Pneumologie

Numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut din nou pentru prima dată după o pauză de peste 10 ani din cauza pandemiei COVID, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 20:14

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că astmul a devenit o afecțiune din ce în ce mai diagnosticată.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 21:01

Un plămân afectat de COVID-19 (radiografia din stânga) diferă vizibil de un plămân sănătos (radiografia din dreapta) și nu trebuie să fii medic ca să vezi asta, atrag atenția experții de la # ROVaccinare.

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 21:32

Mucegaiul și făina sunt doar două dintre cauzele care ne pot îmbolnăvi de plămâni.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 00:06

Crizele de astm sunt influențate de ritmul circadian, respectiv de orarul de somn și veghe. Specialiștii explică ce au constatat în urma unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       07 sep, 16:32

Celebra actriță americană de comedie Kathy Griffin va fi operată după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul I, deși nu a fumat niciodată. Iată care sunt simptomele cancerului pulmonar

Scris de: Dana Lascu       02 aug, 20:49

Astmul este o problemă de sănătate care se poate înrăutăți, în anumite condiții, Iată 12 remedii naturale pentru a-l ameliora.

Scris de: Angela Sabău       28 iul, 17:50

În timp ce o tuse copleșitoare este un semn revelator, sunt simptome date de cancerul pulmonar care pot fi mai subtile decât crezi. Iată 9 simptome pe care nu trebuie să le ignori:

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 09:18

Bronhopneumopatia obstructivă cronică va deveni, în câţiva ani, a treia cauză de mortalitate la nivel mondial.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 17:29

Fizioterapeutul Alexandru Ilie, licențiat, printre altele, și în motricitate specială, a vorbit, joi, 17 iunie, la DICȚIONAR MEDICAL, despre sechelele pulmonare lăsate de COVID. Mulți dintre pacienții care au trecut prin această boală, care nu este deloc ușoară, mai ales cei internați, rămân cu...

17 iun, 17:08

Un nou studiu care examinează astmul la copii a constatat că antecedentele familiale, rasa și sexul pot duce la rate mai mari de astm la copii.

Scris de: DCMedical Team       02 iun, 18:38

Peste un milion de chinezi își pierd viața în fieecare an din cauza fumatului.

Scris de: DCMedical Team       26 mai, 19:55

Sindromul obezitate-hipoventilatie alveolara reprezinta asocierea între obezitatea extremă și un grad de insuficiență respiratorie cu creșterea în timpul zilei a concentrației dioxidului de carbon (hipercapnie) și scăderea concentrației oxigenului în sange (hipoxemie), arată SUUMC.

Scris de: DCMedical Team       20 mai, 09:23

Singurul spital din România care făcea transplant de plămâni nu şi-a mai înnoit acreditarea, astfel că pacienţii în stare gravă care au nevoie de această intervenție sunt trimişi în Italia. 

Scris de: DCMedical Team       29 apr, 09:32

ASPTMR  - Asocația Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multi - Drog Rezistentă – lansează joi, de la ora 12.00, proiectul Servicii comunitare integrate pentru pacienții cu tuberculoză și familiile lor SCI-TB. Conferința va fi transmisă și pe pagina de Facebook a DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       28 apr, 19:36

Un bebeluș în vârstă de cinci luni a murit, joi, de tuberculoză la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Este al doilea caz de deces la un copil infectat cu bacilul Koch în ultima perioadă, în acest spital. 

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 23:53

În 2020 s-au diagnosticat cu 35% mai puține cazuri de tuberculoză în România decât în 2019, potrivit datelor Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei. Dar conform statisticilor, scădere a apărut ca urmare a deficitului de diagnostic!

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 21:57

Tuberculoza rămâne o problemă de sănătate publică şi este a doua după COVID-19 în ceea ce priveşte bolile infecţioase cu consecinţe fatale în regiunea Europa şi Asia Centrală. 

Scris de: DCMedical Team       22 Martie, 16:06

O femeie se luptă cu o boală rară de sânge. Cazul ei șochează lumea medicală. 

15 Martie, 22:57

Şeful Secţiei de boli infecţioase din Spitalul Victor Babeş Timişoara, Virgil Musta, spune că se remarcă o evoluţie foarte rapidă a bolii la tineri, el arătând că sunt pacienţi care, în doar câteva zile, ajung de la o afectare a plămânului de 10%, la o afectare de 70%. 

Scris de: Cătălina Burghelea       15 Martie, 17:54

O analiză ADN susține că organismul uman s-a adaptat, în timp, variilor forme de viruși și bacterii, printre care și cel care ne îmbolnăvește de tuberculoză.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 21:04

Prof. Dr. Miron Bogdan, renumit pneumolog, a vorbit la Academia de Sănătate, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre COVID-19 și sechelele pe care le lasă virusul în plămâni. 

Scris de: Cătălina Burghelea       01 Martie, 11:53

Tutunul, poluarea și unele boli ne pot înfunda plămânii, împiedicându-ne să respirăm corect. Din fericire, ne putem curăța plămânii cu ajutorul plantelor.  

Scris de: Cătălina Burghelea       25 feb, 15:13

Pneumonia poate să fie provocată de o bacterie, un virus sau fungi. Oricare dintre acestea poate crea distrugeri în plămâni, însă COVID-19 este de departe cel mai agresiv. Iată câteva detalii despre această boală.

Scris de: Angela Sabău       24 feb, 21:19

Un subtip de astm la adulți poate provoca o susceptibilitate mai mare la gripă și poate duce la mutații periculoase ale gripei.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 00:02

O femeie tocmai a devenit virală pe TikTok după ce a descris cum s-a ales cu infecția chlamydia la plămâni. 

11 feb, 11:29

Pneumologul Marius Balea explică de ce este atât de periculos coronavirusul pentru plămânii unei persoane infectate.  

21 ian, 15:20

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta, a dezvăluit, la Antena 3, cum arată plămânii după infectarea cu coronavirus. 

Scris de: Cătălina Burghelea       18 ian, 10:42

Medicul Florin Chirculescu a povestit pe Facebook drama prin care a trecut o rudă de-a sa, mutată în Canada evidențiind astfel cum funcționează sistemele de sănătate din lume.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 11:42

Creșterea consumului de carne a fost asociat cu simptome de astm la copii, se arată într-un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 15:13

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy