Boli Infecțioase

Grăsimile din interiorul celulelor ajută sistemul imunitar să facă față infecțiilor, susțin cercetători australieni.

Scris de: Florina Pop       19 oct, 09:14

O provincie din China a intrat în carantină, după ce un copil în vârstă de doar trei ani a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. 

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 06:10

Deputatul  Adriana Săftoiu a fost atacată de un câine pe o stradă din cartierul unde locuiește. S-a ales cu trei plăgi și a ajuns la spital pentru tratament. 

Scris de: Dana Lascu       20 sep, 21:52

În plină pandemie COVID-19, intrăm și în sezonul virozelor și al gripei. Prof dr Streinu-Cercel atrage atenția că fiecare e „vinovat” de propria soartă

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 18:56

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, dr Emilian Imbri, a explicat că a văzut liceeni care făceau un gest extrem de periculos. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 23:43

Artrita infecțioasă, boala care îți distruge încheieturile, poate avea o mulțime de cauze și tot atâtea posibilități de prevenire. Iată care sunt simptomele bolii: 

Scris de: Angela Sabău       18 sep, 07:32

Mii de oameni din nord-vestul Chinei au fost infectați cu bruceloză după ce o fabrică din nord-vestul Chinei a înregistrat, anul trecut, scurgeri de substanțe.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 17:31

Paraziții intestinali precum Giardia pot fi luați din apă contaminată. Cum să te ferești sau, dacă te-ai infectat, cum recunoști boala și când să mergi la medic, explică specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 11:06

Dr Mihaela Pop povestește ce ușor putea lua o boală infecto - contagioasă într-o simplă ieșire la cumpărături. 

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 23:22

Sezonul gripal se apropie și, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile din sănătate recomandă vaccinarea contra gripei. De asemenea, explică cât de puține sunt simptomele diferite la cele două afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       15 sep, 00:01

O a treia persoană din Mongolia a murit din cauza ciumei bubonice. Este vorba de un bărbat de 38 de ani care ar fi consumat carne de marmotă.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 22:42

Virusul gripal a avut o circulație de 500 de ori mai mică la nivelul emisferei sudice, acolo unde acum este iarnă. Acest lucru i-a luat prins surprindere pe specialiști, care acum încearcă să găsească o explicație.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 12:50

Hepatita A este una din formele de hepatită care nu duce la o infecție permanentă și rareori cauzează boli severe. Ce o cauzează, cum se transmite și care sunt simptomele, aflați în materialul următor.

Scris de: Angela Sabău       03 sep, 20:08

Infecția cu coronavirusul SARS CoV-2 și declanșarea bolii COVID-19 sunt însoțite de anumite semne și simptome, unele ușoare, altele mai grave. Sunt însă simptome care arată că viața ți-e în pericol. Când ești suspect să fii infectat cu coronavirus: 

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 12:37

Oamenii de știință s-au gândit să infecteze țânțarii cu bacterii pentru a opri transmiterea febrei Dengue în Indonezia. Rezultatele: rata de infecție a scăzut cu 77%.

Scris de: Florina Pop       30 aug, 10:22

INSP vine cu noi cifre cu privire la o epidemie care afectează românii.

Scris de: Angela Sabău       28 aug, 15:13

Republica Democrată Congo a declarat închisă epidemia de rujeolă cu care s-a luptat doi ani. Bilanțul este unul dramatic: peste 7.000 de copii au murit din cauza bolii extrem de contagioase. 

Scris de: Adisa Codruț       25 aug, 16:50

Infecțiile virale și bacteriene pot face amigdalele să se umfle. Unele infecții dispar de la sine, dar cele severe pot necesita tratament de specialitate. 

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 21:51

Cei care beau berea (sau sucuri, ori alte băuturi) direct din doză trebuie să știe că se expun unei infecții cumplite. Medicul tudor Ciuhodaru spune că oricine poate face boala.

Scris de: Angela Sabău       21 aug, 19:47

Cercetătorii americani lucrează la un vaccin care valorifică imunitatea antifungică și ar proteja șoarecii de infecția cu stafilococ.

Scris de: Florina Pop       21 aug, 11:17

Zece copii au fost diagnosticați în ultimele zile cu hepatită A, în Sfântu Gheorghe. Conducerea spitalului este îngrijorată de numărul mare de pacienți, în condițiile în care spațiile pentru izolarea lor sunt insuficiente, fiind ocupate în mare parte de pacienți COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       19 aug, 17:38

Este primul caz de ciumă în California, în ultimii cinci ani. Persoana care a fost testată pozitiv a fost, cel mai probabil, pișcată de un purice infestat.

Scris de: Adisa Codruț       18 aug, 22:41

Administrarea de antibiotice a fost asociată cu riscul de boli coronariene la persoanele cu diabet de tip 1.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 09:30

Microbiomul intestinal are un rol foarte important atunci când vine vorba de infecții. Un mic dezechilibru le poate facilita apariția. De asemenea, administrarea antibioticelor poate crea aceste dezechilibre. Cercetătorii analizează posibilitatea de a crea tratamente personalizate, în funcție...

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 10:59

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă legat de un alt virus extrem de periculos, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. În majoritatea cazurilor, persoanele infectate sunt asimptomatice.

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 17:56

Cercetătorii suedezi au descoperit o nouă metodă de tratare a virusurilor herpetice umane.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 10:22

Cercetătorii au găsit un mod de a manipula sistemul imunitar și să-l ajute în lupta cu infecțiile pulmonare.

Scris de: Florina Pop       24 iul, 14:57

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Indiana, SUA, au descoperit cum un parazit periculos preia controlul asupra celulelor unui pacient pe măsură ce se răspândește în tot corpul.

Scris de: Florina Pop       17 iul, 16:38

Inflamația cronică grăbește îmbătrânirea, sau îmbătrânirea cauzează inflamația cronică? Cercetătorii cred că au găsit răspunsul.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 23:10

Este sezonul căpușelor, iar zeci de persoane au ajuns deja la camera de gardă din această cauză. Medicul Tudor Ciuhodaru a publicat o serie de informații despre cum să ne ferim de aceste insecte.

Scris de: Angela Sabău       10 iul, 09:08

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy