Gastroenterologie

Boala ficatului gras se caracterizează printr-o acumulare de grăsime în ficat. Simptomele, din păcate, apar în stadii avansate, iar unele dintre ele sunt ciudate: 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 09:47

Există mai mulți factori de risc care pot duce la cancer de colon. Unii specialiști sunt de părere că poate fi ereditar. Anumite boli și afecțiuni pot crește, de asemenea, riscul de cancer colorectal: colita ulcerativă, boala Crohn, sindromul Lynch sau polipoza adenomatoasă familială.

Scris de: Cătălina Burghelea       25 feb, 08:04

Indigestia este una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apar ocazional și trec de la sine. Totuși, există simptome care ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne prezentăm la medic. de asemenea, sunt lucruri pe care le putem face pentru a reduce simptomele.

Scris de: Angela Sabău       24 feb, 22:23

Centrul de Excelență în Boli Hepatice din cadrul Spitalului Sanador din București împlinește un an de existență.

24 feb, 15:43

Medicul gastroenterolog Iulia Simionov a explicat că această boală – colonul iritabil - cu care ne confruntăm toți măcar o dată în viață, nu se vindecă și că poate duce la complicații grave. Iată simptomele ei:

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 13:23

Forma corpului unei femei - nu numai cantitatea de grăsime - e cea care determină stigmatizarea asociată cu supraponderalitatea și obezitatea, pretinde un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb, 23:12

Prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog și endoscopist, a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, emisiune realizată de prof dr Irinel Popescu, că pacientul colorectal are nevoie de o echipă multidisciplinară care să abordeze toate aspectele bolii sale și care să stabilească...

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 12:40

Sunt pacienți care pot scăpa de cancerul rectal prin abordarea watch and wait, care evită operația mutilantă, au explicat prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog, și prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate și reputat chirurg. 

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 11:27

Prof dr Cristian Gheorghe, reputat gastroenterolog și endoscopist, vine luni, 15 februarie, de la ora 11.00, la emisiunea realizată de academicianul Irinel Popescu - Academia de Sănătate - pentru a discuta despre noi metode de investigație și tratament pentru patologiile care fac obiectul...

Scris de: Dana Lascu       14 feb, 23:13

Minodora a fost nevoită să se opereze la colon, din cauza durerilor îngrozitoare pe care le avea. 

11 feb, 12:18

Deși lactatele sunt bogate în proteine și grăsimi bune, unele persoane pot manifesta intoleranță la lactoză. 

Scris de: Cătălina Burghelea       08 feb, 13:07

Alcoolul și acetaminofenul sunt cunoscute pericole pentru ficat, dar ce altceva poate fi dăunător? Unele lucruri sunt surprinzătoare: 

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 12:40

Refluxul acid se întâmplă atunci când conținutul din stomac se deplasează în sus în esofag. Se mai numește regurgitație acidă sau reflux gastro-esofagian și poate fi foarte supărător.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 23:45

Dacă aveți sindrom de colon iritabil, consumul de ceaiuri din plante vă poate ajuta să vă ușurați unele dintre simptome. Iată o listă de plante ușor de găsit, care pot ameliora simptomele.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 21:05

Să fim realiști: majoritatea dintre noi nu apreciază munca pe care o face sistemul digestiv pentru noi. Dar ce se întâmplă cu mâncarea după ce o înghițim? Iată ce trebuie să știi despre ce se întâmplă în timpul digestiei și cât timp durează de obicei digerarea alimentelor.

22 ian, 15:05

Bacteriile din intestinele noastre pot juca un rol în severitatea infecției COVID-19 și în forța răspunsului sistemului imunitar, sugerează un nou studiu.

Scris de: Cătălina Burghelea       21 ian, 12:32

Un anume mecanism ar sta la baza răspunsului de ce pe unii oameni îi doare stomacul după ce mănâncă anumite alimente, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 ian, 19:29

Majoritatea cazurilor de constipație pot fi tratate prin creșterea nivelului de activitate și prin consumul de mai multe lichide și fibre dietetice. Dar în unele cazuri, trebuie să mergi la doctor. 

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 17:39

Prof dr Anca Trifan, reputat hepatolog din Iași, revine la Academia de Sănătate, luni, 28 decembrie, de la ora 11.00, pentru ne explica cum a evoluat tratamentul contra infecției cu virusul hepatitic C și al hepatitei pe care o provoacă, dar și pentru a ne spune povestea premiului Nobel...

Scris de: Dana Lascu       27 dec 2020 / 17:38

Doctorul Cristian Pandrea, specialist în Medicină de Urgență, spune că un om care știe oferi primul ajutor, în primele minute, unui cetățean căzut pe gheață, ori pe stradă, îi poate salva, în unele cazuri, acestuia din urmă viața.

Scris de: Florina Pop       26 dec 2020 / 20:39

Cercetătorii au descoperit niveluri foarte ridicate de microplastic în pești și moluște. 

Scris de: Florina Pop       26 dec 2020 / 11:45

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei anti COVID, a explicat ce se întâmplă cu dozele refuzate de medici. 

Scris de: Adisa Codruț       26 dec 2020 / 10:59

62% dintre pacienții cu boli inflamatorii intestinale (BII) susțin că au primit de la medicul lor curant recomandări specifice în contextul pandemiei de COVID-19, cei mai mulți fiind mulțumiți de recomandări, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2020 / 20:25

Pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII) sunt expuși riscului apariţiei anemiei feriprive, aproximativ 36%–76% dintre persoanele cu aceste boli dezvoltând deficiență de fier. 

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2020 / 17:51

Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, care astăzi ne-a părăsit, a povestit într-un mini-interviu pentru DC Medical cum a apărut Gastroenterologia. DC News și DC Medical reiau interviul, pentru a onora memoria reputatului profesor. 

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2020 / 12:49

Cu o experiență de 60 de ani în medicină, Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, s-a stins din viață, la vârsta de 89 de ani! O zi grea pentru Medicina Românească, în care îl pierdem pe cel care a fost părintele gastroenterologiei moderne...

Scris de: Dana Lascu       16 noi 2020 / 09:50

Balonarea este o afecțiune frecventă, ce poate să apară din multe motive. Totuși, în unele cazuri, acesta poate fi simptom al unei afecțiuni grave. Dr. Cezarina Matei, medic de familie, a explicat la Interviurile Dc Medical care sunt aceste afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       11 noi 2020 / 22:11

Doctorul marelui fotbalist Maradona a declarat că pacientul său se simte mai bine și se recuperează ”incredibil”.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi 2020 / 09:51

Afecțiunile gingivale cresc riscul unor boli grave, în afară de pierderea dinților și afecțiunile cardiace, care deja sunt cunoscute. 

Scris de: Angela Sabău       18 oct 2020 / 18:34

Fructoza poate să agraveze bolile inflamatorii ale intestinelor (IBD). Studiile arată că alimentația de tip occidental crește incidența acestor afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       30 sep 2020 / 07:26

Click pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy