Laptele de ovăz, ce este și la ce se folosește

Cerealele din ovăz
Cerealele din ovăz

Laptele de ovăz se obține din tărâțe de ovăz și apă.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV, explică, într-o postare pe rețelele sociale, ce este laptele de ovăz, cum se obține și la ce se folosește.

”Băutura pe bază de ovăz se obține din tărâțe de ovăz înmuiate în apă? Băutura pe bază de ovăz, întâlnită și sub denumirea de lapte de ovăz, se obține în urma presării și filtrării tărâțelor de ovăz înmuiate în prealabil într-o cantitate de apă. Din punct de vedere nutritiv, laptele de ovăz are un conținut mediu de zaharuri și un procent de grăsime de 1,5%. Datorită texturii sale cremoase, laptele de ovăz este un bun înlocuitor al laptelui de vacă în produsele care necesită coacere”, notează Dan Vodnar pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0