Tratamente

Administrația Americană a Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a aprobat recent un nou medicament pentru tratamentul acut pentru migrenă, cu sau fără aură, care are efect rapid, dar după care nu ai voie să conduci circa 8 ore.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 19:42

Pentru a împiedica vânzarea medicamentelor contrafăcute, doi cercetători au creat o etichetă de securitate comestibilă, care poate fi identificată cu telefonul mobil! VIDEO

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 13:58

Un medicament comun și ieftin poate fi utilizat pentru a contracara rezistența la tratament la pacienții cu leucemie mieloidă acută, una dintre cele mai frecvente forme de cancer de sânge.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 10:24

Khagendra Thapa Magar din Nepal, deţinătorul recordului mondial pentru cel mai scund bărbat mobil din lume, a murit vineri la 28 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 19:12

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că lipsa de noi antibiotice ameninţă lupta împotriva răspândirii bacteriilor rezistente la medicamente, care ucid zeci de mii de persoane în fiecare an.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:29

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj va avea o linie suplimentară de gardă. Măsura va fi aplicată timp de trei luni.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:03

O echipă de oameni de știință a reușit să construiască ceea ce au numit prima mașină vie din lume, folosind programe de calculator pentru „a evolua” un organism care este alcătuit în totalitate din ADN de broască, dar fără ca rezultatul final să fie o broască.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 23:00

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență anunță că au început reparații în clădirea care găzduiește Unitatea de Primire a Urgențelor și recomandă folosirea ”cu discernământ” a serviciilor de urgență.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 20:27

Biologii de la Universitatea din Manchester au explicat, pentru prima dată, de ce un somn de calitate ar fi benefic oamenilor pentru a doua zi.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 20:15

Regele Harald al V-lea al Norvegiei a fost externat miercuri din spital, la o săptămână după ce a fost internat din cauza unor stări de ameţeală.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 19:40

Myles Brady Davis, persoană transgender din Statele Unite, care se identifică drept bărbat, era în a 20-a săptămână de sarcină când a aflat că va figura ca mamă pe certificatul de naştere al copilului său.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 18:05

Medicii legiști au finalizat necropsia și au stabilit cauza morții jurnalistei Cristina Țopescu.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 17:07

Consiliul Județean Cluj a achiziționat echipamente medicale noi pentru Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 16:36

Ministrul Sănătății a trimis o echipă de control la Spitalul Grigore Alexandrescu după ce o mamă nu ar fi fost lăsată să stea în permanență cu copilul în salon.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 16:20

În urma controlul trimis de Ministerul Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au descoperit o serie de nereguli privind curățenia și dezinfecția la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 21:06

Medici de la Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. C.C. Iliescu București au transmis un mesaj public la trecerea în neființă a prof dr Vasile Cândea, renumit chirurg.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 20:16

Reputatul general (r) prof. dr. Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, s-a stins din viață.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 16:22

Medicii și publicul ar trebui să fie conștienți de mai multe riscuri legate de comestibilele care conțin canabis, avertizează autorii unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 18:03

Statul american California ar putea fi primul din SUA care să producă propriile medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 15:51

În cursa pentru funcția de RECTOR al UMF Carol Davila în acest moment sunt înscriși oficial trei profesori universitari: Adrian Streinu-Cercel, Cătălina Poiană și Viorel Jiinga.

Scris de: Dana Lascu       11 ian, 00:13

Reprezentanții Sindicatului Promedica atrag atenția că în toată tevatura furibundă iscată de „Cazul Beuran” de fapt nu se are în vedere esențialul: este nevoie de soluții reale în sistemul de sănătate, nu de găsirea unor țapi ispășitori!

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 23:09

Noua directoare de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Neamț, care abia câștigase postul prin concurs, ar fi fost înjunghiată mortal în propriul cabinet din spital de către soțul cu care era în divorț, susține presa locală.

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 18:31

Un tratament care implică stimularea nervoasă electrică s-a dovedit benefic la femeile cu fibromialgie într-un studiu clinic publicat recent.

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 23:59

Dorm copiii de vârstă școlară sau adolescenții suficient de mult cât să fie sănătoși? Un simplu test de sânge ar putea să ne dea răspunsul exact

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 23:22

Medicamentele banale pe care le luăm cu toții, printre care se numără și paracetamolul, ne pot schimba comportamentul în mai multe feluri, unele chiar sinistre, notează specialiștii

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 17:37

Ao Zhongfang are 92 de ani și este medic la Spitalul Popular Jiangsu din orașul Nanjing, în estul Chinei. Fiul ei este tot medic. La fel și nepoata.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 15:48

Europa de Est este noua frontieră pentru firmele private de sănătate, iar companiile de asigurări şi start-up-urile din tehnologie se grăbesc să fure startul prin obţinerea de date privind sănătatea cetăţenilor din regiune.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 12:58

Parlamentarii UDMR Tánczos Barna și Korodi Attila, au prezentat, într-o conferință de presă, sumele care vor fi alocate din bugetul de stat către trei spitale din Harghita, după negocierile duse de Uniune. 

Scris de: Adisa Codruț       08 ian, 17:35

Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB - precizează că în trimestrul al patrulea al anului trecut s-au derulat activități de prezentare și instruire a personalului medical de profil chirurgical, inclusiv ortopedie, pentru utilizarea echipamentelor medicale.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 17:25

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparatură medicală în valoare totală de 250.000 de lei pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 14:30

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23