Kate Middleton, ritual împotriva stresului. Trucul simplu care o ajută pe Prințesă să rămână calmă și să doarmă bine. Are multiple beneficii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
kate middleton - FOTO: Instagram @princeandprincessofwales
kate middleton - FOTO: Instagram @princeandprincessofwales

Kate Middleton, Prințesa de Wales, are un truc simplu la care apelează pentru a rămâne calmă în situații solicitante și pentru a dormi bine.

Kate Middleton a dezvăluit că s-a confruntat cu probleme mari cu somnul, imediat după moartea Reginei. Pe fondul stresului, Prințesa de Wales se chinuia să adoarmă.

Astfel, Kate Middleton a apelat la metode inedite care luptă împotriva insomniei și a stresului. Nora Regelui Charles apelează la o metodă care poate fi aplicată de oricine și care are multiple beneficii.

În timpul unei vizite la sediul Central Beacons Mountain Rescue Team din Merthyr Tydfil săptămâna trecută, un participant a dezvăluit pentru People că prințesa i-a mărturisit că ”înoată în apă rece". Mai mult, nu este singura din familia regală care practică această activitate, întrucât și Meghan Markle este o fană a înotatului în apă rece, care are multe beneficii, notează Hello Magazine.

Vezi și: Fisura anală, afecțiune des întâlnită. Semnalul de alarmă care indică un cancer anal. Alte patru boli grave din cauza cărora apar fisurile anale

Cum funcționează terapia

Dr. Sarah Brewer, director medical al unui brand de suplimente a explicat ce beneficii are înotul în apă rece.

”Nu trebuie să vă faceți griji! Scufundarea în apă rece stimulează endorfinele pentru a îmbunătăți starea de spirit, pentru a ajuta la combaterea stresului, anxietății și depresiei. Apa rece te ajută la obținerea unei meditații calme, pe măsură ce te concentrezi pe respirație”, a precizat dr. Sara Brewer.

Dușul rece, efecte similare

Terapia cu apă rece presupune să folosiți apa la o temperatură de aproximativ 15°C pentru a trata afecțiuni sau pentru a stimula beneficiile pentru sănătate. Această practică există de câteva milenii. Dar adaptările recente includ băile cu gheață, dușurile zilnice energice, înotul în aer liber și ședințele de terapie prin imersiune în apă rece, având mai multe beneficii.

Mai mult decât atât poate atenua și simptomele depresiei. Apa rece nu este un leac pentru nicio afecțiune mentală. Dar anumite studii de caz sugerează că înotul în apă rece a ajutat la ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății la unele persoane. Un astfel de studiu de caz implică o femeie care se confrunta cu anxietate și depresie de la vârsta de 17 ani.

Vezi și: Regele Charles, obiceiul alimentar nesănătos. Ce greșeală uriașă face monarhul: Îl vede ca pe un lux

La 24 de ani, ea a început un program de probă de înot săptămânal în ape deschise. În timp, simptomele ei au scăzut atât de mult încât a putut să renunțe la administrarea de medicamente pentru a le trata. Un an mai târziu, medicii ei au constatat că înotul regulat încă îi ținea la distanță simptomele depresiei.

Crește endorfinele

Depresia afectează cel puțin 10% dintre adulții americani, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Multe medicamente tratează depresia, în funcție de gravitatea sau durata simptomelor. O metodă holistică de tratament care câștigă popularitate este hidroterapia. S-a demonstrat că efectuarea unui duș rece timp de până la 5 minute, de 2-3 ori pe săptămână, a ajutat la ameliorarea simptomelor depresiei într-un studiu clinic.

Pentru persoanele cu depresie, dușurile reci pot funcționa ca un fel de terapie cu electroșocuri blânde. Apa rece trimite multe impulsuri electrice către creier. Acestea îți zdruncină sistemul pentru a crește vigilența, claritatea și nivelul de energie. De asemenea, sunt eliberate endorfine, care sunt uneori numite hormonii fericirii. Acest efect duce la sentimente de bunăstare și optimism, notează Healthline.

Vezi și: Regina Camilla, dietă. Care e alimentul simplu, adorat de soția Regelui Charles și ce nu mănâncă niciodată. Fiul ei a dat-o de gol: E o dietă ridicolă

Dușul rece ajută la îmbunătățirea metabolismului

Grăsimea albă este grăsimea pe care o asociem cu afecțiuni precum obezitatea și bolile de inimă, dar cu toții ne naștem cu grăsime brună. Cercetătorii au descoperit că grăsimea brună joacă un rol important în sănătatea adulților. Nivelurile sănătoase de grăsime brună indică, de asemenea, faptul că grăsimea albă va fi la un nivel sănătos. Iar grăsimea brună este activată de expunerea la temperaturi scăzute.

Persoanele care sunt obeze nu pot începe pur și simplu să facă dușuri reci pentru a slăbi fără a schimba alte obiceiuri de viață. Dar a face un duș rece de 2 sau 3 ori pe săptămână poate contribui la creșterea metabolismului. Aceasta poate ajuta la combaterea obezității în timp. Cercetarea despre cum anume dușurile reci ajută oamenii să slăbească este neclară. Totuși, arată că apa rece poate echilibra anumite niveluri hormonale și poate vindeca sistemul gastrointestinal. Aceste efecte se pot adăuga la capacitatea dușului rece de a duce la pierderea în greutate.

Vezi și: Regele Charles, diagnostice. Cele 3 boli de care nu a știut nimeni: Voi servi țara pe tot timpul rămas pe care Dumnezeu mi-l va acorda

Îmbunătățește circulația

Se poate simți inconfortabil să ne scufundăm corpul în apă rece, dar poate fi și revigorant. Asta pentru că apa care este mai rece decât temperatura naturală a corpului nostru face ca organismul să lucreze puțin mai mult pentru a-și menține temperatura centrală. Atunci când sunt făcute în mod regulat, dușurile reci pot face ca sistemul nostru circulator să fie mai eficient. Unii oameni raportează, de asemenea, că pielea lor arată mai bine ca urmare a dușurilor reci, probabil din cauza unei circulații mai bune.

Sportivii cunosc acest beneficiu de ani de zile, chiar dacă abia de curând am văzut date care susțin că apa rece pentru vindecarea după o accidentare sportivă. Este același motiv pentru care gheața scade inflamația atunci când ne facem o vânătaie sau ne rupem un mușchi. Prin scăderea temperaturii unei zone a corpului, accelerăm livrarea de sânge mai cald și proaspăt oxigenat în zona respectivă. Și asta accelerează timpul de recuperare. Unii oameni pot beneficia de dușuri reci ca o modalitate de a ajuta sângele să se deplaseze mai rapid prin corp. Printre acestea se numără persoanele cu circulație deficitară, tensiune arterială ridicată și diabet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel