Tratamente

Anumite mecanisme de actualizare a memoriei ar crea amintiri false, susțin cercetători australieni.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 19:24

Cercetători de la Universitatea Australia de Sud speră să descopere cu ajutorul tehnologiilor digitale moduri care să prevină boli cronice ca diabetul, afecțiunile cardiace și anumite tipuri de cancer.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 13:45

Pentru că statul pare să nu poată să asigure medicamentul vital atâtor pacienți, două mari organizații de pacienți și asociația care reprezintă distribuitorii europeni de medicamente îl aduc sub formă de DONAȚIE! Lista cu farmaciile de unde se va putea lua și documentele de care ai...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 19:51

Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar din București s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii acestuia pe o rețea de socializare.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 10:43

Medicul oftalmolog Monica Pop subliniază că orice pacient are dreptul externării la cerere.

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 21:48

„Relansare Responsabilă” - Platformă realizată cu aportul științific al NHS (UK), World Health Organisation, I.C.D.C (Israel), FDA (SUA), European Center for Diease Prevention and Control, Centrul de Excelență în Medicina Translațională, Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr....

Scris de: D.C.       15 mai, 13:18

În contextul crizei prelungite de Euthyrox și a lipsei altor medicamente de pe piață, Colegiul Farmaciștilor din București arată care de fapt problema și exact unde se blochează sistemul. De asemenea, nu e prima dată când avem probleme cu aceste medicamente

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 18:02

Moștenirea genetică a unei femei o predispune sau nu să ia în greutate când folosește o formă populară de contracepție, susține un studiu.

13 mai, 17:37

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.

Scris de: Dana Lascu       11 mai, 20:53

Prof Dr Alexandru Rafila a explicat la Interviurile DC News și DC Medical dacă s-ar pute aface prevenție cu medicamentele vehiculate a fi bune în lupta cu COVID-19 și noul coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 08:03

Prof dr Alexandru Rafila a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, că pacienții care iau antiinflamatoare nesteroiridine ar trebui să își continue tratamentul pentru că nu s-au făcut studii care să arate că îi pun în pericol din cauza noului coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       30 apr, 16:39

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a răspuns acuzațiilor care i se aduc într-o scrisoare deschisă. 

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 21:54

Guvernul a introdus 31 de molecule noi introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite. Acestea sunt destinate pacienților cu boli cardiace cronice, afecțiuni oncologice, hepatice cronice și ciroze, afecțiuni oftamologice, boli endocrine, boli rare și sepsis sever.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 21:43

Președintele Societății Române de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv al OMS, prof dr Alexandru Rafila, a acordat la interviu la DC News și DC Medical. De data asta este vorba de un interviu relaxant de weekend!

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 13:28

Igiena mâinilor este una dintre cele mai eficiente arme în combaterea bolilor, inclusiv atunci când vorbim de noul coronavirus. Chirurgul ortoped pediatru Florin-Daniel Enache, de la SJU Constanța, ne arată cum procedează el:

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 10:18

Stimulentul de risc de 500 de euro va fi acordat întregului personal care deservește pacienții aflați în spitale, nu doar medicilor, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 14:03

Primul ministru Ludovic Orban a luat o decizie: dacă nu e în stare să rezolve criza medicamentelor conducerea ANMDM „pleacă acasă”. Unul dintre medicamentele care lipsesc de săptămâni bune de pe piață este Euthyrox.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 10:29

Un nou posibil medicament contra noului coronavirus a fost identificat în Australia. În testele in vitro el ucide SARS-CoV-2 în 48 de ore. Următorul pas este determinarea dozajului pentru oameni

Scris de: Dana Lascu       07 apr, 05:32

SANADOR a anunțat că testează toate viitoarele mămici și pacienții de la Comartimentul de Primiri  Urgențe (CPU), pentru coronavirus, gratuit, la internare. 

Scris de: Comunicate       03 apr, 17:55

Contractul de finanțare europeană pentru Spitalul Regional de Urgență Florești Cluj a fost semnat. Proiectul este în valoare de 500 de milioane de euro.

Scris de: Adisa Codruț       02 apr, 21:23

Prof dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) face un apel la cadrele medicale să-și învingă temerile, și la autorități să protejeze personalul medical pentru a putea lupta contra pandemiei de coronavirus. Iată mesajul ei: 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 16:19

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, va explica, EXCLUSIV, la Interviurile DC News și DC Medical, astăzi de la ora 14.00, ce modificări va suferi taxa clawback pe medicamente în România. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 13:04

Sanador a lansat serviciul Dr SANADOR - CONSULTAȚII MEDICALE ONLINE. Iată cum vă puteți programa pentru o consultație la distanță:

Scris de: Comunicate       01 apr, 20:12

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a alcătuit un ghid despre cum ar trebui să se desfășoare consultația medicală la distanță în cazul medicilor de familie. Iată ce trebuie să știți:

Scris de: Dana Lascu       01 apr, 06:29

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România astăzi la ora 10.00, erau 285 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Cei mai mulți sunt în Suceava - 181 - și în București - 45. Iată distribuirea pe județe: 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 15:02

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) elucidează modul în care se acordă avizul epidemiologic la ieșirea din perioada de izolare la domiciliu. Paragrafele din Ordonanța militară

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 10:49

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a alcătuit un mini-ghid care elucidează modul în care se acordă concediile medicale și cine are dreptul la plata a 75%. Paragrafele din lege importante

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 05:52

Dr Livia Davidescu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și alți medici, cer imperativ protejarea personalului medical în fața noului coronavirus, explicând că un medic infectat reprezintă un pericol uriaș la adresa pacienților.

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 18:48

În această perioadă a pandemiei cu noul coronavirus COVID 19 a fost sugerată ideea că pentru tratamentul febrei și al durerii asociate diverselor afecțiuni ale tractului respirator este util paracetamolul. Prof dr farm Simona Negreș explică la ce trebuie să fim atenți

Scris de: Dana Lascu       27 Martie, 16:54

Dr Daciana Toma, secretar al SNMF, arată că dispariția medicamentelor de pe piață - din cauza prețului și a taxei clawback - pune în pericol viața pacienților, iar rețetele deja emise complică lucrurile.

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 23:09

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy