Urologie

Dr Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, vine astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR MEDICAL, pentru a explica ce este adenomul de prostată, ccare sunt simptomele sale și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 08:16

Dr. Konstantinos Vakalidis, reputat urolog, explică EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, cum apare intertilitatea masculină, care sunt cauzele ș simptomele ei, cum se pune diagnosticul și cum se  tratează. 

Scris de: Dana Lascu       19 iul, 17:29

Dr. Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, a explicat, la DICȚIONAR MEDICAL, ce este prostata, care sunt funcțiile ei în organism și de ce este recomandat un control medical după vârsta de 50 de ani. 

Scris de: Cătălina Burghelea       13 iul, 21:50

Dr Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, vine astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR MEDICAL, pentru a explica ce este prostata, care sunt funcțiile ei în organism și ce afecțiuni pot să apară la nivelul ei. 

Scris de: Dana Lascu       13 iul, 10:45

În primul studiu de validare a teoriilor conflictuale, un cercetător confirmă faptul că zincul chiar inhibă dar poate și favoriza creșterea pietrelor la rinichi, în același timp.

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 07:28

Care sunt simptomele pietrelor la rinichi și cum ne dăm seama că avem o problemă la rinichi, ne explică medicul Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, la DICȚIONAR MEDICAL.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 iun, 15:40

Medicul Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, a explicat, joi, 10 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, ce sunt pietrele la rinichi și de ce apar ele mai ales vara. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 iun, 11:46

Dr Gheorghe Niță, reputat chirurg urolog, vine astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR MEDICAL, pentru a explica ce sunt pietrele la rinichi, de ce apar ele mai ales vara și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 12:49

Prof. dr. Petrișor Geavlete, renumit chirurg urolog, a dezvăluit, luni, 7 iunie, la Academia de Sănătate, ce noi tratamente există în bolile aparatului urinar. 

Scris de: Cătălina Burghelea       07 iun, 13:07

Între cei patru pereți ai băii, o persoană poate lăsa tabuurile deoparte și poate face lucruri pe care nu ar îndrăzni să le facă în public. Și, din motive întemeiate, mulți oameni profită de un duș bun pentru a urina. Deși acest obicei nu pare prea îmbietor, este totuși benefic. 

Corina Avram       26 apr, 10:19

Te-ai dus la baie să urinezi și culoarea pe care ai văzut-o te-a speriat? Când culoarea urinei este roșie, putem suspecta că avem o infecție a urinei, chiar dacă această culoare este ceva mai roz. Dar dacă apare după ce ai mâncat alimente violete, atunci poate fi beturie. 

Scris de: Cătălina Burghelea       30 Martie, 23:00

Cercetători de la Universitatea Duke, SUA, au dezvoltat un vaccin împotriva infecției urinare, pe care l-au testat pe șoareci.

Scris de: Florina Pop       01 Martie, 23:39

Actrița Tanya Roberts, care a jucat în filmul "James Bond" din 1985, "A View to Kill", a murit la vârsta de 65 de ani de la o infecție a tractului urinar care s-a răspândit în alte părți ale corpului ei.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 ian, 14:42

Rinichii filtrează deșeurile din sânge și le elimină prin urină. Când ei nu funcționează corect, se pot acumula toxine. Acest lucru poate duce la mai multe simptome diferite și surprinzătoare pe care e bine să le știm ca să putem opri varii boli renale înainte de declanșarea lor. 

Scris de: Dana Lascu       25 dec 2020 / 18:54

O femeie din județul Vaslui s-a stins din viață în spital, așteptând să intre la dializă.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep 2020 / 17:03

Prostatita acută este cauzată de o infecție a prostatei, care poate avea diferite cauze. Care sunt acestea, care sunt simptomele sau tratamentul, aflați din materialul următor.

Scris de: Angela Sabău       09 sep 2020 / 07:42

Manechinele promovează apa cu lămâie pentru slăbit, dar acesta este un mit. În fapt, ea protejează rinichii față de o boală gravă, spune urologul Victor Cauni.  

Scris de: Dana Lascu       10 aug 2020 / 15:44

Cercetători americani au dezvoltat un test care arată în jumătate de oră prezența pietrelor la rinichi. Testul a fost inspirat din natură.

Scris de: Florina Pop       23 mai 2020 / 18:03

Medicul Howard LeWine, editor-șef al publicației Harvard Men's Health Watch, explică motivele infecției urinare la femei.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr 2020 / 10:45

Specialiști de la Spitalul Militar din București detaliază ce este adenomul de prostată.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie 2020 / 21:30

Dr Bogdan Pârlițeanu a detaliat, la Interviurile DC News și DC Medical, beneficiile date de radioterapia și chirurgia robotică în  cancerul la prostată. Ce speranță de viață dă radioterapia și de ce este preferat robotul în locul operației clasice?

Scris de: Dana Lascu       31 ian 2020 / 23:57

Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, care sunt factorii de risc pentru cancerul de prostată, dar și pentru celelalte tipuri de cancere urologice.

Scris de: Dana Lascu       31 ian 2020 / 21:06

Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, care sunt analizele și investigațiile medicale care se fac pentru a vedea dacă un pacient are un cancer urologic sau nu.

Scris de: Dana Lascu       31 ian 2020 / 09:12

Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, cum se face că în ultimii ani cancerul de prostată face mai multe victime decât cancerul de sân. Iată ce a înclinat balanța în favoarea femeilor.

Scris de: Dana Lascu       30 ian 2020 / 17:43

Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, că pe lângă cel mai cunoscut cancer de natură urologică – cel de prostată – sunt și alte tipuri, din care multe nu dau simptome. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       30 ian 2020 / 20:25

Dr Bogdan Pârlițeanu, de la Spitalul Clinic Sanador, vine la Interviurile DC News și DC Medical, la ora 11.00, pentru a da detalii despre cancerele urologice.

Scris de: Dana Lascu       30 ian 2020 / 08:01

Un test realizat cu ajutorul camerei unui smartphone prin care pot fi diagnosticate infecţiile de tract urinar (ITU) în 25 de minute a fost dezvoltat de o echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian 2020 / 11:29

Diabetul, infecția tractului urinar, diureticele sunt doar câteva motive pentru care mergeți mai des la baie.

Scris de: Adisa Codruț       03 ian 2020 / 19:41

Prostatita constituie o boală frecvent întâlnită și care afectează 1 din 12 bărbați de-a lungul vieții.

Scris de: Adisa Codruț       31 dec 2019 / 22:48

Un grup de medici, condus de specialiști de la Universitatea Yale, SUA, a dezvoltat un nou model matematic are poate prezice riscul de leziuni renale acute (AKI) la pacienții supuși unei proceduri cardiace comune.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi 2019 / 12:16

Click pentru a naviga in paginile din categoria UROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy