De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Vedeta mesei de Paște este friptura de miel, cea care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor în această zi de sărbătoare.
Mielul este considerat una dintre cele mai gustoase și apreciate tipuri de carne, fiind extrem de sănătos și bogat în nutrienți.
Nutriționistul Elena Solomatina a explicat cu ce trebuie consumate grătarul și preparatele din carne grasă pentru a ajuta tractul gastro-intestinal să absoarbă cantitatea mare de proteine animale fără a provoca o creștere a colesterolului.
Pentru a pregăti o friptură de miel delicioasă și suculentă, este esențial să alegi o bucată proaspătă și de calitate și să o condimentezi corespunzător.
Totuși, conform medicilor, consumul de miel cu leurdă nu crește nivelul de colecterol.
Ei bine, leurda și carnea de miel sunt două ingrediente care se pot completa foarte bine într-o rețetă.
În timpul sărbătorilor de Paște, mielul este adesea felul principal, fiind extrem de bogat în grăsimi.
Consumul excesiv de carne prăjită poate fi dăunător sănătății, însă mulți oameni găsesc dificil să controleze cantitatea consumată în această perioadă.
Nutriționistul Elena Solomatina ne îndeamnă să consumăm grătarul și preparatele din carne grasă însoțite de legume cu frunze verzi, iar usturoiul sălbatic este considerat alegerea ideală.
Usturoiul sălbatic sau leurda, așa cum o știu mulți, are un gust picant, stimulând secreția gastrică și facilitând digestia. Fibrele din leurdă ajută la absorbția excesului de grăsimi și colesterol, oferind o protecție suplimentară pentru sănătatea tractului gastrointestinal.
Leurda este bogată în nutrienți esențiali și are un conținut caloric redus. Mai mult, este o sursă mare de vitamine și minerale, precum și de fibre dietetice și aminoacizi, contribuind la funcționarea optimă a organismului.
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 - 
                        Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
 - 
                        
 
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
EXCLUSIV Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
