Tratamente

Ai copilul răcit? Medicamentele decongestionante, precum paracetamolul și antiinflamatoarele nesteroidiene nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub 6 ani - și administrate cu prudență la copiii cu vârsta sub 12 ani - deoarece nu există dovezi că atenuează simptome precum nasul...

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 15:57

În ședința de astăzi, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică, a anunțat...

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 11:45

Programul de screening auditiv la nou-născuți derulat de Ministerul Sănătății a fost extins și în 188 de spitale din subordinea autorităților locale.

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 16:09

Raportul realizat în urma controlului care a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi trimis la Parchet, întrucât s-au constatat anumite aspecte de natură penală, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Scris de: Steluța Indrei       12 oct, 14:15

Asistenta Mariana Luceanu, care a protestat în urmă cu două luni făcând greva foamei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, afirmă că a fost dată afară de la locul de muncă pentru că a „spus neregulile din spital”. În replică, managerul unităţii medicale,...

Scris de: Steluța Indrei       12 oct, 12:26

Cercetătorii chinezi au produs, prin manipulare genetică, șoareci sănătoși din două femele-șoarece care au avut, separat de studiu, și descendenți pe cale normală! Studiul a fost publicat în jurnalul de specialitate Cell Stem Cell.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 23:58

Parlamentul lituanian a adoptat joi o lege ce le permite medicilor să prescrie medicamente pe bază de marijuana.

Scris de: Sebastian Florea       11 oct, 16:39

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a subliniat joi că Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” este o instituţie etalon pentru medicina românească.

Scris de: Steluța Indrei       11 oct, 14:42

Cercetătorii canadieni au pus la punct primul medicament capabil să stopeze artroza. Acesta este rezultatul unui studiu publicat la începutul lunii octombrie în revista Annals of the Rheumatic Diseases. 

Scris de: Steluța Indrei       11 oct, 09:07

Record de donatori de sânge la Focșani. În ultimele două săptămâni s-a înregistrat un număr record de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea, similar celui de după tragedia de la Colectiv, au precizat reprezentanţii CTS Vrancea.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 16:25

Agenția Națională a Medicamentului a emis un comunicat referitor la introducerea de noi restricții privind utilizarea de antibiotice din clasa fluorochinolonelor și chinolonelor. 

Scris de: Steluța Indrei       10 oct, 15:30

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au dezvoltat un mic robot care transportă medicamente în interiorul corpului uman, informează publicația Nature Communications.

Scris de: Steluța Indrei       10 oct, 09:39

OMNi-BiOTiC 10 este o combinație de 10 tulpini bacteriene naturale cu localizare intestinală și un substrat cu rol nutritiv care oferă acestor microorganisme un mediu intern optim pentru reproducere și supraviețuire. 

Scris de: Editor Team       09 oct, 20:35

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunțat astăzi că, până la finele anului viitor, producţia de vaccinuri ar urma să fie reluată la Institutul Cantacuzino, la o unitate de producţie nou construită şi în baza unui parteneriat cu o companie farmaceutică. Cel mai probabil...

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 18:35

După ce de cinci ani nu s-a mai adăugat un leu la el, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate destinat consumului de medicamente ar putea crește cu valoarea inflației cumulată din anul 2012 până în prezent.

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 16:55

Un antibiotic descoperit în anii '60 și folosit în mod obișnuit pentru diaree, numit nifuroxazida, ar putea ajuta la tratarea melanomului cu rezistență la medicamentele pentru cancer, arată un studiu citat de medicalnewstoday.com.

Scris de: Steluța Indrei       09 oct, 10:49

Dr. Tudor Ciuhodaru face un apel către populație în vederea testării pentru hepatita C: „Nu uitați să vă testați! Hepatita C nu doare. Doar ucide. Oricine se poate testa! Testarea este gratuită. Ieșenii sunt printre primii care vor beneficia de aceste teste gratuite”.

