Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip. Se face din 3 ingrediente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip.  Foto: Freepick @jcomp
Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip. Foto: Freepick @jcomp

Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip. Iată cum poate fi făcut acasă, din doar 3 ingrediente.

Odată cu trecerea timpului, tenul nostru  își pierde elasticitatea, de aceea trebuie să ave grijă de el, folosind laptele demachiant, care șterge 20 de ani de pe chip.

Deja după ce depășim pragul de 30 de ani, producția de colagen încetinește și apar primele riduri. Ne salvează remediile naturale, care ne  permit să ne păstrăm pielea mereu proaspătă și tânără.

Vrei să ai părul ca în reclame? Acordă atenție modului în care îl îngrijești

Așadar, de ce să nu pregătim împreună laptele demachiant din trei ingrediente pentru a avea un ten minunat? Cu siguranță meritul va fi al ingrediente naturale, pe care le vom folos în îngrijirea zilnică a tenului.

Natura ne oferă tot  ce avem nevoie: ierburi împotriva căderea părului, plante împotriva acneei și pentru rezolvarea multor alte probleme de sănătate.

Laptele demachiant, făcut, în doar 5 minute, cu 3 ingrediente miraculoase: avem nevoie de orez, apă și amidon de porumb. Combinația acestor trei ingrediente ne permite să pregătim un amestec ideal pentru a ne întinde tenul, pentru a-l purifica și, mai presus de toate, pentru a-i asigura  nutrienții de care are nevoie.

Cele mai bune alimente care purifică organismul. Consumă-le și tu

Așadar, putem crea un lapte demachiant, pe care îl vom păstra la frigider și folosi ca demachiant, sau chiar ca mască nutritivă. 

Iată cum se prepară laptele demachiant: într-un vas punem o cană de orez alb nespălat și trei căni de apă. Acoperim asul cu o folie alimentara și lăsăm orezul să fermenteze, aproximativ 48 de ore.

Într-o cratiță turnăm apoi 100 ml de apă curată și 50 de grame de amidon de porumb.  Aprindem aragazul și așteptăm ca lichidul să se îngroașe complet. Aceasta trebuie lăsată să se răcească.

Între timp, filtrăm apa de orez fermentat și o adaugăm în crema de amidon, amestecând bine. De îndată ce obținem un amestec semi-fluid, luăm o sticlă în care vom pune laptele demachiant, pe care îl vom păstra la frigider.

Folosim laptele demachiant de două ori pe săptămână pe față și gât. Deja după primele aplicări, vom observa că pielea va arăta mai sănătoasă și mai puțin ridată.

 

Greșeala care îți face tenul trist, OFILIT și obosit. Semnul de pe dischetă care-ți arată că te-ai demachiat complet

Pielea noastră poate fi considerată, cu ușurință, barometrul stării de sănătate, fie că ne referim la cea fizică, fie la cea emoțională. Iar stresul este unul dintre factorii declanșatori pentru diferite pete sau iritații la nivelul pielii.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, ne-a dezvăluit care este vârsta ideală de la care trebuie să începem să avem o rutină de îngrijire a pielii. 

"Vârsta este undeva în jur de 12 ani, atunci când e minunat să cochetăm cu ideea de curățare al tenului măcar. Să începem să-l curățăm cu o loțiune micelară foarte delicată, sunt loțiuni micelare care au ingrediente foarte blânde și funcționează foarte bine pe tenurile tinere.

Aș recomanda o apă micelară super, super delicată, care să bucure tenul și să ajute la întâmpinarea adolescenței, pentru că în adolescență tenul are nevoi și spune lucrul acesta destul de vizibil, din păcate, în multe cazuri. În adolescență apare acneea, apar coșurile, apar punctele negre, tenul e din ce în ce mai uleios.

Sunt persoane tinere care sunt foarte norocoase și arată bine de la un capăt la altul, dar majoritatea au furtuni hormonale care se văd pe față și atunci curățarea trebuie făcută ca la carte, dimineața și seara, fără scuză.

Strugurii congelați, beneficii pentru sănătate. Cum te ajută

Dacă nu ne demachiem o dată poate nu se întâmplă nimic, dar dacă nu ne demachiem de 3 - 4 ori, deja începe să devină o obișnuință și sunt probleme majore pe care ar trebui să nu le avem. Să ne întâmpinăm și să curățăm tenul.

În funcție de ten și în funcție de vârstă, curățarea trebuie făcută măcar cu apă micelară dimineața, pentru că seara se presupune că am avut o curățare foarte conștiincioasă, iar seara, în funcție de tipul de ten, aș merge pe cremă de demachiere și apă micelară sau poate pe spumă de spălare și apă micelară. Sunt persoane diferite care au necesități diferite de curățare. Important e să curețe tenul.

Nici nu știu dacă e important felul și pașii în care fac curățarea. Sunt persoane care se simt bine să-și folosească crema de demachiere și apoi să se spele sau să pună apă micelară. E minunat.

E important să facem demachierea până când discheta demachiantă este curată și nu mai are impurități. Atunci cu siguranță ne-am demachiat bine", a declarat Ioana Marinescu, fondator Plush Bio, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Zeama de murături, beneficii pentru sănătate. Ce indicații are

Boabele de muștar, beneficii pentru sănătate. Cum să le consumi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel