Tratamente

FILGRASTIMUM - prospect. Acţiune: Factor stimulator al coloniilor de granulocite (G-CSF), care determină creşterea marcată a numărului de neutrofile în sângele periferic în decurs de 24 ore, cu creştere minoră a numărului de monocite.

Scris de: DCMedical Team       21 oct, 01:43

ENOXAPARINUM - prospect. Acţiune: Anticoagulant injectabil din grupa heparinelor cu masă moleculară mică; inhibă factorii coagulării Xa şi iia. 

Scris de: DCMedical Team       21 oct, 01:34

DEFERASIROXUM - prospect. Acţiune: Chelator de fier; leagă în special fierul trivalent, cu grăbirea eliminării acestuia, în principal prin fecale. 

Scris de: DCMedical Team       21 oct, 01:30

FIDAXOMICINUM – prospect. Acţiune: Antibiotic macrociclic; bactericid, prin inhibarea ARN-polimerazei bacteriene, cu inhibarea sintezei de ARN. Acţionează specific asupra bacteriei G+ anaerobe Clostridium difficile. 

Scris de: DCMedical Team       20 oct, 00:55

ENALAPRILUM + NITRENDIPINUM - prospect. Acţiune: Enalapril: antihipertensiv, inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Nitrendipină: antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu. 

Scris de: DCMedical Team       20 oct, 00:52

DECITABINUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic antimetabolit; inhibă selectiv ADN metiltransferaza, în doze mici, având ca rezultat hipometilarea în promotorul genei care poate conduce la reactivarea genelor de supresie tumorală, inducerea diferenţierii celulare sau a senescenţei celulare,...

Scris de: DCMedical Team       20 oct, 00:49

Adriana Nica, fost manager al SUUB, răspunde acuzațiilor aduse în raportul Corpului de Control al premierului, dat publicității luni, 19 octombrie.

Scris de: Florina Pop       19 oct, 17:47

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a confirmat demisia din funcția de director medical a prof dr Sabina Zurac și a explicat cum stau lucrurile. 

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 14:53

Corpul de control al premierului a făcut verificări la Spitalul Universitar de Urgență București și susține că s-ar fi înregistrat o serie de nereguli.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 14:52

UMF Cluj participă împreună cu cercetători de la Universitatea din Cipru la crearea unui dispozitiv pentru detecția de bacterii patogene și protozoare, în situații de urgență.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 13:56

Sunt boli care se transmit genetic de la părinți la copii. Există însă o soluție, care poate garantă că un copil nu va avea bolile „moștenire de familie”, chiar și când ambii părinți au gene „periculoase”. 

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 12:52

Remdesivir a devenit medicamentul cel mai căutat pentru tratamentul COVID-19. Dar unii cercetători au făcut noi studii pentru a-i verifica eficiența.

Scris de: Angela Sabău       17 oct, 09:10

Favipiravir, medicamentul cu dublu efect în lupta cu COVID-19, ajunge astăzi în România.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 08:21

MEGESTROLUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic hormonal, derivat de progesteron; are proprietăți antiestrogenice, cu scăderea concentrației hormonului luteinizant (LH).

Scris de: DCMedical Team       14 oct, 23:57

LERCANIDIPINUM – prospect. Acțiune: Antihipertensiv; derivat de dihidropiridină, blocant al canalelor de calciu, cu acțiune relaxantă vasculară, predominant în teritoriul arterial.

Scris de: DCMedical Team       14 oct, 23:52

Conducerea Spitalului Marie Curie din București face publice câteva precizări privind declarațiile medicului Cîrstoveanu legat de moartea a 30 de bebeluși din lipsa dotărilor.

Scris de: Florina Pop       14 oct, 16:04

INDACATEROLUM – prospect: Acțiune: Bronhodilatator; agonist beta2-adrenergic cu debut de acțiune rapid și o durată lungă de acțiune.

Scris de: DCMedical Team       13 oct, 23:54

IMIQUIMODUM – prospect. Acțiune: Modificator al răspunsului imun; nu are acțiune antivirală directă.

Scris de: DCMedical Team       13 oct, 23:48

CARBETOCINUM - propsect. Acţiune: Ocitocic, agonist selectiv al receptorilor oxitocinei din muşchii netezi uterini. 

Scris de: DCMedical Team       13 oct, 16:23

BETAMETHASONUM BETADERM - prospect. Acţiune: Corticosteroid cu activitate intensă glucocorticoidă şi minimă mineralocorticoidă. Acţiunea antiinflamatoare este mai intensă comparativ cu cea a AINS (antiinflamator nesteroidian) şi este dependentă de doză. Se acumulează în ţesutul inflamat, unde...

Scris de: DCMedical Team       13 oct, 16:16

ACIDUM ACETYLSALICYLICUM + PSEUDOEPHEDRINUM - prospect. Acţiune: Acid acetilsalicilic: analgezic-antipiretic, AINS (antiinflamator nesteroidian). Pseudoefedrina: decongestionant al mucoaselor, vasoconstrictor simpatomimetic. 

Scris de: DCMedical Team       13 oct, 16:10

Semnal de alarmă al unui medic: mor copiii în cel mai mare spital pediatric din țară din cauza lipsei de aparatură și specialiști

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 09:03

Institutul Cantacuzino va produce un medicament eficient împotriva COVID-19, dar și a gripei de sezon. 

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 08:39

ZOFENOPRILUM – prospect. Acțiune: Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), cu reducerea concentrației plasmatice de angiotensină-II.

Scris de: DCMedical Team       12 oct, 23:35

OFLOXACINUM – prospect. Acțiune: Fluorochinolonă antibacteriană, din generația nouă, cu spectru larg; bactericid prin inhibarea ADN-girazei (topoizomerazei) bacteriene.

Scris de: DCMedical Team       11 oct, 23:31

GALANTAMINUM – prospect. Acțiune: Inhibitor al acetilcolinesterazei la nivel Sistemului Nervos Central, cu creșterea neurotransmisiei colinergice.

Scris de: DCMedical Team       11 oct, 23:18

În condițiile în care întreaga lume se confruntă cu o criză de Remdesivir, statul român nu-și dă silința să producă medicamentul la Antibiotice Iași. Ungurii ne-au luat-o înainte: au produs deja mii de DOZE pentru SUTE de pacienți!

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 07:57

ZIDOVUDINUM – prospect. Acțiune: Antiviral nucleozidic, cu acțiune antiretrovirală împotriva virusului imunodeficienței umane (HIV); inhibitor al reverstranscriptazei.

Scris de: DCMedical Team       10 oct, 23:07

OFATUMUMAB – prospect. Acțiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal citotoxic pentru limfocitele B și celulele B tumorale care apar în leucemia limfocitară cronică (LLC) și în limfoamele non-Hodgkin.

Scris de: DCMedical Team       10 oct, 22:57

GADOVERSETAMIDUM – prospect. Acțiune: Substanță de contrast paramagnetică utilizată în tehnici de imagistică prin rezonanță magnetică.

Scris de: DCMedical Team       10 oct, 22:43

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy