Tratamente

Publicul larg a conștientizat valoarea tetelor genetice după cazul celebrei actrițe Angelina Jolie, care și-a extirpat glandele mamare, pentru a preveni apariția unui cancer după ce a aflat la un test genetic că are gena BRCA1. Mama actriței murise de cancer la sân, de altfel. Conf dr Cristina...

Scris de: Dana Lascu       26 noi, 13:41

Ministerul Sănătății a anunțat că va suplimenta cu 418, numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidențiat 2021, pentru domeniul medicină, după ce mai mulți candidați decât numărul de locuri inițial au câștigat concursul. 

Scris de: Dana Lascu       26 noi, 12:23

Conf dr Cristina Popescu, cu o experiență de peste 20 de ani în cercetarea bio-medicală, manager de produs Oncogenetică la AMS Laborator Genetic, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre adevăratele beneficii ale testelor genetice. Iată cui folosesc și cine nu are rost să le facă: 

Scris de: Florina Pop       25 noi, 23:21

O clinică din Franța speră să dezvolte primele grefe de piele obținute cu imprimanta 3D.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 18:40

Un britanic de circa 40 de ani este primul pacient din lume care va beneficia de o proteză oculară 3D.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 17:16

Cercetătorii testează o gumă de mestecat care ar reduce cantitatea de particule de COVID din salivă. Astfel ar limita răspândirea infecției.

Scris de: Adisa Codruț       24 noi, 22:50

Alexandru Rafila spune că actuala organigramă  Ministerului Sănătății este nefuncțională și vrea să o schimbe.

Scris de: Adisa Codruț       24 noi, 13:32

La București, începând de mâine și până sâmbătă seara se va desfășura cel de-al IX-lea Congres al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Timp de aproape trei zile vor fi sute de simpozioane și prezentări științifice. Detalii aflăm de la prof dr Simona RUȚĂ, prodecan al UMF...

Scris de: Dana Lascu       24 noi, 10:26

Cercetătorii au descoperit că variantele veninului extrem de periculos al unui melc conic de mare ar putea fi calea dezvoltării de noi medicamente cu acțiune rapidă care ar putea fi tratament pentru diabet.

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 14:56

Ministerul sănătății a distribuit 1.470 de flacoane de Tocilizumab, medicamentul folosit în tratarea COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       22 noi, 12:02

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că a aprobat utilizarea în regim de urgenţă în Uniunea Europeană a pastilei anti-COVID-19 produsă de grupul farmaceutic Merck (MSD). Este primul tratament oral aprobat pentru COVID-19 în UE și poate fi administrat anumitor pacienți....

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 19:56

AZD7442, tratamentul dezvoltat în ultimele 6 luni de compania AstraZeneca, este un antiviral injectabil care reduce cu 83% riscul de a dezvolta infecția COVID.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 14:02

Procurorii gălățeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul studentei de 21 de ani decedată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, în urma unor diagnostice greșite și neacordării tratamentului medical de urgență, informează, marți, Parchetul de pe lângă Curtea...

16 noi, 16:51

Problemele de coagulare și complicațiile rezultate sunt frecvente la pacienții cu COVID-19. Cercetătorii au constatat că un membru al grupului de medicamente anticoagulante - un tip de heparină - nu numai că are un efect benefic asupra supraviețuirii pacienților cu COVID-19, dar și scurtează...

Scris de: Dana Lascu       15 noi, 22:29

Cunoscutul medic psihiatru bihorean dr. GHEORGHE OROS, fost director al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Oradea, a decedat. Tristul anunț a fost făcut de președintele Colegiului Medicilor Birou, dr Carmen Pantiș. 

Scris de: Dana Lascu       15 noi, 20:42

Oficiali din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au precizat vineri că speră să convoace în curând o ședință pentru a stabili recomandări de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective „foarte atractive” pentru tratamentul clinic....

Scris de: Dana Lascu       12 noi, 22:02

Unele medicamente comune pentru afecțiunile cronice ar putea afecta cum virusul gripal acționează asupra celulelor umane, sugerează un nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 16:30

Un studiu recent a descoperit acele căi bacteriene responsabile cu îmbătrânirea pielii.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 14:31

Un nou tip de medicament dezvoltat de o echipă de oameni de ştiinţă americani promovează regenerarea celulară şi previne paralizia la şoarecii cu coloana vertebrală secţionată, permiţându-le să meargă după patru săptămâni de tratament.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 11:44

Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineață, într-un salon al Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetările vizând mai multe infracțiuni, între care ucidere din culpă, vătămare...

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 23:33

Reprezentanții Ministerului Sănătății fac o serie de precizări privind terapia hiperbară și boala COVID.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 12:12

Spitalul Județean Ploiești, unde ajuns cei 15 pacienți transferați în urma incendiului de la Spitalul de Infecțioase, a transmis date despre starea pacienților. 

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 09:55

Un nou incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit şi aproximativ 18 de pacienți cu COVID au fost evacuaţi. A fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. Este al 13-lea incendiu e acest fel, în acest an.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 08:36

Deoarece adulții în vârstă au adesea afecțiuni de sănătate cronice, care necesită tratament complexe, au un risc mai mare de a experimenta efecte secundare nedorite ale medicamentelor. Persoanele în vârstă pot fi, de asemenea, mai sensibile la anumite medicamente. Iată ce medicamente comune,...

Scris de: Dana Lascu       07 noi, 18:12

Compania Pfizer a înheiat testele clinice pentru un medicament oral care reduce cu 90% progresia spre forme grave în infecția COVID.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 17:01

Reprezentanții Ministerul Sănătății precizează că în ultimele două zile s-au distribuit 7.250 de flacoane de Remdesivir în spitalele din România.

Scris de: Adisa Codruț       03 noi, 16:39

Dr Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, a explicat că, dacă se adeverește, situația medicilor care și-au scos adeverințe false ca să fie scutiți să trateze pacienţi COVID-19 este una extrem de gravă.

Scris de: Adisa Codruț       29 oct, 16:07

Andrei Baciu, Secretar de stat în Monisterul Sănătății, a anunțat că cele 10.000 de doze de anticorpi monoclonali sosesc luni în țară, cu aproape două săptămâni mai devreme decât era prognozat. În plus, România primește în continuare donații de anticorpi monoclonali din străinătate. 

Scris de: Dana Lascu       29 oct, 15:49

Federația SANITAS din România a făcut tristul anunț. Dr Raluca Olaru era membru în Comisia de medici a federației. 

Scris de: Dana Lascu       29 oct, 15:21

Managerul de la Spitalul Universitar de Urgență București, prof dr Cătălin Cîrstoiu, a declarat, vineri, că numărul persoanelor decedate în urma infecției cu noul coronavirus decedate în unitatea medicală este mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, iar în perioada 1-29 octombrie au...

Scris de: Adisa Codruț       29 oct, 12:56

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy