Pneumologie

Trei cazuri de tuberculoză au fost identificate la o școală din Brăila. Cazurile nu au legătură între ele, potrivit medicilor. Doi dintre ei sunt contagioși, însă grav este faptul că, cel puțin deocamdată, ancheta epidemiologică nu se poate face, din lipsa testului cutanat la...

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 19:57

Vaccin, boli respiratorii. Cercetători din Australia au gândit o abordare inedită prin care și-au propus să combată simultan infecțiile gripale și pneumococice.

20 mai, 22:50

Virus gripal. Cercetătorii de la Yale au descoperit de ce mulți oameni au tendința să se îmbolnăvească iarna de gripă.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 17:27

Pneumonia, o afecțiune destul de comună, dar care poate ridica probleme serioase de sănătate. Infecția dobândită în spital este cea mai periculoasă.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 09:58

Pacienții cu astm au o nouă posibilitate de a se informa cu privire la afecțiune. În campania „Respir” a fost lansată o platformă online, unde pot găsi răspuns la întrebări cu privire la această boală.

Scris de: Adisa Codruț       14 mai, 10:05

Cercetătorii au descoperit o legătură între tuberculoză și genetică. Este prima oară când un astfel de studiu este realizat și explică cea mai mare parte a cazurilor de TBC.

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 10:11

În fiecare an, la 7 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Astmului. Anul acesta, al 11-lea consecutiv, în curtea Spitalului Colțea din Capitală se vor putea face testări gratuite pentru pacienții diagnosticați și pentru persoanele la risc, în zilele de 11 și 12 mai. Iată cât...

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 18:08

Legătura dintre bolile de inimă și poluare a fost descoperită în urma mai multor studii care susțin îmbolnăvirea cu afecțiuni cardiace în orașe intens poluate.

Scris de: Florina Pop       27 apr, 07:47

Astmul bronșic a fost diagnosticat, anual, la circa 4 milioane de copii din lume din pricina poluării aerului cu dioxid de azot, susține un studiu făcut pe 194 de țări, între 2010 și 2015.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 20:58

Tusea persistentă poate fi un indiciu al unei boli grave, dar, la fel de bine, poate fi doar un simptom trecător. Medicii dau câteva indicii despre când ar trebui să ne îngrijorăm.

Scris de: Angela Sabău       08 apr, 14:26

Prezența glucozei în plămâni ar putea influența răspunsul imunitar al acestora, susține un studiu condus de cercetători de la Universitatea din Manchester.

Scris de: Florina Pop       02 apr, 16:33

Prof. dr. Ruxandra Ulmeanu vorbește la Interviurile Dc Medical despre bolile cauzate de poluare și fum. Weekendul trecut au fost zeci de incendii în mai multe județe din țară.

Scris de: Florina Pop       02 apr, 12:30

Weekendul trecut au fost zeci de incendii în toată țara. În Ploiești se știe deja că a fost depășită de limita de poluare. Dar ce efecte reale are poluarea asupra sănătății oamenilor? Ce boli produce sau agravează ea? Ne va explica Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății...

02 apr, 09:58

O legătură dintre riscul mare de boli cardiovasculare și oamenii mici de înălțime a fost descoperită de cercetători. Răspunsul stă în sănătatea plămânilor.

Scris de: Florina Pop       31 Martie, 23:52

Un om de știință de la Universitatea James Cook din Australia a realizat studiu inovator care aduce noi dovezi că un consum regulat de pește poate ajuta la prevenirea astmului. Ține de aportul de Omega-3 și Omega-6. Dar, unul dintre acești acizi grași este periculos în ast!

31 Martie, 06:36

Nu ar exista nicio legătură între riscul apariției demenței și fumat, susține un studiu recent. Acesta contrazice multe cercetări anterioare.

Scris de: Florina Pop       29 Martie, 19:10

Cercetatorii vizează o cale metabolică, calea dihidrofolat reductază, crucială pentru sinteza aminoacizilor pentru a trata infecțiile din tuberculoză și au dezvoltat un nou medicament eficient în tratarea bolii. Luna martie este marcată printr-o campanie la nivel mondial pentru eradicarea...

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 12:11

Lipsa fumatului, sportul, casa curată, hidratarea și râsului ajută să aveți plămâni sănătoși, susțin specialiștii de la webmd.com.

Scris de: Florina Pop       27 Martie, 23:11

Astmul bronșic a fost unul din subiectele emisiunii Academia de Sănătate, transmisă de DC NEWS și DC MEDICAL, cu Prof. univ. dr. Miron Bogdan, medic primar de medicină internă și pneumologie.

Scris de: Adisa Codruț       27 Martie, 11:43

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei este marcată în fiecare an pe 24 martie. Este ziua în care, în 1882, Robert Koch descoperea agentul patogen al tuberculozei, bacilul care îi poartă numele.

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 00:20

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat că a avut o discuție cu vicepreședintele Cubei, cu ministrul Sănătății și cel de Finanțe din această țară pentru a încheia un acord ca să aducă în România un medicament împotriva cancerului pulmonar.

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 14:10

E dovedit deja că lipsa somnului se reflectă atât în scăderea calității vieții, cât și în dezvoltarea unor boli cronice precum depresia, obezitatea, cancerul, diabetul sau hipertensiunea arterială. Specialiștii au tras un nou semnal de alarmă chiar de Ziua Mondială a...

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 23:30

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunțat astăzi, la un workshop pe tema politicilor publice în domeniul cancerului pulmonar, că, din acest an, va fi introdus un program de finanțare a markerilor moleculari, care va permite stabilirea diagnosticului primar precis, precum și...

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 21:24

Un număr de 256 de cazuri noi de tuberculoză au fost înregistrate în cursul anului 2018, la nivelul județului Vaslui, se arată într-un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 17:37

După ce au fost închise trei săptămâni, blocul operator și ATI-ul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală au fost redeschise, de astăzi. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și-a dat acordul după ce sălile de operații și cele de terapie...

Scris de: Dana Lascu       11 Martie, 18:14

Edemul pulmonar este o afecțiune ce poate să apară și ca efect al altor boli, posibil grave. După ce a fost diagnosticat, e important de văzut care a fost cauza care a dus la apariția edemului.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 14:30

Încă un pacient infectat cu Acinetobacter a murit, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este al cincilea bolnav care își pierde viața din cauza complicațiilor date de infecție cu bacteria periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 18:23

Aerul uscat și / sau rece este un declanșator al îngustării căilor respiratorii (bronhoconstricție) și poate fi un declanșator al astmului legat de vreme.

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 19:35

A patra victimă a infecțiilor nosocomiale la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este vorba de un pacient bărbat care a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 16:43

Institutul Pneumoftiziologie Marius Nasta va avea Secția ATI și blocul operator închise „cât timp va fi nevoie”, a anunțat managerul unității medicale, dr. Beatrice Mahler-Boca. Cei 28 de pacienți care ar trebui operați urgent, vor fi redirecționați către alte...

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 10:54

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27