Scris de: Steluța Indrei       09 oct, 10:06

Medicii de la Spitalul Colțea au realizat o operație în premieră pentru Europa de Est. Ei au operat un pacient cu cancer de limbă printr-o metodă endoscopică, realizată cu ajutorul unui aparat împrumutat. Autoritățile promit că anul viitor vor cumpăra aparatul respectiv.

Scris de: Steluța Indrei       09 oct, 09:32

În data de 20 octombrie 2018, dr. Vedat Tosun, unul dintre cei mai cunoscuti specialiști în transplant de păr din Turcia, vine la Constanţa, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală pacienților din România care au probleme cu podoaba capilară.

Scris de: Steluța Indrei       09 oct, 08:49

Ipoteză şoc în cazul nou-născutului decedat şi incinerat într-un spital din Câmpina. Familia micuţului spune că acesta a fost abandonat într-un sac de plastic şi că nimeni nu a verificat dacă mai respiră sau nu. Părinţii cred că medicii l-ar fi putut salva pe micuț....

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 23:54

Institutul Naţional Cantacuzino va fi renovat, costurile lucrărilor ridicându-se la puţin peste 500.000 de lei fără TVA, conform unui anunţ publicat pe SEAP. Lucrările sunt împărţite pe cinci loturi, pentru mai multe corpuri, iar agenţii economici pot depune oferte, fie separat, fie...

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 23:38

Între medicamente și alimente nu există interacțiuni care să ne pună sănătatea în pericol, ne asigură dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist. Important este să ținem cont de momentul în care administrăm tratamentul: înainte sau după masă. În schimb, alcoolul este...

Scris de: Steluța Indrei       08 oct, 12:04

Un medicament inovator - carfilzomib - folosit pentru pacienții cu mielom multiplu, o formă de cancer de sânge, va fi introdus definitiv pe lista medicamentelor decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de la 1 ianuarie 2019, arată un proiect de hotărâre...

Scris de: Steluța Indrei       07 oct, 15:58

Tromboliza, procedura care le poate salva viața pacienților cu accident vascular cerebral, se face doar în 14 spitale din România. Ministerul Sănătății pregăteşte un protocol prin care să oblige spitalele care au dotările corespunzătoare să aplice procedura de tromboliză...

Scris de: Steluța Indrei       06 oct, 11:08

O nouă metodă de analiză a imaginilor obţinute în urma unei tomografii cardiace poate anticipa riscul unui infarct cu mai mulţi ani înainte ca acesta să se producă, informează joi Reuters.

Scris de: Steluța Indrei       05 oct, 16:04

Molecula AdipoRon, utilizată deja cu succes în tratamentul diabetului, poate fi benefică și în caz de depresie, au descoperit două cercetătoare de la Institutul de farmacologie moleculară și celulară din Franța.

Scris de: Steluța Indrei       05 oct, 08:56

O nouă secţie de pediatrie va fi construită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, lucrările, în valoare de 1,8 milioane lei, fiind prevăzute să se încheie în primăvara anului 2019, a anunțat, joi, Consiliul Judeţean Hunedoara.

Scris de: Dana Lascu       04 oct, 19:02

Prima terapie orală pentru pacienții adulți cu boală Gaucher de tip 1 este acum disponibilă și în România. Terapia este compensată 100% pentru pacienții eligibili, prin Programul național de boli rare. România se află în primele 14 țări europene cu acces la noua terapie...

Scris de: Steluța Indrei       04 oct, 14:04

Un tratament pe bază de MDMA, un derivat de amfetamină, în asociere cu psihoterapia, s-a dovedit eficient în reducerea anxietății sociale în cazul adulților cu autism. Cu ajutorul acestui medicament poate fi îmbunătățită calitatea vieții persoanelor cu autism, spun...

Scris de: Steluța Indrei       03 oct, 17:06

După ce Societatea Națională de Medicină de Familie a atras atenția că de patru luni medicii care fac gărzi în centrele de permanență nu și-au luat banii, ministrul Sănătăii, Sorina Pintea, a anunțat că până la finalul săptămânii situaţia privind plata restanţelor din centrele...

Scris de: Dana Lascu       03 oct, 15:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2018 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24