Boli Infecțioase

Autoritățile americane au luat măsuri după ce cazuri de infecție cu coronavirus eu fost „exportate” în Thailanda și Japonia, deși SUA are deocamdată risc scăzut de a „importa” boala. Pe trei aeroporturi internaționale se face screening!

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 08:14

Având în vedere apariția focarului de gripă aviară cu virus H5N8 înalt patogen, experții de la DSP Alba ne explică ce trebuie să facem ca să ne protejăm! Iată regulile de bază:

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 17:43

Circa 170 de persoane, care au vizitat Parcul Național Yosemite din SUA în ultimele săptămâni, s-au infectat și au dezvoltat o afecțiune gastrointestinală „corespunzătoare simptomelor date de norovirus”. 

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 14:53

O persoană cu septicemie moare la fiecare trei secunde, ceea ce reprezintă aproape o cincime din decesele înregistrate la nivel mondial, arată un studiu realizat la nivel mondial.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 20:25

Sistemul imunitar este foarte important în lupta cu virusurile, în special în sezonul gripei. Astfel, specialiștii au câteva sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar și protejarea de virusuri.

Scris de: Angela Sabău       16 ian, 15:43

Este alertă globală, după ce un nou tip de coronavirus a fost identificat în China, atrage atenția dr Tudor Ciuhodaru. OMS recomandă tuturor țărilor monitorizare activă, prevenție și pregătiri pentru o eventuală intervenție.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 20:42

Rujeola, o boală exterm de contagioasă și cu potențial letal, renîncepe să creeze probleme. Nu mai puțin de 88 de cazuri noi au fost înregistrate în două săptămâni.

Scris de: Angela Sabău       13 ian, 12:31

Malformațiile cauzate de infecția cu virusul Zika sunt mai frecvente în rândul populației mai sărace. Se pare că nutriția are un rol definitoriu în cazul malformațiilor.

Scris de: Angela Sabău       13 ian, 07:32

Institutul Național de Sănătate Publică - INSP - a publicat bilanțul activității gripale pe ultimele trei săptămâni: activitatea gripală are intensitate redusă și 1,4 milioane de români au fost imunizați cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătății. De la debutul sezonului gripal,...

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 18:06

Cântăreţul canadian Justin Bieber și-a anunţat fanii că suferă de boala Lyme. Aceasta afecțiune provine de la o bacterie numită Borrelia burgdorferi și este răspândită cel mai frecvent de căpușe. Boala Lyme este deosebit de gravă dacă nu este tratată la timp.   

Scris de: Georgiana Ioniță       09 ian, 14:27

Gripa pare să fie una din afecțiunile care sperie cel mai mult. O serie de sfaturi și indicații ale ASSMB arată cum ne putem proteja și cum recunoaștem simptomele gripei.

Scris de: Adisa Codruț       08 ian, 20:07

Peste 750 de persoane cu infecții respiratorii acute sau pneumonii s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, care menționează că au necesitat internare 123 dintre bolnavi, majoritatea copii.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 20:53

O singură doză de tratament pe bază de anticorpi poate preveni transmiterea HIV de la mamă la bebeluș, sugerează un studiu. Rezultatele sunt publicate în revista Nature Communications.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 ian, 15:56

Ministerul Sănătăţii din Samoa a confirmat marţi că bilanţul epidemiei de rujeolă izbucnită din octombrie în acest stat insular din Pacific a ajuns la 83 de morţi, în urma raportării a încă două decese.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 14:16

Un adolescent de 17 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un porc mistreț. Tânărul a rămas internat și primește acum îngriji medicale, atât pentru rănile suferite, cât și pentru prevenirea rabiei.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 12:51

Autoritățile sanitare din China au anunțat că o formă misterioasă de pneumonie virală, care nu este SARS, MERS sau gripă aviară, a fost diagnosticată la aproape 60 de persoane. Nu se știe cauza sau sursa!

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 11:02

Pe seama unei infecții respiratorii misterioase este pusă îmbolnăvirea a 44 de oameni din China. 11 dintre aceștia sunt în stare critică.

Scris de: Adisa Codruț       03 ian, 21:34

Cercetătorii Universității de Stat din Oregon au descoperit că vitamina D are un rol esențial în prevenirea infecțiilor.

Scris de: Adisa Codruț       02 ian, 20:11

Circulația virusului gripal din acest an ar fi mult mai activă față de cea din aceeași perioadă a anului trecut, susține un raport recent al Centrului European Pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Scris de: Adisa Codruț       31 dec 2019 / 07:31

Actorul Zac Efron s-a îmbolnăvit în timpul filmărilor la o nouă serie despre supraviețuire numită ”Killing Zac Efron”.

Scris de: Adisa Codruț       31 dec 2019 / 08:00

În Samoa, starea de urgență instituită din cauza epidemiei de rujeolă s-a încheiat oficial. După ce populația a fost vaccinată masiv, rata îmbolnăvirilor și a deceselor a scăzut foarte mult.

Scris de: Dana Lascu       29 dec 2019 / 12:08

Infecțiile rezistente la antibiotic îngrijorează tot mai mult cercetătorii, care au o strategie de a dezvolta un vaccin împotriva acestora.

Scris de: Angela Sabău       27 dec 2019 / 20:54

Sistemul nostru imunitar se pare ca a evoluat odată cu noi. Dacă unele gene au suferit mutații pentru a ne face mai rezistenți la infecții, alte boli autoimune au evoluat odată cu ele.

Scris de: Angela Sabău       27 dec 2019 / 17:04

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a realizat o evaluare a virusurilor gripale dominante care în prezent și care indică un posibil impact negativ puternic asupra vârstnicilor și a sistemelor de asistență medicală.

Scris de: Dana Lascu       27 dec 2019 / 10:27

Cel puțin 81 de persoane, majoritatea copii cu vârsta sub 5 ani, au murit în Samoa din cauza unei epidemii de rujeolă, izbucnite la jumătatea lunii octombrie din cauza ratei foarte mici de vaccinare a populației. 

Scris de: Adisa Codruț       26 dec 2019 / 11:46

Este posibil să faceți răceală și gripă în același timp? Răspunsul s-ar putea să vă surprindă!

Scris de: Dana Lascu       18 dec 2019 / 23:48

Centrul pentru Controlul Bolilor din State susține că cățelușii pot îmbolnăvi oamenii cu o infecție rezistentă la mai multe medicamente. Sunt deja 30 de bolnavi și 4 spitalizați.

Scris de: Adisa Codruț       18 dec 2019 / 20:31

Aproximativ 300 de cazuri de hepatită acută virală A s-au înregistrat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța în ultimele patru luni. 

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 22:23

Scarlatina este o boală infecțioasă despre medicul Mihai Craiu a făcut publice câteva informații destinate părinților. 

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019 / 15:10

Boli precum difteria sau poliomielita ar putea reveni oricând în actualitate în lipsa vaccinării, este semnalul de alarmă al specialiștilor.

Scris de: Adisa Codruț       14 dec 2019 / 16:53

Click pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24