Tratamente

Un studiu realizat pe baza a mii de dosare medicale arată că există o conexiune între statine și diabetul de tip 2. Cercetătorii spun că persoanele care iau statine trebuie urmărite îndeaproape pentru a detecta schimbările în metabolismul glucozei și ar trebui să primească...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 08:56

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că în România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 15:52

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor are o nouă linie modernă de sterilizare computerizată a intrumentarului chirurgical.

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 11:18

Pentru analize radiologice, conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că va cumpăra 33 de aparate noi.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 16:31

Șapte centre de servicii emdico-sociale au fost create în tot atâtea comune din județele Botoșani, Sălaj și Tulcea printr-un program româno-elvețian.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 13:32

Dr Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din București și asistent universitar UMF „Carol Davila”, explică de ce ideea Ministerului Sănătății de a introduce criterii de performanță va fi un eșec lamentabil și că de fapt, în spatele acestor pretexte...

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 10:21

Secția de ortopedie și sala de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență din Tulcea vor fi reabilitate cu bani europeni, susțin autoritățile locale.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 16:59

Medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sar în apărarea doctoriței Adela Golea, care a anunțat că demisionează de la Spital și de la Universitatea de Medicină, după ce a fost condamnată injust pentru că le-a cerut subordonaților săi de la...

24 iun, 16:24

Un spital din State are două mașinuțe de jucărie pe care cei mai mici pacienți le pot conduce din camera unde sunt internați până în sala de operație.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 16:22

Președintele sindicatului Promedica, medicul Eleodor Cârstoiu, susține că doctorii ar trebui să lucreze în medie 7 ore pe zi, conform legislației.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 15:36

Dr Mihaela Pop, medic de familie cu experiență cât alții n-au ani de viață s-a stăurat de pacienți care se cred stăpâni de sclavi, care cred că totul li se convine în orice conjunctură s-ar afla. Cunoscutul medic le transmite acestora un mesaj dur: prin această atitudine și...

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 01:53

Directorul medical al Unității de Primiri Urgențe Cluj, dr Adela Golea, care a primit o condamnare abuzivă și ilegală pentru că le-a cerut subordonaților să dea prioritate pacienților în stare gravă, nu alcoolicilor aduși de poliție pentru teste, a anunțat că nu va contesta decizia...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 19:54

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, lansează, pe Facebook, un apel public în cazul fetiței luate cu mascații. În mediul online circulă o petiție pentru copil.

Scris de: Florina Pop       21 iun, 22:43

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au declarat vineri, 21 iunie, că sistemul informatic şi baza de date ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost securizate suplimentar.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 20:57

Ministrul Sănătății a făcut o vizită inopinantă vineri, 21 iunie, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta în urma unor sesizări ale pacienților.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 19:21

Un medic din Cluj a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că ar fi cerut personalului medical de la Urgențe să preia cu prioritate pacienții aduși în stare gravă, nu șoferii depistați de polițiști cu alcoolemie.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 17:22

Declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea, că va introduce criterii de performanță în baza cărora vor fi plătiți angajații din sănătate a declanșat un val de reacții. Medicul anestezist Laura Zarafin de la Spitalul Colentina din București îi atrage atenția ministrului că...

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 15:00

Un test de sânge dezvoltat în Suedia identifică 11 proteine specifice la femeile care au cancer ovarian. Pentru femeile care au chisturi suspecte asta înseamnă că ar putea să scape de operație dacă sângele lor nu prezintă proteinele respective, iar folosirea testului la...

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 22:22

O țigaretă electronică i-a explodat în față unui tânăr de 17 ani din SUA rupându-i mandibula, arată un raport publicat în The New England Journal of Medicine.

Scris de: Florina Pop       20 iun, 16:59

Durerea ar putea fi combătută cu o toxină letală din creaturile marine. Testele pe rozătoare au oferit cercetătorilor rezultate încurajatoare.

Scris de: Florina Pop       20 iun, 07:23

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, 19 iunie, că s-au înregistrat în ultima perioadă un număr mare de pacienţi arşi.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 20:45

Nouă ecografe performante au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş în urma fondurilor alocate de Ministerul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 19:23

Medicul chirurg Mihai Grigoriu, șef de lucrări la UMF Carol Davila din București, a murit. Colegii de la universitate au adresat condolențe pe site-ul universității.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 21:48

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a declarat marți, 18 iunie, la Forumul Naţional al Spitalelor, că sănătatea va fi o prioritate în finanțare.

18 iun, 21:01

Aprovizionarea cu medicamente în România s-ar îmbunătăți odată cu înființarea, din acest an, a unui departament special în cadrul companiei naționale Unifarm.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 20:37

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, 18 iunie, că regulamentul de implementare a gărzilor va trebui să suporte modificări.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 19:50

Lista cu numele medicilor care au decedat în gărzi sau din cauza epuizării la locul de muncă crește. Ieri, medicul cardiolog Cătălin Bălan de la Sibiu a făcut stop cardiorespirator și, în ciuda strădaniilor nu a mai putut fi salvat. Colegii săi de breaslă de pretutindeni au...

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 18:23

Medicamentul nilvadipină administrat celor care au hipertensiune crește fluxul de sânge către centrul din creier responsabil cu memoria și învățarea, fără a afecta alte regiuni ale creierului, printre persoanele cu boală Alzheimer. Constatările unei noi lucrări arată că scăderea...

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 17:01

Un puști de 14 ani, din județul Vaslui, s-ar fi electrocutat la școală după ce și-a conectat încărcătorul telefonului la o priză, iar capătul, în gură.

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 15:53

Tragedia petrecută în urmă cu câteva zile, când un medic de familie pensionar și cu o pensie de nimic a murit în timp ce făcea de gardă la un spital din Bihor, a determinat mai mulți doctori să dezvăluie calvarul prin care trec. În loc să aibă grijă de pacienți și...

Scris de: Dana Lascu       13 iun, 13:35

Click pentru a naviga in paginile din categoria TRATAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27