Tratamente

ATRACURIUM - prospect. Acţiune: Curarizant antidepolarizant; antagonist competitiv al receptorilor nicotinici N2 din placa motorie.

Scris de: DCMedical Team       23 iun, 00:15

ATROPINUM - prospect. Acţiune: Antimuscarinic central şi periferic; iniţial stimulator, apoi deprimant al SNC, antispastic, hiposecretor, mai ales salivar şi bronşic, midriatic, creşte ritmul cardiac.

Scris de: DCMedical Team       23 iun, 00:01

CORIFOLLITROPINUM ALFA - prospect. Acţiune: Gonadotropină, stimulant susţinut al foliculilor, cu acelaşi profil farmacodinamic ca al hormonului foliculostimulant uman recombinant (FSHr), dar cu o durată foarte mult prelungită a activităţii FSH; iniţiază şi susţine creşterea foliculilor multipli...

Scris de: DCMedical Team       22 iun, 23:40

CRIZOTINIBUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic din grupa inhibitorilor de proteinkinază; blocant selectiv al receptorului tirozin-kinazic (RTK) ALK şi al variantelor oncogene ale acestuia (de ex. fuziune ALK sau mutaţii ale ALK).

Scris de: DCMedical Team       22 iun, 22:57

Paracetamolul este unul dintre cele mai cumpărate medicamente, fără prescripție medicală. Medicul Vasi Rădulescu a explicat care sunt riscurile pe care le presupune administrarea fără discernământ al acestui medicament.

Scris de: DCMedical Team       22 iun, 22:01

Oana Roman a anunțat pe rețelele sociale că va fi supusă unei intervenții chirurgicale estetice. 

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 17:26

Mierea este un remediu extrem de valoros, ce poate fi folosit pentru o varietate de afecțiuni. Când te gândești la miere, ce-ți vine în minte? Pâinea prăjită cu unt, peste care ai întins o lungură de miere sau ceaiul îndulcit cu miere? Este mult mai mult decât un îndulcitor și, atunci când este...

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 15:48

O echipă multidisciplinară de oameni de ştiinţă de la Universitatea Ben Gurion din Israel a inventat un nas artificial capabil să detecteze o varietate de bacterii.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 16:11

Un bărbat de 55 de ani din Neamț a ajuns la spital în stare gravă și riscă să își piardă ambii rinichi după ce a luat un an întreg paracetamol, în speranța că asta îl va feri de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 16:17

Lanțul de clinici private SANADOR deține singurul laborator din România acreditat RENAR pentru testarea RT-PCR pentru SARS-CoV-2. Iată cât costă testele și cât de repede se obțin: 

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 20:10

Frumusețea începe din interior. O dietă sănătoasă se reflectă în calitatea pielii, a părului și a unghiilor. Odată cu apropierea menopauzei, pot apărea multe simptome, cum ar fi oboseala, durerea musculară și articulară. Pentru a fi în formă maximă după 40 de ani, toate femeile ar trebui să ia...

Scris de: Cătălina Burghelea       17 iun, 14:21

O echipă de cercetători crede că a rezolvat misterul „Moai” din Insula Paștelui.

Scris de: Cătălina Burghelea       16 iun, 19:58

Procurorii au stabilit că în cazul celor trei pacienți care au decedat la Spitalul Victor Babeș în TIR-ul ATI după ce instalația de oxigen a fost vorba de eroare umană, iar doi angajați ai spitalului au fost reținuți pentru 24 de ore. Conducerea spitalului a oferit o poziție oficială: 

Scris de: Dana Lascu       16 iun, 15:12

Elevii care fac chimioteraie și sunt internați în spitale pentru perioade lungi de timp vor putea susține examenele în unitatea medicală.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 13:08

Două persoane au fost reținute după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București, unde instalația de oxigen din cadrul unui TIR medical s-a oprit și trei oameni au murit.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 12:54

Stația de sterilizare a Spitalului Colțea din București s-a stricat de o săptămână, iar instrumentele folosite la operații sunt sterilizate la altă unitate medicală din Capitală.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 10:36

SANADOR anunță deschiderea Clinicii Floreasca, situată în Calea Floreasca 165. Clinica este găzduită de o clădire nouă și modernă, ONE Tower, într-o zonă verde a Bucureștiului, în apropierea Parcului și a Lacului Floreasca. Clinica oferă acces la cea mai nouă platformă de imagistică medicală,...

