Boli Infecțioase

Epidemia de gripă a intrat în descreștere, potrivit ultimelor date. Numărul cazurilor de infecții cu virusuri gripale este mai mic față de săptămâna trecută. 

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 15:43

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 180, față de doar 129 anul trecut, conform ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din subordinea Institutului Național de Sănătate Publică. La 30 ianuarie, în România a...

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 15:20

Zona zoster ar putea crește riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În special, dacă această afecțiune vine înainte de 40 de ani. Rezultatele unui studiu confirmă teoria.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 16:43

Rujeola este o boală exterm e contagioasă, produsă de un virus și poate da complicații grave, care să ducă la deces. Vaccinarea împotriva rujeolei s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 11:02

Cercetătorii au găsit prima legătură directă dintre deficiența de vitamina B12 și un risc crescut de infectare cu doi patogeni potențial mortali pentru om, Pseudomonas aeruginosa și Enterococcus faecalis.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 22:08

Cinci cazuri de scarlatină în județul Alba. Experții de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba ne arată ce este scarlatina, cum se ia boala și cum se tratează.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 19:15

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Activitatea gripală a avut, în săptămâna 4 - 10 martie, un trend descrescător și a evoluat cu intensitate medie. A avut extindere regională în centrul țării și cu focare locale și cazuri sporadice în celelalte zone, potrivit unei informări a...

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 17:41

Un judecător federal a respins cererea părinților a 44 de copii nevaccinați care doreau ca odraselele lor să fie lăsate să meargă la școală, deși în regiune este un focar de rujeolă declanșat încă din toamna anului trecut. 

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 20:59

Soluția contra rezistenței la antibiotice, inclusiv în spitale, nu e să distrugi toți microbii, ci să controlezi microbiomul astfel încât doar bacteriile bune să prolifereze. Igiena excesivă promovează rezistența la antibiotice, arată un nou studiu al cercetătorilor de la...

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 00:07

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 172, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 22:35

DSP Alba a anunțat că la o grădiniță din municipiul Alba Iulia este un focar de scarlatină. Trei copii sunt infectați, iar pentru alți doi se așteaptă rezultatul analizelor.

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 23:17

Patru copii, dintre care unul la grădiniță, au fost diagnosticați cu scarlatină în ultimele săptămâni în mai multe unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea , aceștia fiind în prezent izolați la domiciliu, potrivit reprezentanților Direcției de...

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie, 14:07

Este o boală infecțioasă provocată de o bacterie și poate da complicații mortale. Persoanele infectate sunt foarte contagioase și cea mai bună metodă de prevenție contra ei este un vaccin. Un expert de la Harvard explică:

04 Martie, 08:28

Primăvara va aduce, cel mai probabil, noi cazuri de rujeolă. Medicii infecționiști atrag atenția că această boală se răspândește mai bine când e vremea e mai caldă. Epidemia de rujeolă a început în România la sfârșitul lui ianuarie 2016 și astăzi a...

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 23:21

Rezistența la antibiotice poate fi descoperită în 10 minute! Cercetătorii americani au dezvoltat un test genetic rapid care arată dacă bacteriile care provoacă infecțiile cu streptococ în gât și mai multe boli respiratorii sunt rezistente la antibiotice sau nu. Rezultatele...

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 18:07

Încă un pacient infectat cu Acinetobacter a murit, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este al cincilea bolnav care își pierde viața din cauza complicațiilor date de infecție cu bacteria periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 18:23

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se pot confirma sau infirma cazurile celor 18 pacienți infectați cu acinetobacter, de la Institutul Marius Nasta.

Scris de: Cătălina Burghelea       21 feb, 19:51

Este mononucleoza - numită și boala sărutului - o boală care îi poate afecta doar pe copii sau adolescenți? Ei bine, nu! Pentru o parte dintre adulți ea poate fi foarte periculoasă. Iată ce spune un expert de la Harvard.

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 11:25

Epidemia de gripă a făcut încă cinci victime. Numărul total al deceselor a ajuns la 147.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 21:10

EPIDEMIE GRIPĂ 2019:Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 142, potrivit ultimei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 13:24

Epidemia de gripă a mai cauzat patru decese. Niciuna dintre persoane nu era vaccinată. Numărul total al celor care au murit din această cauză a ajuns la 135. 

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 22:22

Mătreața apare din cauza unei ciuperci și este foarte răspândită. Vestea bună este că sunt soluții la îndemână pentru a scăpa de ea.

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 21:23

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Vrancea, a murit din cauza rujeolei și a gripei, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile publicate, vineri, pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 07:31

Surse din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală au dezvăluit pentru DC MEDICAL că numărul pacienților care au decedat din cauza infecției cu Acinetobacter este mult mai mare decât cel anunțat de managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler-Boca. Mai precis ar fi 6 decese...

Scris de: D.C.       15 feb, 18:50

Bilanțul epidemiei de gripă crește în continuare. Astăzi au fost confirmate șase noi decese datorate gripei, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 103.996 cazuri de infecții respiratorii acute. 

14 feb, 23:24

Antibioticele sunt medicamente necesare în tratarea infecțiilor de origine bacteriană. Dar luate în alte afecțiuni sau fără a respecta indicațiile medicului, pot face mai mult rău pe termen lung, prin apariția rezistenței. Iată informațiile esențiale despre antibiotice: 

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 11:21

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Numărul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 118. Ultimele cinci decese din această cauză au fost confirmate azi, 13 februarie.

13 feb, 16:31

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 109, a informat marți Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Scris de: Dana Lascu       12 feb, 12:58

De la sfârșitul lunii ianuarie din 2016, în România este epidemie de rujeolă. Pe fondul scăderii ratei de vaccinare, boala s-a răspândit extrem de rapid, îmbolnăvind, până la data de 8 februarie anul curent, 15.791 de persoane, printre care s-au...

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 21:36

Astăzi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a confirmat 6 noi decese datorate gripei, cinci dintre ele fiind din București. Bilanțul epidemiei de gripă 2010 a ajuns la 107 morți.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 20:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27