Larisa Iordache, despre INFECȚIA care i-a pus capăt carierei: Mi-a zis doctorul că dacă mai continuam o oră îmi pierdeam rinichiul

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Larisa Iordache - Foto: Instagram Larisa Iordahe
Larisa Iordache - Foto: Instagram Larisa Iordahe

Larisa Iordache a făcut dezvăluiri despre problemele de sănătate care au obligat-o să renunțe la gimnastică. 

La 25 de ani, după ani buni în care a reprezentat România la cele mai mari competiții, pe cele mai înalte podiumuri, Larisa Iordache, și-a anunțat retragerea din gimnastica artistică la finalul anului 2021, din cauza unui val de accidentări.

Sportiva s-a confruntat cu grave probleme de sănătate de-a lungul timpului, iar în urmă cu o lună gimnasta a fost operată de urgență.

Larisa Iordache a ajuns la spital, după ce a întâmpinat probleme la rinichi, iar în ultimii doi ani, gimnasta a ajuns de opt ori pe masa de operație și a reușit să depășească cu bine fiecare intervențiie chirurgicală.

După intervenția la rinichi din luna martie, Larisa le-a dezvăluit fanilor de pe rețelele de socializare cum se mai simte și a transmis că a scăpat de stările de amețeală pe care le avea la început, după intervenția chirurgicală.

"Eu abia acum am reușit să mă pun pe picioare și să beau o cafea, să mânănc ceva și să îmi iau pastilele. Sunt destul de obosită probabil din cauza anesteziei și prin tot ce am trecut. Este prima zi după o săptămână în care mă simt și eu bine și nu îmi mai e rău. Nu mai am stări de amețeală și dureri", a povestit Larisa Iordache, pe pagina sa de Instagram.

Piatră la rinichi, simptome și tratament: REAPARE la 5 ani. 40% - 50% dintre pacienții cu litiază vor face din NOU!

Larisa Iordache la un pas să-și piardă rinichiul

 

Într-un interviu pentru GSP Live, fosta gimnastă a dezvăluit cât de mult a încercat să-și rezolve problemele la rinichi și că tot pe mâinile medicilor a ajuns.

Mai mult, Larisa a mărturisit că a fost la un pas să rămână fără un rinichi, pentru că a amânat de prea multe ori să meargă la doctor.

"Am avut o piatră destul de măricică. În 2021, am concurat la Europene cu criză renală. Am făcut o infecție destul de mare, chiar mi-a zis doctorul de la Basel că dacă mai continuam o oră sau două să concurez aș fi putut să-mi pierd rinichiul. Am avut foarte mare noroc.

Anul trecut, mi-a trecut criza, am luat antibiotice. Mi-au spus medicii că am o piatră, dar nu aveau cum să intre acolo. Era o infecție prea mare, punga aia se putea sparge și pierdeam rinichiul. Mi-au zis doctorii că mă pot duce după tratament să-mi fac intervenția în România. N-am mai luat în considerare părerea medicului, am ignorat sfatul. M-am pregătit pentru Jocurile Olimpice, iar după aia am încercat să remediez problema de la gleznă, să concurez la Mondiale…

N-am putut concura la Mondiale, apoi au început ușor durerile la rinichi să-mi dea câte un semn. Dar erau dureri suportabile, luam antibiotic cinci zile, îmi treceau. Eram speriată, nu eram pregătită psihic. Am început să plâng. După operație, mi-a fost foarte rău, am vomitat încontinuu. Medicul a fost foarte mulțumit. Mi-a pus un stent o lună, să pot elimina infecția. Piatra s-a spart, am eliminat-o și acum sunt foarte ok", a declarat Larisa Iordache.

"Nisip la rinichi" NU există! Ce este ESWL și cum tratăm calculii renali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel