Tratamente

Anumite produse din plante pot compromite medicamente cu prescripție medicală  precum warfarină și / sau statinele,  și pot provoca efecte secundare grave. Iată care sunt cele mai periculoase:

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 04:31

EMA a avizat astăzi punerea pe piață în Uniunea Europeană a Baqsimi (glucagon), primul tratament non-injectabil pentru hipoglicemie severă care poate fi administrat, fără injecție, ci nazal, pacienților cu diabet cu vârsta de patru ani și mai în vârstă.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:48

O clinică din Alexandria, Teleorman, demarează, între 25 și 28 octombrie, o nouă campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 20:46

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România - CMR - a emis o poziție oficială vis-a-vis despre amânarea concursului de REZIDENȚIAT 2019 și de incertitudinea în care au fost lăsați absolvenții facultăților de medicină.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 16:59

Asociația Medicală Britanică (British Medical Association) și-a cerut scuze doctorilor femei care au suportat sexism și hărțuire sexuală, după ce o anchetă independentă a descris Asociația drept un club exclusivist masculin (‘old boys’ club’) care a subevaluat femeile.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 23:30

Ambasada Franței în România a felicitat, pe Twitter, trei medici din România – dr Doina Nacea, dr Siramona Popescu și dr Angela Tecuceanu care s-au specializat în spitalele franceze în tratarea arsurilor.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 22:20

Polițiștii au început o anchetă în cazul tinerei din Țicleni, județul Gorj, moartă în urma unei operații de cezariană.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 15:30

Aparatură medicală de 100.000 de euro a fost donată Neurologiei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către un om de afaceri.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:26

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) trage un semnal de alarmă cu privire la efectele grave pe care o nouă amânare a examenului de REZIDENȚIAT 2019 le poate avea asupra sistemului de sănătate din România și anunță continuarea protestelor.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 01:02

Sute de absolvenți ai facultăților de medicină din Iași, Craiova și Cluj, care vor să susțină concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2019, au protestat în această seară în cele trei mari centre universitare. Și au avut probări pentru fiecare protest!

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 19:53

Medicii reprezentanți ai Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, le-au solicitat, astăzi, parlamentarilor din Comisiile de sănătate modificarea legislației în privința malpraxisului astfel încât să se încheie o asigurare colectivă a instituțiilor...

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 18:39

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, 16 octombrie, că nu clădirile sunt cea mai importantă investiţie în sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 15:06

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, 16 octombrie, la Iaşi, că nu ştie când va fi organizat examenul de rezidenţiat.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 14:22

Medicamentele pentru răceală și gripă, pe care le luăm de la farmacie fără rețetă și fără a consulta în prealabil medicul de familie, ne pot pune serios în pericol. Iată ce spun experții:

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 23:48

Renumita artistă Tamara Buciuceanu-Botez a decedat. Reprezentanții Spitalului de Urgență Elias din București au făcut anunțul oficial. 

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 17:54

Prima naştere în spaţiu ar putea avea loc în următorii 12 ani, susține un specialist la primul Congres pentru Spaţiu şi Știinţă al Asgardiei.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 15:25

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, vine la Interviurile Medical pentru a povesti cum a inventat o imunoterapie pentru cancer – mai precis pentru limfom malign. Vom afla și cum a ajuns un român să facă istorie în cercetare la nivel mondial....

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 15:19

Cardiologul Gabriel Tatu-Chițoiu explică, într-o postare, motivul pentru care doctorii au echipamente albe, bleu sau verzi.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 10:32

Anumiți bărbați  ar trebui să facă un test de sânge de rutină pentru a verifica deficiența de vitamina D, spune un expert american.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 19:29

ARPIM subliniază că soluțiile avansate legat de dispariția a 128 de medicamente ale căror prețuri expiră luna viitoare sunt neadecvate.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 18:02

Noi medicamente au fost introduse, de luni, 14 octombrie, pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 17:15

O proteină ar juca un rol esențial în tratamentul durerilor cronice, susțin cercetători de la Școala Icahn de la Mount Sinai.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 11:52

Examenul de REZIDENȚIAT 2019 e lăsat în aer, pentru că Ordinele care reglementează organizarea și desfășurarea acestuia nu au fost semnate. Iată mesajul tranșant al unui MEDICINIST pentru care viitorul e incert:

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 16:27

Odată cu trecerea Moțiunii de cenzură și căderea Guvernului, la cârma Ministerului Sănătății va fi numită o altă persoană. Iată la ce se așteaptă medicii de la viitorul ministru

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 12:11

Diabetul și fumatul au adus o femeie de 62 de ani față-n față cu diagnostic cumplit: amputarea unui picior. Medici de la o clinică din Capitală au ajutat-o.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 23:55

Medicii de la Spitalul Universitar din București anunță că a început campania de vaccinare antigripală și repetă: "gripa este o infecție severă care nu se tratează cu antibiotice".

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 20:47

În timp ce absolvenții facultăților de Medicină din întreaga țară care urmează să susțină examenul de REZIDENȚIAT 2019 au intrat în grevă japoneză, nemulțumiți că acest concurs a rămas în aer odată cu trecerea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului, ministrul...

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 19:05

Un aparat de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune vineri, 11 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 17:42

Medicamentul cunoscut pentru efectul său în disfuncții erectile, în combinație cu Plerixafor, are un efect neașteptat în transplantul de celule stem hematopoietice, proceduri realizate de obicei la pacienții cu cancer, au constatat cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 22:57

Au fost descoperiți cei mai virulenți reprezentanți ai bacteriei Listeria monocytogenes, care provoacă listerioza, o infecție care poate pune viața la animale la oameni.

Scris de: Florina Pop       10 oct, 18:36

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27