Gastroenterologie

Rectocolita ulcerohemoragică este o boală inflamatorie care afecteaza colonul și rectul, explică medici de la Spitalul Militar București.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 00:05

Dieta influențează starea de sănătate, însă aceasta este legată și de compoziția microbiomului din mucoasa intestinală, arată cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 14:38

Cercetătorii au descoperit surse neobișnuite de energie în insecte și arahnide, care sunt parte din dieta obișnuită a unui asiatic.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 22:58

Bacteriile intestinale ar avea un impact asupra sarcinii, susțin noi studii. Cercetătorii recomandă viitoarelor mame o dietă bogată în fibre.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 18:17

Cercetători elvețieni au creat prima hartă mondială a regiunilor unde este frecventă hepatita E. Harta este disponibilă online.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 11:59

13 copii, aflați într-o tabără sportivă, au ajuns la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc, Harghita, în urma unei toxiinfecții alimentare.

Scris de: Adisa Codruț       06 iul, 13:11

Cercetători canadieni au descoperit legătura dintre bacteriile intestinale și fibromialgie: 19 specii de bacterii intestinale prezente în număr mare sau mic.

Scris de: Florina Pop       28 iun, 13:10

Celulele stem pot fi utile și în tratarea infecțiilor, nu doar în regenerarea țesuturilor. Acest lucru a fost demonstrat înr-un studiu, realizat în infecția cu helicobacter pylori, o infecție cu bacteria ce provoacă cele mai multe gastrite, dar și cancerul la stomac.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:53

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie a tractului intestinal. Ar putea explica unele dintre durerile abdominale, sângele din scaun sau scăderea în greutate.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:05

Medicul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie hepato-biliară, afirmă că un tranzit intestinat normal înseamnă și trei scaune pe săptămână.

24 iun, 14:26

Cercetătorii au descoperit cum o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 08:01

Bacteriile intestinale - microbiomul - pot influența eficiența unor medicamente. Cercetătorii au analizat un medicament pentru boala Parkinson, pentru a înțelege de ce la unii pacienți nu are același efect.

Scris de: Angela Sabău       23 iun, 16:31

Iaurtul are efecte mai puternice decât se credea la bărbați! Consumul a două sau mai multe porții săptămânale de iaurt reduce riscul de a dezvolta adenoame în intestin, mai ales a acelui tip de adenom care precede dezvoltarea cancerului intestinal, arată o nouă lucrare...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 19:51

Boala Chrone este o afecțiune care nu se vindecă niciodată, dar poate fi ameliorată. Cercetătorii au studiat modul în care celulele inflamatorii ar putea fi suprimate selectiv.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:31

O procedură experimentală este tot mai mult în atenția lumii medicale de peste tot. Transplantul de microbiom fecal de la o persoană sănătoasă la una bolnavă, cu scopul de a popula intestinul cu bacterii bune. Procedura nu este, însă, lipsită de riscuri. 

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 16:20

Microbiomul (bacteriile intestinale) poate fi influențat diferit de alimente similare. Specialiștii spun că microbiomul este legat de o gamă largă de afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 12:50

Reacția vasovagală poate fi explicația stării de slăbiciune, în cazul unor tulburări intestinale. Specialiștii explică ce este și cum apare.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 16:45

Ciupercile au început să facă primele victime în acest sezon. Patru maramureșeni au ajuns la spital din această cauză. Medicii recomandă prudență.

Scris de: Angela Sabău       11 iun, 16:59

Oamenii care iau medicamente pentru arsuri la stomac ar avea un risc crescut de a muri de boli cardiace, insuficiență renală, cancer la stomac.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 23:03

Suplimentele alimentare pentru adolescenți sunt periculoase, susține un studiu făcut la Harvard care a legat consumul lor de spitalizări și boli.

Scris de: Adisa Codruț       08 iun, 17:07

Când vine vorba de călătorii cu avionul sau autobuzul, oamenii cu colită ulcerativă, o afecțiune inflamatorie intestinală, devin îngrijorați.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 09:33

Lactatele, prăjelile și sucurile acidulate îndulcite sunt de evitate când vă supără stomacul, recomandă specialiștii.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 23:17

Celebrități ca actrița Shannen Doherty, cântăreața Anastacia sau fostul președinte SUA Eisenhower și-au construit o carieră de succes în ciuda diagnosticării cu boala Crohn.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 17:31

Bacteriile din intestin ar afecta răspunsul organismului la unele medicamente, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       04 iun, 21:58

Se știe că expunerea îndelungată la soare dăunează pielii și poate duce la apariția cancerului, dar pe perioade mai mici, poate fi benefică. Copiii care stau o jumătate de oră pe zi la lumina soarelui au risc redus de boli inflamatorii intestinale (IBD), potrivit noilor cercetări...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 09:06

Bacteriile din intestin sunt extrem de importante pentru sănătate. Cercetătorii au reușit să asocieze dezechilibrele lor cu boli precum Chorn, colită ulcerativă, diabet sau obezitate.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 21:38

Arsurile la stomac pot fi tratate cu o serie întreagă de medicamente. Dar cercetătorii americani au constatat aceste pastile cresc riscul de deces din cauza bolilor de inimă, rinichi sau cancer la stomac.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 07:31

Boala inflamatorie intestinală (IBD). Adulții care au dezvoltat această afecțiune ar avea o speranță de viață mai mică față de cei ce nu au IBD, susține un studiu.

20 mai, 20:51

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1% din populație. Ea este sever subdiagnosticată, iar lipsa diagnosticului expune pacienții la complicații, afirmă dr. Daniel Vasile Balaban. La rândul său, Col. Dr. Ciprian Jurcuț...

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 11:21

Metabolism sănătos. Blocarea acțiunii unei enzime implicate în digestia proteinelor ar îmbunătăți sănătatea metabolică, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 09:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27