris de: Adisa Codruț       13 iul, 11:55

Școlile și universitățile ar putea deveni „focare” de cazuri Covid-19. Acesta este avertismentul unui proeminent virusolog, Julian Tang, profesor de științe respiratorii la Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 13:06

Dr Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist, a explicat care sunt bolile grave pe care pot fi transmise de șobolani. 

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 21:08

Cunoscutul medic dermatolog, prof dr Olga Simionescu, explică punctual și în rezumat cele mai importante informații pe care trebuie să le știm despre căpușe. Printre altele, iată ce sunt, de ce ne mușcă și cât de priculoase sunt: 

Scris de: Dana Lascu       09 iun, 19:59

Din cauza căpușelor, sute de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an, printre care și copii. Medicul Tudor Ciuhodaru dezvăluie 10 lucruri bine de știu despre muşcătura de căpuşă. 

Scris de: Cătălina Burghelea       08 iun, 11:11

Medicii atrag atenția asupra riscurilor mușcăturii de căpușe. Weekendul trecut au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București zilnic 58 de copilași.

Scris de: Adisa Codruț       07 iun, 16:36

Primul caz de infecție cu virusul H10N3 al gripei aviare la om a fost anunțat azi, la un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu, din estul Chinei. 

Scris de: DCMedical Team       01 iun, 13:09

O banală zgârietură de pisică poate crea probleme de sănătate la care cu greu s-ar gândi cineva. Iată ce se poate întâmpla de la o simplă urmă lăsată de gheara pisicii pe piele.

Scris de: DCMedical Team       27 mai, 09:13

Pandemia de COVID-19 face ravagii în India. Mai nou, pacienții infectați cu SARS-COV-2 se confruntă cu o altă problemă: mucormicoza sau „ciuperca neagră”.  

Scris de: Cătălina Burghelea       11 mai, 08:41

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy