Tratamente

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că a finalizat ancheta privind actul medical în cazul scandalului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde un pacient a ucis cinci oameni și a rănit alți 8. A cincea victimă a decedat azi-noapte. Managerul spitalului a demisionat, iar...

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 09:06

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o conferință susținută la Buzău, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca că în unitatea medicală s-a produs un lung șir de erori umane și această tragedie putea fi evitată. Noaptea trecută,...

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 21:33

Ministerul Sănătății a anunțat că anul acesta examenul de Rezidențiat va avea loc pe 17 noiembrie 2019. Data examenului a fost modificată față de anul trecut din cauza alegerilor prezidențiale. Deocamdată au fost publicate doar tematica și bibliografia de examen.

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 03:49

Spitalul Județean Vâlcea a primit peste 520.000 de lei din excedentul bugetului județului, pentru achiziționarea de aparatură medicală. Din acești bani vor fi cumpărate, printre altele, un ecograf de ultimă generație și o stație medicală de aer comprimat pentru copiii internați la secția...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 19:20

Pretomanid, un nou medicament pentru tuberculoza multidrog rezistentă, aprobat în SUA de către FDA, se va administra în combinație cu bedachilină și linezolid, pacienților care au tuberculoză multidrog rezistentă, intoleranță la tratamentele clasice sau care nu au răspuns la...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 13:05

Pe caniculă,  nu ați lăsa în mod intenționat o cutie cu pastile în mașina sau pe pervaz , pentru că se va topi sau deteriora. Și nu ne referim doar la cutie, ci la medicamentele în sine, care se pot degrada și deveni chiar periculoase pentru sănătate!

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 12:33

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat, aseară, la concertul susținut la București,  o donație de 250.000 de euro pentru #NoiFacemUnSpital - primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 08:57

Oamenii de știință și-au propus să facă prima ”hartă” a genelor microbionului uman. Cred că astfel ar găsi răspunsuri pricind apariția anumitor boli.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 23:16

În județul Sibiu, asistenţa medicală şi farmaceutică va fi asigurată de unităţi cu program de activitate permanent, similar zilelor de sfârşit de săptămână.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 20:45

Circa 280.000 de lei au fost alocați miercuri, 14 august, prin ședința ordinară a Consiliului Judeţean pentru redeschiderea spitalului de la Bălcești.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 17:47

Un aparat de ultimă generaţie care determină non-invaziv fibroza şi steatoza hepatică este funcționabil de miercuri, 14 august, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 16:46

Noi descoperiri sugerează că femeile cu caracteristici specifice ale ADN-ului în anumite zone ale genomului pot trăi mai mult dacă iau aspirină înainte de a fi diagnosticate cu cancer de sân. Publicate online în jurnalul CANCER, o revistă a American Cancer Society,...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 18:12

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua fișă medicală pentru permis auto, pe care trebuie să o prezinte cei care doresc să aibă dreptul să conducă un vehicul pe străzile României, fie că este vorba de cei care iau prima dată...

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 19:59

Lucrările la viitoarea clădire a Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” sunt în grafic. Se estimează că vor fi gata până la sfârșitul anului.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 13:50

Diabetul tip 2 ar putea fi prevenit și diagnosticat mai repede după ce medicii de familie au cerut Ministerul Sănătății modificarea unor prevederi în contractul-cadru.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 12:54

Cercetătorii de la ETH Zurich au dezvoltat o nouă metodă de producere a microstructurilor maleabile - de exemplu, stenturi vasculare care sunt de 40 de ori mai mici decât au fost anterior. În viitor, astfel de stenturi ar putea fi utilizate pentru a ajuta la lărgirea constricțiilor...

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 23:03

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută decizia Ministerului Sănătății de a prelungi scutirea taxei clawback pentru imunoglobulină.

08 aug, 16:28

Peste 80 de femei din comuna C.A. Rosetti vor beneficia de vineri, 9 august, de servicii medicale ginecologice gratuite în cadrul unui proiect.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 12:54

Analgezicele, mai precis medicamentele anti-inflamatorii nesteroidiene (AINS) pot ajuta la controlul durerii și a inflamației la indivizii cu osteoartrită, dar un nou studiu publicat în jurnalul Arthritis & Rheumatology arată că ele dau reacțiile adverse cardiovasculare la acești...

Scris de: Dana Lascu       07 aug, 17:54

Conducerea Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) susține că tot mai multe medicamente esențiale, produse în țară, sunt greu de găsit în farmacii. Aceasta trage, încă o dată, un semnal de alarmă cu privire la condițiile economice...

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 14:02

Antiacidele nu ar trebui luate după ureche, iar medicii ar trebui să analizeze mai bine atunci când le prescriu. Persoanele care iau antiacide au un risc de aproximativ de două ori mai mare ca ulterior, în viață, să ajungă să ia medicamente contra alergiilor precum cea la...

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 06:31

Cercetători spanioli au descoperit noi funcţii ale unei proteine care ar evita deteriorarea celulare şi întârzierea îmbătrânirii.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 19:17

Cercetători japonezi vor începe creșterea de organe umane în corpul animalelor. Guvernul Japoniei a autorizat măsura.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 18:11

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase fac gratuit, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00, teste Babeș-Papanicolau.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 16:41

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au semnat miercuri, 31 iulie, contractul de finanțare al unui proiect de extindere și dotare a ambulatoriului Spitalului Județean.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 17:46

Spitalul Clinic Căi Ferate din Cluj a primit 500.000 de lei de la Consiliul Județean pentru achiziționarea unui echipament destinat investigării afecțiunilor mamare.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 21:42

Sunt orașe în SUA unde persoanele cu diabet se unesc și organizează caravane care trec granița în Canada pentru a cumpăra insulina de 10 ori mai ieftin! Americanii care nu-și permit să aibă asigurare medicală trebuie să se descurce din propriul buzunar, cu fiole care costă circa 300...

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 23:19

Un centru balneoclimateric multifuncțional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark și o zonă de wellness, va fi construit în stațiunea Covasna.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 23:13

Cercetători clujeni au demonstrat efectul benefic, antioxidant şi antiinflamator al unei specii de pătlagină descoperite recent în România.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 15:21

Un bărbat de 50 de ani, din Bârlad, a fost adus la un spital din Iași unde a fost diagnosticat cu leptospiroză. Pacientul a lucrat într-un subsol infectat.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 11:41

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26