Gastroenterologie

Digestie dificilă, balonare, constipație...Toxinele, atunci când sunt acumulate în colon, creează disconfort intestinal. De aceea, curățarea colonului devine necesară. Tehnica apei sărate face minuni în acest sens și permite detoxifierea tractului digestiv în câteva ore.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 mai, 20:35

Ciroza hepatică este o boală a ficatului care apare de obicei din cauza infecției sau a dependenței de alcool. Pentru a afla mai multe despre această patologie gravă a organului emunctor, să analizăm cauzele și diferitele sale simptome.

Scris de: Cătălina Burghelea       28 apr, 20:09

Un colon cu probleme poate duce la constipație, diabet, încetinirea metabolismului, afecțiuni hepatice și renale, probleme de văz și de auz, artrită. De asemenea, și tonusul pielii are de suferit. Din fericire, există câteva alimente care fac minuni pentru colon. 

Scris de: Cătălina Burghelea       23 apr, 17:11

2 din 10 români reclamă dureri de stomac.  Dr. Elena Ciupercă: „Uneori, aceste dureri pot ascunde boli serioase, precum ulcer sau cancer”. Când ar trebui să ne îngrijoreze durerea de stomac?

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 22:03

La nivel global, o persoană din patru (25%1) suferă de boala ficatului gras, o afecțiune care evoluează silențios și care are implicații majore asupra sănătății dacă nu este depstată și tratată la timp. 

Scris de: Dana Lascu       19 apr, 17:04

Ce investigații se fac și cum se poate depista cancerul gastric. Despre toate acestea a vorbit medicul Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, la Interviurile DC News și DC Medical.

Irina Radu       16 apr, 16:59

Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, vineri, 16 aprilie, la Interviurile DC News și DC Medical, despre cancerul gastric și refluxul gastro-esofagian. 

Scris de: Cătălina Burghelea       16 apr, 16:24

Cancerul de colon de obicei apare la adulți peste 50 de ani, dar nu este o regulă. Este un tip de cancer care se formează în timp, în intestinul gros, în colon, așa cum sugerează și numele său, care este ultima parte a tractului digestiv. Cu toate acestea, nu este întotdeauna diagnosticat în...

Scris de: Cătălina Burghelea       15 apr, 14:03

O echipa de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală, compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat infectată recent cu virusul SARS CoV-2. Intervenția este...

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 06:48

Arsurile la stomac, în general cauzate de boala refluxului gastroesofagian (GERD) este una din cele mai neplăcute și frecvente, în același timp. Iată cum le poți preveni.

Scris de: Angela Sabău       26 Martie, 11:47

Refluxul gastroesofagian poate crește riscul unor forme de cancer ale laringelui sau esofagului. 

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 17:43

Din cauza vieții agitate, dar și a anumitor afecțiuni, tranzitul intestinal poate fi afectat. Drept urmare, pot apărea  constipația, diareea, balonarea, gazele și durerile abdominale, dar și sindromul intestinului iritabil. Pentru un tranzit intestinal bun, ține cont de aceste patru reguli de...

Scris de: Cătălina Burghelea       03 Martie, 11:06

Boala ficatului gras se caracterizează printr-o acumulare de grăsime în ficat. Simptomele, din păcate, apar în stadii avansate, iar unele dintre ele sunt ciudate: 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 09:47

Există mai mulți factori de risc care pot duce la cancer de colon. Unii specialiști sunt de părere că poate fi ereditar. Anumite boli și afecțiuni pot crește, de asemenea, riscul de cancer colorectal: colita ulcerativă, boala Crohn, sindromul Lynch sau polipoza adenomatoasă familială.

Scris de: Cătălina Burghelea       25 feb, 08:04

Indigestia este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apar ocazional și trec de la sine. Totuși, există simptome care ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne prezentăm la medic. de asemenea, sunt lucruri pe care le putem face pentru a reduce simptomele.

Scris de: Angela Sabău       24 feb, 22:23

Centrul de Excelență în Boli Hepatice din cadrul Spitalului Sanador din București împlinește un an de existență.

24 feb, 15:43

Medicul gastroenterolog Iulia Simionov a explicat că această boală – colonul iritabil - cu care ne confruntăm toți măcar o dată în viață, nu se vindecă și că poate duce la complicații grave. Iată simptomele ei:

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 13:23

Forma corpului unei femei - nu numai cantitatea de grăsime - e cea care determină stigmatizarea asociată cu supraponderalitatea și obezitatea, pretinde un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb, 23:12

Prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog și endoscopist, a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, emisiune realizată de prof dr Irinel Popescu, că pacientul colorectal are nevoie de o echipă multidisciplinară care să abordeze toate aspectele bolii sale și care să stabilească...

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 12:40

Sunt pacienți care pot scăpa de cancerul rectal prin abordarea watch and wait, care evită operația mutilantă, au explicat prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog, și prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate și reputat chirurg. 

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 11:27

Prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog și endoscopist, vine luni, 15 februarie, de la ora 11.00, la emisiunea realizată de academicianul Irinel Popescu - Academia de Sănătate - pentru a discuta despre noi metode de investigație și tratament pentru patologiile care fac obiectul...

Scris de: Dana Lascu       14 feb, 23:13

Minodora a fost nevoită să se opereze la colon, din cauza durerilor îngrozitoare pe care le avea. 

11 feb, 12:18

Deși lactatele sunt bogate în proteine și grăsimi bune, unele persoane pot manifesta intoleranță la lactoză. 

Scris de: Cătălina Burghelea       08 feb, 13:07

Alcoolul și acetaminofenul sunt cunoscute pericole pentru ficat, dar ce altceva poate fi dăunător? Unele lucruri sunt surprinzătoare: 

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 12:40

Refluxul acid se întâmplă atunci când conținutul din stomac se deplasează în sus în esofag. Se mai numește regurgitație acidă sau reflux gastro-esofagian și poate fi foarte supărător.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 23:45

Dacă aveți sindrom de colon iritabil, consumul de ceaiuri din plante vă poate ajuta să vă ușurați unele dintre simptome. Iată o listă de plante ușor de găsit, care pot ameliora simptomele.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 21:05

Să fim realiști: majoritatea dintre noi nu apreciază munca pe care o face sistemul digestiv pentru noi. Dar ce se întâmplă cu mâncarea după ce o înghițim? Iată ce trebuie să știi despre ce se întâmplă în timpul digestiei și cât timp durează de obicei digerarea alimentelor.

22 ian, 15:05

Bacteriile din intestinele noastre pot juca un rol în severitatea infecției COVID-19 și în forța răspunsului sistemului imunitar, sugerează un nou studiu.

Scris de: Cătălina Burghelea       21 ian, 12:32

Un anume mecanism ar sta la baza răspunsului de ce pe unii oameni îi doare stomacul după ce mănâncă anumite alimente, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 ian, 19:29

Majoritatea cazurilor de constipație pot fi tratate prin creșterea nivelului de activitate și prin consumul de mai multe lichide și fibre dietetice. Dar în unele cazuri, trebuie să mergi la doctor. 

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 17:39

Click pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy