Jill Biden, diagnosticată cu cancer de piele. L-a descoperit după un control de rutină. Cum se manifestă simptomele

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
jill biden - FOTO: Instagram@First Lady Dr. Jill Biden
jill biden - FOTO: Instagram@First Lady Dr. Jill Biden

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, a fost operată de cancer de piele. Care sunt simptomele.

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 71 de ani a fost operată de cancer de piele. Două leziuni canceroase au fost eliminate. Țesutul canceros a fost carcinom bazocelular – cea mai frecventă formă de cancer de piele.

Jill Biden, supusă intervenției chirurgicale

Jill Biden a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a elimina două leziuni cutanate canceroase, a precizat medicul președintelui. Ambele au fost în concordanță cu carcinomul bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, a scris dr. Kevin O'Connor într-un memoriu, potrivit BBC.

Toate țesuturile canceroase au fost complet eliminate din leziuni într-o procedură cunoscută sub numele de chirurgie Mohs. 

Doamna Biden este "în spirite bune și se simte bine", a spus dr. O'Connor. 

În urma unui screening de rutină pentru cancerul de piele de la începutul acestei luni, medicii au recomandat ca o leziune mică deasupra ochiului drept al doamnei Biden să fie excizată din "o abundență de precauție".

Medicul de la Casa Albă, dr. Kevin C. O'Connor, a declarat într-o declarație că țesutul din două locuri - deasupra ochiului drept și pe piept - a fost testat și confirmat ca fiind carcinom bazocelular, o formă comună și relativ neagresivă de cancer de piele. Tot țesutul canceros a fost îndepărtat, a spus dr. O'Connor.

O a treia leziune, similară, a fost îndepărtată și de pe pleoapa stângă a Primei Doamne. Procedura a confirmat că leziunea a fost carcinom bazocelular (CCA).

Procedura a provocat unele umflături faciale și vânătăi "așa cum se anticipase", a spus dr. O'Connor.

Vezi și: Cancerul de prostată, cauze și diagnostic. Manu: În plină sănătate pacientul poate descoperi că are cancer de prostată. Poate exista fără niciun simptom

Carcinomul bazocelular, ce este

Carcinomul bazocelular este un tip de cancer de piele. Carcinomul bazocelular începe în celulele bazale - un tip de celulă din piele care produce noi celule ale pielii pe măsură ce cele vechi mor.

Carcinomul bazocelular apare adesea ca un cucui ușor transparent pe piele, deși poate lua alte forme. Carcinomul bazocelular apare cel mai adesea pe zone ale pielii care sunt expuse la soare, cum ar fi capul și gâtul.

Cele mai multe carcinoame bazocelulare sunt considerate a fi cauzate de expunerea pe termen lung la ultraviolete (UV) radiații de la lumina soarelui. Evitarea soarelui și utilizarea protecției solare pot ajuta la protejarea împotriva carcinomului bazocelular.

Vezi și: Românii, printre cei mai fericiți oameni din lume?! De ce raportul WHR e un semnal de alarmă și de ce suntem, de fapt, un "popor profund nefericit". Leca: Tristețea va crește!

Carcinomul bazocelular, simptome

Carcinomul bazocelular se dezvoltă de obicei pe părțile expuse la soare ale corpului, în special pe cap și gât. Mai rar, carcinomul bazocelular se poate dezvolta pe părți ale corpului, de obicei protejate de soare, cum ar fi organele genitale.

Carcinomul bazocelular apare ca o schimbare a pielii, cum ar fi o creștere sau o durere care nu se va vindeca. Aceste modificări ale pielii (leziuni) au de obicei una dintre următoarele caracteristici:

- Un cucui strălucitor, de culoarea pielii, care este translucid, ceea ce înseamnă că puteți vedea un pic prin suprafață. Cucuiul poate arata alb perlat sau roz pe pielea alba. Pe pielea maro și neagră, cucuiul arată adesea maro sau negru lucios. Vasele mici de sânge ar putea fi vizibile, deși pot fi dificil de văzut pe pielea maro și neagră. Cucui poate sângera.

- O leziune maro, neagră sau albastră - sau o leziune cu pete întunecate - cu o margine ușor ridicată, translucidă.

- Un plasture plat, solzos, cu o margine ridicată. În timp, aceste patch-uri pot crește destul de mari.

- O leziune albă, ceroasă, asemănătoare cicatricilor, fără o margine clar definită, notează Mayo Clinic.

Vezi și: Băutura alcoolică ce ameliorează durerile de gât. Are efect analgezic, tratează infecțiile și ajută la relaxarea mușchilor

Ce este chirurgia Mohs

Chirurgia Mohs este o procedură utilizată pentru a trata cancerul de piele.

Aceasta include tipuri comune de cancer de piele, cum ar fi carcinomul bazocelular și carcinomul cu celule scuamoase. De asemenea, include melanomul și alte tipuri de cancer de piele mai puțin frecvente.

Chirurgia Mohs este cea mai utilă pentru cancerele de piele care:

- Au un risc crescut de a reveni sau care au recidivat după tratamentul anterior.

- Sunt în zone în care doriți să păstrați cât mai mult țesut sănătos posibil. Aceasta include zone din jurul ochilor, urechilor, nasului, gurii, mâinilor, picioarelor și organelor genitale.

- Au muchii greu de definit.

- Sunt mari sau cresc rapid.

Această intervenție chirurgicală presupune tăierea straturilor subțiri ale pielii. Fiecare strat subțire este analizat îndeaproape pentru semnele de cancer. Procesul continuă până când nu există semne de cancer.

Scopul intervenției chirurgicale Mohs este de a elimina tot cancerul de piele fără a afecta pielea sănătoasă din jurul acestuia. Chirurgia Mohs permite chirurgului să fie sigur că tot cancerul a dispărut. 

Reduce nevoia de alte tratamente sau mai multe interventii chirurgicale. În timpul intervenției chirurgicale Mohs, medicamentul pentru a amorți zona este de obicei administrat, astfel încât pacienții să nu simtă durerea. Majoritatea oamenilor pot merge acasă după o intervenție chirurgicală și nu trebuie să rămână într-un spital.

Chirurgia Mohs este numită și chirurgie micrografică, potrivit Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel