Pneumologie

Noi cercetări arată că riscul unui copil de a dezvolta astm poate crește din cauza expunerii frecvente la produsele obișnuite de curățare din gospodărie. Produsele periculoase

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 23:28

Peste 2.600 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii au fost înregistrate în ultima săpătmână în Dolj. Aproape 700 au fost pneumonii și peste 200 de cazuri de gripă.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 18:45

Reprezentanții DSP Botoșani precizează că s-a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de gripă față de săptămâna anterioară.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 10:10

Până la 5 februarie, în sezonul 2019-2020, au fost confirmate 11 cazuri de gripă în județul Bihor.

Scris de: Adisa Codruț       05 feb, 12:41

Încă un deces din pricina gripei a fost înregistrat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 14:03

Renunțarea la fumat reduce riscul de apariție a cancerului pulmonar prin promovarea dezvoltării celulelor pulmonare „protectoare”, susțin cercetătorii într-un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       29 ian, 21:40

Un pacient de 43 de ani, din județul Sibiu, a murit în urma unui stop cardio-respirator. Fusese internat la Spitalul Județean Sibiu cu gripă.

Scris de: Adisa Codruț       27 ian, 10:52

Opt copii au fost diagnosticați cu gripă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 14:08

Peste 1.500 de cazuri de afecțiuni respiratorii au fost înregistrate în ultimele două săptămâni în județul Dâmbovița. Peste 130 au avut nevoie de internare.

Scris de: Angela Sabău       23 ian, 18:03

11 copii s-au prezentat luni, 20 ianuarie, la UPU a Spitalului Județean Buzău. Toți au fost diagnosticați cu gripă.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 09:49

Autoritățile chineze au anunțat că virusul misterios a ucis a treia persoană și a infectat alte 140.

Scris de: Adisa Codruț       20 ian, 08:41

Aproximativ 400 de cazuri noi de tuberculoză multidrog rezistentă se înregistrează anual în România, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, dr Beatrice Mahler.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 12:06

Conf univ dr Roxana Nemeș de la Institutul „Marius Nasta” a precizat, sâmbătă, că nu există și nu va exista „niciodată” o terapie pentru plămân pe bază de substanțe uleioase volatile.

Scris de: Adisa Codruț       18 ian, 15:38

Profesorul doctor Florin Mihălțan a explicat că a apărut o nouă afecțiune indusă de țigara electronică și o nouă consecință a fumatului – numită Evali-, o boală care în România este necunoscută.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 02:10

Autoritățile din Thailanda sunt în alertă după ce al doilea deces a fost înregistrat din cauza noului coronavirus, provenit din China.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 19:09

Peste 800 de cazuri de viroze respiratorii și pneumonii au fost raportate în județul Galați. O persoană a necesitat internarea în spital.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 13:05

Vicepremierul şi ministrul Sănătăţii din Thailanda, Anutin Charnvirakul, a vizitat, marţi seară, un spital unde se află internată o femeie din China care este tratată în urma infectării cu un nou tip de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 21:26

Zeci de cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate în județul Olt în a doua săptămână a anului. Cu peste 400 față de primele șapte zile ale lui 2020.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 21:17

Primul deces cauzat de epidemina de pneumonie din China a fost înregistrat azi. 41 de pacienți au fost infectați cu virusul misterios, iar șapte sunt încă în stare critică.

Scris de: Adisa Codruț       11 ian, 13:31

Pierderea din greutatea corporală reprezintă un tratament eficient pentru apneea în somn de tip obstructiv, însă cercetătorii au ajuns recent la concluzia că acest sindrom ar fi influenţat de grăsimea acumulată într-un loc neaşteptat: limba.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 13:37

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că vinovat de focarul de pneumonie din China s-ar face un coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 14:54

Pneumonia virală, o boală care face ravagii în China, a ajuns în Coreea de Sud. O femeie de afaceri din China este sub tratament, izolată, la Seul, pentru a evita îmbolnăvorea altor persoane.

Scris de: Angela Sabău       08 ian, 16:16

Un nou studiu care a inclus peste 3.700 de persoane din India asociază poluarea aerului cu un risc mai mare de a dezvolta o boală care îți șubrezește oasele.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 07:01

Pacienții infectați cu tuberculoză vor putea fi tratați și în sistem ambulatoriu, în cadrul unui proiect pilot pe care îl va derula Ministerul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 14:04

Persoanele care utilizează ţigări electronice şi care obişnuiau să fumeze tutun pot prezenta un risc mai mare de accident vascular cerebral în comparaţie cu cele care au folosit doar ţigări tradiţionale, sugerează un nou studiu.

07 ian, 13:02

O fetiţă în vârstă de 1 an şi 6 luni, internată iniţial la secţia Pediatrie a Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, a fost transferată marţi dimineaţa la un spital din Capitală. Un test rapid a confirmat că are gripă de tip A.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 10:25

O mare companie din SUA, cu filiale în aproape jumătate statele americane, a anunțat că de la începutul lui februarie nu va mai angaja fumători.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 17:30

Noile cercetări privind vaccinul împotriva tuberculozei sugerează că modul în care este livrat constituie o problemă.

Scris de: Adisa Codruț       03 ian, 22:18

Administrația SUA a Alimentelor și Medicamentelor a finalizat o serie de politici privind consumul de țigări electronice.

Scris de: Adisa Codruț       03 ian, 00:26

Cercetătorii au descoperit că aceia care dorm regulat mai mult de 11 ore sau mai puțin de 4 ore au de două sau de trei ori mai mari riscuri să aibă fibroza pulmonară.

Scris de: Florina Pop       31 dec 2019 / 18:23

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29