Boli Infecțioase

Microbiomul intestinal are un rol foarte important atunci când vine vorba de infecții. Un mic dezechilibru le poate facilita apariția. De asemenea, administrarea antibioticelor poate crea aceste dezechilibre. Cercetătorii analizează posibilitatea de a crea tratamente personalizate, în funcție...

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 10:59

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă legat de un alt virus extrem de periculos, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. În majoritatea cazurilor, persoanele infectate sunt asimptomatice.

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 17:56

Cercetătorii suedezi au descoperit o nouă metodă de tratare a virusurilor herpetice umane.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 10:22

Cercetătorii au găsit un mod de a manipula sistemul imunitar și să-l ajute în lupta cu infecțiile pulmonare.

Scris de: Florina Pop       24 iul, 14:57

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Indiana, SUA, au descoperit cum un parazit periculos preia controlul asupra celulelor unui pacient pe măsură ce se răspândește în tot corpul.

Scris de: Florina Pop       17 iul, 16:38

Inflamația cronică grăbește îmbătrânirea, sau îmbătrânirea cauzează inflamația cronică? Cercetătorii cred că au găsit răspunsul.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 23:10

Este sezonul căpușelor, iar zeci de persoane au ajuns deja la camera de gardă din această cauză. Medicul Tudor Ciuhodaru a publicat o serie de informații despre cum să ne ferim de aceste insecte.

Scris de: Angela Sabău       10 iul, 09:08

Hepatita C este o afecțiune a ficatului care poate trece neobservată ani de zile. Din păcate, ea poate fi depistată atunci când e prea târziu. Specialiștii fac câteva recomandări cu privire la oportunitatea unei examinări pentru a detecta virusul hepatitei C.

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 13:50

Reprezentanții OMS susțin că monitorizează cu atenția situația ciume bubonice din China.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 22:40

O metodă care implică infectarea celulelor hepatice cu paraziți ar îmbunătăți studiul malariei în India.  

Scris de: Florina Pop       06 iul, 18:34

Salmonella este una dintre cele mai frecvente tipuri de intoxicații alimentare.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 iul, 11:17

Anticorpii monoclonali care pot preveni o boală rară asemănătoare cu poliomielita au fost izolați de către cercetători. Reușita lor aduce o nouă lumină asupra acestei afecțiuni rare.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 14:14

Un bărbat din județul Vaslui a fost internat la spital cu suspiciune de antrax. DSP Vaslui așteaptă rezultatul analizelor.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 15:08

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre encefalita transmisă de căpușe, o boală mai puțin cunoscută, dar care poate produce tragedii și despre alimentele care o pot produce.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 14:13

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre pericolul pe care îl reprezintă muscătura de căpușă și cum pot fi evitate bolile transmise de acestea. 

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 12:41

Dr Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), a vorbit,  la Interviurile DC Medical,  despre vaccinul împotriva encefalitei transmise de căpușă.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 iun, 10:33

Dr Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupul de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF), a vorbit,  la Interviurile DC Medical,  despre bolile prevenibile prin vaccinare și despre vaccinarea în România.

Scris de: Georgiana Ioniță       28 iun, 19:43

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre bolile care pot fi transmise prin mușcătura de căpusă. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 iun, 16:31

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre o categorie extrem de vulnerabilă în fața meningitelor: adolescenții. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 iun, 14:44

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre bolile prevenibile prin vaccinare și despre vaccinarea în România.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 iun, 17:15

Cercetătorii italieni au făcut o descoperire importantă care clarifică lucrurile în ce privește posibilitatea ca țânțarii să transmită noul coronavirus prin înțepătura lor. 

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 23:00

Bătălia dusă de Congo împotriva celui de-al doilea cel mai mortal focar de Ebola înregistrat în lume este oficial încheiată, a anunțat aseară ministrul Sănătății, Eteni Longondo. Peste 2.200 de oameni au murit. 

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 08:38

Serotipul actual al virusului Dengue din Singapore se ”deghizează” ca să scape de vaccin și tratament, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 22:56

Autoritățile din Singapore au anunțat că deja au înregistrat aproape 1.500 de cazuri de infecție cu un alt virus care este mai periculos decât COVID-19. Este transmis de țânțari și deja sunt cazuri și în Malaysia și Indonesia. 

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 19:23

Conf univ dr Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: avem prima persoană infectată cu West Nile din acest sezon. Ce trebuie să știi despre virus, meningita pe care o provoacă și cum te ferești

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 09:41

Cercetătorii au descoperit un nou sistem de apărare împotriva virusurilor.    

Scris de: Florina Pop       17 iun, 08:21

Dr Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la varicela, boală pe care mulți părinți o privesc ca pe ceva banal. 

Scris de: Georgiana Ioniță       09 iun, 19:28

Autoritățile americane au aprobat un medicament pentru tratarea formei severe de malarie la adulți și copii. Artesunate este singurul tratament aprobat pentru malarie pe teritoriul SUA.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 17:30

Numărul cazurilor e rujeolă a ajuns la 650 în România, crescând în timpul pandemiei cu 50-60 pe zi.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 16:24

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a explicat că apariția pandemiilor, nu doar cea de acum, ci toate, se datorează unui factor comun.

Scris de: Dana Lascu       14 mai, 22:18

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy