Tratamente

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România astăzi la ora 10.00, erau 285 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Cei mai mulți sunt în Suceava - 181 - și în București - 45. Iată distribuirea pe județe: 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 15:02

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) elucidează modul în care se acordă avizul epidemiologic la ieșirea din perioada de izolare la domiciliu. Paragrafele din Ordonanța militară

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 10:49

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a alcătuit un mini-ghid care elucidează modul în care se acordă concediile medicale și cine are dreptul la plata a 75%. Paragrafele din lege importante

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 05:52

Dr Livia Davidescu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și alți medici, cer imperativ protejarea personalului medical în fața noului coronavirus, explicând că un medic infectat reprezintă un pericol uriaș la adresa pacienților.

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 18:48

În această perioadă a pandemiei cu noul coronavirus COVID 19 a fost sugerată ideea că pentru tratamentul febrei și al durerii asociate diverselor afecțiuni ale tractului respirator este util paracetamolul. Prof dr farm Simona Negreș explică la ce trebuie să fim atenți

Scris de: Dana Lascu       27 Martie, 16:54

Dr Daciana Toma, secretar al SNMF, arată că dispariția medicamentelor de pe piață - din cauza prețului și a taxei clawback - pune în pericol viața pacienților, iar rețetele deja emise complică lucrurile.

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 23:09

În contextul crizei mondiale provocată pandemia de coronavirus, europarlamentarul Cristian Bușoi a atras atenția,  la Interviurile DC Medical,  că criza medicamentelor se acutizează.

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 14:10

Dr Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog la Spitalul Floreasca din București, atrage atenția asupra faptului că în mai multe spitale cadrele medicale nu au fost protejate de infecția cu coronavirus. Și, ironic, subliniază el, asta e o metodă originală românească de a...

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 14:14

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a decis suspendarea temporară și pe o periodă determinată a cotizației lunare pe care i-o achitau membrii săi. Mai mult, pentru restul anului, cotizația lunară către CMSR va rămâne la aceeași sumă ca și anul trecut.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 16:57

FDA a aprobat un test de diagnostic care arată infecția cu coronavirus în circa 45 de minute și care poate fi folosit în spitale, chiar la internarea pacientului și pentru personalul medical expus.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 11:00

Federația Națională a Patronatelor Medicilor Familie cere CNAS să modifice urgent pachetele de servicii și Contractul-Cadru pentru ca medicii să poată trata pacienții în siguranță.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 06:01

Mesajul unei asistente de la Terapie Intensivă, disperată că după o tură de 48 de ore de muncă nu a găsit alimente ca să aibă ce mânca, e o lecție pentru noi toți! Nu cumpărați mai multă mâncare decât aveți nevoie!

Scris de: Dana Lascu       21 Martie, 08:01

Farmaciștii independenți cer stoparea creșterii nejustificate a prețurilor la anumite produse medicale, atrag atenția că în continuare medicamente esențiale lipsesc de pe piață și cer echipamente de protecție pentru că sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       20 Martie, 22:57

Sanador anunță cum se pot face testele prin care poate fi depistată posibila infecție cu noul coronavirus. 

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 18:46

În încercarea de a proteja personalul medical și pacienții, OK MEDICAL recomandă tuturor pacienților săi testarea rapidă pentru COVID-19, rezultatul negativ obținut în ultimele 24 de ore de la vizită fiind prezentat la intrarea în clinică.

Scris de: D.C.       19 Martie, 13:18

Pentru că cititorii DC Medical continuă să ne scrie că nu reușesc să facă rost de medicamentul Euthyrox, am solicitat de la ANMDM un răspuns oficial privind criza acestuia. Iată răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului:

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 19:18

Ediția de miercuri a Interviurilor DC News și DC Medical, de la ora 11.00, va aduce în prim-plan accesul pacienților cronici la medicamente în România. Invitate sunt Prof Dr Gabriela Radulian și Dr Gabriela Saulea.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 20:45

Înghețarea prețului la medicamente este una dintre măsurile luate în criza pandemică generată de COVID-19. Cititorii DC Medical au votat în număr mare un chestionar electronic privind oportunitatea acestei soluții.

Scris de: D.C.       17 Martie, 17:36

Favipiravir este ultimul dintre medicamentele pe care autoritățile chineze le-au aprobat pentru tratarea noii tulpini de coronavirus COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 14:44

Sanador a anunțat că în urma cerințelor enunțate de autorități, lanțul privat de clinici a luat următoarele măsuri:

Scris de: Adisa Codruț       16 Martie, 18:03

Spitalul Clinic Colentina din Capitală se va transforma într-un centru pentru tratarea pacienților cu coronavirus Covid-19 care au și alte afecțiuni., a anunțat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Scris de: Adisa Codruț       16 Martie, 17:05

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul măsurilor luate în STARE DE URGENȚĂ, a anunțat modificări la emiterea de rețetele pentru medicamentele pacienților cronici, a plafonului pentru analize, prescripții tratamente off-label, a idemnizației pentru creșterea copilului și a...

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 15:53

Zeci de pacienți au reclamat lipsa de pe piață a unor medicamente. Printre ele, unele pentru edocrinologie - Euthyrox, Accu-thyrox și Novothyral- sau pentru diabet - Siofor1000 și Glucophage XR 500 - ambele metformine. DC Medical a aflat ce s-a întâmplat și cum puteți face...

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 13:00

Cunoscutul medic oftalmolog, prof dr Monica Pop îndeamnă populația să aibă încredere în medici în această pandemie de coronavirus și spune că sistemul sanitar e „pe fază”.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 22:42

După ce un medic de la un spital privat din Constanța a fost diagnisticat cu coronavirus Covid-19, reprezentanții unității medicale au implementat măsuri de siguranță și au luat mai multe decizii pentru protejarea pacienților.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 14:57

Dr Gheorghe Borcean, președintele CMR, spune că medicii pensionari pot fi considerați o armată albă de rezerviști, dar că nu toți doctorii ieșiți la pensie ar putea fi chemați „la arme”. 

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 12:55

Deși exportul a fost oprit pentru șase luni, Republica Moldova poate să cumpere medicamentele produse în România de care are nevoie în lupta cu noul coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 09:49

Dr Mihai Păduraru, directorul medical de la Spitalul Prof Dr Constantin Angelescu, care aparține de Ministerul Justiției, a anunțat că unitatea are centru de triaj, dar acesta este făcut din donații!

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 19:38

Președintele Colegiului Medicilor din România, dr Gheorghe Borcean, spune că dacă va fi nevoie, se va putea apela la medicii pensionari din România, care să răspundă dacă vor. Dar pentru asta trebuie trecute anumite obstacole psihologice și birocratice. 

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 13:34

Adevăr greu de suportat pentru românii bolnavi la care tratamentele clasice nu au efect, a recunoscut Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Interviurile DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       12 Martie, 05:16

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22