Lămâile, 6 efecte ULUITOARE în anumite boli: gripă, astm, reumatism, detoxifiere, imunitate

Dana Lascu |
Data publicării:
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate

Ca să parafrazăm un proverb, când viața îți dă lămâi, este timpul să te faci sănătos! Iată care sunt cele 6 cele mai  importante beneficii pentru sănătate pe care  le au lămâile și în ce boli fac adevărate minuni: 

Lămâile nu numai că sunt grozave în limonadă, dar aduc în mod natural beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Poți folosi lămâi la detoxifierea și la curățarea fluxului sanguin și a ficatului, reducerea inflamațiilor, tratează răcelile, gripa, durerile în gât, bronșita, astmul, indigestia, arsurile la stomac, scorbutul, febra și reumatismul. Sunt un stimulent minunat al ficatului și un solvent pentru acidul uric (ameliorarea gutei) și alte toxine.

Lămâile, remedii naturale 

Încercați unul sau toate aceste remedii naturale pe bază de lămâi:

1) Curățarea ficatului, purificator pentru sânge, creșterea imunității - Beți sucul unei lămâi într-o ceașcă de apă caldă în fiecare dimineață. Atenți, zeama de lămâie nu trebuie consumată dacă aveți ulcer.

2) Tratamentul acneei - După spălarea feței pentru a îndepărta uleiurile, ștergeți fața cu suc de lămâie de trei ori pe zi.

3) Supresor pentru tuse - Amestecați sucul de la două lămâi cu două linguri de miere într-un borcan mic de sticlă. Luați câte o lingură de amestec după cum este necesar. Gargară - Combinați cantități egale de suc de lămâie și apă caldă. Faceți gargară și scuipați.

4) Curăță mâinile, balsam și îndepărtarea mirosurilor - Pentru a curăța și înmuia mâinile după spălarea vaselor sau pentru a îndepărta petele de legume și fructe, precum cele de la sfeclă sau de la nucile verzi, frecați bine mâinile cu suc de lămâie. De asemenea, va îndepărta mirosurile puternice de ceapă și de pește de pe mâini.

5) Ameliorarea arsurilor la stomac - Adăugați 1 lingură de suc de lămâie la jumătate de pahar de apă și beți.

6) Când aveți artrită sau gută, este important să rămâneți hidratat și să beți suficientă apă este cel mai bun mod de a face acest lucru. Apa cu lămâie poate fi o alternativă mai sănătoasă la băuturile răcoritoare sau băuturile cu zahăr și are, de asemenea, beneficii specifice pentru artrită, pentru că antioxidanții din lămâi ajută la calmarea inflamației, a durerii și a rigidității (în artrita reumatoidă). De asemenea, citricele precum lămâile, portocalele și  grapefruitul, sunt bogate în vitamina C. Această componentă dietetică este necesară pentru sinteza colagenului, care ajută la construirea și repararea vaselor de sânge, tendoanelor, ligamentelor și oaselor și, prin urmare, citricele sunt utile pentru persoanele cu osteoartrită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel