Boli Infecțioase

O echipă de cercetători români, compusă din medici și ingineri, a inventat un aparat care detectează rapid infecțiile nosocomiale post-chirurgicale. Invenția lor, videocapilaroscopul digital, a fost medaliată anul acesta cu aur la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva.

Scris de: Florina Pop       22 iul, 23:35

Toxiinfecțiile alimentare s-au înmulțit alarmant, pe litoral. Peste 250 de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat alimente alterate.

Scris de: Adisa Codruț       22 iul, 17:29

Ciuma, lepra și scorbutul sunt boli de care se învață în cărțile de istorie la Evul Mediu. Însă, rapoarte din State arată că ele nu au dispărut de tot.

Scris de: Adisa Codruț       21 iul, 18:23

Virusul West Nile a făcut prima victimă în acest sezon. Este vorba despre un octogenar din județul Galați, care a fost infectat în urma unei înțepături de țânțar.

Scris de: Angela Sabău       19 iul, 11:33

Un focar de boală enterocolitică a fost delcarat de către inspectorii sanitari, la o tabără pentru copii de la Durău. Cinci copii și un adult au ajuns la spital cu simptome de enterocolită.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 09:51

Sezonul căpușelor face victime. Nouă pacienți din Sibiu care au fost mușcați de aceste insecte au făcut boala Lyme. În total, 938 de pacienți au fost înțepați de căpușe în acest sezon.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 11:55

Primul pacient diagnosticat cu Ebola în Goma, cel mai mare oraş din estul Republicii Democrate Congo, a murit în timpul transferului către o clinică.

Scris de: Adisa Codruț       16 iul, 17:35

Piscina este locul preferat de răcorire în timpul verii, însă specialiștii atrag atenția asupra pericolelor care stau ascunse în apă.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 10:08

Bacteriile continuă să persiste pe halatele din spitale, chiar și după tratarea lor cu dezinfectanți. Halatele de unică folosință pe care au făcut testele au avut în continuare tulpini de bacterii, chiar și după utilizarea dezinfectanților în dozele recomandate.   

Scris de: Adisa Codruț       13 iul, 12:26

Structura bacteriilor care provoacă boala numită „diareea călătorului” a fost descifrată de cercetători. Mai e doar un pas pân la găsirea unor tratamente pentru boala care afectează în special sugarii, la care boala poate fi mortală.

Scris de: Angela Sabău       11 iul, 07:26

Spitalul din Făgăraș este cea de-a treia unitate spitalicească din România care deține roboți americani de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. În doar 5 minute, un astfel de robot dezinfectează și distruge microorganismele în proporție de 99%! Și...

Scris de: Adisa Codruț       05 iul, 12:59

Antibioticele luate înainte de a contacta virusul gripal distrug bacteriile sănătoase din intestin, cele care semnalizează celulelor de apărare a organismului, în mod special celor din plămâni, să fie pregătite în orice moment de luptă. Asta agravează gripa, duce la...

Scris de: Dana Lascu       03 iul, 13:19

Fierul în exces crește riscul de infecții bacteriene ale pielii, dar previne creșterea colesterolului, arată studiul coordonat de un genetician din Australia.

Scris de: Florina Pop       30 iun, 15:09

Pediatrul Mihai Craiu sfătuiește părinții să nu mai facă analize când afară sunt 40 de grade deoarece căldura și umiditatea nu favorizează răspândirea rotavirusului.

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 14:52

Cercetătorii cred că buretele de bucătărie, expus la tot felul de bacterii rezistente, ar oferi un posibil răspuns privind rezistența la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 14:56

Hepatita A, Timiș. Peste 20 de cazuri de hepatita A au fost depistate în comuna Checea din județul Timiș, într-o comunitatea de romi.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 12:52

Fierul din sânge la un nivel optim este ideal pentru protecția împotriva anemiei sau a creșterii colesterolului, însă atunci când este în exces, pot să apară alte probleme de sănătate.

Scris de: Angela Sabău       24 iun, 17:58

Apariția bolilor infecțioase la om este explicată printr-o nouă teorie de către cercetătorii de la Universitatea Auburn, SUA.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 13:09

Scăldatul în ocean modifică microbiomul pielii, potrivit unor cercetări prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Microbiologie.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 09:02

Infecțiile rezistente la antibiotice reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice globale, a siguranței alimentare și sunt cauza unei poveri economice uriașe. Pentru a preveni aceste infecții, este esențial să înțelegem modul în care bacteriile rezistente la antibiotice și...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 20:24

Leac, ciuperca ucigașă. Cercetătorii sugerează că o combinație de medicamente antifungice și antibacteriene ar distruge Candida auris, o ciupercă ucigașă.

Scris de: Florina Pop       23 iun, 07:31

Multe obiecte, dintre cele mai banale, dintr-un restaurant sunt pline de germeni. De aceea, arată webmd.com, inspecțiile periodice își au rostul din plin.

Scris de: Florina Pop       21 iun, 21:50

Înțepăturile de țânțari, albine și viespi sau mușcăturile de păianjeni îți pot face vara un calvar. În timp ce unii sunt pur și simplu enervanți, alții pot provoca afecțiuni grave. Iată ce spun trei medici, doi români și unul american, despre fiecare situație...

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 20:16

Uleiurile esențiale ar distruge formele latente persistente ale bolii Lyme, arată teste făcute Școala de Sănătate Publică din cadrul John s Hopkins.

Scris de: Florina Pop       19 iun, 23:07

Rujeola înregistrează o creștere alarmantă în județul Suceava. Numărul cazurilor aproape s-a dublat de la o lună la alta, de la începutul anului.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 09:50

Infecția cu listeria din Marea Brianie a mai ucis două persoane, din cele nouă infectate. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la cinci.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 08:00

Imunizarea nou-născuților împotriva unor boli grave s-ar putea face prin administrarea dozei la mamă, în timpul sarcinii. Cercetătorii analizează acum modul în care anticorpii sunt transferați de la mamă la copil prin placentă.

Scris de: Angela Sabău       13 iun, 22:47

Primul caz de Ebola în Uganda a fost confirmat de Ministerul Sănătății din țara amintită și de Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 15:46

Cercetătorii au reușit pentru prima dată să învingă o infecție cronică cu Hepatită B pe cobai, în laborator. Echipa a publicat rezultatele terapiei cu celule T în The Journal of Clinical Investigation, notând că aceasta poate fi un tratament permanent și că începe...

Scris de: Dana Lascu       12 iun, 14:03

Pentru că e o „spaimă” de sezon, dr Mihai Craiu explică, pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii, situațiile în care antibioticele sunt recomandate pentru tratarea mușcăturilor de căpușă.

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 13:17

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27