Leguma care reduce riscul de cancer. Menține sănătatea inimii și a sistemului osos

Cu un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale esențiale, această legumă a fost asociată cu reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului osos și sprijinirea...
Un grup de legume adesea subestimate, dar extrem de benefice pentru sănătatea noastră, sunt legumele crucifere. Această familie diversă de plante, care include varza, broccoli și varza de Bruxelles, oferă o gamă impresionantă de nutrienți esențiali. Deși pot varia în gust și textură, aceste legume împărtășesc o caracteristică comună: un conținut bogat de fibre, vitamine și minerale.
Cercetările sugerează că includerea lor în dieta noastră poate fi asociată cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de cancer, îmbunătățirea sănătății inimii și a sistemului osos, precum și susținerea sistemului imunitar.
Bok choy, leguma care reduce riscul de cancer
Bok choy, o legumă verde cruciferă, face parte din familia Brassica. Bok choy este originară din China, unde este consumată de mai bine de 1.500 de ani.
Pe lângă faptul că este crocantă și delicioasă, bok choy este plină de fibre, vitamine, minerale și alte nutrienți. Bok choy este plină de antioxidanți și alți compuși care ajută la promovarea unei sănătăți mai bune.
Studiile arată că legumele crucifere precum bok choy ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului. Este plină de compuși care luptă împotriva cancerului, cum ar fi vitaminele C și E, beta-carotenul, acidul folic și seleniul.
Vitamina C, vitamina E și beta-carotenul sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Seleniul poate contribui la încetinirea ratei de creștere a tumorilor. Bok choy este, de asemenea, plină de fibre, care mențin sănătatea sistemului digestiv și pot ajuta la prevenirea cancerului de colon, potrivit WebMD.
Combate inflamația
Bok choy este o sursă excelentă de flavonoidul quercetină. Quercetina poate ajuta la reducerea inflamației din organism, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta o varietate de probleme de sănătate cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul.
Scade riscul de boli de inimă
Bok choy - FOTO: Freepik@natashabreen
Bok choy poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta boli de inimă în câteva moduri. În primul rând, conține acid folic și vitamina B6. Acești nutrienți ajută la eliminarea homocisteinei din sânge. Prea multă homocisteină poate deteriora vasele de sânge, crescând riscul de probleme cardiace.
Studiile arată că dietele bogate în legume cu frunze verzi, inclusiv legume crucifere, au un risc mai scăzut global de a dezvolta boli de inimă. Leguma este, de asemenea, bogată în potasiu, magneziu și calciu, toate contribuind la reducerea tensiunii arteriale în mod natural. Reducerea tensiunii arteriale ridicate poate ajuta la scăderea riscului de probleme legate de inimă.
Promovează sănătatea oaselor
Bok choy este bogată în calciu, fosfor, fier, magneziu și vitamina K, toate esențiale pentru menținerea oaselor puternice și sănătoase.
Vezi și: Scăderile bruște de greutate, risc pentru sănătate. Cum pot fi explicate
Protejează sănătatea ochilor
Când vine vorba de sănătatea ochilor, prima legumă la care se gândesc mulți oameni sunt morcovii. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, un nutrient care joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor pe măsură ce îmbătrâniți și poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli oculare legate de vârstă.
Bok choy conține, de asemenea, o cantitate decentă de vitamina A și beta-caroten. O porție de 1 cană conține mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina A.
Îmbunătățește sănătatea imunitară
Seleniul din bok choy poate ajuta la contribuirea la un sistem imunitar sănătos, permițând corpului dvs. să lupte mai eficient împotriva bacteriilor și virusurilor.
Menține pielea sănătoasă
Bok choy conține vitamina C, un antioxidant cunoscut pentru combaterea radicalilor liberi. Aceasta poate ajuta la reducerea riscului de deteriorare a pielii cauzată de soare, fum și poluare. Vitamina C joacă, de asemenea, un rol în producția naturală de colagen și poate ajuta la combaterea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile.
Vezi și: Diferențele nutriționale dintre alimentele proaspete și cele congelate. Care sunt mai sănătoase
La ce să fii atent când consumi bok choy
Bok choy este bogat în vitamina K, conținând aproximativ o treime din aportul zilnic recomandat într-o singură porție de ceașcă. Vitamina K ajută la coagularea corectă a sângelui, ceea ce poate cauza complicații persoanelor care iau anticoagulante.
Leguma conține, de asemenea, salicilați, care sunt compuși legați de aspirină. Dacă sunteți sensibil la aspirină, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
-
-
Apa îmbuteliată, riscuri uriașe. Duce la cancer11.10.2025, 22:22
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.