Boli Infecțioase

Noile cercetări alarmante arată că producția în masă de ulei de palmier, găsit în 50% din toate bunurile de uz casnic ambalate, ne conduce direct pe calea unei alte pandemii. 

31 Martie, 20:41

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate precizează că valabilitatea contractelor în baza cărora pacienţii cu hepatită C beneficiază de tratamente fără interferon au fost prelungite.

Scris de: DCMedical Team       25 Martie, 19:48

Un studiu a constatat că erupția cutanată a fost singurul simptom al COVID pentru 21% dintre pacienți.

Irina Radu       19 Martie, 16:48

Un experiment făcut de Ohio Health demonstrează cum ne putem infecta foarte ușor cu COVID-19, atingând masca de pe față. 

Scris de: Cătălina Burghelea       18 Martie, 19:49

Echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă, este de părere nutriționistul Lygia Alexandrescu. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 Martie, 18:44

Rusia a avertizat, vineri, 12 martie, că virusul de gripă aviară A(H5N8) detectat cu trei săptămâni în urmă la şapte ferme avicole ruseşti ar putea suferi mutaţii, iar probabilitatea ca acesta să înceapă să se transmită de la om la om este "foarte mare", relatează EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       12 Martie, 14:39

Meningita poate fi o boală foarte gravă, cu potențial fatal, dar poate avea și forme ușoare care pot să treacă de la sine.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie, 23:40

Infecțiile urinare sunt extrem de supărătoare, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații să le facă. Specialiștii explică și cum se transmite.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 07:30

Experții în sănătate publică din Anglia spun că scăderea până aproape de dispariție a cazurilor de gripă ar putea justifica utilizarea continuă a produselor de dezinfectare a mâinilor și a măștilor, după ce pandemia de coronavirus se va termina. 

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 19:45

OMS a fost alertată cu privire la prezența virusului gripei aviare la mai mulți muncitori de la o fermă de păsări din Rusia.

Scris de: Adisa Codruț       20 feb, 23:29

România înregistrează 438 de focare active de pestă porcină africană (PPA) în 36 de judeţe, din care şapte în exploataţii comerciale şi şase focare în exploataţii comerciale de tip A, potrivit datelor anunţate, vineri, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor...

Scris de: Cătălina Burghelea       19 feb, 14:12

Un nou spital de boli infecţioase va fi construit de Consiliul Judeţean (CJ) Arad, cu fonduri locale şi europene, valoarea lucrării fiind estimată la patru milioane de euro.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 15:55

Știai că un sărut de 10 secunde poate transmite până la 80 de milioane de bacterii?

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 23:37

Oamenii de știință au construit prototipuri ale unor smartphone-uri care să te atenționeze că ești infectat cu un virus, în speranța că așa va putea fi oprită o pandemie de boală X, mult mai devastatoare decât COVID-19. 

16 feb, 21:01

O boală misterioasă face ravagii în Tanzania. 15 oameni au murit, iar alți 50 sunt în stare gravă la spital, după ce s-au îmbolnăvit cu o nouă boală infecțioasă, despre care oamenii de știință nu știu nimic. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 feb, 12:07

Mare parte dintre cei care fac gripă nu trebuie să meargă la medic sau să ia un medicament și e suficient să stea acasă ca să-și revină. Excepție fac persoanele din categoriile care au risc mare să dezvolte complicații. Iată 6 remedii „de casă” care vă pot ajuta.

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 11:55

O femeie tocmai a devenit virală pe TikTok după ce a descris cum s-a ales cu infecția chlamydia la plămâni. 

11 feb, 11:29

Candida auris, o ciupercă misterioasă, a pus pe jar un spital american, după ce a infectat pacienții cu Covid-19.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 feb, 13:53

Primul caz de gripă din acest sezon a fost înregistrat la Galați. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, care era convins că are COVID-19.

Scris de: DCMedical Team       22 ian, 18:22

Femeile care au COVID-19 în timpul nașterii sunt mai predispuse să se confrunte cu complicații decât viitoarele mame fără coronavirus, spun cercetătorii.

21 ian, 15:37

Loredana Chivu trece prin momente grele. Vedeta a dezvăluit că suferă de o boală gravă, care îi pune viața în pericol. 

20 ian, 16:03

Dr. Mihail Pautov a vrut să afle ce spun oamenii pe internet despre leacurile băbești.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 ian, 13:28

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, când și cum se produce reinfecția, de ce unii oameni fac COVID-9 de două ori. 

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 02:13

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, a arătat ce se știe despre infecția cu SARS CoV-2 și COVID-19 la copii. 

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 19:33

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, de ce este diferită pneumonia generată de SARS CoV-2 de alte pneumonii.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 18:27

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, care sunt diferențele între boala COVID-19 și gripă.  

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 17:15

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, ce se știe cu adevărat despre tratamentul bolii COVID-19 pe care o provoacă el. 

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 16:30

Dr Andrei Tudor Rogoz, coordonatorul Centrului de vaccinare contra COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, vine la Interviurile DC News și DC Medical de la ora 16.00. 

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 15:00

Prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat ce înseamnă imunitatea colectivă, dar şi când ar putea fi aceasta atinsă în România, prin vaccinarea contra COVID-19. 

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 16:48

După ce s-a vindecat de COVID-19, starea de sănătate a fostului ministru Bogdan Stanoevici era din păcate gravă. Avea plămânii afectați și, spun apropiații, din spital se procopsise și cu o infecție nosocomială cu Clostridium difficile. Iată ce spune dr Valeriu Gheorghiță, care este medic...

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 21:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy