Cele mai bune alimente care purifică organismul. Consumă-le și tu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cele mai bune alimente, care purifică organismul - Foto: Freepick @KamranAydinov
Cele mai bune alimente, care purifică organismul - Foto: Freepick @KamranAydinov

Care sunt cele mai bune alimente care purifică organismului și care nu trebuie să lipsească din meniul nostru. 

Nutriționiștii recomandă să consumăm cât mai des fructe și legume, cele mai bune alimente, care purifică organismul de toxine și de reziduuri alimentare nocive.

Organismul uman este ca un filtru. În fiecare zi, el prelucrează produsele alimentare, pe care le transformă în calorii. Multe substanțe nocive se acumulează în organism, ceea ce duce la apariția unor afecțiuni.

Există produse, care fiind consumate în cantități suficiente, efectuează "o curățenie generală " a organismului nostru.

Ai slăbit fără să ții o dietă? Iată opt cauze posibile

 

Verdețurile: spanacul, pătrunjelul, mărarul curăță sistemul digestiv. Acestea conțin clorofilă, care împiedică reproducerea bacteriilor dăunătoare. Clorofila ajută la eliminarea toxinelor și  din organism în mod natural.

Usturoiul stimulează secreția de seleniu biologic activ și sulf, cele mai importante două componente pentru procesul de detoxifiere. În plus, usturoiul conține de 39 componente antibacteriene, antifungice și antiparazitare, ceea ce permite nu numai eliminarea toxinelor alimentare, dar și înlăturarea efectelor negative ale consumului lor.

10 alimente bogate în Zinc. De ce trebuie să le mănânci și ce beneficii au pentru sănătate

Legumele: broccoli, ceapa, varza de Bruxelles, varza albă, sparanghelul, morcovii și sfecla. Dacă aceste produse se regăsesc în cantități suficiente în alimentație, tractul digestiv va funcționa și va elimina toxinele.

Citricele. Vitamina C, care se regăsește din abundență în fructele citrice, este recunoscută oficial ca o vitamină esențială implicată în detoxifiere. Prin urmare, ar trebui să ne începem  ziua cu un pahar de suc de portocale proaspăt stors. Lămâia e bună pentru a fi servită cu pește și în salate. 

Dieta grăsimii brune, eficientă pentru slăbire. 30 de minute de sport pe zi sunt suficiente

Algele de mare sunt bogate în oligoelemente: Spirulina și Chlorella. Cele două substanțe nu se regăsesc în produsele alimentare obișnuite. Medicii au stabilit că algele marine sunt printre cei mai buni "purificatori" ai organismului.

De asemenea, au efect alcalin, benefic pentru sistemul imunitar și starea generală de sănătate.

Medicii recomandă să consumăm nuci, semințe de dovleac și semințe de floarea-soarelui, ulei de măsline, avocado și ceai verde.

Cinci produse alimentare pe care trebuie să le ai în casă dacă vrei să slăbești

 

Cinci produse alimentare te ajută să slăbești. Care sunt acestea și de ce e bine să le ai în casă. Dacă ai cinci produse alimentare sănătoase în bucătărie, cu siguranță știi deja multe despre pierderea sănătoasă în greutate. Încercarea de a respecta o dietă poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă te concentrezi pe alimentele pe care nu le poți mânca sau pe alimentele pe care ar trebui să le eviți.

Opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele. Află care sunt acestea

Fiecare strategie de pierdere în greutate poate avea diferite reguli, însă nutriționiștii recomandă să te concentrezi pe alimentele care  sunt permise.

Spre exemplu, în loc să te gândești că nu ai voie să consumi chipsuri, gândește-te la rețete sănătoase cu pește gras, care îți vor aduce proteine ​​și acizi grași.

Când vine vorba despre alegerea celor mai bune alimente care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate, asigură-te că ai doar alimente sănătoase.

Spre exemplu, aprovizionează-te cu cinci produse alimentare, dacă vrei să slăbești sănătos.

1. Afine. Unul dintre cele mai bune alimente sunt afinele, care pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate. Sunt plină de antioxidanți, care sunt necesari nu numai pentru pierderea în greutate, ci și pentru o sănătate bună.

Afinele sunt extrem de sănătoase, sățioase și versatile. Sunt sărace în calorii și bogate în fibre, de aceea, după ce mănânci afine, te simți sătul. Adaugă afine în iaurt sau folosește-le pentru a prepara diferite deserturi.

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

2. Nuci. Al doilea produs sunt nucile, care ajută creierul să funcționeze mai bine, datorită combinației de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Senzația de sațietate după ce ai consumat nuci, te ajută să scapi  de mâncatul în exces.  

În plus, nucile au o concentrație foarte mare de acizi grași omega-3, care ajută la pierderea în greutate fără probleme și, de asemenea, îmbunătățesc funcția inimii.

3. Fulgi de ovăz. Consumă la micul dejun, fulgi de ovăz, care aduc doar beneficii. Fulgii de ovăz sunt sănătoși, delicioși, conțin fibre și se pregătesc foarte ușor. 

Printre cele cinci produse alimentare sănătoase se regăsește și peștele. 

4. Pește gras. Orice pește gras este bun pentru sănătate și util celor care sunt la dietă. Peștele gras, cum ar fi somonul și macroul, este bogat în acizi grași omega-3, care te ajută să te simți sătul mai mult timp. De asemenea, o dietă bogată în acizi grași promovează pierderea în greutate într-un mod discret.  Ar trebui să mănânci pește gras, de cel puțin două ori pe săptămână, dacă vrei să slăbești.

5 băuturi pe care trebuie să le bei zilnic dacă ai peste 50 de ani

Și legumele se regăsesc pe lista celor cinci produse alimentare sănătoase care te ajută să slăbești. 

5. Legume congelate. Desigur, legumele proaspete sunt minunate. Însă cele congelate nu sunt inferioare celor proaspete. Nutriționiștii te sfătuiesc să te aprovizionezi vara cu legume, pentru ca iarna să poți găti preparate sănătoase din legumele congelate.

Legumele sunt o adevărată comoară pentru cei care sunt la dietă. Sunt sărace în calorii, bogate în fibre și vitamine, precum și în diverse minerale. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel