Boli Infecțioase

Școlile și universitățile ar putea deveni „focare” de cazuri Covid-19. Acesta este avertismentul unui proeminent virusolog, Julian Tang, profesor de științe respiratorii la Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 13:06

Dr Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist, a explicat care sunt bolile grave pe care pot fi transmise de șobolani. 

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 21:08

Cunoscutul medic dermatolog, prof dr Olga Simionescu, explică punctual și în rezumat cele mai importante informații pe care trebuie să le știm despre căpușe. Printre altele, iată ce sunt, de ce ne mușcă și cât de priculoase sunt: 

Scris de: Dana Lascu       09 iun, 19:59

Din cauza căpușelor, sute de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an, printre care și copii. Medicul Tudor Ciuhodaru dezvăluie 10 lucruri bine de știu despre muşcătura de căpuşă. 

Scris de: Cătălina Burghelea       08 iun, 11:11

Medicii atrag atenția asupra riscurilor mușcăturii de căpușe. Weekendul trecut au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București zilnic 58 de copilași.

Scris de: Adisa Codruț       07 iun, 16:36

Primul caz de infecție cu virusul H10N3 al gripei aviare la om a fost anunțat azi, la un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu, din estul Chinei. 

Scris de: DCMedical Team       01 iun, 13:09

O banală zgârietură de pisică poate crea probleme de sănătate la care cu greu s-ar gândi cineva. Iată ce se poate întâmpla de la o simplă urmă lăsată de gheara pisicii pe piele.

Scris de: DCMedical Team       27 mai, 09:13

Pandemia de COVID-19 face ravagii în India. Mai nou, pacienții infectați cu SARS-COV-2 se confruntă cu o altă problemă: mucormicoza sau „ciuperca neagră”.  

Scris de: Cătălina Burghelea       11 mai, 08:41

Sunt mulți oameni care au obiceiul să-și roadă unghiile. Uneori este un comportament temporar, dar devine problematic dacă se repetă. Acest obicei poartă denumirea de onicofagie, caracterizată prin mușcarea necontrolată a unghiilor. Dintre numeroasele tulburări obsesiv-compulsive, onicofagia ar...

29 apr, 13:00

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o nouă iniţiativă pentru a stopa răspândirea malariei în alte 25 de ţări până în anul 2025. 

Scris de: DCMedical Team       22 apr, 10:09

Infecția cu virusul sincițial respirator este cea mai frecventă cauză de spitalizare la sugar, la nivel global, susține medicul Mihai Craiu.

Scris de: DCMedical Team       21 apr, 08:45

Noile cercetări alarmante arată că producția în masă de ulei de palmier, găsit în 50% din toate bunurile de uz casnic ambalate, ne conduce direct pe calea unei alte pandemii. 

31 Martie, 20:41

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate precizează că valabilitatea contractelor în baza cărora pacienţii cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon au fost prelungite.

Scris de: DCMedical Team       25 Martie, 19:48

Un studiu a constatat că erupția cutanată a fost singurul simptom al COVID pentru 21% dintre pacienți.

Irina Radu       19 Martie, 16:48

Un experiment făcut de Ohio Health demonstrează cum ne putem infecta foarte ușor cu COVID-19, atingând masca de pe față. 

Scris de: Cătălina Burghelea       18 Martie, 19:49

Echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă, este de părere nutriționistul Lygia Alexandrescu. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 Martie, 18:44

Rusia a avertizat, vineri, 12 martie, că virusul de gripă aviară A(H5N8) detectat cu trei săptămâni în urmă la şapte ferme avicole ruseşti ar putea suferi mutaţii, iar probabilitatea ca acesta să înceapă să se transmită de la om la om este "foarte mare", relatează EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       12 Martie, 14:39

Meningita poate fi o boală foarte gravă, cu potențial fatal, dar poate avea și forme ușoare care pot să treacă de la sine.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie, 23:40

Infecțiile urinare sunt extrem de supărătoare, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații să le facă. Specialiștii explică și cum se transmite.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 07:30

Experții în sănătate publică din Anglia spun că scăderea până aproape de dispariție a cazurilor de gripă ar putea justifica utilizarea continuă a produselor de dezinfectare a mâinilor și a măștilor, după ce pandemia de coronavirus se va termina. 

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 19:45

OMS a fost alertată cu privire la prezența virusului gripei aviare la mai mulți muncitori de la o fermă de păsări din Rusia.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 23:29

România înregistrează 438 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 36 de judeţe, din care şapte în exploataţii comerciale şi şase focare în exploataţii comerciale de tip A, potrivit datelor anunţate, vineri, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...

Scris de: Cătălina Burghelea       19 feb, 14:12

Un nou spital de boli infecţioase va fi construit de Consiliul Judeţean (CJ) Arad, cu fonduri locale şi europene, valoarea lucrării fiind estimată la patru milioane de euro.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 15:55

Știai că un sărut de 10 secunde poate transmite până la 80 de milioane de bacterii?

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 23:37

Oamenii de știință au construit prototipuri ale unor smartphone-uri care să te atenționeze că ești infectat cu un virus, în speranța că așa va putea fi oprită o pandemie de boală X, mult mai devastatoare decât COVID-19. 

16 feb, 21:01

O boală misterioasă face ravagii în Tanzania. 15 oameni au murit, iar alți 50 sunt în stare gravă la spital, după ce s-au îmbolnăvit cu o nouă boală infecțioasă, despre care oamenii de știință nu știu nimic. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 feb, 12:07

Mare parte dintre cei care fac gripă nu trebuie să meargă la medic sau să ia un medicament și e suficient să stea acasă ca să-și revină. Excepție fac persoanele din categoriile care au risc mare să dezvolte complicații. Iată 6 remedii „de casă” care vă pot ajuta.

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 11:55

O femeie tocmai a devenit virală pe TikTok după ce a descris cum s-a ales cu infecția chlamydia la plămâni. 

11 feb, 11:29

Candida auris, o ciupercă misterioasă, a pus pe jar un spital american, după ce a infectat pacienții cu Covid-19.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 feb, 13:53

Primul caz de gripă din acest sezon a fost înregistrat la Galați. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, care era convins că are COVID-19.

Scris de: DCMedical Team       22 ian, 18:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy