Boli Infecțioase

Gripa a răpus 39 de români în acest sezon. Ultimele 4 persoane provin din județele Alba, Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 20:25

Infecțiile respiratorii sunt cauza pentru care încă trei unități de învățămând din Covasna vor fi închise în 19 și 20 februarie.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 17:19

Rujeola, infecția extrem de contagioasă, poate duce la complicații care pot fi mortale. Trei cazuri discutate într-un raport

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 10:47

Aproape 800 de pacienți au ajuns la Sptialul Județen din Baia Mare, în doar trei zile. Aproape 300 au fost copii, cei mai mulți cu infecții respiratorii.

Scris de: Angela Sabău       17 feb, 18:00

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că a fost înregistrat un nou deces datorat gripei.

Scris de: Dana Lascu       17 feb, 17:53

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat joi, 13 februarie, că 34 de români au murit de gripă în acest sezon.

Scris de: Adisa Codruț       13 feb, 15:38

Două persoane au murit din cauza gripei în județul Bihor, este vorba despre un bărbat de 50 de ani și o femeie de 52 de ani, care aveau și alte boli asociate.

Scris de: Adisa Codruț       13 feb, 10:52

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus, miercuri, suspendarea cursurilor în patru clase de la Colegiul Naţional "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe, pe fondul creşterii numărului de infecţii respiratorii acute.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 15:19

Două perosane au decedat din cauza gripei, potrivit INSP. Cele două persoane erau din Argeș și Iași, aveau condiții medicale preexistente și erau nevaccinate.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 14:01

Numărul de paturi din Secţia de boli infecţioase - adulţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost suplimentat, pentru a face faţă valului de pacienţi cu gripă, pneumonii sau infecţii virale ale căilor respiratorii.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 13:34

Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 35 în județul Giurgiu, fiind cazuri atât la copii, cât și la adulți. Nu sunt școli închise sau decese înregistrate în județ.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 10:41

Dacă numărul cazurilor de gripă din Bistrița-Năsăud s-a dublat în doar o săptămână, în schimb, cazurile de gripă din județul Brașov nu au crescut săptămâna trecută față de săptămâna anterioară.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 16:18

Gripa a dus la decesul a 29 de români în acest sezon rece. Centrul Național de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile anunță marți, 1 1februarie, moartea a patru români.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 14:19

Peste 50 de cazuri de varicelă au fost înregistrate, de la începutul anului, în județul Gorj, în mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 11:25

MAE a emis o alertă de călătorie în Peru, acolo unde a izbucnit o peidemie provocată de virusul febrei Dengue, în regiunile din nord-estul și estul țării.

Scris de: Angela Sabău       11 feb, 09:53

DSP Tulcea a distribuit, luni, 10 februarie, dozele suplimentare de vaccin antigripal. La sfârșitul săptămânii trecute s-au primit 468 de noi doze. 

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 16:39

Elevul a cărui mamă s-a întors recent din China rămâne acasă pentru două săptămâni. Părinții colegilor de clasă și-au exprimat îngrijorarea privind riscul de infectare cu noul coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 15:35

Peste 100 de cazuri de gripă în rândul preșcolarilor și elevilor din Timiș au fost raportate, potrivit ISJ Timiș. De asemenea, peste 3.000 de infecții respiratorii.

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 14:18

Aproape 3.000 de elevi din Sibiu nu mai merg la cursuri din cauza virozelor și a infecțiilor respiratorii. 

Scris de: Adisa Codruț       10 feb, 12:23

Vizitele la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe sunt interzise, din cauza numărului mare de cazuri de viroze respiratorii.

Scris de: Adisa Codruț       09 feb, 16:37

Un număr de 11 persoane au ajuns al spital cu toixiinfecție alimentară după ce au mâncat la un botez, în județul Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       08 feb, 22:20

Un copil de patru ani a murit din cauza gripei, după ce mama lui a refuzat să-i administeze tratamentul prescris de medic. Ea a încercat mai întâi tratamente naturiste.

Scris de: Adisa Codruț       08 feb, 22:06

Virozele și infecțiile respiratorii au suspendat parțial orele de curs la unele școli din Sibiu și Mediaș. Lipsesc aproape 4.000 de elevi.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb, 13:26

Mai multe școli și grădinițe din Giurgiu, Suceava și Argeș și-au suspendat curusurile din cauza gripei, după ce un mare număr de copii au absentat din cauze medicale.

Scris de: Adisa Codruț       05 feb, 19:08

Guvernul a luat o serie de măsuri pentru realizarea unor stocuri de urgență medicală care pot fi folosite în cazul unor epidemii.

Scris de: Adisa Codruț       05 feb, 15:19

Rezistența la medicamente este o problemă ce îngrijorează tot mai mult autoritățile medicale din întreaga lume. Cercetătorii au analizat acum microbiomul intestinal, dar și potențialul de rezistența antimicrobiană a gurii.

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 17:33

Gripa este în sine o afecțiune care poate fi periculoasă, însă atunci când dă complicații, riscul este cu atât mai mare. 

Scris de: Angela Sabău       04 feb, 23:34

Un bărbat de 66 de ani din județul Alba a decedat în timp ce era internat la spital. Se presupune că acesta ar fi murit din cauza gripei.

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 18:51

Reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunță un nou deces de gripă. Al 11-lea.

Scris de: Adisa Codruț       31 ian, 16:14

Streptococul rezistent la antibiotic ar putea avea un impact grav asupra milioane de copii, spun cercetătorii, care au descoperit că un streptococ din grupa A a suferit mutații genetice care îl fac rezistent la antibioticele din clasa penicilinelor.

Scris de: Angela Sabău       30 ian, 11:59

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24