Gastroenterologie

Fructoza poate să agraveze bolile inflamatorii ale intestinelor (IBD). Studiile arată că alimentația de tip occidental crește incidența acestor afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       30 sep, 07:26

Oamenii de știință au descoperit că un compus polifenolic derivat din afine poate trata bolile inflamatorii intestinale

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 22:46

Dr. Gabriela Ion, șef de lucrări UMF “Carol Davila” București, medic primar pediatrie Spitalul Grigore Alexandrescu din București și doctor în Științe Medicale, a vorbit despre cele mai frecvente boli cronice  la copii. 

Scris de: Adisa Codruț       28 sep, 11:51

Un studiu efectuat de cercetătorii de la  Facultătea de Medicină ale Universității din Missouri arată că microbiomul intestinal poate avea impact asupra reglării somnului - în primul rând în cazurile de apnee obstructivă în somn (OSA).

Scris de: Adisa Codruț       25 sep, 13:10

Boala căilor biliare poate avea o sumedenie de cauze și, de asemenea, tot atâtea metode de tratament sau prevenție.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 15:37

O hernie apare atunci când un organ împinge printr-o zonă slăbită a cavității corpului. La hernia hiatală, o porțiune a stomacului superior iese în afară, prin diafragmă, în cavitatea toracică.

Scris de: Adisa Codruț       14 sep, 14:33

O anume genă ar face puțin probabilă apariția cirozei alcoolice, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 12:35

Dr. Georgiana Mănăilă, medic gastroenterolog, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical, despre cum ar trebui să arate pachețelul pentru școală al celor mici, pentru a evita anumite probleme digestive. 

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 20:02

Georgiana Mănăilă, medic gastroenterolog, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical, despre bolile digestive care ar putea apărea odată cu reintrarea copiilor în colectivitate, în contextul începerii noului an școlar.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 18:18

Constipația, dacă nu este cronică, este mai degrabă o neplăcere ce poate fi eliminată cu mici „trucuri”. Vedeți mai jos câteva dintre ele.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 07:31

Medicii din Sfântu Gheorghe, Covasna, s-au confruntat  în ultimele două luni cu numeroase cazuri de hepatita A, denumită și boala ”mâinilor murdare”.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug, 17:42

Folosirea antibioticelor, în special a celor cu un spectru mai mare de acoperire microbiană, crește riscul apariției bolii inflamatorii intestinale.

Scris de: Florina Pop       18 aug, 08:50

Cancerul gastric este descoperită târziu în general, când speranța de viață scade. Iată câteva simptome la care ar trebui să fim atenți, prezentate de SUUMC.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 08:17

Dr. Theodor Alexandru Voiosu, medic specialist Gastroenterologie, a explicat pentru DC Medical care sunt boile digestive cu care ne putem confrunta vara și cum putem să le gestionăm. 

Scris de: Georgiana Ioniță       14 aug, 08:29

Există nenumărate beneficii pentru sănătate ale probioticelor. Unul dintre cele mai evidente avantaje este capacitatea lor de a menține microbiomul în echilibru. 

Scris de: Georgiana Ioniță       03 aug, 12:01

Este greu de crezut că micile organisme care trăiesc în tractul digestiv pot fi responsabile pentru atât de multe rezultate fiziologice importante cât și emoționale. Totuși, oamenii de știință au descoperit o legătură între microbiota gastrointestinală și schimbările de personalitate.

Scris de: Georgiana Ioniță       22 iul, 10:55

Dispepsia funcțională este o afecțiune comună, care însă are puține forme de tratament. Uneori nu este indicată o sursă clară a simptomelor, iar atunci, tratamentul devine dificil.

Scris de: Angela Sabău       08 iul, 16:07

Boala celiacă este declanșată de ingestia de gluten și, deși este o boală a intestinului, poate afecta întregul corp. 

Scris de: Angela Sabău       07 iul, 09:32

Obezitatea mamei are legătură cu riscul apariției cancerului hepatic la urmași a fost concluzia unui studiu recent.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 23:30

Boala inflamatorie a intestinului ar fi legată de un risc dublu de a dezvolta demență, arată o nouă cercetare.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 19:06

Starea de spirit poate juca un rol extrem de important în sănătatea intestinală. 

Scris de: Georgiana Ioniță       17 iun, 19:28

Efectul administrării unei doze regulate de aspirină pentru a reduce riscul de cancer intestinal moștenit durează cel puțin 10 ani după oprirea tratamentului, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       12 iun, 20:37

Anticoagulantele ar putea provoca unele sângerări, însă atunci când vine vorba despre sângerări ale tractului digestiv inferior, medicamentele pentru diluarea sângelui nu ar trebui să fie incriminate.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 10:59

Bolile inflamatorii intestinale (BII), din care fac parte boala Crohn şi rectocolita ulcero-hemoragică (colita ulcerativă), sunt tulburări gastro-intestinale cronice care se manifestă prin dureri abdominale, diaree, incontinenţă, pierdere în greutate, oboseală.

Scris de: Georgiana Ioniță       12 mai, 09:10

Peste 550.000 de români sunt afectați de hepatita C. 71 de milioane de oameni, pe glob.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 09:11

Numărul copiilor români afectați de obezitate va crește la circa 500.000 până în 2030, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie, 12:52

Speranță de vindecare pentru persoanele care suferă de boala celiacă. Până acum, singurul tratament disponibil pentru boala celiacă era dieta fără gluten de-a lungul vieții.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 Martie, 08:45

Dr Sanda Crețoiu a vorbit în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, difuzată de DC News și DC Medical, despre importanța microbiomului intestinal și despre testele necesare pentru stabilirea stării acestuia.

Scris de: Georgiana Ioniță       03 feb, 15:45

În primul studiu care a analizat dacă sensibilitatea la gluten provoacă simptome mentale, cercetătorii descoperă o legătură clară între gluten și depresie.  

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian, 10:20

Cercetătorii au descoperit o legătură între comportamentele copiilor de vârstă școlară, stresul socio-economic și microbiomul intestinal. Iar comportamentele părinților sunt esențiale în acest sens.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 10:49

Click pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy