Pneumologie

Cercetătorii au descoperit cum anume recuperarea după o pneumonie bacteriană îmbunătățește mult sistemul imunitar.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 21:56

Circa 1.000 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în judeţul Teleorman, în ultima săptămână.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 17:47

Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă şi duminică, între orele 9,00 - 17,00, în Piaţa Unirii - în faţa magazinului Unirea, unde vor beneficia de spirometrii gratuite, realizate în cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei "Tu ştii câţi ani au plămânii...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 noi, 14:19

Boala Pulmonară Obstructivă Cronică afectează 8,3% din populaţia României cu vârsta peste 40 de ani. Asta arată un studiu realizat de Societatea Română de Pneumologie.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 13:55

Nodulii pulmonari sunt pete rotunde cu diametrul mai mic de 3 cm sau puțin peste 1 inch. Văzuți în plămâni pe radiografii toracice sau tomografii, noduli pulmonari apar pe aproximativ unul din 500 de raze X, relatează Universitatea din Rochester.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 noi, 16:25

Chlamydia pneumoniae este o specie de bacterii din familia Chlamydia. Majoritatea cazurilor de infecție cu Chlamydia pneumoniae nu provoacă simptome sau cauzează simptome ușoare care nu sunt recunoscute ca boală. În unele cazuri, infecția poate provoca o boală respiratorie, uneori cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 noi, 17:59

Decesul unui tânăr de 18 ani din Belgia este primul din această țară atribuit țigărilor electronice. Potrivit autorităților, de vină ar fi o combinație nocivă de uleiuri utilizate.  

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 09:16

Țigările electronice au efecte grave asupra sănătății, iar o echipă de cercetători aduc dovezi în acest sens. ei cer reglementări mai stricte.

Scris de: Angela Sabău       14 noi, 11:17

Două cazuri de gripă au fost confirmate în județul Botoșani. Oficialii au arătat că ambele persoane au peste 50 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 16:40

Cercetătorii au descoperit că nitazoxanida ar putea fi folosită pentru a arma celulele sistemului imunitar să recunoască ARN-ul bacteriilor care provoacă tuberculoza și să le distrugă, evitând apariția rezistenței la medicamente.

Scris de: Dana Lascu       13 noi, 13:03

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute în prima săptămână a lunii noiembrie a fost mai mic cu aproximativ 20% comparativ cu ultima săptămână a lunii octombrie, potrivit DSP Olt.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 19:31

Armata sud-coreeană a interzis utilizarea şi deţinerea de ţigări electronice în bazele militare din motive de sănătate, după ce guvernul de la Seul a lansat un avertisment ca populaţia să nu mai folosească aceste dispozitive.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 10:51

Acetatul de vitamina E, un aditiv folosit uneori în țigările electronice, ar putea fi responsabil pentru focarul de leziuni pulmonare cauzate de fumatul electronic.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 10:37

Aproape 2.700 de infecţii respiratorii s-au înregistrat în județul Vaslui, susțin reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 16:00

Cercetători de la UBB Cluj organizează joi, 7 noiembrie, de Ziua Europeană a Radonului, o dezbatere despre radonul din clădirile cu acces public și de la birouri.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 16:00

Dr Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a explicat la Interviurile DC Medical că nu toate tumorile pulmonare pot fi operate cu laser. Pentru unele sunt necesare alte instrumente, dar sunt și cazuri când pacienții nu pot fi operați.

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 17:50

Bacteria tuberculozei provoacă milione de cazuri e tuberculoză în fiecare an. Cerctătorii au analizat cum pătrunde și se înmulțește bacteria în organism, pentru a o putea opri.

Scris de: Angela Sabău       01 noi, 07:31

Dr Cristian Paleru, medic primar chirurgie toracică, a explicat la Interviurile DC Medical de ce facem cancer și cum se localizează el în plămâni.

Scris de: Dana Lascu       31 oct, 22:46

Un sistem respirator sănătos este conceput pentru a proteja plămânii de inhalarea ocazională de fum, praf și alte substanțe dăunătoare. Fumatul de țigară nu numai că dăunează mecanismului său de protecție, dar continuă să îl asalteze cu materiale dăunătoare zilnic. Fumul pasiv...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct, 10:41

În SUA se înregistrează deja 1.604 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu țigările electronice tip vaping și 35 de decese, în 49 de state, Districtul Columbia și Insulele Virgine, conform CDC. Alaska este singurul stat fără un caz raportat

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 22:19

Doar în anumite cazuri este recomandată adrenalina nebulizată, a explicat medicul Mihai Craiu într-o postare pe pagina lui de socializare.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 16:59

Diabeticii se pare că ar fi mai sensibili la infecții precum coronavrusul sindormului respirator. Cercetătorii cred acum că aceasta ar putea fi o explicație a faptului că diabeticii sunt mai afectați de bolile respiratorii în general.

Scris de: Angela Sabău       20 oct, 11:51

Situația din State legată de fumatul electronic se înrăutățește: 33 de morți, 1.479 de bolnavi. Cel mai tânăr decedat: 13 ani.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 22:30

Copiii care fac rujeolă au un risc mai mare ca, odată ajunși la vârstă adultă, să facă o cumplită boală pulmonară, mai ales dacă ei, ca adulți, au astm sau fumează.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:02

Prezentatorul TV, Daniel Buzdugan, a fost internat în spital, anunță acesta pe Facebook.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:34

A doua tranșă de vaccin antigripal, de 7.220 de doze, a ajuns în județul Bihor.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:46

Un ordin al unui prefect din Secuime, dat joi, 17 noiembrie, vizează declanşarea unei campanii de prevenire şi combatere a fumatului în școli.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:52

Țigările electronice bagă din ce în ce mai mulți oameni în spital. În SUA sunt 26 de decese puse pe seama vapingului. Circa 1.300 de persoane au dezvoltat boli pulmonare, iar unele dintre acestea au fost chiar reinternate!

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 12:55

Pneumologul român Petru-Emil Muntean a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, Locul I la concursul organizat la Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie, desfășurat anul acesta la Madrid și la care au participat peste 22.000 de delegați.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 02:09

Fumătorii care fumează mai puțin de cinci țigări pe zi își provoacă daune pe termen lung la plămâni, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgiilor din Universitatea Columbia. La fel, nici foștii fumători n-au scăpat de pericol.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 19:31

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27