Tratamente

CHLORAMBUCILUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic din grupa agenţilor alchilanţi ai ADN, derivat de nitrogen mustard.

Scris de: DCMedical Team       10 apr, 22:19

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, consideră că situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Foişor reprezintă un caz extrem de regretabil.

Scris de: DCMedical Team       10 apr, 12:29

Opt pacienţi ai Spitalului „Foişor” au mai rămas de evacuat sâmbătă, înainte ca unitatea medicală să fie transformată în spital Covid.

Scris de: DCMedical Team       10 apr, 11:53

Psihiatrul Gabriel Diaconu este revoltat de decizia de evacuare a Spitalului Foișor, de unde 105 pacienți au fost scoși noaptea din spital și mare parte dintre ei trimiși acasă. 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 23:57

DC Medical a intrat în posesia Ordinului de evacuare dat de Centrul Național pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției, care a fost semnat de Raed Arafat. Iată documentul: 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 23:41

Prof dr Alexandru Rafila a explicat că transformarea Spitalului Foișor în spital destinat pacientților COVID 19 s-a făcut fără acordul Corpului Medical din unitatea medicală și că mutarea noaptea a pacienților nu ține seama de starea lor de sănătate!

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 23:25

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății dr Andrei Baciu își cere scuze pentru situația creată la evacuarea Spitalului de ortopedie Foișor, din Capitală. 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 22:51

Dr Tudor Ciuhodaru de la UPU Iași este revoltat de situația în care se află pacienții evacuați din Spitalul de Ortopedie Foișor din București. 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 22:41

În Spitalul Foișor erau 105 pacienți înainte de evacuare. Spitalul este golit pentru a fi transformat în spital COVID-19. Unii dintre ei au fst scoși pe targă și trimiși acasă. 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 22:23

CHINIDINI SULFAS - prospect. Acţiune: Antiaritmic clasa iA, blocant al canalelor de sodiu moderat reversibil; scade conducerea A-V, prelungeşte perioada refractară, scade automatismul cardiac.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 18:08

BUPIVACAINUM - prospect. Acţiune: Anestezic local; împiedică generarea şi/sau conducerea impulsurilor nervoase prin blocarea canalelor de sodiu, cu inhibarea depolarizării membranare.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 17:04

DISULFIRAMUM - prospect. Acţiune: Blochează metabolizarea alcoolului etilic la stadiul de aldehidă acetică, cu apariţia unor efecte neplăcute care generează aversiune faţă de alcool.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 15:49

AGALSIDASUM BETA - prospect. Acţiune: Alfa-galactozidază A recombinantă, cu rol în metabolizarea glicosfingolipidelor.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 15:19

Un medic din Cluj-Napoca, infectat cu noul coronavirus, și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile. 

Scris de: Cătălina Burghelea       09 apr, 12:42

Două medicamente care sunt disponibile în farmacii s-au dovedit eficiente în blocarea reproducerii virusului care provoacă boala COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 11:44

GABAPENTINUM – prospect. Acţiune: Anticonvulsivant cu mecanism necunoscut. Deşi este analog structural al GABA, nu este nici agonist, nici antagonist al receptorilor GABA-ergici. Se pare că ar acţiona în metabolismul GABA.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 00:27

ETINILESTRADIOLUM + CIPROTERONUM - prospect. Acţiune: Etinilestradiol: estrogen. Ciproteron: antiandrogenic.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 00:18

DIPYRIDAMOLUM - prospect. Acţiune: Antiagregant plachetar şi coronarodilatator; inhibă recaptarea adenozinei, cu mărirea cantităţii de AMPc în plachete şi creşterea aportului de oxigen.

Scris de: DCMedical Team       08 apr, 23:51

DIOSMINUM - prospect. Acţiune: Biflavonoid venotonic şi vasculoprotector; reduce distensibilitatea şi staza venoasă precum şi permeabilitatea capilară şi creşte rezistenţa capilară.

Scris de: DCMedical Team       08 apr, 00:09

FUROSEMIDUM - prospect. Acţiune: Diuretic de ansă, cu acţiune rapidă şi intensă; inhibă reabsorbţia electroliţilor la nivelul porţiunii ascendente a ansei Henle, dar şi la nivelul tubilor contorţi distali; urina este mult crescută în volum, izotonă sau uşor hipotonă, cu reacţie acidă, bogată în...

Scris de: DCMedical Team       07 apr, 23:53

CETUXIMABUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal, care se leagă de receptorul pentru factorul de creştere epidermică (EGFR).

Scris de: DCMedical Team       07 apr, 23:31

Autoritățile române își pasează mingea deciziei privind folosirea testelor rapide pe bază de salivă pentru COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       07 apr, 17:14

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții la incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia.

Irina Radu       07 apr, 15:40

CETRORELIXUM - prospect. Acţiune: Antagonist al gonadorelinei (hormon eliberator de gonadotrofine - LH şi FSH).

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 23:35

BUDESONIDUM + FORMOTEROLUM - prospect. Acţiune: Budesonid: antiastmatic corticosteroid. Formoterol: bronhodilatator simpatomimetic.

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 23:18

AGALSIDASUM ALFA - prospect. Acţiune: Alfa-galactozidază A recombinantă, cu rol în metabolizarea glicosfingolipidelor.

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 23:03

Colegiul Medicilor din Municipiul București(CMMB) lansează un apel la unitate și înțelegere, atât în lumea medicală, cât și în societate în ansamblul său.

Scris de: DCMedical Team       06 apr, 19:07

Testele non-invazive pe bază de salivă, care sunt disponibile prin Protejat.ro, sunt o posibilă soluție pentru controlul pandemiei și, cu atât mai mult, pentru redeschiderea școlilor. Iată cât costă și cum se fac, pas cu pas. 

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 11:28

ETIFOXINUM - prospect. Acţiune: Anxiolitic non-benzodiazepinic; agonist al receptorilor GABA-A, pe alte situsuri decât benzodiazepinele, cu creşterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală şi inhibiţie SNC.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 23:42

DIOSMECTITA - prospect. Acţiune: Antidiareic adsorbant intestinal; creşte rezistenţa mucusului gastrointestinal faţă de agenţii agresivi şi protejează mucoasa gastro-intestinală.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 23:29

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy