Pneumologie

Fibroza pulmonară idiopatică este o boală ce se estimează că ar afecta peste 2.000 de persoane, în țară. Totuși, din anumite motive, sunt înregistrați sub 150 de pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 14:07

Un miliardar a anunțat că va iniția, în SUA, o campanie în valoare de 160 de milioane de dolari pentru interzicerea ţigărilor electronice cu arome după decesele a cel puţin cinci persoane care au utilizat astfel de dispozitive.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 21:35

Un studiu recent publicat în The New England Journal Of Medicine încearcă să facă lumină în criza din ultima vreme, care are în prim plan ţigările electronice cu vapori. Deşi unii oameni de știință au sugerat apariţia unei noi forme de pneumonie lipoidă indusă de vapori,...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep, 10:23

Un test de sânge va putea arăta cu mai multă acuratețe în ce măsură își îndeplinește funcția un plămân bolnav. Acest lucru va fi de mare ajutor în procesul de recuperare al pacienților cu boli pulmonare grave.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug, 14:22

Oficialii americani au anunțat că un pacient adult din Illinois care a făcut o boală pulmonară gravă din cauza țigărilor electronice cu aburi a murit și că acesta este considerat a fi primul deces din SUA legat de respectivele dispozitive. Sunt 193 de cazuri de îmbolnăviri raportate...

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 15:00

Câinii pot fi antrenați să detecteze concentrații ultra-scăzute de bacterii care provoacă infecții pulmonare la pacienții cu fibroză chistică, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 20:10

Expunerea pe termen lung la poluarea atmosferică poate exacerba afecțiunile pulmonare la fel de mult cum o face fumatul unui pachet de țigări pe zi, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 22:36

127 de cazuri de convulsii au fost raportate în SUA în rândul fumătorilor de țigări electronice cu aburi, conform FDA. E vorba de vaping. Dintre aceste cazuri, 118 au fost raportate din aprilie până acum. 

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 22:36

Doctorii recomandă mereu oamenilor să renunțe la fumat și subliniază că efectele lipsei țigărilor se văd imediat în organism.

Scris de: Adisa Codruț       27 iul, 12:39

Antibioticele sunt administrate în exces, cel puțin asta este concluzia unui studiu american, care a analizat pacienții cu pneumonie, care au fost externați din spital.  

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 09:22

Obezitatea în timpul sarcinii poate afecta negativ dezvoltarea pulmonară a sugarilor, susțin cercetători de la Universitatea din Ohio, SUA.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 11:40

Pneumonia din copilărie ar fi cauzată în 60% din cazuri de viruși, nu de bacterii, susține un studiu. S-au testat circa 4.200 de copii din Africa și Asia.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 10:19

Tuberculoza nu a fost detectată la unii oameni de testele standard pentru această afecțiune. Cercetătorii bănuiesc că ar fi o apărare naturală a corpului.

Scris de: Florina Pop       02 iul, 07:31

Medici de la Spitalul Militar din București explică ce este lavajul bronhoalveolar, o metodă de diagnostic a anumitor afecțiuni pulmonare.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 23:49

Mai multe organizații non-guvernamentale solicită autorităților statului să modifice și să completeze legislația pentru controlul tutunului.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 15:15

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, scrie, pe Facebook, despre promovarea agresivă a produselor din tutun.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 16:20

Țigările electronice pot să ofere o tuse de fumător ca și țigaretele obișnuite. Un studiu a descoperit că nicotina, nu tutunul, slăbește plămânii.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 19:56

Fumat, renunțare. Reprezentanții DSP Bihor au făcut un rezumat a ceea ce înseamnă pentru corp în 72 de ore renunțarea la țigări.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 10:04

Cancerul pulmonar este responsabil pentru 21% din decesele provocate de cancer, arată datele publicate joi, 30 mai, de Ziua Mondială fără Tutun, de Eurostat.

Scris de: Adisa Codruț       30 mai, 11:25

Trei cazuri de tuberculoză au fost identificate la o școală din Brăila. Cazurile nu au legătură între ele, potrivit medicilor. Doi dintre ei sunt contagioși, însă grav este faptul că, cel puțin deocamdată, ancheta epidemiologică nu se poate face, din lipsa testului cutanat la...

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 19:57

Vaccin, boli respiratorii. Cercetători din Australia au gândit o abordare inedită prin care și-au propus să combată simultan infecțiile gripale și pneumococice.

20 mai, 22:50

Virus gripal. Cercetătorii de la Yale au descoperit de ce mulți oameni au tendința să se îmbolnăvească iarna de gripă.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 17:27

Pneumonia, o afecțiune destul de comună, dar care poate ridica probleme serioase de sănătate. Infecția dobândită în spital este cea mai periculoasă.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 09:58

Pacienții cu astm au o nouă posibilitate de a se informa cu privire la afecțiune. În campania „Respir” a fost lansată o platformă online, unde pot găsi răspuns la întrebări cu privire la această boală.

Scris de: Adisa Codruț       14 mai, 10:05

Cercetătorii au descoperit o legătură între tuberculoză și genetică. Este prima oară când un astfel de studiu este realizat și explică cea mai mare parte a cazurilor de TBC.

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 10:11

În fiecare an, la 7 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Astmului. Anul acesta, al 11-lea consecutiv, în curtea Spitalului Colțea din Capitală se vor putea face testări gratuite pentru pacienții diagnosticați și pentru persoanele la risc, în zilele de 11 și 12 mai. Iată cât...

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 18:08

Legătura dintre bolile de inimă și poluare a fost descoperită în urma mai multor studii care susțin îmbolnăvirea cu afecțiuni cardiace în orașe intens poluate.

Scris de: Florina Pop       27 apr, 07:47

Astmul bronșic a fost diagnosticat, anual, la circa 4 milioane de copii din lume din pricina poluării aerului cu dioxid de azot, susține un studiu făcut pe 194 de țări, între 2010 și 2015.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 20:58

Tusea persistentă poate fi un indiciu al unei boli grave, dar, la fel de bine, poate fi doar un simptom trecător. Medicii dau câteva indicii despre când ar trebui să ne îngrijorăm.

Scris de: Angela Sabău       08 apr, 14:26

Prezența glucozei în plămâni ar putea influența răspunsul imunitar al acestora, susține un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Manchester.

Scris de: Florina Pop       02 apr, 16:33

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27