Pneumologie

Societatea Română de Pneumologie demarează, pe 18 noiembrie, chiar de Ziua Mondială a Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice, o nouă campanie de informare și educare a publicului larg cu privire la importanța depistării precoce a tuturor afecțiunilor legate de patologia pulmonară.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 16:53

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România lansează proiectul "Cancerul pulmonar – Ghidul pacientului", un ghid de informare pentru persoanele care se confruntă cu un potențial diagnostic de cancer pulmonar. 

Scris de: Adisa Codruț       14 noi, 18:33

Mai bine de o treime dintre românii care au răspuns la un sondaj online prezintă factori ce indică risc de cancer pulmonar. Anual, în România sunt diagnosticate circa 10.000 de noi cazuri.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 15:30

Chiar Hotărârea de Guvern a fost aprobată astăzi, indemnizația de 16 lei pe zi nu va ajunge prea curând la pacienții tratați în ambulatoriu pentru simplul fapt că nu are norme de aplicare!

Scris de: Dana Lascu       23 oct, 12:51

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană.

Scris de: Dana Lascu       23 oct, 10:42

Autoritățile sanitare precizează că numărul virozelor respiratorii din județul Bistrița-Năsăud s-a dublat între 21 și 27 septembrie față de intervalul 14- 21 septembrie.

Scris de: Adisa Codruț       30 sep, 14:47

Cercetătorii australieni au analizat cât de des li s-au prescris steroizi pacienților cu astm și ce efecte nedorite are consumul comprimatelor.

Scris de: Florina Pop       14 sep, 17:10

Boala pulmonară obstructivă cronică – BPOC - este o afecțiune pulmonară cronică ale cărei prime simptome pot fi atât de ușoare încât oamenii le confundă adesea cu semne de „îmbătrânire”. Iată ce să nu ignori niciodată:

Scris de: Dana Lascu       28 aug, 17:39

Un recent studiu a demonstrat că suplimentele de vitamina D nu previn crizele severe de astm la copii așa cum se credea.

Scris de: Florina Pop       26 aug, 07:31

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a anunțat că, de la începutul pandemiei COVID-19 și până acum, peste 3.000 de cazuri de cancer pulmonar este posibil să fie rămas nediagnosticate și netratate, din cauza faptului că accesul la medici este îngreunat și multe dintre...

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 22:30

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat o mică demonstrație care îi ajută pe cei cu astm să-și dea seama când flaconul cu medicamentul pentru afecțiunea lor este gol. E atât de ușor că nici nu te-ai fi gândit la metoda asta: 

29 iul, 21:15

Cercetătorii americani au descoperit modul în care celulele căilor respiratorii se înmulțesc și se regenerează vindecând leziunile.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 09:26

Hipertensiunea arterială pulmonară este o boală care apare pe nesimțite care afectează arterele mici și duce la creșterea tensiunii arteriale în plămâni.

Scris de: Adisa Codruț       22 iul, 12:19

Fumătorii care încep din adolescență vor avea acest viciu mult timp, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       16 iul, 22:04

Cunoscutul medic MIhai Craiu explică într-un mesaj video cum se utilizează corect inhalatoarele pentru astm. 

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 15:30

Guvernul a aprobat vineri, 9 iulie, o Ordonanță de Urgență pentru un program de controlul TBC în România.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 22:42

Un studiu danez sugerează că factorii prezenți în uter în timpul sarcinii oferă un risc suplimentar pentru astm și alergii la copii.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 22:44

Cercetătorii consideră că două teste simple ar prezice dacă un bolnav de bronhopneumopatie obstructivă cronică are nevoie de tratament, implicit de spitalizare.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 20:06

Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioare Zerlendi.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 10:56

Conf univ Dr Radu Stoica, de la Institutul Marus Nasta din București arată că autoritățile au mai inventat o raportare inutilă în loc să elibereze paturile ATI din spitalele unde mii de bolnavi care nu au COVID-19 nu au acces la tratament.

Scris de: Dana Lascu       08 iun, 12:20

Cercetători au descoperit o boală nouă care ar duce la o mai bună înțelegere și posibilă tratare a fibrozei chistice.

Scris de: Adisa Codruț       05 iun, 23:11

Alergicii și astmaticii alergici sunt mai puțin susceptibili să se infecteze cu coronavirus decât pacienții cu alte afecțiuni cronice, spun experții de la Organizația  Mondială a Alergologilor. Studiul pe care se bazează ei

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 20:02

Medicul pneumolog Florin Mihălțan a subliniat, într-o dezbatere a DC Media Group, gravitatea efectelor poluării asupra organismului uman. 

Scris de: Florina Pop       19 mai, 14:51

Într-un Studiu de Asistență Medicală în Sănătate Publică a adolescenților care au folosit țigările electronice în ultima lună, anumiți factori au fost asociați cu utilizarea frecventă.

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 22:17

Ian Anderson, liderul trupei Jethro Tull a dezvăluit că suferă de o boală pulmonară incurabilă. Artistul este convins că afecțiunea lui are legătură cu dispozitivele care produc fum pe scenă.

Scris de: Adisa Codruț       13 mai, 15:51

Cercetătorii de la Baylor College of Medicine, Universitatea din Carolina de Sud și alte instituții au identificat fumatul drept un potențial factor de risc pentru infecția cu virusul COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       29 apr, 22:59

Hantavirusurile sunt virusuri ARN transmise oamenilor de rozătoare. Oboseala și febra se numără printre simptomele precoce.

Scris de: Adisa Codruț       05 apr, 21:14

Dr. Neal Patel spune că fumătorii prezintă un risc mai mare în fața COVID-19, deoarece fumatul distruge o parte din mecanismele naturale de apărare ale plămânului.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 apr, 09:22

Cercetătorii chinezi au constatat la computer tomograf (CT) că pneumonia dată de noul coronavirus Covid-19 produce anumite tipuri de leziuni pulmonare care arată gravitatea bolii.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 23:22

DSP Olt a depistat un salariat al unei instituții de stat - o femeie - cu tuberculoză. Pacienta este internată la București, colegii și ceilalți contacți direcți ai ei vor fi examinați.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 17:42

Click pentru a naviga in paginile din categoria PNEUMOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy