Gastroenterologie

Un medicament luat împotriva arsurilor la stomac se crede că ar conține o substanță considerată cancerigenă. Autoritățile din SUA fac recomandări celor ce fac tratament cu acest medicament.

Scris de: Angela Sabău       14 sep, 20:24

Aproximativ 1.500 de bucureșteni aflați sub risc de cancer colorectal vor fi testați pentru această afecțiune în cadrul unui screening pentru cancer.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 14:30

Microbiota intestinală ar putea ajuta la combaterea unor boli precum sepsisul. Un studiu pe șoareci a arătat că microbiota are un rol important în tratarea acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       30 aug, 23:42

Pacienții cu boala Crohn care nu mai răspund la tratmentul standard ar putea fi identificați mult mai devreme. Cercetătorii au descoperit un anume tip de celule implicate în rezistența la tratament. Asta ar putea duce la schimbarea mai devreme  a tratamentului, fără să se mai piardă...

Scris de: Angela Sabău       30 aug, 22:36

Microbiomul intestinal pare a fi un element extrem de important în sănătatea organismului. Cercetătorii au descoperit cum ar putea echilibra nivelul bacteriilor bune, astfel încât să reducă o serie de riscuri de îmbolnăviri, inclusv boli cardiovasculare.

Scris de: Angela Sabău       26 aug, 13:32

Alimentele prăjite în ulei au capacitatea de a agrava bolile inflamatorii ale intestinului și de a mări tumorile, dacă ele există, este concluzia cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 19:07

Diabetul de tip 2 are o incidență mai mare la persoanele care suferă de boala inflamatorie intestinală. De asemenea, cei diagnosticați din 2003 încoace au un risc smenificativ mai mare.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 07:31

O aspirină luată înaintea unui test pentru depistarea sângelui în scaun ar putea fi utilă, datorită rolului pe care îl are aspirina asupra sângelui. Totuși, ultimul studiu arată o foarte mică relevanță.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 16:28

Cercetătorii au creat o metodă prin care pot depista proteinele din secară ajutând producătorii să îndeplinească cerințele privind produsele alimentare.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 08:17

Cercetătorii au descoperit biomarkeri care ar putea sta la baza primului test de sânge din lume pentru boala celiacă.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 07:31

Ficatul este responsabil pentru descompunerea carbohidraților, producerea glucozei și detoxifierea organismului. Multe alimente îi dau o mână de ajutor.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 09:27

Boala intestinului numită diverticuloză poate să fie foarte dureroasă și poate da complicații. Câteva schimbări în alimentație pot evita crizele și complicațiile.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 19:50

Un tânăr din Vrancea, internat cu puternice dureri de stomac, a murit la câteva ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani. Acesta susținea că ultima oară a mâncat la un fast-food.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 13:16

Arsura la stomac, simptom al unei tulburări digestive cunoscute sub numele de boala de reflux gastroesofagian, înseamnă o senzație inconfortabilă care se răspândește prin mijlocul pieptului, iar, uneori, durerea este atât de intensă încât puteți avea impresia că...

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 09:57

Kilogramele în plus și o talie mare nu ar face bine creierului pe măsură ce îmbătrânim, sugerează cercetătorii. Ei cred că obezitatea pare să accelereze îmbătrânirea creierului cu un deceniu sau mai mult.

Scris de: Florina Pop       02 aug, 21:28

Teoretic, ulcerul apare atunci când stratul care protejează mucoasa stomacului de acidul gastric se distruge. Întreg procesul dă anumite simptome pe care nu trebuie să le ignorați. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 23:49

Dacă vrei să slăbești trebuie să iei mesele mai repede decât obișnuiai până acum, să nu sari peste micul dejun, iar cina să nu fie la ora 18.00. E o formulă pe care cercetătorii au testat-o pe oameni și funcționează. Iar ea ar da roade deoarece se reduc apetitul și hormonul...

Scris de: Florina Pop       29 iul, 19:52

Obezitatea pare să fie „controlată” de microbiom, adică populația de bacterii din intestin. Cercetătorii au descoprit care bacterii anume pot bloca absorbția grăsimilor.

Scris de: Angela Sabău       27 iul, 07:32

Folosirea telefonului mobil ore întregi nu este sănătoasă și ar duce la obezitate, sugerează un studiu din Columbia.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 10:42

Rectocolita ulcerohemoragică este o boală inflamatorie care afecteaza colonul și rectul, explică medici de la Spitalul Militar București.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 00:05

Dieta influențează starea de sănătate, însă aceasta este legată și de compoziția microbiomului din mucoasa intestinală, arată cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 14:38

Cercetătorii au descoperit surse neobișnuite de energie în insecte și arahnide, care sunt parte din dieta obișnuită a unui asiatic.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 22:58

Bacteriile intestinale ar avea un impact asupra sarcinii, susțin noi studii. Cercetătorii recomandă viitoarelor mame o dietă bogată în fibre.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 18:17

Cercetători elvețieni au creat prima hartă mondială a regiunilor unde este frecventă hepatita E. Harta este disponibilă online.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 11:59

13 copii, aflați într-o tabără sportivă, au ajuns la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc, Harghita, în urma unei toxiinfecții alimentare.

Scris de: Adisa Codruț       06 iul, 13:11

Cercetători canadieni au descoperit legătura dintre bacteriile intestinale și fibromialgie: 19 specii de bacterii intestinale prezente în număr mare sau mic.

Scris de: Florina Pop       28 iun, 13:10

Celulele stem pot fi utile și în tratarea infecțiilor, nu doar în regenerarea țesuturilor. Acest lucru a fost demonstrat înr-un studiu, realizat în infecția cu helicobacter pylori, o infecție cu bacteria ce provoacă cele mai multe gastrite, dar și cancerul la stomac.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:53

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie a tractului intestinal. Ar putea explica unele dintre durerile abdominale, sângele din scaun sau scăderea în greutate.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:05

Medicul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie hepato-biliară, afirmă că un tranzit intestinat normal înseamnă și trei scaune pe săptămână.

24 iun, 14:26

Cercetătorii au descoperit cum o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 08:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25