Scris de: Adisa Codruț       15 iun, 10:45

Cercetătorii de la Universitatea din Leuven (UCLouvain), din Belgia, au descoprit că tumorile 3D se dezintegrează în câteva zile datorită acțiunii unui cunoscut omega-3, DHA, prezent în principal în carnea de pește.

Scris de: Cătălina Burghelea       14 iun, 17:46

Un nou studiu arată că deficitul de vitamina D ar putea fi asociat cu dependența de opioide și raze ultraviolete. Mai precis, persoanele cu acest deficit sunt mai predispuși să dezvolte aceste dependențe, față de cei care au un nivel normal al vitaminei D.

Scris de: Angela Sabău       13 iun, 10:26

ATOSIBANUM - prospect. Acţiune: Tocolitic; analog peptidic al oxitocinei, cu proprietăţi antagoniste asupra receptorilor pentru oxitocină. Ind: Întârzierea naşterii premature.

Scris de: DCMedical Team       11 iun, 15:55

CONDROITINUM - prospect. Acţiune: Mucopolizaharidă acidă, constituent al ţesutului cartilaginos.

Scris de: DCMedical Team       11 iun, 15:47

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, va efectua în perioada 11 - 12 iunie a.c., o vizită în județul Dolj, în cadrul căreia va participa la activități de vaccinare

Scris de: DCMedical Team       11 iun, 15:30

CONESTAT ALFA - prospect. Acţiune: Inhibitor al esterazei de tip componentă 1 (C1) a complementului recombinant uman (rhC1INH); analog al proteinei plasmatice C1INH umane, obţinut din lapte de iepuri. C1INH este principalul regulator al activării sistemelor de contact şi complement şi este...

Scris de: DCMedical Team       11 iun, 15:17

ATORVASTATINUM + RAMIPRILUM + ACIDUM ACETYLSALICYLICUM- prospect. Acţiune: Atorvastatină: statină hipolipemiantă; inhibitor de HMG-CoA reductază. Ramipril: antihipertensiv; inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Acid acetilsalicilic: antiagregant plachetar; inhibitor al...

Scris de: DCMedical Team       11 iun, 14:34

COMPLEX DE HIDROXID DE FER (III) SUCROZĂ  - prospect. Acţiune: Constituent esenţial al organismului; intră în structura hemoglobinei, intervine în lanţul respirator, fiind un constituent al citocromilor, menţine integritatea ţesuturilor epiteliale.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 15:50

CONCENTRAT DE ENZIME PROTEOLITICE CU BROMELAINA - prospect. Acţiune: Agent de debridare; concentratul de enzime proteolitice îmbogăţi te cu bromelaină dizolvă escarele plăgilor.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 15:34

ATORVASTATINUM + AMLODIPINUM - prospect. Acţiune: Amlodipină: vasodilatator, blocant al canalelor de calciu. Atorvastatină: statină hipolipemiantă, statină inhibitoare de HMG-CoA reductază.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 14:58

Autoritățile descind la mai multe adrese din București, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Scris de: DCMedical Team       10 iun, 12:27

Centrul de Inovaţie şi e-Health din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va inaugura, vineri, 11 iunie, o nouă bază de pregătire dedicată dezvoltării procesului educaţional medical.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 12:25

ATORVASTATINUM - prospect. Acţiune: Statină hipolipemiantă; inhibitor al HMG-CoA reductazei, cu scăderea nivelului plasmatic de LDL-colesterol şi de trigliceride şi cu creşterea nivelului plasmatic de HDL-colesterol.

Scris de: DCMedical Team       09 iun, 16:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy