Laptele care previne osteoporoza. O cană din acest lapte conține 25% din necesarul zilnic de Calciu

Monika Baciu |
Data publicării:
laptele de capra - FOTO: Freepik@rawpixel.com
laptele de capra - FOTO: [email protected]

Laptele care previne osteoporoza conține o cantitate importantă de Calciu. Totodată, menține și sănătatea inimii. 

Calciul este crucial pentru menținerea densității osoase și prevenirea osteoporozei, în special la persoanele în vârstă. Osteoporoza este o afecțiune în care oasele devin fragile și predispuse la fracturi.

Laptele conține și alte substanțe nutritive esențiale, cum ar fi vitamina D, care ajută la absorbția calciului, și proteinele care sunt importante pentru dezvoltarea și menținerea mușchilor.

Laptele de capră, beneficii

Beneficiile pentru sănătate ale laptelui de capră pot include capacitatea sa potențială de a ajuta în pierderea în greutate, reducerea inflamației, optimizarea digestiei, îmbunătățirea biodisponibilității nutrienților, întărirea oaselor, îmbunătățirea sănătății inimii, întărirea imunității, creșterea metabolismului, prevenirea acumulării de toxine în organism și beneficii generale pentru sănătate.

Vezi și: Simptomul terifiant al AVC-ului. Semnul care apare cu câteva zile înainte ca un vas de sânge să explodeze

Laptele de capră, benefic pentru sănătatea oaselor

Lapte de capră - FOTO: Freepik@EyeEM

Toate tipurile de lapte sunt bogate în calciu, iar laptele de capră nu face excepție. În plus, ar putea furniza o cantitate comparabilă de calciu cu laptele de vacă fără efecte secundare, asigurând că depozitele de calciu rămân bogate și stabile, contribuind la prevenirea osteoporozei.

O cană de lapte de capră conține 25% din valoarea zilnică (DV) pentru calciu. Acest mineral ajută la promovarea densității osoase și la întărirea oaselor pentru a preveni leziunile și osteoporoza (o boală a oaselor în care acestea devin fragile și casante). În plus, vitamina D este esențială pentru absorbția calciului, iar o cană de lapte de capră fortificat conține 15% din DV pentru vitamina D, potrivit Health.

Fosforul este o altă componentă esențială a oaselor și dinților. O cană de lapte de capră furnizează 22% din valoarea zilnică (DV) pentru acest nutrient. Fosforul este strâns legat de calciu, deoarece ambele contribuie la structura oaselor și dinților, și sunt reglate de aceiași hormoni.

Laptele de capră, proprietăți antiinflamatorii

Un motiv pentru care oamenii tind să iubească laptele de capră este că îl pot consuma fără inflamații și disconfortul gastric pe care laptele de vacă îl provoacă adesea. Acest lucru se datorează compoziției enzimatice unice a laptelui de capră care calmează inflamația în intestin. Cercetările sunt în curs pentru a vedea dacă aceste proprietăți antiinflamatorii se extind și în alte zone ale corpului, dar un lucru este sigur: este cu siguranță benefic pentru stomac.

Vezi și: Când și cum se bea, de fapt, cafeaua. Acesta e secretul unui creier sănătos! Vlad Ciurea: Este o plăcere, relaxare

Laptele de capră îmbunătățește absorbția nutrienților

Unul dintre principalele avantaje ale laptelui de capră este că compoziția sa chimică este mult mai aproape de cea a laptelui uman decât a laptelui de vacă. Laptele uman este similar cu laptele de capră, astfel încât organismul nostru poate obține mai mulți nutrienți din lapte pe măsură ce trece prin sistemul nostru și cauzează mai puțin stres asupra proceselor noastre digestive, potrivit Organic Facts.

Se știe că laptele de capră este mai bogat în nutrienți decât laptele de vacă, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de atât de mult pentru a obține aceeași (sau chiar o mai bună) aport de nutrienți. O singură cană poate furniza aproape 40% din necesarul nostru zilnic de calciu, 20% din aportul de vitamina B, precum și o cantitate semnificativă de potasiu și fosfor. Mai mult, studiile au arătat că laptele de capră poate ajuta la creșterea absorbției de fier și cupru în tractul nostru digestiv, ceea ce este esențial pentru persoanele care se confruntă cu anemie și alte deficiențe.

Vezi și: Semnul din timpul nopții care îți arată că ai o boală mortală. Diana Mihalcea: Trebuie să îi sperii. Ăsta e un semn

Laptele de capră protejează inima

Există aproape de două ori mai mulți acizi grași benefici în laptele de capră decât în laptele de vacă, ceea ce ar putea însemna că echilibrul nostru de colesterol este în siguranță dacă este consumat. Prin echilibrarea acizilor grași esențiali în corp, putem preveni ateroscleroza, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic și alte complicații coronariene.

Nivelul ridicat de potasiu din laptele de capră ajută, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale, deoarece potasiul este un vasodilatator care relaxează vasele de sânge și ameliorează tensiunea asupra sistemului cardiovascular.

Laptele de capră stimulează imunitatea

Laptele de vacă poate conține cantități infime de seleniu, dar există cantități semnificative în laptele de capră. Acest mineral rar este un component cheie în funcționarea sistemului imunitar, protejându-ne de boli și combatând infecțiile.

Deși laptele de capră are mai mulți acizi grași decât laptele de vacă, are mai puține grăsimi nesănătoase, ceea ce înseamnă că poate ajuta oamenii să piardă în greutate fără a compromite nevoile lor nutriționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel