Tratamente

Proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon" a primit 70.000 lei nerambursabili de la autoritățile clujene.

23 apr, 20:05

Când suspicionăm boli de inimă, sângele oferă multe indicii despre sănătatea cordului. De exemplu, nivelurile ridicate de colesterol „rău” din sânge pot fi un semn că aveți un risc crescut de a avea un atac de cord. Și alte substanțe din sânge pot ajuta...

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 19:41

Un tânăr din judeţul Sălaj, aflat într-o stare extrem de gravă, a primit, vineri, 20 aprilie, o inimă nouă în urma unui transplant realizat la Târgu-Mureș.

Scris de: Adisa Codruț       20 apr, 10:29

Studenți de la Universitatea Rice au creat o invenție care să-i ajute pe oameni când au reacții alergice. Dispozitivul lor e mic și poarte fi purtat pe mână.

Scris de: Florina Pop       20 apr, 09:28

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România cer ca şi statul român să introducă imunoterapiile oncologice pe lista compensatelor.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 17:08

Un Centru de Analiză Morfologică şi Spectrală a Calculilor Renali s-a înfiinţat la Spitalul "Dr. C.I. Parhon" din Iaşi. Este singurul de acest profil din sud-estul Europei.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 14:53

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, medicul Vasile Cepoi, a declarat, într-o dezbatere, că e nevoie de o schimbare de comportament a practicienilor şi decidenţilor din sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 09:18

Funcții ale creierului la un porc mort de patru ore au fost restabilite de cercetători într-un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 14:58

Gripa nu mai are caracter epidemic, precizează reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 12:09

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost în control, în jurul orei 12 noaptea, la Spitalul din Sinaia. Oficialul s-a declarat mulţumit de condiţiile găsite.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 12:37

Proiectul de lege care prevede includerea tuturor gărzilor în vechimea în muncă și pensionarea cu cinci ani înainte de termen legal actual a personalului medical este, acum, pe masa comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, după ce a fost respins de Senat. Guvernul e...

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 04:15

Aparatură nouă în valoare de 2,7 milioane de euro va fi adusă la Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       15 apr, 15:24

Să te urci la volan când iei anumite medicamente poate face periculos, arată un medic specialist în urgență. Iată ce medicamente comune, pentru care nu ai sau nu nevoie de rețetă, îți pot afecta capacitatea de a conduce.

Scris de: Dana Lascu       13 apr, 12:01

EMA a început o revizuire a medicamentului pentru scleroza multiplă Lemtrada (alemtuzumab, de la Genzyme) în urma unor noi rapoarte privind afecțiunile mediate imun (cauzate de faptul că sistemul de apărare a organismului nu funcționează corespunzător) și problemele cu inima și...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 22:43

În SUA a fost aprobat Balversa ( erdafitinib ), primul tratament pentru pacienții cu cancer de vezică, avansat local sau metastatic, care au o mutație genetică FGFR3 sau FGFR2. Tratamentul este însoțit de un test special de diagnostic pe care medicii trebuie să-l facă pacienților...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 21:53

Cercetătorii au creat o tehnică de doar 5 minute care ar putea îmbunătăți tensiunea arterială, ar reduce riscul de atac de cord și ar crește capacitatea cognitivă.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 16:48

Cursuri de patologie spinală se vor ține la Spitalul de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, singurul acreditat în acest sens din țară.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr, 23:35

Ambulatoriul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca se va moderniza cu fonduri europene.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr, 18:16

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat prima platformă online de informare despre cancerul pulmonar, imuno-oncologie și biomarkeri, la adresa pulmonar.invingemcancerul.ro, în cadrul campaniei „Viața fără piese lipsă - Acționează. Discută. Testează", demers...

Scris de: Dana Lascu       11 apr, 17:36

Consumul prea mare de carne roșie crește riscul apariției de boli de inimă, diabet, cancer și chiar deces timpuriu la bărbați, susține un studiu finlandez.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 22:40

O bacterie implicată afecțiuni gingivale ar contribui la dezvoltarea Alzheimerului, susține o cercetare recentă din Statele Unite.

Scris de: Florina Pop       10 apr, 21:36

Cristian Botez, jurnalistul bătut la supermarket când a luat apărarea unei femei, se poate considera un norocos, a explicat academicianul prof.dr. Irinel Popescu, medicul care i-a salvat viața noaptea trecută făcându-i transplant de ficat.  EXCLUSIV pentru DC MEDICAL. 

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 17:09

Cercetătorii au descoperit o nouă metodă de identificare a compușilor ce împiedică îmbătrânirea.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 23:58

Câinii din rasa Beagle pot detecta cancerul pulmonar în probe de sânge, arată un nou studiu care a fost prezentat la o întâlnire anuală de Biologie Experimentală desfășurată până astăzi în Orlando, Florida, SUA. Această constatare, cred cercetătorii, ar...

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 22:12

Un Centru de Neuroexcelență va funcționa la Spitalul Clinic de Urgențe „Nicolae Oblu“ din Iași. Este primul de acest gen din țară.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 20:01

O proteină pare a fi răspunsul la menținerea pielii mereu tinere. La această concluzie au ajuns mai mulți cercetători al căror studiu a apărut în Nature.

Scris de: Florina Pop       08 apr, 22:53

O echipă multidisciplinară de medici din Mureș a reușit o intervenţie de replantare de braţ la un bărbat de 61 de ani. 

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 19:09

Înainte de o vizită în Coreea de Sud, ambasadorul a invitat la un ceai, la reședința sa, jurnaliștii care urmau să plece la Seul. Absența ar fi fost o impolitețe îngrozitoare, așa că m-am dus, deși îmi plesnea capul, cu o migrenă teribilă și perspectiva trezitului cu...

Scris de: Val Vâlcu       06 apr, 12:06

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și-a dat demisia, în urma scandalului declanșat după controlul inopinat efectuat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la finalul săptămânii trecute. Colegiul Medicilor Prahova a reacționat și el.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 07:32

Un medic oftalmolog de la Spitalul județean Suceava, care era șef de secție, a fost demis din funcție după ce tatăl unei fetițe a făcut o plângere în care a scris cum s-a comportat doctorița în cauză, și că i-a cerut - în camera de consultații la spitalului, fiind - să...

Scris de: Dana Lascu, Scris de: Elena Badea       05 apr, 17:09

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27